Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='evl']Jeśli nie znajdzie się żaden dłuższy tymczas na miejscu to Nana pewnie wróci do nas jak tylko będzie transport... Czyli pewnie Poznań - Warszawa - Lublin/Zamość.[/QUOTE]

Moja koleżanka już odpowiedziała,że nie udało jej się znaleźć dla Nany miejsca w Poznaniu lub okolicy. Mogę się dołożyć do transportu sunieczki

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='E-S']No to dziewczyny trzymajcie dzisiaj kciuki za nas i Rumbę :) Z osiedla mnie wypchnęli, z Centrum też ktoś mnie musi wypchać, zaparkowałam na Ogrodowej i ... już nie wyjadę bez pomocy.
Ewa[/QUOTE]

Czarno widzę Waszą dzisiejszą drogę, patrząc na to, co dzieje się w mieście... Wole nie myśleć, co jest poza nim...

Posted

[quote name='andegawenka']Moja koleżanka już odpowiedziała,że nie udało jej się znaleźć dla Nany miejsca w Poznaniu lub okolicy. Mogę się dołożyć do transportu sunieczki[/QUOTE]

Dzięki serdeczne :) Na razie staramy się zgrać transport "po znajomości" - nie ukrywam, że byłoby to lepsze, bo wtedy można by zbierać kasę na hotelik...

Posted

[quote name='plastelina']Ewa a ja się do Ciebie dodzwonić nie mogę, bo cały czas zajęte jest, ile można gadać?:p o której i gdzie się umawiamy?[/QUOTE]
Kurka - taki jest u mnie sygnał jak są zablokowane przychodzące. Nie mogłam korzystać z telefonu w pracy, teraz mogę. I już jesteśmy umówione :)
A czarnowidztwo Lady Swallow - tfu przez lewe ramię i odpukać w niemalowane, DOJEDZIEMY.
Ewa

Posted

Ponownie zapraszam na:

[url]http://schroniskonowodwor.vizz.pl/index.html[/url]

Zgodnie z obietnicą dostępna jest już zakładka "Adopcje", gdzie powoli zapełniamy dział. Obecnie robi to LadySwallow, która ma dostęp do panelu administracyjnego. Zobaczcie, czy wszystko w dziale jest przejrzyste, czy wygląda jak powinno. Zgodnie z prośbą umieściłem na stronie działu możliwość selekcji wg płci. Sam skrypt jest ogólnie bardzo prosty w obsłudze, ale myślę, że dzięki niemu wszystkie niezbędne informacje dotyczące psa pojawiają się na stronie. Bardzo proszę o komentarze i opinie.

Strona już na ukończeniu - jeszcze domena i dział "Partnerzy".

Posted

Miałam chwalić - chwalę :grins:

Napisałam już lady o jednej poprawce, bo wyłapałam (tak, jestem wredna czepliwa menda :diabloti:)

Posted

Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca.
Rumba amstafka śliczna pręgowana co to miała być boksereczką :) już w Lublinie.
Szczegóły i foty (te ostatnie za moment) tu:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/179807-Bullowate-spod-Lublina-proszAE-o-wsparcie-pilnie-DT-dla-Ginger?p=14114234#post14114234[/url]
PS. da się podjechać pod wysypisko, dalej gorzej.
Ewa

Posted

Dobrze, że Wam się udało.W sumie od wysypiska do schronu, to dwa centymetry, to w razie pieszych wędrówek nie byłoby bólu.Teraz znów w drugą stronę nas czekają przeszkody, a mianowicie deszcz od czwartku.Ale będzie jazda !

Posted

Przepraszam - DESZCZ ???
W środę ma być na maksa śnieżyca jeszcze ...
Załamka...
My biedni, a psy jeszcze biedniejsze przez ta pogodę, chociaż jeśli na to wszystko co napadało ma jeszcze deszcz napadać, to zajmuję budę po Rumbie ze świeżym siankiem i nie ma mnie !
Ewa

Posted

Mnie się stronka podoba i dziękuję za umieszczenie tam Oliwki :)
Co do Krzesimowa to też mogę się wybrać, ale tak jak pisała evl raczej gdzieś na wiosnę.

Jak tylko ruszy zakładka partnerzy to jeśli chcecie to możemy się wymienić linkami z bernardyn.com.pl- żaden problem, napiszę tylko do Malwi i już :)

Jakby potrzebne były jakieś banerki to piszcie, bo na razie tylko tak mogę pomóc. No i jeszcze wrzucam psiaki na naszą klasę, więc jak jakieś macie to dajcie znać, bo prowadzę jeszcze 4 inne profile więc mogę coś przeoczyć czasem :D

Posted

Dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy.
W Lublinie mieszka CrazyMulan, adoptowala ostatnio młodego astka,a ten zżera jej cały dom... Demolka na całego. Koszty ogromne. Chciałam jej pożyczyć mojego kennela, ale niestety nie moge znaleźć transportu, a klatka jest potrzebna na wczoraj.
Mąż Oli naprawia laptopy - młoda zjadła jednego, musieli zwracac koszty ponad 1000 zł ..
Bardzo proszę o pomoc, jesli ktos ma pozyczyc kennelu na chociaż tydzień.
Za około tydzien Ola będzie w moich okolicach, wiec w razie czego weźmie mój, jeśli komuś tamten będzie potrzebny.

Bardzo proszę o kontakt na PW

Posted

[quote name='Marlena:)']Dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy.
W Lublinie mieszka CrazyMulan, adoptowala ostatnio młodego astka,a ten zżera jej cały dom... Demolka na całego. Koszty ogromne. Chciałam jej pożyczyć mojego kennela, ale niestety nie moge znaleźć transportu, a klatka jest potrzebna na wczoraj.
Mąż Oli naprawia laptopy - młoda zjadła jednego, musieli zwracac koszty ponad 1000 zł ..
Bardzo proszę o pomoc, jesli ktos ma pozyczyc kennelu na chociaż tydzień.
Za około tydzien Ola będzie w moich okolicach, wiec w razie czego weźmie mój, jeśli komuś tamten będzie potrzebny.

Bardzo proszę o kontakt na PW[/QUOTE]

Marlena, do mnie pisała w tej sprawie AmKasia, obpytałam znajomych - niestety, nic z tego... :(

Posted

No to jesli znalazłby sie transport na trasie np. Kraków Lublin , tak, zeby ktos przejezdzał przez moje okolice - dajcie znać. Kurier okropnie drogi, bo moj kennel ponad 10 kg ma napewno....

Posted

[quote name='Marlena:)']No to jesli znalazłby sie transport na trasie np. Kraków Lublin , tak, zeby ktos przejezdzał przez moje okolice - dajcie znać. Kurier okropnie drogi, bo moj kennel ponad 10 kg ma napewno....[/QUOTE]

A busem nie możesz puścić? Nie ma takiej możliwości? Ja paczki puszczam busem na trasie Zamość - Lublin, płacę połowę ceny biletu...

Posted

Przepraszam,że wczoraj nie pisałam,ale padłam. Po pierwsze bardzo dziękuję Ewie że pojechała ze mną do schroniska po psa. Po drugie sunia jest super, po prostu samochodowy psi anioł, całą drogę przespała, tak samo w nocy, trochę walczyłyśmy o to żeby spała przy łóżku a nie w łóżku ,ale w końcu przegrałam, położyłam jej kocyk na łóżku, ona tam wskakiwała po czym czołgała się jak najbliżej mnie, całą noc spędziłyśmy trzymając się za ręce.
Co do domku, to miałam pewne wątpilwości czy ją tam zostawić, Luba(dostała takie imię od nowej właścicielki) jest psiakiem uwielbiającym się przytulać, być blisko człowieka, no a tam 3 psy i jedna Pani do podziału. no i przeraziłam się trochę wielkim dogiem który przez pierwsza minutę chciał ją zjeść , ale poźniej ją obwąchał i wszystko było oki. pozatym mieszkanie nie jest zbyt duże no i ja osobiście nie odważyłabym się wziąć 4 psów do takiego metrażu. Ale jak zobaczyłam jakie Monika ma podejście do zwierząt , jakie jej psy są zadbane i jaki mają kontakt z nią to mi przeszło.
Umowę podpisałam narazie tymczasową na 3 miesiące, później myślę że jakaś wizyta poadopcyjna by się przydała i jeśli Monika się zdecyduje, to albo umowa stała,albo szukamy psu domu stałego. trzeba niestety wziąć pod uwagę że ona teraz tak się zachowuje , za miesiąc może jej przejść i pokazać kto rządzi , bo w schronisku zatakowała jakiegoś pijanego faceta, który wszedł bo się poczuła Panią na włościach.
Relacja Moniki na wątku suni jest.

Posted

To ostatnie akurat nie jest nienormalne; psy nie znoszą pijanych mężczyzn.Jeśli ona była bita przez takiego osobnika, to trudno się dziwić.
Dobrze , że wszystko przebiegło sprawnie i kolejna bida jest bezpieczna.