petunia Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Matrioszko, nie wiem, jak Ci dziękować. Poryczałam się. Kocham tą psinę, naprawdę. Powoli do mnie dociera, że nie podaruję sobie, jeżeli ona tam umrze. Quote
petunia Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Gdyby to było takie proste, zabrałabym ją od razu. Są 2 przeszkody.Biała prawie całe życie spędziła na wolności, nie wiem, czy potrafiłaby zaaklimatyzować się w bloku. Ona nie wie, co to smycz. Jedna z pań próbowała przystosować ją do warunków blokowych i skończyło się to porażką. Może za słabo próbowała? Nie wiem. Druga przeszkoda- cóż, mam psa i cztery koty. Moi domownicy raczej nie zgodzą się na kolejnego. Gdyby to zależało tylko ode mnie... Będę jeszcze myśleć. Chyba tylko nagłe pogorszenie jej samopoczucia (lub mojego) mogłoby wpłynąć na decyzję. Quote
matrioszka2 Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Może poszukaj w pamięci jakiejś cioci, babci, wujków , gdzie mogłabyś ją ulokować. Quote
E-S Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='petunia']Gdyby to było takie proste, zabrałabym ją od razu. Są 2 przeszkody.Biała prawie całe życie spędziła na wolności, nie wiem, czy potrafiłaby zaaklimatyzować się w bloku. Ona nie wie, co to smycz. Jedna z pań próbowała przystosować ją do warunków blokowych i skończyło się to porażką. Może za słabo próbowała? Nie wiem. Druga przeszkoda- cóż, mam psa i cztery koty. Moi domownicy raczej nie zgodzą się na kolejnego. Gdyby to zależało tylko ode mnie... Będę jeszcze myśleć. Chyba tylko nagłe pogorszenie jej samopoczucia (lub mojego) mogłoby wpłynąć na decyzję. Wiesz, to się zawsze da załatwić :eviltong: Ja jeśli chcesz mogę w każdej chwili Ci napisać, że jest chora/pogryziona/podpalona/ma odgryzione: ucho*ogon*łapkę*oboje uszu a nawet nos (niepotrzebne skreślić). Myśl, kochana, myśl. Bo my zatkani wszyscy psiakami. Quote
matrioszka2 Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Chyba nie do końca to przemyślałaś E-S, bo koniec końców pies przybędzie w całości - i co ? Głupio jakoś ... A na poczekaniu... to czy ja wiem ... Może skubana, uciec, na ten przykład .... i szukaj wiatru w polu. Quote
E-S Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 matrioszka2 napisał(a):Chyba nie do końca to przemyślałaś E-S, bo koniec końców pies przybędzie w całości - i co ? Głupio jakoś ... A na poczekaniu... to czy ja wiem ... Może skubana, uciec, na ten przykład .... i szukaj wiatru w polu. W całości bośmy pozszywały, poleczyły, no wiesz ? A gdzie ona może uciec ? Ze schroniska ? Quote
matrioszka2 Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Nieeee, no jak już do petuni dotrze.:splat:Ona się rozdziawi ze zdziwienia,że suce nic nie brakuje my się rozdziawimy, że petunia AŻ tak umie się rozdziawiać ze zdziwienia , a suka myk ... i jej nie ma.Skoro tak wolność kocha.:razz: Quote
E-S Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Aaaa, no sorki, nie załapałam, przepracowałam się dziś intelektualnie i nerwowo i mózg mi nie zatrybił. No czaję, czaję. Ale z suńkiem trzeba myśleć tak czy śmak, nawet jesli nie decydujemy się obcinać jej uszu, ogona, nosa i łapy, coby wywrzeć presję na Petuni :evil_lol: Quote
petunia Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Jesteście kochane. Piszcie dalej, dzięki Wam mam poczucie, że nie zmagam się z tym sama- nawet jeśli tak jest. Rodzina i znajomi odpadają. Nikomu nie powierzyłabym zwierzaka, z wyjątkiem mojej siostry, która jeszcze przez jakiś czas nie będzie mogła przygarnąć nikogo. Pozostaje mi poszukać wśród "znajomych znajomych", ale to zakrawa na cud. Czy w schronisku przeprowadza się sterylizacje? Jak jest z jej stanem zdrowia? Do kogo kierować w sprawie adopcji? Jeśli nie uda mi się nikogo znaleźć, będzie allegro, ogłoszenia itp. A tak w ogóle myślę, że najlepszy byłby dla niej jakiś tymczas. Tylko ta kasa... Quote
matrioszka2 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Tak, w schronisku sterylizują.Jeśli chcesz, aby była TA suka ciachnięta , to pokazujesz, mówisz i umawiasz się na odbiór , np. za tydzień. W sprawie adopcji kierować się należy do kierownika. Co do stanu zdrowia, to nigdy nie wiadomo, co się wykluć może.Powiedzmy, że pojechała zdrowa, ale tam są psy z różnych "środowisk" , czyli również z chorobami, które widać lub nie.W schronisku może złapać wszystko, ale w pierwszej kolejności zaciążyć.Niestety.Im krócej jest, tym większe prawdopodobieństwo, że jej się pofarci i ujdzie z życiem. Quote
beka Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Dziewczyny czy donki, sunia i pies (ale nie te znalezione razem) sa jeszcze? Quote
matrioszka2 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 beko kochana, ale które ? :-( Z ostatniej jakiejś sesji ? Quote
plastelina Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Petuniu jeśli możesz to zrób suni allegro i inne ogłoszenia to zawsze większa szansa dla niej. Niestety ale nikt nie jest w stanie każdego napotkanego bezdomnego psa przygarniać,także nie masz się co obwiniać. Quote
beka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 o matko, nie było mnie 2 tyg, nie wiem kiedy byla ostania sesja. http://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-Nowodwór-piękn*****-czekają-na-Twoją-pomoc!?p=15173296&viewfull=1#post15173296 i tu nr 11. http://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-Nowodwór-piękn*****-czekają-na-Twoją-pomoc!?p=15176607&viewfull=1#post15176607 a są inne? Quote
matrioszka2 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 beka napisał(a):o matko, nie było mnie 2 tyg, nie wiem kiedy byla ostania sesja. http://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-Nowodwór-piękn*****-czekają-na-Twoją-pomoc!?p=15173296&viewfull=1#post15173296 i tu nr 11. http://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-Nowodwór-piękn*****-czekają-na-Twoją-pomoc!?p=15176607&viewfull=1#post15176607 a są inne? Od postu 4557 - przedostatnia Od postu 4637 - ostatnia, uzupełniająca. Quote
plastelina Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Dziewczyny wpłaciłam 60zł na konto As-ko , 50 reszta z transportu, 10zł z bazarku, podałam również konto As-ko Ulaa,która nie zdążyła wpłacić za bazarek, powinna na nie wpłacić 28zł. Quote
as_ko Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 plastelina napisał(a):Dziewczyny wpłaciłam 60zł na konto As-ko , 50 reszta z transportu, 10zł z bazarku, podałam również konto As-ko Ulaa,która nie zdążyła wpłacić za bazarek, powinna na nie wpłacić 28zł. Super, jak pieniądze dojdą to napiszę. EDIT: Doszło już 60zł od plasteliny :) Quote
malawaszka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 dziewczyny kiedy będziecie z w schronisku? podobno jeden ze sznaucerów dużych ma dom - możecie zerknąć czy to ten ma dom? http://i37.tinypic.com/wtvx4y.jpg bo sunia sznupa jest nadal i ma jechać do domu w ciągu miesiąca jak państwo zrobią ogrodzenie do końca Quote
LadyS Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Waszka, ze sznaucerów był chyba tylko ten, jeśli chodzi o olbrzymy - to Romeo. Więc jeśli suka jest, to pewnie on znalazł dom. Quote
malawaszka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 tez tak mi się wydaje, chyba że w między czasie pojawił się jeszcze jakiś Quote
matrioszka2 Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 A to całkiem możliwe. Nie byłam miesiąc. Evl, jeśli znajdziesz czas, wpisz w pierwszym poście numery postów od ...- do ..., gdzie są kolejne sesje zdjęciowe.I adres internetowy schroniska. Może warto byłoby założyć zupełnie nowy wątek z galerią psów z Nowodworu, taki nie do dyskusji ? Quote
LadyS Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [quote name='matrioszka2']A to całkiem możliwe. Nie byłam miesiąc. Evl, jeśli znajdziesz czas, wpisz w pierwszym poście numery postów od ...- do ..., gdzie są kolejne sesje zdjęciowe.I adres internetowy schroniska. Może warto byłoby założyć zupełnie nowy wątek z galerią psów z Nowodworu, taki nie do dyskusji ? Jest taki wątek, tylko evl musi go odnowić. Zaraz ją przytargam tutaj ;) Quote
Recommended Posts