hankasanok Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 zagladam po cichu do Waszych psiaków a tu na przemian radość z nowych domków i smutek bo nowe bidy przybywaja, a co najgorsze okres wakacyjny tuz, tuż!!!! w Sanoku od jakis 17 lat co roku pod koniec maja ,, na dzień dziecka " organizowany jest pokaz zwierząt. Sanoczanie, przychodza i chwal sie swoimi pupilam, oragnizujemy loterie, konkursy a uzbierane pieniadze ida na pomoc zwierzakom, w tym roku taka ,,impreza" odbedzie sie ok 25 maja pod hasłem,, adoptuj zwierzaka" albo cos w tym stylu nie pamietam dokładnie :oops:, w kazdym badz razie bedziemy uczulac dorosłych, młodzież i dzieci ze nie zawsze musi byc psiak lub kociak z hodowli, lub co gorsza z pseudo..., ze mozna znaleźć wspaniałego przyjaciela w schronisku! i tu proźba do Was, jesli macie ochote i możliwość to przyjedzcie ze swoimi podobpiecznymi a jak nie macie możliwości to porosze o ładne zdjecia i dokładne opisy, być może znajdą nowe domy!!!! Co Wy na to dziewczyny? Quote
majuska Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 Ja wiem, że na pewno nie dam rady się wybrać, ale myślę, że gdybyśmy skleciły jakąś fajną "gazetkę" z pieknymi fotami naszych psiaków i opisami to mogłoby cosik z tego wyjść. Gdyby tak jeszcze uśmiechnąć się do co poniektórych zdolnych ciotek o pomoc:cool3::cool3: W jakich godzinach jest organizowana ta impreza?? Quote
hankasanok Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 [quote name='majuska']Ja wiem, że na pewno nie dam rady się wybrać, ale myślę, że gdybyśmy skleciły jakąś fajną "gazetkę" z pieknymi fotami naszych psiaków i opisami to mogłoby cosik z tego wyjść. Gdyby tak jeszcze uśmiechnąć się do co poniektórych zdolnych ciotek o pomoc:cool3::cool3: W jakich godzinach jest organizowana ta impreza??[/QUOTE] hmmm gazetka fajny pomysł lub jakies plakaty mini?! cos trzeba pomysleć, jestem otwarta na propozycje, godzin jeszcze nie mamy ustalonych dokładnie ale mysle ze około południowych (tak nie ,,za porannie i nie za wieczornie") A do których ,, zdolnych ciotek trzeba sie zwracać? Pomyslcie!;) z jednej strony czasu jeszcze troche mamy ale w sumie nie za wiele, tak szybko mija! możecie po woli zabierac sie za przygotowywanie materiałów o psiakach! co dokładnej daty i godziny oczywiscie bede informowac jak juz wszystko bedzie dograne! :p Quote
Florentynka Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Ja się zgłaszam do pomocy w produkcji gazetki czy plakatów. Czekam na instrukcje ;). Quote
hankasanok Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 [quote name='Florentynka']Ja się zgłaszam do pomocy w produkcji gazetki czy plakatów. Czekam na instrukcje ;).[/QUOTE] świetnie!!!! a wiec dziewczyny bierzcie sie do opisania Waszych psiaków, zreszta nie tylko !, moga byc tez zwirzaki nie przebywajace w Boguchwalskim przytulisku ale musi byc to wszystko zaznaczone, zebyśmy wiedziały gdzie kierowac potencjalne ,, nowe domki", oczywiście numery i osoby kontaktowe bo to Wy bedziecie decydowac czy taki dom nadaje dla Waszych podopiecznych, my powiedzmy, [B]bedziemy je gorąco reklamowac :cool3::p[/B] Quote
Dzika_Figa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 zgłaszam się też, zaraz zacznę coś kombinować. Quote
majuska Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 Musimy się jakoś naradzić, impreza dopiero za około miesiąc, może nam coś ubyć lub dojść, mam nadzieję, że chociaż Fizia i Melisa będą miały na bank domki do tej pory. Myślę, że na pewno Walusia i nasze "colaki" Igę i Rambo trzeba będzie poreklamować i jeszcze tego nowego czarnuszka trzeba będzie poznać i pofocić. Może warto byłoby też jakoś poreklamować Azyl u Majki z naszego regionu na tej imprezie, tam pełno potrzeb.... Quote
hankasanok Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 [quote name='majuska']Musimy się jakoś naradzić, impreza dopiero za około miesiąc, może nam coś ubyć lub dojść, mam nadzieję, że chociaż Fizia i Melisa będą miały na bank domki do tej pory. Myślę, że na pewno Walusia i nasze "colaki" Igę i Rambo trzeba będzie poreklamować i jeszcze tego nowego czarnuszka trzeba będzie poznać i pofocić. Może warto byłoby też jakoś poreklamować Azyl u Majki z naszego regionu na tej imprezie, tam pełno potrzeb....[/QUOTE] o Azylu u Majki tez myslałam! wiem ze tam troche psiaków siedzi! musimy wymysleć cos takiego zeby to miało rece i nogi, może dobre byłyby jakby takie niewielkie plakaty z paroma zdjeciami danego kandydata do adopcji, krótka charakterystyka i oczywiscie dane z miejscem jego pobytu i kontaktem do osoby zajmującej sie adopcja, takie nie wielkie, potem mozna te palakciki złożyc w jakis folder albo cos? niestety ja nie mam zdolności twórczych :oops:, może ktos z Was ma zdolnosci grafika? to musi byc cos co zwróci uwage! Quote
Dzika_Figa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Nie doczytałam, że to dopiero za miesiąc. W tej sytuacji przede wszystkim wreszcie się wezmę za allegro. Co z tym domkiem Melisy? Cyżby właścicielka Gapy/Niny jej coś załatwiła? Quote
Becia66 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 [quote name='Dzika_Figa'] Co z tym domkiem Melisy? Cyżby właścicielka Gapy/Niny jej coś załatwiła?[/QUOTE] nie, to jest inna bajka. Państwo mają po nią przyjechać w środę, zaraz po długim łikendzie bo wyjeżdżają w Bieszczady. Domek w Krośnie, mieszkanie w bloku. Gdyby nie to, że powiedziałam im wcześniej że Melisa jedzie do Krakowa, już by grzała u nich dupkę...:shake: Quote
majuska Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 [quote name='hankasanok'] A do których ,, zdolnych ciotek trzeba sie zwracać? [/QUOTE] Patrz post 1827 i 1829 :) Te zdolne ciotki są zawsze na posterunku:loveu::loveu::loveu: Quote
Dzika_Figa Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='Becia66']nie, to jest inna bajka. Państwo mają po nią przyjechać w środę, zaraz po długim łikendzie bo wyjeżdżają w Bieszczady. Domek w Krośnie, mieszkanie w bloku. Gdyby nie to, że powiedziałam im wcześniej że Melisa jedzie do Krakowa, już by grzała u nich dupkę...:shake:[/QUOTE] No całe szczęście, że się udało jadnak ten domek złapać... A ludziom z Krakowa... Chyba należy zacząć na chętnych domach wymuszać kaucję jak rezerwują psa... (do zwrotu przy adopcji) [quote name='majuska']Patrz post 1827 i 1829 :) Te zdolne ciotki są zawsze na posterunku:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] No, nie zawsze, ale starają się być... Quote
Becia66 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='Dzika_Figa']No całe szczęście, że się udało jadnak ten domek złapać.....[/QUOTE] no nie wiem czy on tak do końca złapany dopóki Melisa w przytulisku. Różne rzeczy sie przerabiało więc i tu mimo zapewnień nic nie jest przesądzone. Telefony z Krakowa też były pewniakami. Quote
Dzika_Figa Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Tak sobie myślę, że najlepszą (stosunek poniesionych kosztów do efektu) formą reklamowania psiaków w Sanoku będą fajne kolorowe plakaty w formacie A4 - można je wsadzić w koszulki i wtedy nawet deszcz im nie straszny (ewentualnie w formacie a3 przecięte na pół i wsadzone w dwie koszulki) plus do tego po kilka małych ulotek ze zdjęciem (do każdego psa osobno), które można dać zainteresowanym ludziom, żeby pokazali rodzinie itd. Plakaty mogę produkować, be problemu ( na kilka dni przed najlepiej), pozostaje tylko kwestia zorganizowania wydruku i koszulek, ale na to jest sporo czasu. Zastanawiałam, się, na czym je zamocować... macie pomysł na jakąś tanią tablicę do przypinania? Quote
Becia66 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Mamy nowego psiaka Czarusia. Błąkał się biedaczyna 2 tygodnie pod blokami w Boguchwale i w końcu trafił do przytuliska. Podobny do naszego niegdysiejszego Marcela tylko trochę mniejszy i starszy. Słodki, miziasty chłopak. [IMG]http://img25.imageshack.us/img25/5057/p1020076g.jpg[/IMG] [IMG]http://img851.imageshack.us/img851/3239/p1020105.jpg[/IMG] [IMG]http://img846.imageshack.us/img846/7323/p1020070.jpg[/IMG] Quote
Dzika_Figa Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Przystojny! I dobrze mu z oczu patrzy. Mam nadzieję, że niedługo posiedzi w przytulisku Quote
Florentynka Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Fajny psinek! Ale to straszne, że ciągle nowe się muszą trafiać...czy to się nigdy nie skończy? Quote
figa33 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 jest naprawdę cudny ! piękna sierść , i ten biały krawacik , prawdziwy przystojniak Quote
majuska Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [quote name='Florentynka']Fajny psinek! Ale to straszne, że ciągle nowe się muszą trafiać...czy to się nigdy nie skończy?[/QUOTE] Asiu, jeszcze lata świetlne zapewne upłyną jak psiaki przestana być porzucane....ja z dwojga złego ciesze się, że to właśnie do nas trafiają. Czaruś podobno był zdruzgotany jak go ta pani z bloków przyprowadziła, a teraz proszę, ciotki przyjechały, smakołyków pewnie prywiozły, pomiziały i pychol się śmieje. Śliczotek z niego:loveu: Ile Beciu on może mieć latek?? Quote
Becia66 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='majuska'] Ile Beciu on może mieć latek??[/QUOTE] nie dopytałam ale na moje oko 3-4. Majuska prośba do ciebie - wstaw go na [B]znalezione[/B] na kundelkową stronę, on nie wygląda na porzuconego, a raczej na zagubionego. Może to kolejni tacy nieświadomi co Megi szukali. Quote
figa33 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 u nas pada śnieg ,deszcz , breja po prostu , do kitu z taką pogodą w maju , i na dodatek +3C Quote
karolciasz28 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 E tam Figuś bujasz ;-) u mnie +11 :cool3: A Czaruś przepiękny kudłatek:loveu::loveu: Quote
hankasanok Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Dzika_Figa']Tak sobie myślę, że najlepszą (stosunek poniesionych kosztów do efektu) formą reklamowania psiaków w Sanoku będą fajne kolorowe plakaty w formacie A4 - można je wsadzić w koszulki i wtedy nawet deszcz im nie straszny (ewentualnie w formacie a3 przecięte na pół i wsadzone w dwie koszulki) plus do tego po kilka małych ulotek ze zdjęciem (do każdego psa osobno), które można dać zainteresowanym ludziom, żeby pokazali rodzinie itd. Plakaty mogę produkować, be problemu ( na kilka dni przed najlepiej), pozostaje tylko kwestia zorganizowania wydruku i koszulek, ale na to jest sporo czasu. Zastanawiałam, się, na czym je zamocować... macie pomysł na jakąś tanią tablicę do przypinania?[/QUOTE] mysle ze to dobry pomysł! przepraszam za krótka nieobecnosc ale troche sie urlopowalismy w Bieszczadach ale brzydka pogoda nas wygoniła! ziab sie zrobił niesamowity!!!!! mamy juz dokładna date naszej imprezy a mianowicie 25 maja robimy pokaz zwierząt, jak będą plakaty informujace to oczywiście podam, W tym roku będzie pod hasłem" Uratuj - daj dom". Zaczyna się o godz. 16 od pokazu małych zwierzątek, po nich pieski. Wszystko będzie na plakacie. wiec teraz trzeba sie zabrac za robienie ogłoszen naszych i Waszych bezdomniaków, my mamy ich nie tak wiele choc nowe przybywają w tym momencie mamy 4 małej wielkosci psiaki w tym dwa szczeniaki no i naszego kaukaza Nerusia który ma swoj watek na dogo. [quote name='Florentynka']Fajny psinek! Ale to straszne, że ciągle nowe się muszą trafiać...czy to się nigdy nie skończy?[/QUOTE] chyba nigdy, zreszta zbliża sie ,, goracy okres" juz na poczatku maja zanlaeźlismy w lesie na trasie Sanok Lesko papierowe pudło a w nim ,,mamusie z córeczką" :shake:, wczesniej nad rzeka małego szczeniaka...... Quote
Becia66 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Założyłam wątek Czarusiowi bo chłopak gotowy do adopcji. Tylko jakiś fajny tekst by się przydał bo ja zrobiłam na szybko taki roboczy. [url]http://www.dogomania.pl/threads/207418-Czaru%C5%9B-hebanowy-piekni%C5%9B-z-Boguchwaly?p=16838045#post16838045[/url] Quote
hankasanok Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 i jak tam przygotowywania opisów Waszych podopicznych? rozmawiałam z nasza P.Prezes, sanocki STONZ zapłaci za wydruk plakacików (tak do 15 sztuk), wiec przygotujcie piekne plakaty z opisam i przeslijcie mi na maila, my dalej przekażemy je do drukarni, maila podam na pw. co Wy na to? plakaty beda przywieszone na tablicach. Quote
Recommended Posts