Jump to content
Dogomania

Przytulisko " Cztery Łapy " Boguchwała - super psy szukają domków - prosimy o pomoc!

Recommended Posts

Posted

[quote name='asskasiek']ten psiak którego dodałam jest w typie rasy [B][FONT=Trebuchet MS][SIZE=5]FLAT COATED RETRIEVER[/SIZE][/FONT][/B][/QUOTE]

jest taki duży?? na tej fotce to tak na spaniela wygląda....

Beciu myslę, że te wczesniejsze nasze adopcje się zgadzaja, wtedy nie było takiego "sajgonu" jak teraz i lepiej się to ogarniało, ostatni rok to totalne wariactwo ;)

Posted

ten pies należy do babci mojej koleżanki myśle że nie będzie problemu z zabraniem go do nowego domu ponieważ łapie kury... a wiadome kury na wsi są najważniejsze... a psa można sobie przypiąć do budy niech siedzi...

Posted

Jeśli można inny temat. Późno, ale gorąco dziekuję wolontariuszkom Joasi, Klaudi i Paulinie za rozdawanie ulotek o naszym przytulisku w czasie tegorocznej wystawy psów rasowych w hali na Podromiu.:loveu::loveu::loveu: Mam nadzieję, że ulotki poruszą serca psiarzy i choć niektórzy wpłacą 1% podatku. Pamiętajmy, ulotek jest sporo, trzeba je rozdawać, wykładać i zachęcać ludzi zwłaszcza w naszej gminie do wspierania przytuliska.

I jesczce słowko o rasie [FONT=Trebuchet MS][SIZE=5][B]FLAT COATED RETRIEVER, - kapitalne, łagodne, zrównoważone, całuśne.
[/B][/SIZE][/FONT]

Posted

Wiem, mój Bolesław choć Owczarek a nie retriver tez pewnie by pognał za kurą. Napisałam o jego zaletach ponieważ mialam kiedyś w hoteliku dziewczynkę tej rasy - cudowna, a na wystawie w niedzielę wymiziałam 4 sztuki tych mordek, urocze!!!!!!!!!!
miło Cię widziec na dogo, przyjedź do nas potrzebujemy rąk do pracy...

Posted (edited)

[SIZE=3]Dostałam takiego maila:

[B][QUOTE]Witam, Grupa Studenci dla Praw Człowieka i Zwierząt działająca w Wyższej Szkole Prawa i Administracji w Rzeszowie organizuje zbiórkę potrzebnych rzeczy dla zwierząt ze schroniska. Zwracam się z prośbą o listę niezbędnych rzeczy oraz o 5 aktualnych zdjęć psów i 5 aktualnych zdjęć kotów które powiesimy na uczelni. W ramach akcji ze zbiórką chcemy także dołączyć akcję adopcji. Proszę o kontakt, pozdrawiam

Joanna Kołodziej

[/QUOTE]

[COLOR=#000000][SIZE=2][/SIZE][/COLOR] Pomóżcie!!!!! wypiszcie czego potrzebujemy wg Was, oraz super byłoby , aby wybrać te 5 psów i zrobic im jakieś fajne "portfolia" , wybrac jedną fotke i krótki tekst do tego. Pomóżcie kto ma chwile, bo ja na pewno tego nie zrobię ( nie dysponuję czasem ) i okazja się zmarnuje !!!!![/B]

wg mnie potrzebujemy :
koce, kołdry, poduszki, ręczniki, miski ( najlepiej metalowe ), smycze , obroże, karma sucha, karma w puszkach
potrzebujemy tez wolontariuszy ( do pomocy w schronie, np. spacerów z psami , ale także takich którzy pomoga nam psy ogłaszać i reklamować psy w necie )

proponuję tych 5 psów:
Kaja
Terry
Peper
Wilma
Debi

z kotami nie ma problemu bo póki co są 2: Rita i Zorro

[/SIZE]

Edited by majuska
Posted

I na koniec "fantastyczna" wiadomość..dziś przywieziono kolejnego psa

[IMG]http://img837.imageshack.us/img837/6947/dscf2589c.jpg[/IMG]

nie ma juz ani jednego wolnego boksu, budy i w kontenerach brak miejsc.....leżymy na całego......jest na prawdę cięzko, tym bardziej, że dogadywanie z gminą idzie jak po grudzie i pomimo, że juz ponad miesiąc minął nowego roku to nie wiemy na czym stoimy, zwozi sie psy do przytuliska, i nikt nie pyta czy jest im co dac jeśc i czy jest je gdzie umieścić i czy jest komu przy nich robić....

Posted

Też jestem zdołowana tym wszystkim, ilośc zwierząt wymyka się spod kontroli. Sama jestem w kropce, o 21 godz. koleżanka przywiozła mi sunię z pytaniem co ma z nią zrobić. Niewielka sunieczka błąkała się po osiedlu Strzyżowska, koleżanka zawozi tam córkę na jakies zajęcia i widywały ją od jakiegoś czasu to na pętli, to na rondzie leżącą w śniegu, to pod szkolą i biedna doczepiała sie do wszystkich przechodzących. Dzisiaj poszła za nimi do samochodu i chciała koniecznie wsiadać - to ją zabrały, no i co zrobić ? oczywiście zawieźć do Beatki bo przecież ona zajmuje się psami. No i ją mam, nakarmiłam, wykąpałam , tylko co dalej ? Załamka....

Posted

Beatko,
Strzyżowska to chyba teren administracyjny Kundelka, bo to Gmina Rzeszów.
No nie wiem, ja mam w lutym hotel pełny- ferie, narty - a w pracy obłęd, zostaje po godzinach. Nie wiem jak mogę pomóc. Przerasta nas chyba taka ilośc psów..... a przecież za tym stoją ludzie - bez sumienia!!!!!!! wyrzucają stworzenie jak stare buty. Oj będzie za to kara, ale póki co trzeba coś wymyśleć.....jak to ogarnąć.:shake:

Posted

Nie wiem czy to dobre wieści, czy złe, ale ten nowy nawiał dzisiaj po siatce!! Mam nadzieję, że pobiegł do domu!!!
A co do Szejka, to muszę przyznać, że pan pasuje do niego jak ulał :evil_lol:

Posted

Agula też mam taką nadzieję, ten pies warował przy domu cieczkującej suki w Racławówce, tak więc jest spora szansa, że był czyjś, niezły gagatek....nie powiem, cieszę się, że zwiał ;) :)

Posted

Nowy do nas wrócił:D Przylazł rano pod przytulisko jak śniadanie rozdawałam, oczywiście biegający po wybiegu Elvis od razu do niego wyszedł po siatce ( na ten widok krew mi odpłyneła z mózgu) ale Elvinio grzeczny jest, zawołałam i wrócił do mnie z powrotem po siatce :D poszłam po "nowego" i przyszedł ze mną przy nodze, wlazł do swojego boksu, zjadł śniadanie i poszedł spać:crazyeye::lol: Potraktowal nas jak całkiem dobry hotel chyba:evil_lol:...myślę, że gdyby psy prowadziły jakieś swoje rankingi to nasze przytulisko byłoby dość wysoko na liście:evil_lol:...no bo żeby tak samoczynnie i potulnie wrócić po jednym dniu bytowania u nas:roll::evil_lol:

[B]
Tymczasem serdecznie dziekujemy za kolejne dary dla naszych psiaków, trzy duże wory suchej karmy podarowało nam schronisko "Kundelek" , karton puszek i innych łakoci, oraz troche kocyków i podusi dostałyśmy znowu od niezawodnych przedszkolaków z Racławówki, i worek smakowitych batonów kupiony za wczorajszy datek od nowych Państwa Szejka :loveu::loveu::loveu:
Serdecznie i gorąco dziękujemy Wam[/B]:loveu::loveu::loveu:

[IMG]http://img18.imageshack.us/img18/1679/dscf2627f.jpg[/IMG]

W ramach owocnej współpracy nasza wetka Justynka była wczoraj u kochanych przedszkolaków z Racławówki i odbyła z nimi sympatyczne spotkanko oraz pogadankę na temat pielęgnacji i opieki nad zwierzakimi domowymi:lol:
Działamy, no nie:p

Posted

Wklejam kilka filmików z naszymi łobuzami :)
Może by je wrzucić na profil fejsbukowy dla urozmaicenia ;)

Terry z Wilmą

[video=youtube;RLCCy7ae4ok]http://www.youtube.com/watch?v=RLCCy7ae4ok[/video]

[video=youtube;rlQmqtMaMSs]http://www.youtube.com/watch?v=rlQmqtMaMSs[/video]

Posted

Terry z Tarą

[video=youtube;98SNq2LyuwE]http://www.youtube.com/watch?v=98SNq2LyuwE[/video]

[video=youtube;rPA3ZoPvq_U]http://www.youtube.com/watch?v=rPA3ZoPvq_U[/video]