Becia66 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Jestem przerażona, w nocy u nas -5 stopni, a w budzie 4 malutkie 7-tygodniowe szczeniaczki, same, bez mamy....:-( Jutro jeden ma szansę na super domek ale co z resztą ? Quote
Agula99 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 No i w przytulisku nowy bidak, piękny owczarek będzie z niego jak dojdzie do siebie, jak na razie skóra, kości i dziura, tragicznie to wygląda!!! Co za naród, co za człowiek mu to zrobił, biedny!!! Quote
Becia66 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 [quote name='figa33']może zaczną ludzie dzwonić ...ech..[/QUOTE] Figuniu dzwonią ale szkoda gadac. Jak mają siedzieć w budach samiutkie, to lepiej im u nas, przynajmniej buda ciepła, jedzenia i miłości dużo. I nadzieja na dobry dom. Quote
Agula99 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi??? Czy ktoś się pod nas podszywa??? [COLOR=#800080]W przytulisku "Cztery Łapy" w Boguchwale woj. podkarpackie na nowe domy czekają przepiękne 3 szczeniaczki suczki 3,5 miesięczne, wychowane w domu, kochane i wypieszczone. Są bardzo miłe i serdeczne, uwielbiają zabawy i kontakt z człowiekiem. Gdy urosną będą pieskami średniej wielkości, tak do kolan. Wychowane w domu nie nadają się do mieszkania na zewnątrz.[/COLOR] Quote
Becia66 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 [quote name='Agula99']Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi??? Czy ktoś się pod nas podszywa??? [COLOR=#800080]W przytulisku "Cztery Łapy" w Boguchwale woj. podkarpackie na nowe domy czekają przepiękne 3 szczeniaczki suczki 3,5 miesięczne, wychowane w domu, kochane i wypieszczone. Są bardzo miłe i serdeczne, uwielbiają zabawy i kontakt z człowiekiem. Gdy urosną będą pieskami średniej wielkości, tak do kolan. Wychowane w domu nie nadają się do mieszkania na zewnątrz.[/COLOR][/QUOTE] Agula nie denerwuj się , to nie ma nic wspólnego z Boguchwałą. Poproszono mnie o pomoc w znalezieniu domków dla tych suczek, są w jakiejś wiosce pod Kamionką . Do domu psiolubnego / 5 psów/ przybłąkała sie sunia ze szczeniakami, a właściwie sami ją dokarmiali i zabezpieczyli. Mamę zostawiają jako szostego psa w domu ale suczkom koniecznie musza znaleźc domki i proszą o pomoc bo nie chcą oddać na łańcuch,a to wiocha więc wiesz jaki los ich czeka. Wysłałam zdjęci GuniP i opis i zanim do niej zadzwonilam, Gunia błyskawica już je puściła w net myśląc że to nasze. Ale nie martw się, telefon jest na tamten dom i mam nadzieję, że bodaj jednej sie uda. Quote
Agula99 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Nie no ja się nie zdenerwowałam, tylko zastanawiałam się o co chodzi i gdzie te psy, a pomóc owszem trzeba i to koniecznie, Boże jakiś dopust z tymi szczeniaczkami!! :shake: Quote
Agula99 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Wątek [COLOR=#0000ff]Maczo!!![/COLOR] Niestety fotki nie chciały wskoczyć w jednym poście, tylko każda oddzielnie, no ale wątek jest. Jak ktoś ma jakieś info na jego temat, to proszę uzupełniać, bo ja np nie wiem ile on ma lat :roll: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236667-Maczo-malutki-przera%C5%BCony-piesek-czeka-na-dom?p=20066692#post20066692[/url] Quote
rozio Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Dzień doberek. Wilma i nowy chudziak [URL]https://picasaweb.google.com/103708767168284502423/WilmaINowyChudziak?authuser=0&feat=directlink[/URL] Quote
Szaarikowa Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 2 Szczeniaczki pojechały do hoteliku u Pani Jadzi :) Będzie im cieplutko :lol: Quote
Becia66 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='Szaarikowa']2 Szczeniaczki pojechały do hoteliku u Pani Jadzi :) Będzie im cieplutko :lol:[/QUOTE] Dzisiaj te 2 szczeniaczki pojechały do nowych domków, jeden do Krosna, drugi do Ropczyc. :multi: A w ogóle to sprawa niesamowita. 18 listopada trafiło do nas 7-spanielowatych szczeniaków, tydzień później 4 kolejne siedmiotygodniowe szczeniaczki z pudła na przystanku. Dzisiaj mamy 5 grudnia i własnie do domków pojechały 2 ostatnie szczeniaki. Reasumując w ciągu 18 dni zalazłyśmy domki dla 11 szczeniaków i to nie byle jakie, nie pierwsze lepsze ale wyselekcjonowane i dokładnie prześwietlone. Pragnę bardzo podziękować wszystkim którzy pomogli nam w ogłoszeniach, to dzięki wam maluszki teraz chrapią bezpieczne na ciepłych kołderkach, tulone, kochane i szczęśliwe... Niech wam się wiedzie maluszki w nowym życiu. :loveu: Quote
karolciasz28 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Właśnie przed chwilą myślałam o tym, że kilkanaście naszych szczeniaków ma cudowne domki! Bardzo się z tego cieszę i mam nadzieję, że reszta naszych psów również znajdzie takie domy! :) Quote
Becia66 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 U Aguli w domu jest jeszcze jeden szczeniak znaleziony w niedzielę w kartonie nad stawami w Boguchwale. Nie chciała zmarzniętego i wygłodzonego malucha wieźć do przytuliska więc zabrała do siebie ale na cito trzeba mu domu szukać bo Agula ma własnych 5 psów. Ogłoszenia właśnie porobione / dzięki Karolciu :loveu:/ czekamy na ten jeden jedyny telefon. Agula wytrzymaj jeszcze trochę. Quote
Agula99 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Maluszki powodzenia! Niech się jeszcze mojemu poszczęści, ale on musi mieć super domek, taki co go będzie tulił, całował, głaskał, on taki przez nas niuniany. Straszna mikulinka z niego, te nasze to przynajmniej trochę sierści miały, a on gładziutki, jak go wynoszę na pole to on od razu nóżkę jedną w górę, drugą, od razu marznie. Ciężko będzie się z nim rozstać, ale ....nie da rady, za dużo zwierza :shake: A nasz chudzielec, to jest niezły akrobata, wielki, chudy, ale po siatce łazi jak Kaja!!! Trzeba uważać, bo gdyby na drugim wybiegu był Terri, to nieszczęście gotowe. Dziś sama widziałam jak po siatce przelazł do mnie na ogródek, ten co stoi na nim barak, szooook!!! Wyłazi po siatce jak Kaja, zaraz obok bramki, prawie się na nią nie nabił, ale nieee, uparty jak diabli!! To jest kurcze problem!!! Bo przecież jakby ktoś chciał go zaadoptować, to musi mieć wysokie ogrodzenie, bo inaczej pies nawieje!!! Czy to nie jest niesamowite??? Na spacerki bardzo ładnie chodzi, nawet nie ciągnie, fajny psiak, ale z tą siatką, to jakiś cyrk!!!! Quote
majuska Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 No pięknie, pięknie:shake: dziś przytulisko opuściła nasza malutka Daisy, skoro świt rusza do Warszawy na DT Fundacji Mikropsów, które juz nie pierwszy raz nam pomagają, dziękujemy im bardzo....i trzymajmy wszycy kciuki za szybki domek stały dla Daisy, bo mamy w planach dalszą współpracę z Mikropsami :) Nasza gwiazda u mnie, schnie po kąpieli, aby godnie reprezentować psy podkarpackie w stolicy :lol: [IMG]http://img855.imageshack.us/img855/9826/dscf1774m.jpg[/IMG] Dziewczyny! akcja z -nastoma domkami dla szczeniaków spektakularna, wielkie brawa dla całej ekipy, zwłaszca Beci, która selekcjonowała spośród setek dziwnych telefonów, te na prawde najlepsze domki, to kawal porządnej roboty :loveu: Quote
Dzika_Figa Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Wchłonęła mnie na chwilę rzeczywistość a tu znowu takie rewolucje... nie nadążam za Wami kompletnie! Quote
Agula99 Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 A u nas kolejna bida, niewielki, czarny kundelek z kulawą nogą, dziś przynajmniej kulał. Kiedy to się skończy i kiedy ci durni ludzie zmądrzeją??? Piesek przybłąkał się do jednego pana w Boguchwale, ale on już ma psa, więc nie mógł go zatrzymać. Quote
Szaarikowa Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 A oto wątek Wilmy jeżeli coś będzie źle ale tp to pisać na priv zmienie [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/237057-Wilma-owczarka-chce-znale%C5%BC%C4%87-dom?p=20105130#post20105130"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237057-Wilma-owczarka-chce-znale%C5%BC%C4%87-dom?p=20105130#post20105130[/URL] [IMG]http://i50.tinypic.com/wbuxwy.jpg[/IMG] [FONT=arial black][B][SIZE=3]Tutaj są zdjęcia Eliwsa (Chudy) i Miki (czarna nowa sunia[/SIZE])[/B][/FONT] [URL]https://picasaweb.google.com/103708767168284502423/ElwisChudyIMika[/URL] Quote
majuska Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 Ha, ha ..jakie super zdjęcia wyszły tych dwóch wariatuńciów :D Elvis przypadkowo ( bo oczywiście siatka nie stanowi dla niego żadnej przeszkody ) znalazł sie z Miką na wybiegu i zaczęły się harce...a Mika niby kuleje :D Elvis jest superowym psem, łobuz , ale taki kochany, uległy, spokojnie do opanowania. Mikunia tez kochana, młodziutka, łagodniutka, do Mikropsów pewnie by się załapała, musimy ją zważyć :) Quote
Agula99 Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Tą nową koniecznie trzeba zważyć, ale ona taka leciutka, uwielbia siedzieć na rączkach. Dzisiaj jej głównym celem było zgwałcić moją nogę, a jak nie moją to zgwałcić Pudisia, a jak nie Pudisia to Magika, niezła z niej cholera, no i cały czas kulała, z tą jej łapką jest coś nie tak...:roll: Quote
Becia66 Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [quote name='Agula99']Tą nową koniecznie trzeba zważyć, ale ona taka leciutka, uwielbia siedzieć na rączkach. Dzisiaj jej głównym celem było zgwałcić moją nogę, a jak nie moją to zgwałcić Pudisia, a jak nie Pudisia to Magika, niezła z niej cholera, no i cały czas kulała, z tą jej łapką jest coś nie tak...:roll:[/QUOTE] No i sprawa się wyjaśniła - [B]ona[/B] okazała się[B] nim[/B] i nie dziwota że wisiał ci na nodze. :diabloti: Quote
Agula99 Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [quote name='Becia66']No i sprawa się wyjaśniła - [B]ona[/B] okazała się[B] nim[/B] i nie dziwota że wisiał ci na nodze. :diabloti:[/QUOTE] No nie wiadomo kim już jest, u mnie wisi na nodze, ale dlaczego wisi na Pudisiu i Magiku??? :eviltong::evil_lol: Quote
majuska Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Mika zamienia się w Mikiego :D:D:D Quote
Agula99 Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [B]Dzisiaj odszedł od nas Pudi - Astro [/B]:placz: żegnaj piesku, na zawsze pozostanie w naszej pamięci twoja uśmiechnięta mordka, mimo bólu i cierpienia... [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-p9HfEQQzqGw/UHHkLNx804I/AAAAAAAAB0w/m-XVn1eoAHw/s640/DSC_0471.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts