Jump to content
Dogomania

Przebarwienia pod oczami

Recommended Posts

Guest magdawch
Posted

Próbuje się uporać z przebarwieniami pod czami moich psiaków i zastanawiam się nad kupnem jednego z poniższych preparatów, może ktoś już ich używał, proszę napiszcie co o nich sądzicie.
A może są inne sposoby?
preparaty:
-Satin Free - firmy Bio-Groom,
-super whitening gel - firmy 1 all system,
-ultra light silve clean lotion - Ives Saint Barnard

pozdrawiam

Magda

• 1 month later...
Posted

Przyczyną przebarwień są problemy z kanalikami łzowymi psiaków... są rasy, które mają z tym problem (np. maltańczyki), dlatego powinno się codziennie przemywać oczka pieska wodą (lub solą fizjologiczną - ale co do niej, to nie wiem jaka powinna być częstotliwość). Jeśli problem już jest (czyli przebarwienia są dość widoczne, to powinno się kupić odpowiedni środek - najlepiej poradź się weta)

Posted

Magda >> należałoby usunąć przyczynę :wink: bo przebarwienia to juz skutek .
Ale doraźnie możesz przemywać jak wyżej napisano wodą lub solą fizjologiczną. Obok oczu nie powinno się działać żadnymi chemicznymi substancjami bo to obszar bardzo wrażliwy i jeszcze pogorszysz sprawę :( No i należałoby bardzo dokładnie pielęgnować skórę pod włoskami ( nawilżać)
Zasięgnij naprawdę porady lekarza -- z tego co mi wiadomo jest specjalny preparat nawilżający u vetów.

pozdrawiam

Posted

Ja też miałam podobny problem. Zaoptrzyłam się u weterynarza w płyn do przemywania okolic oczu ze świetlikiem (poprawa nastąpiła praktycznie na drugi dzień)

Natomiast pielęgnacyjnie zaoprzyłam się w kosmetyk ultra light silve clean lotion - Ives Saint Barnard - super :D

Posted

jest jeszcze szampon Cristar Cleaner z ISB, razem z lotionem daje lepszy efekt + czeste mycie
i jest jeszcze specjalny "lakier" pod oczy aby włos sie nie przebarwiał

Posted

Ale czy to są kosmetyki które nadają się do brązowej siersci?...czy tylko do jasnej, białej?
wiecie, beagle mają brązowe łebki i zastanawiam sie czy te specyfiki nie spowodują jakis białych plam? :D

Posted

[quote name='ela_1986'] (lub solą fizjologiczną - ale co do niej, to nie wiem jaka powinna być częstotliwość). [/quote]
Broń Boże nie solą bo wytracają się kryształkisoli i to podrażnia oczka.
Najlepsza jes do płukania oczek AQUA PRO INIEKCJONE-nie jestem pewna czy dobrze nazwę napisałam

Posted

Ponoć Stain Free z Bio-Groom jest godny uwagi, ja niedługo go wyprubóję, choć cena jest nie za ciekawa, ja mam przebarwienia od śpiochów i na pyszczadełku od wody,to norma u tej rasy,ale trzeba coś robic...

• 5 months later...
Posted

Gdzie dostane ultra light silve clean lotion - Ives Saint Barnard. Podpowiedzcie prosze. Szukam w sklepach internetowych ale nie bardzo znajduję, dzięki!!!!

Posted

ja kupiłam mydełko diamentowe JSB dla mojej suczki shih tzu ponieważ miała kilka przebarwionych wąsów na pyszczku po użyciu rezultat był taki że przebarwienia znikneły ale zato cały pyszczek zrobił się rdzawo-różowy
wściekłam się jak cholera ale muszę przyznać po każdorazowym myciu przebarwienie się zmniejsza potrzeba na to czasu
mydełko nie powoduje odbarwienia ciemnych włosów (moja ma czarny łepek z białą maską)

no i oczywiście trzeba usunąć przyczynę przebarwień a w naszym przypadku było to picie wody z miski a nie poidełka

Posted

Oczywiscie ze najpierw usunełam przyczyne zacieków i przebarwien:) Wymaz wykazał bakterie, po leczeniu antybiotykiem bakterii nie ma ale paskudne zacieki pozostały. Wyzej wspomniany przeze mnie plyn chyba jeszcze zaróżowił i pogłębił brąz tych zacieków:) Dziwne bo czytałam o nim badzo dobre opinie...zoabczę jak bedzie z Iv St. Bernard

Posted

Joss tylko nie oczekuj jak to mi powiedziano cudu bo to nie ace

ja myślałam że dwa trzy "prania" i kłopot będzie z głowy a tu niestety nie
kilka osób które próbowały mydełka JSB powiedziało mi że nawet do kilku miesięcy mogą jeszcze być przebarwienia ale z czasem zejdą

Posted

[quote name='caterina1']Broń Boże nie solą bo wytracają się kryształkisoli i to podrażnia oczka.[/quote]
Solą fizjologiczną jak najbardziej można i trzeba przemywać oczka, jeśli łzawią! Kupuje się to w specjalnych, łatwych do zakraplania pipetkach.

Posted

[B]Joss[/B],jak zwał tak zwał.Zażółcenia czy brunatne...jedno paskudztwo ;).
Ale ten lotion z ISB powinien pomóc.Ty juz go kupiłaś czy dopiero zamierzasz?
Jesli juz rozpoczęłaś "wybielanie",napisz o efektach.Jestem bardzo ciekawa.

Posted

Ja tez czesto mam taki problem, ze u bialej boksi [B]POD[/B] oczami siersc zabarwia sie na rudo-czerwono-rdzawo-brazowo i dosyc systematycznie, w zaleznosci od potrzeby przmywam te miejsca (siersc) woda utleniona. stosowana regularnie odbarwia wlos prawie do bialego. a poza tym swoja droga zakrapiamy oczka sola fizjologiczna.

Posted

witam
mam ten sam problem ze swoim psem ,ale od dwóch tyg. przemywam zacieki GEL SOIN DES YEUX firmy HERY LABORATOIRES i są już efekty-coraz jaśniejsze przebarwienia
acha piesek ma i jasną i ciemną sierść i to wcale nie przeszkadza

pozdrawiam

Posted

[quote name='black@with']witam
mam ten sam problem ze swoim psem ,ale od dwóch tyg. przemywam zacieki GEL SOIN DES YEUX firmy HERY LABORATOIRES i są już efekty-coraz jaśniejsze przebarwienia
acha piesek ma i jasną i ciemną sierść i to wcale nie przeszkadza

pozdrawiam[/quote]
Super muszę wypróbować (to jest Jean Piera Hery ??), do codziennej pielęgnacji używam ich szamponów.