Guest magdawch Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Próbuje się uporać z przebarwieniami pod czami moich psiaków i zastanawiam się nad kupnem jednego z poniższych preparatów, może ktoś już ich używał, proszę napiszcie co o nich sądzicie. A może są inne sposoby? preparaty: -Satin Free - firmy Bio-Groom, -super whitening gel - firmy 1 all system, -ultra light silve clean lotion - Ives Saint Barnard pozdrawiam Magda Quote
ela_1986 Posted August 7, 2005 Posted August 7, 2005 Przyczyną przebarwień są problemy z kanalikami łzowymi psiaków... są rasy, które mają z tym problem (np. maltańczyki), dlatego powinno się codziennie przemywać oczka pieska wodą (lub solą fizjologiczną - ale co do niej, to nie wiem jaka powinna być częstotliwość). Jeśli problem już jest (czyli przebarwienia są dość widoczne, to powinno się kupić odpowiedni środek - najlepiej poradź się weta) Quote
avii Posted August 8, 2005 Posted August 8, 2005 Magda >> należałoby usunąć przyczynę :wink: bo przebarwienia to juz skutek . Ale doraźnie możesz przemywać jak wyżej napisano wodą lub solą fizjologiczną. Obok oczu nie powinno się działać żadnymi chemicznymi substancjami bo to obszar bardzo wrażliwy i jeszcze pogorszysz sprawę :( No i należałoby bardzo dokładnie pielęgnować skórę pod włoskami ( nawilżać) Zasięgnij naprawdę porady lekarza -- z tego co mi wiadomo jest specjalny preparat nawilżający u vetów. pozdrawiam Quote
sprytka Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 A co jezeli przyczyna została usunięta a brzydkie zacieki pozostały? Czy jest jakis skuteczny i sprawdzony specyfik pomocny przy ich usuwaniu? Quote
efra-husky Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Ja też miałam podobny problem. Zaoptrzyłam się u weterynarza w płyn do przemywania okolic oczu ze świetlikiem (poprawa nastąpiła praktycznie na drugi dzień) Natomiast pielęgnacyjnie zaoprzyłam się w kosmetyk ultra light silve clean lotion - Ives Saint Barnard - super :D Quote
oki Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 jest jeszcze szampon Cristar Cleaner z ISB, razem z lotionem daje lepszy efekt + czeste mycie i jest jeszcze specjalny "lakier" pod oczy aby włos sie nie przebarwiał Quote
sprytka Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Ale czy to są kosmetyki które nadają się do brązowej siersci?...czy tylko do jasnej, białej? wiecie, beagle mają brązowe łebki i zastanawiam sie czy te specyfiki nie spowodują jakis białych plam? :D Quote
oki Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 nieodbarwią sierści :lol: bo to nie "ACZE" poza tym są specyfiki odpowiednio do białej i czarnej śierści Quote
caterina1 Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 [quote name='ela_1986'] (lub solą fizjologiczną - ale co do niej, to nie wiem jaka powinna być częstotliwość). [/quote] Broń Boże nie solą bo wytracają się kryształkisoli i to podrażnia oczka. Najlepsza jes do płukania oczek AQUA PRO INIEKCJONE-nie jestem pewna czy dobrze nazwę napisałam Quote
alqua Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Ponoć Stain Free z Bio-Groom jest godny uwagi, ja niedługo go wyprubóję, choć cena jest nie za ciekawa, ja mam przebarwienia od śpiochów i na pyszczadełku od wody,to norma u tej rasy,ale trzeba coś robic... Quote
Joss Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Gdzie dostane ultra light silve clean lotion - Ives Saint Barnard. Podpowiedzcie prosze. Szukam w sklepach internetowych ale nie bardzo znajduję, dzięki!!!! Quote
weihaiwej Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Jest np. w sklepie internetowym e-pet, link chyba jest w dziale Wszystko o psach :) Quote
Joss Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Dzieki. Muszę wypróbowac bo płyn Diamant Eyes KAWU absolutnie nie zdał egzaminu u mojej bialej buldozki. Pozdrawiam Quote
Goja Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 ja kupiłam mydełko diamentowe JSB dla mojej suczki shih tzu ponieważ miała kilka przebarwionych wąsów na pyszczku po użyciu rezultat był taki że przebarwienia znikneły ale zato cały pyszczek zrobił się rdzawo-różowy wściekłam się jak cholera ale muszę przyznać po każdorazowym myciu przebarwienie się zmniejsza potrzeba na to czasu mydełko nie powoduje odbarwienia ciemnych włosów (moja ma czarny łepek z białą maską) no i oczywiście trzeba usunąć przyczynę przebarwień a w naszym przypadku było to picie wody z miski a nie poidełka Quote
Joss Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Oczywiscie ze najpierw usunełam przyczyne zacieków i przebarwien:) Wymaz wykazał bakterie, po leczeniu antybiotykiem bakterii nie ma ale paskudne zacieki pozostały. Wyzej wspomniany przeze mnie plyn chyba jeszcze zaróżowił i pogłębił brąz tych zacieków:) Dziwne bo czytałam o nim badzo dobre opinie...zoabczę jak bedzie z Iv St. Bernard Quote
Goja Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Joss tylko nie oczekuj jak to mi powiedziano cudu bo to nie ace ja myślałam że dwa trzy "prania" i kłopot będzie z głowy a tu niestety nie kilka osób które próbowały mydełka JSB powiedziało mi że nawet do kilku miesięcy mogą jeszcze być przebarwienia ale z czasem zejdą Quote
misiaczek Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 [quote name='Joss']...zoabczę jak bedzie z Iv St. Bernard[/quote] Joss,bedzie dobrze :).Silver Clean Lotion ISB jest super.Ściera zażółcenia pod oczami rewelacyjnie. Quote
Gosia_i_Luka Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 [quote name='caterina1']Broń Boże nie solą bo wytracają się kryształkisoli i to podrażnia oczka.[/quote] Solą fizjologiczną jak najbardziej można i trzeba przemywać oczka, jeśli łzawią! Kupuje się to w specjalnych, łatwych do zakraplania pipetkach. Quote
Joss Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Cudu nie oczekuję, ale chociazby lekkiego wybielenia:) Misiaczek, problem w tym że Bezka nie ma zazółcen tylko brunatne zacieki:) Quote
misiaczek Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 [B]Joss[/B],jak zwał tak zwał.Zażółcenia czy brunatne...jedno paskudztwo ;). Ale ten lotion z ISB powinien pomóc.Ty juz go kupiłaś czy dopiero zamierzasz? Jesli juz rozpoczęłaś "wybielanie",napisz o efektach.Jestem bardzo ciekawa. Quote
Cheritka Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Ja mam taki problem z bialym pudlem. Ale to zależy tez od pory roku. Nasila się zimą a na wiosnę znikaja zacieki. Moze to być również uczuleniowe. Quote
Joss Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Jeszcze nie kupiłam, noszę się z zamiarem. O efektach nie omieszkam poinformowac:) Quote
Birmanka Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Ja tez czesto mam taki problem, ze u bialej boksi [B]POD[/B] oczami siersc zabarwia sie na rudo-czerwono-rdzawo-brazowo i dosyc systematycznie, w zaleznosci od potrzeby przmywam te miejsca (siersc) woda utleniona. stosowana regularnie odbarwia wlos prawie do bialego. a poza tym swoja droga zakrapiamy oczka sola fizjologiczna. Quote
black&white Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 witam mam ten sam problem ze swoim psem ,ale od dwóch tyg. przemywam zacieki GEL SOIN DES YEUX firmy HERY LABORATOIRES i są już efekty-coraz jaśniejsze przebarwienia acha piesek ma i jasną i ciemną sierść i to wcale nie przeszkadza pozdrawiam Quote
Cheritka Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 [quote name='black@with']witam mam ten sam problem ze swoim psem ,ale od dwóch tyg. przemywam zacieki GEL SOIN DES YEUX firmy HERY LABORATOIRES i są już efekty-coraz jaśniejsze przebarwienia acha piesek ma i jasną i ciemną sierść i to wcale nie przeszkadza pozdrawiam[/quote] Super muszę wypróbować (to jest Jean Piera Hery ??), do codziennej pielęgnacji używam ich szamponów. Quote
Recommended Posts