Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

roleczka napisał(a):
Witam,jastem zainteresowana adopcją suni i parę dni temu natknęłam się na Miszkę. Proszę o info jaka jest jej obecna sytuacja?

Witaj Roleczko :lol:
Miszka dzisiaj pojechała na DT do Orphy. Sunia w schronisku była bardzo przestraszona i wycofana, ale jestem pewna że Orpha szybciutko jej wytłumaczy że ludź nie gryzie :diabloti:
Myślę że Orpha coś więcej napisze jak oporządzi swą trzodę :evil_lol:

Posted

witaj roleczko :) czekamy na wiadomości od Orphy , być może to tylko schronisko było powodem jej smutku i strachu ......

tak patrzę na te zdjęcia z samochodu ...te jej oczy jakby nie dowierzały co się dzieje .... Miszko ...teraz będzie już tylko lepiej
może nowa pani już czeka na Ciebie :loveu:

Posted

No dobra to ja jestem :)
No wiec wcae nie bylo tak zle jak sie wydawalo , Miszka nie jest dziska panikara ,ona ze strachu doslownie kamienieje , jak slowo sztaje sie poprostu sztywna :cool3:. Podroz w samochodzie zniosla bardzo dzielnie , no jasne ze sie denerwowala w koncu jechala w nieznane ... tak jak Agmarek napisala po wyjsciu a wlasciwie wystawieniu z auta najpierw oczywiscie zmienila sie w żone Lota ale za chwile niesmialo ruszyla w kierunku rachitycznej zielni na moim podworku i sikala , sikala , sikala , sikalaaaaaaaaaa , potem znow zesztywniala :evil_lol: , do domu szlam z nia jak grecki chlop ze swoim osiolekiem :eviltong:.
Moje towarzycha ja delikatnie obwachalo i dalo spokoj , bo one juz przyzwyczajone do nowych domownikow co chwila i wychodza z zalozenia ze jak sie "nowy" bedzie chcial blizej zakolegowac to bardzo prosze , one spokojnie poczekaja na sygnal , jedynie Stefan ( co bylo do przewidzenia) zaczal uskuteczniac dziki podryw , co nawet mu sie udalo :diabloti:, zaczal sie do Miszki tulic , lizac jej czule uszko az Miszka odwazyla sie go obwachac i wykazac niesmiale zainteresowanie takim przystojniakiem :cool3:. Kosu uwiecznila to swoim aparatem ,jak sie dziewczyna ogarnie i znajdzie moment to zdjatka tu powrzuca.
Miszka wykapana , natarta swinstwem na pchly teraz sobie lezy i jak slowo wlasnie w tej chwili zaczela sobie chrupki podgryzac :multi: , czyli skoro je tzn jest bardzo dobrze , nie jest az tak zestresowana bo inaczej by nic nie przelknela . Powoli zaczyna wykazywac zainteresowanie tym co sie dzieje wokolo , wyszlam z reszta swojego stadka na spacer i odprowadzic kosu do jej wypasionej limuzyny tak zeby Miszka miala mozliwosc obejrzec sobie katy , jak wchodzilam do domu to ciekawie wygladala ze swojego kocyka i nawet leciutko bo leciutko ale ogon jej sie poruszyl :).

Posted

Jestem, dotarłam, żyję. Zmęczona jak cholera :eviltong: ("miszkową trasę" rozpoczełam o 10.30) ale szczęśliwa jak 150 :loveu:

Odezwę się później bo muszę swe złowki wrzucić do wanny i posiedzieć trochę z rodziną (aż TZ odłynie do krainy snu :evil_lol:).

Mam trochę fotek więc je obrobię i wstawię na Dogo wieczorem z opisem tego fotoreportażu...

Ophra - dziękuję :loveu::loveu::loveu:

Posted

no tak to bedziemy sobie dziekowac , bo ja Kosu tez baardzo dziekuje ,tym bardziej ze to ona kapala Miszkę i smarowala ją plynem na pchly , ja w tym czasie robilam za taliba bo plyn tak wanial ,że mialam watpliwosci czy w aktualnym momencie swojego zycia mogę go wdychać , owinęlam sie arafatką i terroryzowalam reszte zgromadzenia :eviltong:

Posted

Z tego co widzę sunia ma się juz lepiej. Powiedzcie , proszę jakie dalsze ma byc postepowanie , czy ona jest gotowa do adopcji? bardzo tez chciałabym sie dowiedziec ile sunia waży bo ze zdjec trudno mi sie zorientować w jej gabarytach. Szukam pieska sredniego , takiego żebym w razie czego mogła go podniesc samodzielnie. Miesiac temu umarł mój galden po długiej chorobie przytył i ważył 35 , to były cieżkie tygodnie. Czy Miszka przebywa teraz w okolicach Warszawy?

Posted

roleczka napisał(a):
Z tego co widzę sunia ma się juz lepiej. Powiedzcie , proszę jakie dalsze ma byc postepowanie , czy ona jest gotowa do adopcji? bardzo tez chciałabym sie dowiedziec ile sunia waży bo ze zdjec trudno mi sie zorientować w jej gabarytach. Szukam pieska sredniego , takiego żebym w razie czego mogła go podniesc samodzielnie. Miesiac temu umarł mój galden po długiej chorobie przytył i ważył 35 , to były cieżkie tygodnie. Czy Miszka przebywa teraz w okolicach Warszawy?

roleczka z adopcja trzeba jeszcze chwile poczekac , Miszka najpierw musi sie otworzyc ,a to troszke musi potrwac. A wazy , ja wiem ? mysle ze cos okolo 21-22 kg , po schodach na drugie pietro ja wnioslam.

Posted

Orpha mam coś dla Ciebie :eviltong:

to podlinkowany baner do Twojej galerii bo masz tylko linka ... jeżeli Ci się spodoba zabierz ;) nie znalazłam więcej zdjęć ... jak chcesz prześlij mi na maila zdjęcia to zrobię inny

Posted

To w takim razie będę sie dowiadywać. Myslałam że im szybciej tym lepiej , ale nie znam sie na procedurach. Trzymam wiec kciuki i jak bedzie potrzebna jakoaś pomoc to ja bardzo chetnie.

Posted

lilka senkjuuuuuuu :loveu:
kurcze tylko wstawilam sobie ten cudny banerek a go nie widze :roll: , ale jak sobie kliknelam w krzyzyk to na moja galerie mi wlazlo ....cuda jakie no ?
EDIT: juz widze
Roleczka to nie tyle procedura co potrzeba chwili , lepiej zeby psiak trafil do pontencjalnego domku w dobrej kondycji psychicznej bo wtedy jest mniejsze ryzyko , ze ktos pieska zwroci bo jest : dziwny , dziki , niezsocjalizowany , tchorzliwy , agresywny itd. itp. , za oferte pomocy jak najbardziej bardzooo , baaardzo dziekujemy :loveu:

Posted

[quote name='lilk_a']Orpha musisz go chyba dodać jako sygnaturę bo faktycznie go nie widać ;)

Ja Cie! :crazyeye: Lilka nic się nie chwaliłaś że takie cuda potrafisz! :crazyeye:
Tak tak. Dodaj jako sygnaturę bo krzyżyk tylko widać.

Napisał Rudzia-Bianca
Och pokażcie już te zdjęcia .
Kosu luminalu TZowi :evil_lol:

Luminal to powinna Kosu wziąć żeby ukoić skołatane nerwy swe po dniu dzisiejszym :evil_lol:

Orpha szczerze mówiąc to spodziewałam się zobaczyć kobietę-wampa z hardrockiem w uszach :diabloti: a zobaczyłam delikatną i miłą blondynkę w prześlicznych kaloszkach :eviltong: nie pasujesz mi kompletnie do tej pierwszej wizji, ale może dlatego że nie widziałam Cię rozzłoszczonej. I nie chcę zobaczyć :roll:

Roleczka skąd jesteś??

Posted

Tu Miszka podczas zakładanie szelek. Bardzo pomocna była Pani Bożenka - dziękujemy pięknie :loveu: Trzy laski się do Niej dorwały (Renata, Janeczka i Pani Bożenka). Poszło wręcz błyskawicznie - powiem szczerze że byłam miło zaskoczona ;)

Posted

Miszka już w szelkach. Zobaczcie jak Ona wyglądała - jaka była przerażona bidulka. Te Jej tylnie łapy - po prostu wymiękałam... Tak duża kupka nerwów na "rozjechanych" łapach. Orpha do Niej ciągle mówiła i Ją przytulała. Miszka ze strachu cała sztywniała i zupełnie poddawała się człowiekowi.