Agmarek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='orpha']skad ja znam to uwielbienie do chleba rzucanego kaczkom , w zebractwie prym wiedzie Jadzia , potrafi skubana wejsc do kanalku pod mostkiem i czekac z rozdziawiona paszcza :mad:[/QUOTE] No...do kaczuszki to ona ni diabła nie podobna :roll: ale to co Leo wyprawia z jedzeniem to widziałam na własne oczy :-o a do czego zdolne są koty to też już wiem. Kiedyś przynosiły nam "prezenty" i kładły na schodach. Jak któreś z nas wychodziło z domu to mysz za ogon (w rękawiczkach oczywiście) i za płot, to się tak nauczyły (koty nie myszy) że teraz już jak przynoszą to same na drodze kładą :diabloti: Quote
orpha Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Agmarek']No...do kaczuszki to ona ni diabła nie podobna :roll: ale to co Leo wyprawia z jedzeniem to widziałam na własne oczy :-o a do czego zdolne są koty to też już wiem. Kiedyś przynosiły nam "prezenty" i kładły na schodach. Jak któreś z nas wychodziło z domu to mysz za ogon (w rękawiczkach oczywiście) i za płot, to się tak nauczyły (koty nie myszy) że teraz już jak przynoszą to same na drodze kładą :diabloti:[/QUOTE] no jak nie podobna a ten dziob ? a to upierzenie ? Ty nie masz pojecia jak ona sie z kaczakmi potrafi identyfikowac :evil_lol::eviltong:, wczuwa sie tak w role ,ze wcale sie nie zdziwie jak wyda z siebie gromkie "kwaaaa" tylko obawiam sie ze wtedy Niya wyprze sie wszelkich kontaktow z nia :mad: Quote
Rudzia-Bianca Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='kosu32']Już nauczyła się jeść ryż , dawniej na gotowane nawet nie spojrzała , a teraz nawet chlebek z masełkiem mniami :diabloti:[/QUOTE] Mój Leo wcina tylko gotowane (udka kurczaczka najchętniej) :cool3: Ryż i marchewkę skutecznie odsuwa w misce noskiem i wyjada jedynie mięsiwo :roll: Jak suchą karmę łyknie = dziobnie parę ziaren, to normalnie mamy święto we wsi :loveu: Do tej pory okupuje 3 kg worek suchej karmy Royala który kupiliśmy dla niego jako szczeniora. Ostatnio zakupiliśmy rybną karmę, z uwagi na to że Leo uwielbia od czasu do czasu wpierniczać olej z rybką z rybnej konserwy + w tym namoczony chlebek :cool3: A za kawałek chleba z masłem - gotowy jest wejść na stół i chyba zatańczyć. Mieliśmy z niego ostro polewkę, bo podczas spacerów w parku dokarmiamy kaczki a Leo rzuca się na chleb tak - jakby był wygłodzony ... Biedny pies ... [B]Dużo tych psich podeobieństw - prawda ???[/B][/QUOTE] Oj dużo dużo, Biana chrupki traktuje jak zabawkę , rzucic można, czasem coś uda się pogryźć ale ogólnie to przecież chyba tym mnie kochana panciu karmić nie będziesz :diabloti: przecież jedzenie to ryżyk i mięcho no tak sobie to lubię ale zjem , ale chlebek z masełkiem zawsze i wszędzie o kazdej porze . Dobrze że nie musi z kaczkami konkurować :evil_lol: a na stół zwykle wychowana sunia , za chlebkiem też by wskoczyła . Jak jem śniadanie to wszystkie sztuczki wykonuje żeby tylko dać jej ociupkę chlebka no i kot też się nauczył przez naoglądanie [quote name='orpha']skad ja znam to uwielbienie do chleba rzucanego kaczkom , w zebractwie prym wiedzie Jadzia , potrafi skubana wejsc do kanalku pod mostkiem i czekac z rozdziawiona paszcza :mad:[/QUOTE] [quote name='orpha']no jak nie podobna a ten dziob ? a to upierzenie ? Ty nie masz pojecia jak ona sie z kaczakmi potrafi identyfikowac :evil_lol::eviltong:, wczuwa sie tak w role ,ze wcale sie nie zdziwie jak wyda z siebie gromkie "kwaaaa" tylko obawiam sie ze wtedy Niya wyprze sie wszelkich kontaktow z nia :mad:[/QUOTE] :turn-l::roflt::roflt:Jadźka :rofl: Quote
Agmarek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='orpha']no jak nie podobna a ten dziob ? a to upierzenie ? Ty nie masz pojecia jak ona sie z kaczakmi potrafi identyfikowac :evil_lol::eviltong:, wczuwa sie tak w role ,ze wcale sie nie zdziwie jak wyda z siebie gromkie "kwaaaa" tylko obawiam sie ze wtedy Niya wyprze sie wszelkich kontaktow z nia :mad:[/QUOTE] Bosze. Co to za dom??? Kot zaraz zacznie szczekać :-o pies kwaaaakać :-o Jessssuuuu :evil_lol: [QUOTE]Napisał [B]Rudzia-Bianca[/B] Baw się dobrze :evil_lol: [/QUOTE] Już widzę jak się dobrze bawi i aż mi szkoda Stefanka :placz: Quote
kosu32 Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Wieczorem poproszę o szkolonko z tych cholernych cytatów !!! [B]Agmarek [/B]starała się mi pomóc - ale kur .. zapiał - dupa blada - nic nie wyszło :angryy: Quote
orpha Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 hehe kur zapial :eviltong:, przynajmniej jeden robi to co powinien ;p Quote
sleepingbyday Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 co tu sie dzieje, jak rany :evil_lol:. proszę pań, troche powagi :eviltong: Quote
kosu32 Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 [quote name='orpha']hehe kur zapial :eviltong:, przynajmniej jeden robi to co powinien ;p[/QUOTE] Śmiesz twierdzić że my nie robimy tego co powinnyśmy ??? !!! :cool3: Odliczaj godziny kobieto - już wkrótce przybędę po Ciebie i razem wyruszymy w dal by odmienić los naszej kochanej Miszki :loveu: Quote
Sylwia K Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 [quote name='kosu32'] [B][COLOR=royalblue]KOSZT DT (240 PLN) [/COLOR][/B] [B][COLOR=red][U]Deklaracje miesięczne:[/U][/COLOR][/B] [B]Kinia1984 - 10 PLN[/B] [B]Agmarek - 50 PLN[/B] [B]kosu32 - 20 PLN[/B] [B]Nikus - 10 PLN[/B] [B]AnnaA - 20 PLN[/B] [B]---------------------[/B] [B]Razem 110 PLN[/B] [/QUOTE] trzeba założyć tez i czarny scenariusz, ze suka nie znajdzie domu w ciągu 1 miesiąca, kto wtedy pokryje różnice? Quote
Dzika_Figa Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Witam! Melduję się na wątku, Koss prosiła mnie, żebym z nią zrobiła bazarek dla suni. Oświadczam, że zrobię, proszę o kilka dni czasu. Quote
kosu32 Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 [quote name='Dzika_Figa']Witam! Melduję się na wątku, Koss prosiła mnie, żebym z nią zrobiła bazarek dla suni. Oświadczam, że zrobię, proszę o kilka dni czasu.[/QUOTE] [B][COLOR=black]O jak miło !!![/COLOR][/B] Widzę że [B]Koss[/B] dopilnowała wszystkiego :loveu: Dzięki serdeczne za pomoc dziewczyny :lol: Czekamy na link do bazarku by powalczyć o Kossowe biżu :loveu: Każda złotówka na wagę złota. Quote
Ania&Rudy Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 ja nie mogę zadeklarować stałej pomocy, bo w chwili obecnej jestem na tzw. utrzymaniu TZa, ale gdyby była sytuacja podbramkowa, poproszę o znak - sygnał na prv, spróbuję coś wyskrobać jeszcze :) Quote
Sylwia K Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 zajrzyjcie i do tej schowanej celestynowianki:-( [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/schorowana-duza-sunia-cierpi-prosimy-o-allegro-171590/[/url] Quote
kosu32 Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 [quote name='Ania&Rudy']ja nie mogę zadeklarować stałej pomocy, bo w chwili obecnej jestem na tzw. utrzymaniu TZa, ale gdyby była sytuacja podbramkowa, poproszę o znak - sygnał na prv, spróbuję coś wyskrobać jeszcze :)[/QUOTE] [B]Wielkie dzięki kochana [/B] :loveu: My cały czas działamy w temacie wypromowania Miszki i pozyskania nowych "sponsorów". Quote
orpha Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 no odpracowalam ze Stefanem dawanie lapy :multi: , teraz sie biore za popros a w planach mam daj glos :cool3: nie bedzie lekko bo bedzie musial robic hau hau a nie miau miau :eviltong:( no przeciez ze zartuje :evil_lol:) Quote
Rudzia-Bianca Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 do bazarku dla miszenki dodane nowe fanty :evil_lol: Quote
Sylwia K Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 powodzenia życzę, mam nadzieję że wszystko się dziś uda Quote
Rudzia-Bianca Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Na bazarku dla Miszeńki , czekają takie bileciki do prezentów - czekają i płaczą bo nikt ich nie chce :cool3: [IMG]http://lh5.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/SvRXficyO4I/AAAAAAAAA3w/5koOX2JrLEQ/s512/P1300703.JPG[/IMG] [IMG]http://lh3.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/SvNJuquJ6kI/AAAAAAAAA0s/xDWHWzBUafA/s512/Nowy%20folder.jpg[/IMG] Quote
Agmarek Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 [B]A Miszeczka już w drodze do domu[/B] :multi: [IMG]http://img30.imageshack.us/img30/4895/miszka1.jpg[/IMG] [IMG]http://img11.imageshack.us/img11/326/miszka3.jpg[/IMG] Wystraszona pannica, ale Orpha dzielnie podtrzymywała ją na duchu :loveu: Wbrew temu co myślałam do tej pory Orpha to oaza spokoju :-o ale zdjęcia nie dała sobie zrobić :roll: [IMG]http://img14.imageshack.us/img14/2914/miszka2.jpg[/IMG] Quote
lilk_a Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Sliczna Miszka, to świetnie że już w drodze do domu :loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 No MIszka , teraz to już świat stanie się piękniejszy, tylko uważaj bo jak Cioteczka Stefanka chce nauuczyć szczekać, to Tobie może kazać miauczeć za michę żarełka :diabloti: Quote
Agmarek Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 [quote name='Rudzia-Bianca']tylko uważaj bo jak Cioteczka Stefanka chce nauuczyć szczekać, to Tobie może kazać miauczeć za michę żarełka :diabloti:[/QUOTE] Ja bym przysięgła że jak rozmawiałam z Kosu przez telefon to usłyszałam jak Stefan szczeka :placz: Najpierw głos Orphy "Stefan!" a potem basowe "hau" :-o Matko jedyna! Co tam się wyrabia?! :-o A Miszka po przyjeżdzie do Orphy dłuuugo sikała na dworku, w tym czasie Kosu podrywała miejscowych kloszardów :razz: z tego co zrozumiałam kazała im pilnować swojego Chevroleta co jest jak najbardziej zrozumiałe. W domku Miszka została wykąpana i nasmarowana niewiem czym :oops: wiem tylko że w rękawiczkach i pod włos :roll: Teraz sobie leży i obserwuje jak psy i koty ciasto zajadają :evil_lol: Zresztą...Orpha wszystko opowie jak przyjdzie, bo Kosu to niewiem czy dzisiaj do domu dotrze :diabloti: Quote
Rudzia-Bianca Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 [quote name='Agmarek']Ja bym przysięgła że jak rozmawiałam z Kosu przez telefon to usłyszałam jak Stefan szczeka :placz: Najpierw głos Orphy "Stefan!" a potem basowe "hau" :-o Matko jedyna! Co tam się wyrabia?! :-o A Miszka po przyjeżdzie do Orphy dłuuugo sikała na dworku, w tym czasie Kosu podrywała miejscowych kloszardów :razz: z tego co zrozumiałam kazała im pilnować swojego Chevroleta co jest jak najbardziej zrozumiałe. W domku Miszka została wykąpana i nasmarowana niewiem czym :oops: wiem tylko że w rękawiczkach i pod włos :roll: Teraz sobie leży i obserwuje jak psy i koty ciasto zajadają :evil_lol: Zresztą...Orpha wszystko opowie jak przyjdzie, bo Kosu to niewiem czy dzisiaj do domu dotrze :diabloti:[/QUOTE] Aż strach myśleć co się tam musi dziać :evil_lol: Quote
a.piurek Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 [quote name='Rudzia-Bianca']Aż strach myśleć co się tam musi dziać :evil_lol:[/QUOTE] Czyli jest cudnie:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts