Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 575
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bjuta napisał(a):
Co słychać u Szczęściarza? Jak zdrowie? :roll:

Już znacznie lepiej:). Dziewczyny bardzo dbają o niego. Już sobie je kupił :loveu:
Chłopczyk został wykąpany. Ma łojotok tłusty. Sierść mu kępkami wychodzi.
Jutro jadę do niego w odwiedzinki to zobaczę jak się mój chłopczyk zachowuje:)

Posted

Capri111 napisał(a):
Lucky ma tymczas!!!!!!!!!!!!:):):):):):*:*:*Kochane dziewczyny zgodzily sie,zeby zostal u nich do czasu znalezienia mu DS!!!Zakochaly sie w nim noooo......:):):)

Piękny pychol :loveu: Czekamy na kolejne fotki :)

Posted

Witajcie,

pilnie poszukuje osoby, która wykona wizytę przedadopcyjną w miejscowości KOPACZÓW KOŁO BOGATYNII. Jeśli ktoś się zdecyduje, a będzie musiał tam daleko dojechać, to zwrócimy koszty paliwa. PILNA SPRAWA!!!!!

Posted

marlenka napisał(a):
Dzień dobry Lucky . Co u psinki ?? Ktunia gdzie nowe fotki ???:mad: Wiem ciotka ze zalatana jestes więc Ci wybaczam . Ale czekamy

Wybaczcie:oops: Fotek nie ma ale mam nowe wieści.
Dzisiaj muszę zawieźć mocz Luckiego. Bardzo duzo pije.
W nocy dużo chodzi. Coś go boli.
Poza tym robi duzo koopek. Czekają malucha kolejne badania.
Porobię nowe fotki i wstawię.:)

Posted

Niestety tyle lat na zimnie ,brak karmy i totalne zaniedbanie odbijaja sie na jego zdrowiu. Mysle ze jednak przy pomocy weta poradzi sobie z e wszystkimi chorobskami. Biedny piesio:shake:
Teraz ma super warunki-napewno wyzdrowieje.

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Niestety tyle lat na zimnie ,brak karmy i totalne zaniedbanie odbijaja sie na jego zdrowiu. Mysle ze jednak przy pomocy weta poradzi sobie z e wszystkimi chorobskami. Biedny piesio:shake:
Teraz ma super warunki-napewno wyzdrowieje.

Jutro będzie miał badany mocz. Bardzo duzo pije i co za tym idzie dużo sika.
W przyszłym tygodniu badania trzustki. Jak dla mnie to za mało przytył. Zawiozłam mu wczoraj leki przeciwbólowe. Bidulek nie może spać w nocy. Całą noc chodzi i nie może sobie miejsca znaleźć. Coś go musi boleć.
Jednak to już całkiem inny psiak. Sierść bardziej lśniaca, uszy postawione, pewniejsze kroki.
Już nie zjada wszystkiego co ma w misce. Już wie, że mu nie zabraknie i nie będzie już nigdy głodny.

Mam kilka fotek i filmik.
Fotki wstawię jednak co do filmiku to nie wiem czy mi się uda:oops:

Posted

Ja sobie ściągnęłam quick media convrter i tym zmniejszam filmiki, żeby się na youtubie zmieściły... Jak nie dasz rady, to wyślij na płytce do mnie, (tradycyjną pocztą ;)) a ja jakoś wstawię.
Szczęściarz ma obserwatora na allegro. Przydałyby się nowe fotki! ;)

Posted

Bjuta napisał(a):
Ja sobie ściągnęłam quick media convrter i tym zmniejszam filmiki, żeby się na youtubie zmieściły... Jak nie dasz rady, to wyślij na płytce do mnie, (tradycyjną pocztą ;)) a ja jakoś wstawię.
Szczęściarz ma obserwatora na allegro. Przydałyby się nowe fotki! ;)

Bjutko kochana dziękuję za rady.:)
Fotki są beznadziejne. Nic nie nadaje się do pokazania.

Posted

[quote name='ketunia']Jutro będzie miał badany mocz. Bardzo duzo pije i co za tym idzie dużo sika.
W przyszłym tygodniu badania trzustki. Jak dla mnie to za mało przytył. Zawiozłam mu wczoraj leki przeciwbólowe. Bidulek nie może spać w nocy. Całą noc chodzi i nie może sobie miejsca znaleźć. Coś go musi boleć.
Jednak to już całkiem inny psiak. Sierść bardziej lśniaca, uszy postawione, pewniejsze kroki.
Już nie zjada wszystkiego co ma w misce. Już wie, że mu nie zabraknie i nie będzie już nigdy głodny.

Mam kilka fotek i filmik.
Fotki wstawię jednak co do filmiku to nie wiem czy mi się uda:oops:[/QUOTE]
Przykre ze pieska cos boli ale weci napewno pomoga i bedzie dobrze. Przezyl oboz koncentacyjny to teraz napewno bedzie coraz lepiej.
Biedna psinka:shake: Cudownie ze ma takie wspaniale opiekunki i cieply domek.
:multi:

Posted

może zróbcie mu morfologie i badanie cukru we krwi - to picie, to może coś z cukrem nie tak no i siku zbadać trzeba:roll:
skoro się kręci, to musi go coś pobolewać, jak to jakieś zapalanie, to podwyższone leukocuty w krwi wyjdą.

Posted

Moja Heksownica wypijała 3 litry wody dziennie i sikała co 3 godziny (w nocy też z nią wychodziliśmy) to był białkomocz. Już jest dużo lepiej, ale całkiem zdrowa nie będzie. :shake:

Posted

ojj to brzmi zupelnie jak moj Tobi...
po okresie dluiego glodu,kiedy sie kulal po ulicach siadla mu trzustka-
pil litrami, sikal litrami, jadl i nie tyl...
zrobilismy wszystkie mozliwe badania...
cukrzyca nabyta...trzustka rozwalona...

ale od kiedy podaje insuline-to juz rok-Tobi jest zdrowy, nabral wlasciwej wagi i ma przed soba biezle persektywy spokojnej starosci...
tylko stracil zeby- to po-cukrzycowe:( zapalenia dziasel to u nas standard...ma jaskre- tez efekt po cukrzycowy...siadaly nerki- od tego sikania non stop...w razie diagnozy-cukrzycy-sluze rada bo mamy juz spore doswiadczenie...

ps. dla cukrzyka charakterystyczne jest: 'ciagenie za soba tylnymi lapami, pupa obnizona, ciagnie ja taki zwierz prawie po ziemi", nieraz nerwo-bole- zwlaszcza w okolicach dolnej czesci kregoslupa- boli najmniejszy dotyk, napady glodu, sennosc...
o sikaniu i piciu olbrzymich ilosci nie wspomne...

oczywiscie tylko badania krwi potwierdza lub zaprzecza tej amatorskiej diagnozie...ale koniecznie je zrobcie!!
jak cos-sluze rada...

Posted

i radze nie pobierac krwi z wenflonu-widzialam, ze ma zalozony- moja wetka tez pobierala, ale wyniki byly jakos zafalszowane...nie wiem na jakiej zasadzie to dziala?ale lepiej pobrac taka krople do badzania z nowego naciecia-u psow prosto pobiera sie z ucha...
badanie trwa pare sekund-potrzebny jest zwykly ludzki glukometr...
mozna by tez amatorsko w domu-kupic paski stwierdzajace obecnosc cial ketonowych w moczu-badanie b.proste, zanurzasz pasek w odrobinie siusiu i po paru sek masz wynik...Tobi mail cial ketonowych max- co jest praktycznie wyrokiem...takie paski kosztuja ok 8zl w aptece, takiej ludzkiej, normalnej.

Posted

[quote name='kaLOlina']ojj to brzmi zupelnie jak moj Tobi...
po okresie dluiego glodu,kiedy sie kulal po ulicach siadla mu trzustka-
pil litrami, sikal litrami, jadl i nie tyl...
zrobilismy wszystkie mozliwe badania...
cukrzyca nabyta...trzustka rozwalona...

ale od kiedy podaje insuline-to juz rok-Tobi jest zdrowy, nabral wlasciwej wagi i ma przed soba biezle persektywy spokojnej starosci...
tylko stracil zeby- to po-cukrzycowe:( zapalenia dziasel to u nas standard...ma jaskre- tez efekt po cukrzycowy...siadaly nerki- od tego sikania non stop...w razie diagnozy-cukrzycy-sluze rada bo mamy juz spore doswiadczenie...

ps. dla cukrzyka charakterystyczne jest: 'ciagenie za soba tylnymi lapami, pupa obnizona, ciagnie ja taki zwierz prawie po ziemi", nieraz nerwo-bole- zwlaszcza w okolicach dolnej czesci kregoslupa- boli najmniejszy dotyk, napady glodu, sennosc...
o sikaniu i piciu olbrzymich ilosci nie wspomne...

oczywiscie tylko badania krwi potwierdza lub zaprzecza tej amatorskiej diagnozie...ale koniecznie je zrobcie!!
jak cos-sluze rada...[/QUOTE]

Dziękuję. Napewno skorzystam z Twoich porad:) Dużo wskazuje na cukrzycę:(
Chciałysmy go troszkę podtuczyć zanim zrobimy badania. Jednak jak dla mnie to on nie przytył prawie wcale.
Łapkami ciagnie. Bardzo dużo pije.
Rano podjadę po jego mocz do badania.
W poniedziałek reszta badań.

Posted

[quote name='kaLOlina']i radze nie pobierac krwi z wenflonu-widzialam, ze ma zalozony- moja wetka tez pobierala, ale wyniki byly jakos zafalszowane...nie wiem na jakiej zasadzie to dziala?ale lepiej pobrac taka krople do badzania z nowego naciecia-u psow prosto pobiera sie z ucha...
badanie trwa pare sekund-potrzebny jest zwykly ludzki glukometr...
mozna by tez amatorsko w domu-kupic paski stwierdzajace obecnosc cial ketonowych w moczu-badanie b.proste, zanurzasz pasek w odrobinie siusiu i po paru sek masz wynik...Tobi mail cial ketonowych max- co jest praktycznie wyrokiem...takie paski kosztuja ok 8zl w aptece, takiej ludzkiej, normalnej.[/QUOTE]

Dziękuję za rady. Wenflon miał założony do kroplówek.

Posted

[quote name='ketunia']Dziękuję. Napewno skorzystam z Twoich porad:) Dużo wskazuje na cukrzycę:(
Chciałysmy go troszkę podtuczyć zanim zrobimy badania. Jednak jak dla mnie to on nie przytył prawie wcale.
Łapkami ciagnie. Bardzo dużo pije.
Rano podjadę po jego mocz do badania.
W poniedziałek reszta badań.[/QUOTE]

w moczu wykryjecie ciala ketonowe...to mozecie zrobic same na spacerze, jak bedzie zbieralo mu sie na sioo podlozyc pasek albo zanurzyc w tym co plynie po chodniku:diabloti: w trawe lepiej niech nie robi...

:roll:tylko wet jest w stanie stwierdzc co macie robnic...
za badanie na cukier powinnyscie zaplacic 10zl-to koszt jednego paska u weta...
jak cos ja sluze glukomtrem, tylko paski mam juz stare, mogabym podeslac-badanie jest b.proste mozna je wykonywac pozniej w domu...do tego nalezy pamietac ze wizyta u weta=stres=zawsze zafalszowany wynik poziomu cukru we krwi...
:shake:jesli to trzustka to wiele by wyjasnilo, ale tez dobrze dobrana insulina moglaby w miare szybko podreperowac jego zdrowie...
i jeszcze jedno- ja mam b.fajnych wetow w Poznaniu, z tobim zjezdzilam sporo specjalistow, ale niestety czesto niewiele wiedza o cukrzycy...:diabloti: moze wiedza sporo-ale 1wsze co zalecaja karme dla diabetykow(cholernie droga), a ja wyczytalam na niemieckich forach(karma ta mi nie pomagala)i obliczylam sama, ze np zawiera ona wiecej weglowodanow szybko rozkladalnych(szybko podnoszacych poziom cukru)niz dobre karmy mokre...
i tez- z cukrzyca da sie zyc:p na poczatku szlelismy, robilismy wykresy,pobieralismy krew, z zegarkiem w rece pilnowalismy jedzenia, teraz juz jest lepiej(choc 2xdziennie Tobi o w miare podobnych porach misi dostac insuline i karme)...

ale dobra, ja sie zagalopowalam, a jeszcze nie wiedomo czy to to...
:roll: