Cambel&Megi Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 [quote name='Ulka18']Typowalabym na cyfrowa lustrzanke np. Nikon D80. Niestety w pracy nie moge podejrzec we wlasciwosciach zdjecia jaki to aparat :wink: Dzieki tym zdjeciom Kay na pewno znajdzie domek :kciuki: Bo Marylas ma juz chyba zaklepany, czy cos sie zmienilo? To Sony Alpha A100 ;) Quote
psiulka Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Bardzo się cieszę, że zdjęcia się aż tak podobają! :multi: Wprawdzie nie wszystkie wyszły tak, jakbym chciała (gdzie niegdzie barwa za bardzo nasycona, gdzie indziej ostrość), ale jak się podobają to super. :) Trzymam kciuki za to, żeby ktoś Kaja wypatrzył przez allegro. Ewcia, jak będą jacyś obserwatorzy to napisz nam tutaj. :) Na pierwszą biało-rudy duecie :loveu: Quote
Chikinchan Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Ulka18 napisał(a):Dzieki tym zdjeciom Kay na pewno znajdzie domek :kciuki: Bo Marylas ma juz chyba zaklepany, czy cos sie zmienilo? Nic a nic się nie zmieniło :p Tylko niestety trzeba czekać :shake::oops: Quote
g_o_n_i_a Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Wow :mdleje: Psiula, piękną sesyjkę trzasnęłaś Krolewnie i Kajowi :loveu: :loveu::loveu::loveu: http://lh6.ggpht.com/psiulka/SCC4kTeIahI/AAAAAAAACmo/50QTvxRrfb8/DSC08339.JPG?imgmax=640 Quote
ewatr Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 [quote name='psiulka']Mercia się pokazuje :loveu: Razem z Kajusiem przytulaczem ;) Quote
Chikinchan Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Czesc Marylko, czesc Kajek! :loveu: Co slychac? Marylkowe gardelko juz lepiej po tym antybiotyku? Quote
ewatr Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [quote name='Chikinchan']Czesc Marylko, czesc Kajek! :loveu: Co slychac? Marylkowe gardelko juz lepiej po tym antybiotyku? Mary juz nie kaszle tak ze mysle ze leki pomogły ........ Wyspacerowała sie jak zwykle w sobote i niedziele z nami po wybiegu . Zapoznała z nowa kolezanka prze siatke ......... Wszystko jest dobrze :loveu: Natomiast cos złego dzieje sie z Kajem :-( jak wzięłysmy go w ta sobote na wybieg to wszystkie zgodnie stwierdziłysmy ze to nie ten sam pies .........przez tydzien schudł w oczach i tak był szczupły ale to co zobaczyłysmy to nas zmarwiło ......... Juz miałam isc i dopytac pracowników czy czasem on sie tak nie stresuje Marylką i czy ona go za bardzo nie przestawia .Jak własnie w tym momencie na wybieg weszła komisja ;) 3 pracowników i weterynarz na oglad psa . Na skroty powiem tak Kaj nie ma 1,5 roku tylko około 6-7 :crazyeye: / tak stwierdziła wetka / i osłuchowo stwierdziła blokade serca .Moze to byc od tarczycy albo i nie........ dlatego Kaj dzisiaj bedzie miał robione badania i EKG. To wychudzenie to prawdopodobnie od tego bo apetyt to on ma za dwoch i je bardzo dużo ..... Kajus trzymaj sie chłopak :kciuki: Quote
Reno2001 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Ewatr, a moze kajowi załozysz wątek? Ja wiem, ze on moze teraz trafic na jakies leczenie czy coś, ale moze jednak znajdzie dzieki temu dom?? Quote
ewatr Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [quote name='Reno2001']Ewatr, a moze kajowi załozysz wątek? Ja wiem, ze on moze teraz trafic na jakies leczenie czy coś, ale moze jednak znajdzie dzieki temu dom?? Reno zobacze co wyjdzie z wyników badań i wtedy moze i Kajus sie doczeka wątku ......... Narazie Kaj jest wystawiany na allegro aczkolwiek i tak na ten moment jest nie do wydania :shake: Na Rzeszowskich watkach mało ludzi sie udziela dlatego nie ma sensu zbyt wielu psom zakładać watków ktorych nikt nie bedzie pilotował ... a ja to juz czasem niewyrabiam ze tak brzydko powiem :eviltong:;) Quote
Reno2001 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [quote name='ewatr']... Na Rzeszowskich watkach mało ludzi sie udziela dlatego nie ma sensu zbyt wielu psom zakładać watków ktorych nikt nie bedzie pilotował ... a ja to juz czasem niewyrabiam ze tak brzydko powiem :eviltong:;) Wiesz, tak wczoraj jechałyśmy z koleżanką (łódzką wolonatriuszką) do Camary i sobie rozmawiałyśmy (miałyśmy duuużo czasu :evil_lol:) również dokładnie na ten temat. Niestety tak to jest i na wątkach mieleckich i łódzkich (i chyba generalnie wszystkich schronisk i fundacji), że pilotuje je jedynie wąska grupa osób ściśle związanych. Tylko pojedyncze psy maja to szczęście (najczęściej niestety te najwieksze biedy) i wzbudzają większe zainteresowanie szerszego grona dogomaniaków. Ciężko tylko "na oko" trafic, który pies będzie miał to szczęście, więc moim zdaniem warto choc próbowac ;). Ja oczywiście nic nie sugeruję. To takie tam moje przemyślenia :oops: :lol:. Quote
ewatr Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 [quote name='Reno2001']Ciężko tylko "na oko" trafic, który pies będzie miał to szczęście, więc moim zdaniem warto choc próbowac ;). Ja oczywiście nic nie sugeruję. To takie tam moje przemyślenia :oops: :lol:. Wszystko to racja co piszesz ....ogłoszenia i wątki daja jednak psiakom domy wczesniej czy pozniej - ale jakos wybierac trzeba bo czasu brakuje na wszystko i ja to jakos tak mam ze musze psa poznac aby moc o nim z przekonaniem pisać a Kaja juz powoli poznaje ;) tak że chyba doczeka sie wątku :eviltong: Quote
Cambel&Megi Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Cudna Mary...Jak zawsze. Pokazuje się na górze! Quote
Chikinchan Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 ewatr napisał(a): Natomiast cos złego dzieje sie z Kajem :-( jak wzięłysmy go w ta sobote na wybieg to wszystkie zgodnie stwierdziłysmy ze to nie ten sam pies .........przez tydzien schudł w oczach i tak był szczupły ale to co zobaczyłysmy to nas zmarwiło ......... Juz miałam isc i dopytac pracowników czy czasem on sie tak nie stresuje Marylką i czy ona go za bardzo nie przestawia .Jak własnie w tym momencie na wybieg weszła komisja ;) 3 pracowników i weterynarz na oglad psa . Na skroty powiem tak Kaj nie ma 1,5 roku tylko około 6-7 :crazyeye: / tak stwierdziła wetka / i osłuchowo stwierdziła blokade serca .Moze to byc od tarczycy albo i nie........ dlatego Kaj dzisiaj bedzie miał robione badania i EKG. To wychudzenie to prawdopodobnie od tego bo apetyt to on ma za dwoch i je bardzo dużo ..... Kajus trzymaj sie chłopak :kciuki: Ojej, to niedobrze, ze cos nie tak z serduszkiem moze byc :shake: Biedny Kajus:-( Wiadomo juz cos jak wyszly badania? No i skad taka roznica wieku? Z 1,5 rocznego rudzielca zrobil sie nagle rudzielec 7letni??:crazyeye: Az trudno uwierzyc. Przytulaki dla Mary i Kaja :calus::calus::calus::calus: Buziaki dla Krolewny Sniezki :buzi::buzi: :loveu: Trzymaj sie Kajku! :glaszcze: Quote
ewatr Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Chikinchan napisał(a):No i skad taka roznica wieku? Z 1,5 rocznego rudzielca zrobil sie nagle rudzielec 7letni??:crazyeye: Az trudno uwierzyc. Co do wieku to ja sie juz nie odzywam tak naprawde to nawet ile lat ma Mary to do tej pory nie wiadomo ......... Kaja oceniono na tzw.oko przez pracowników i było ze to młody chłopak ale wetka go wyogladała dokładnie i mimo weta pracowników powiedziała ze na jej oko on ma ze 6-7 lat ! Wyników jeszcze nie ma jest zapisany na rozne badania w ciagu dwóch tygodni ......... Quote
ewatr Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Wątek Kaja juz pinczera :evil_lol:;) to sie nazywa zmienic image :eviltong: Quote
Ulka18 Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Ze Kaj to teraz pinczer sredni :crazyeye: troche za duzy chyba, ale niech bedzie. Trzustka to cholerstwo straszne, trzeba trzymac diete niskotluszczowa. Moze to schorzenie, ktore ma Kaj tak go 'postarzylo', bo przeciez na oko on nie wyglada na 6-7 lat. Quote
ewatr Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Krolowa tez bzy wąchała .....a nawet w pewnym momencie stwierdziła , ze sa całkiem smaczne i zaczęła mi je jesc :diabloti:;) Quote
ewatr Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Nie bede sknera :eviltong: i podziele sie z Wami majowymi zdjeciami Marylki ktore dostałam w prezencie od Mati jako jej wirtualna opiekunka :multi: Uśmiechnieta majowa Mary .........patrz cioteczko Chikinchan jaki fajny pies na Ciebie czeka :loveu: Quote
Recommended Posts