Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To dzisiaj mamy piekną słoneczna sobote i były odwiedziny naszej rekonwalescentki :evil_lol: smieje sie bo trzeba by ją zobaczyć jak truchtem goni po wybiegu i jak pogoniła odemnie dużego psa

tak wygląda rekonwalescent 2 doby po operacji :cool3: ?

mamy apetycik , błysk w oku i silna wole życia :mad: tak trzymaj Maryla :loveu:

Labosława:loveu: nie chcesz czasem staruszki po przejsciach która ma skumulowanej energii na 100 lat ;)

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja tylko skromnie dodam, ze Marylka świetnie tupota łapkami. :evil_lol:
Leżała sobie dzisiaj na materacyku i ja jej robiłam "kuku", wiec ona tupotała łapkami w materacyk. I robiła to tak zaczepnie, tup tup i piękny uśmiech.

Posted

Ja bym to całusem nazwala, a nie. :evil_lol:
A poza tym nikt z Was nie widzial, jak ją Pan Grzesiu przyprowadził mi na wybieg, a ona ze mną w bieg i do Meteorka. :evil_lol: To był dopiero bieg tuptusiowej Mary.

Posted

Mary już pomaszerowła do boksu z izolatki
/ bo przywieziono psiaka po wypadku i trzeba było mu miejce przyszykować /
zaraz po pracy pojade zobaczyć jak sie sunia miewa , ma " jedynke " żeby można ja było odwiedzać do woli :eviltong: bo jak mieszkała z Meteorem to tylko przez kraty mizianie pozostawało bo on "szurniety" pies jest i nie wiadomo jak sie do człowieka zachowa :mad:

Posted

Mary ma sie znakomicie :lol: ma boks blisko wyjscia na wybieg i może obserwowac wszystko i wszystkich - pracowników i wolontariuszy :lol:
już zaaklimatyzowała sie w nowym srodowisku , nie reaguje juz agresja na nieznane psy czy dziwne nowe odgłosy .........
siedzi sobie w pieknej pozie - pies waruje :evil_lol: jak hasior i powoli owija sobie juz wszystkich ludzi " wokół łapy" ;) , macha radosnie ogonem , jak ktos sie tylko zbliży dostaje dawke lizania na dzien dobrym

oby tylko zdrowie jak najdłuzej służyło to wszystko bedzie dobrze

Posted

a wczoraj to był numer :evil_lol:

poszłam w odwiedziny do schroniska ale oczywiscie nie da sie od razu iść do Marylki bo zaraz za siatka natrafia sie na żywą barykadę :eviltong: około 10 szczeniaków , które to istoty juz nawet rozpoznają swoich wolontariuszy i tak łatwo nie przepuszcza - trzeba usiąść na wersalce w recepcji i brac to całe towarzystwo na kolana po kolei bo na raz sie oczywiscie nie zmieszcza - trzeba zniesc ;) :evil_lol: to lizanie , witanie , merdanie kuferkami itp. atrakcje :lol:
a najlepiej jak sie chce sprawic im autentyczną frajde - wyjsc na ogródek na trawkę rozscielic kołderke i tam z nimi chwile posiedzieć jak sie juz człowiekiem nacieszą to dopiero wtedy można mysleć o czymś innym :eviltong:

no i tak tez uczyniłam - siedzimy więc na tej trawie ale mnie coś cały czas nie daje :shake: spokoju czuje - normalnie czuje czyjś wlepiony we mnie wzrok zaczęlam sie rozglądac a to moja Mary Jane siedzi sobie jakieś 3-4 metry od nas na zewnątrz w 1 boksie i nie spuszcza ze mnie wzroku .........
kobieto to ty tak mnie zdradzasz ze szczeniakami :oops: :mad:
szybko musiałam sie zrehabilitowac i pomaszerować do Marylki do boksu i wziąść ja na długi spacerek i nawet dać na przeprosiny troche chrupek
ale Mary nie jest obrażalska ;) wybaczyła mi :lol:

Posted

Skończyła się aukcja Marylki, to sobie ją jeszcze raz wystawiłam. Ślepe te ludziska nie potrafią poznać się na tak pięknej, uśmiechniętej psince. Szukamy zatem dalej..........

Posted

Beata J. napisał(a):
Skończyła się aukcja Marylki, to sobie ją jeszcze raz wystawiłam. Ślepe te ludziska nie potrafią poznać się na tak pięknej, uśmiechniętej psince. Szukamy zatem dalej..........

Beatko dla Ciebie Dziekujemy !