Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka18 napisał(a):
Goniu, dzieki za zdjecia Marylki. Naprawde gdyby nie te latka, znalazlaby domek.

ja to sie juz po kolei wszystkich pytam ile ona naprawde ma lat
bo nie moge ciagla uwierzyc :shake: ze za tyle
zwłaszcza teraz jak ona nam młodnieje w oczach i amorów jej sie zachciewa :evil_lol:

ale twardo stoja przy swojej wersji 10 - 12 :-(

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to Meteor - nowy kolega Maryli z boksu. Meteor to wariat - imie doskonale do niego pasuje, bo on jakis "walnięty", jest wykastrowany. No i sie z Mary polubil. ;-)

Zwroccie uwage, jak Mary sie "przepycha" przez kraty do Ewy. :loveu:

Pancia poszla :placz:

Posted

Neris napisał(a):
Jaka ona PIĘKNA!

ona nam pieknieje w oczach z minuty na minute :eviltong:

i to nawet nie jest tylko moje zdanie
/ ja wiadomo nieobiektywna jestem bo zakochana ;) /

rozmawiałam wczoraj z wetka i ona sama jest bardzo zadowolona ze stanu Marylki - serducho sie wycisza , bo i Mary nam schudła co juz widac - duzo powolnego ruchu i karma lieth robi swoje :cool3:
co do guzów to czesc jest jak p. wetka mówi na pewno tłuszczaki a ten jeden najbardziej podejrzany jest nieoperowalny - tłumaczyła mi to dokładnie jak on tam jest wrosniety itp. i w wieku Mary wieksze było by ryzyko operacji i ogromny zasieg do wyciecia
niż spokojnego zycia jeszcze nawet kilka lat :multi: taka nawet dała mi nadzieje :lol:

Posted

w sobote była piekna pogoda i spedziłysmy duzo czasu z Mary na wybiegu sunia juz zaaklimatyzowała sie całkowicie i widać polubiła swojego partnera z boksu bo po jakiejs godzinie spacerku i miziania sama zaprowadziła mnie pod bramke wybiegu i nie dała sie juz stamtąd zabrac po prostu chciała wracać do boksu do Meteora
nadmienie , że on również sie za Mary stesknił bo szczekał i wył jak jej nie było - uspokoił sie dopiero jak wróciła :eviltong:

Posted

musze ja pochwalic schudła juz nawet gołym okiem da sie to zauważyc:eviltong:

i mniej sie męczy przy bieganiu / tak - tak nie pomyliłam sie
nasza Mary biega truchtem , przekomicznie to wyglada ale goni ;) czasem nawet za Gonią :evil_lol: /

Posted

Marylka to nawet przez kraty lubi być głaskana
a co :mad: w koncu po takim czasie bez wolontariuszy tez jej sie cos od zycia należy a bidny Meteor jest goniony nawet od tych krat bo tylko Mary ma być głaskana pieszczocha jedna :eviltong:

Posted

[quote name='Beata J.']3 dni tu nikt nie zaglądał

witam Beato :loveu: na wątku Marylki

faktycznie mało , bardzo mało ludzi zagląda do starszych , schorowanych psiaków które kochaja przeogromnie ludzi dajacych im zainteresowane i odrobine prawdziwego uczucia
te psy wyczuwają bezbłednie prawdę o tym co człowiek czuje .....

ja widze jak to jest z Mary - ona jest inna do mnie , do Goni
a inna do całego świata - do ludzi którzy ja tylko albo ąz obsługują
tam biedna czuje że musi walczyć / niekoniecznie ma racje bo nikt jej na zle nie chce ale są jej obojetni uczuciowo /

taka sunia mając dom i swojego człowieka rozkwita i może przeżyc jeszcze wiele szczesliwych chwil i dać wiele szczęscia człowiekowi ...........:loveu:

Posted

Śliczna i bardzo mądra sunia :loveu:wyspacerowała sie w sobote za wszystkie czasy , podbiegała , niuchała bo byłysmy na innym wybiegu niż ona gania codziennie i były świeże zapachy :evil_lol: piesków i suczek

a kolega Mary z boksu w tym czasie zrobił " sajgon ":shake: - wracamy a tam wybebeszone posłanie , wydarte ocieplenie jego budy tylko wióry leciały
/ i to wcale bez przenosni ;) / chyba to było z zazdrosci ..tak zdiadnozowały panie ......oj Meteor :mad:

Posted

Beata J. napisał(a):
Jeśli czegoś nie doczytałam i wyrywam się jak Filip z konopii to z góry przepraszam, ale czy Marylka potrzebuje np allegro?

Beato :loveu: jaki Filip z konopi .. ???
bardzo serdecznie Ci dziekuje za zaintresowanie Marylką :iloveyou: ja tylko sama nie wiem jak postąpić ?

bo ona jest chora i starsza ma 10 lat
/ tak ostatecznie mi ją " wyceniła ";) / p.weterynarz ze schroniska i ma guzy nowotworowe / niekoniecznie złosliwe ale nie operowalne tak mi wytłumaczono / i słabe serducho ktore również uniemożliwia ingerencje chirurgiczną

poradz mi czy w tej sytuacji allegro może pomóc ?

/ ona była wystawiana przez Ulke 18 :loveu: jak była jeszcze w Mielcu ale jak dowiedziałysmy sie o guzach to juz nie miała wznawianej aukcji bo bałam sie że Mary ma mało czasu przed soba :-( ale okazuje sie że nie jest tak żle i sunia nam tu wypiekniała , schudła i nawet rozrabia :eviltong: /

bo jeżeli tylko jest jakakolwiek szansa dla niej na dom to było by wielkie szczęście tylko trzeba by szczerze napisać jak sie sprawy mają z jej zdrowiem :oops: jak ostatnio rozmawiałam z p.wet. to mi powiedziała , że ładnych pare lat przed Mary jeszcze życia tylko spokojnego

ona jest naprawde fantastyczna :loveu: i zasługuje na kilka lat prawdziwego życia we własnym domu , wiec może warto spóbowąc z tym allegro ?

Posted

A co nam szkodzi? Spróbujmy...napiszę całą prawdę. Może znajdzie się ktoś kto śliczną Mery pokocha taką jaka. Liczę że są jeszcze ludzie o dobrych sercach.
Mam tylko problem z tekstem. Nie jestem z wątkiem na bieżąco, więc jeśli mogę prosić o skrót-napisanie tego co najważniejsze, to byłoby świetnie

Posted

Beata J. napisał(a):
A co nam szkodzi? Spróbujmy...napiszę całą prawdę. Może znajdzie się ktoś kto śliczną Mery pokocha taką jaka. Liczę że są jeszcze ludzie o dobrych sercach.
Mam tylko problem z tekstem. Nie jestem z wątkiem na bieżąco, więc jeśli mogę prosić o skrót-napisanie tego co najważniejsze, to byłoby świetnie

teraz jestem w pracy i tu mi trudno o wenę :eviltong:
postaram sie w skrócie cos napisać tylko daj mi dzien -dwa ;)

i jeszcze raz bardzo dziekuje :iloveyou:

Posted

Beata J. napisał(a):
Ok, nie ma sprawy wymyśl cos tak pięknego jak sama Marylka (a może być trudno, bo ona wyjątkowo ładniutka :evil_lol: ).

ja jestem umysł ścisły :cool3: i pieknie pisać nie umiem :shake: a już o Mary tym bardziej mi bedzie trudno ...........
postarałam sie jako tako w skrócie zebrać fakty i prosze o wybranie i może ubarwienie moich wypowiedzi tak żeby sie nadały na allegro :eviltong:

z góry dziekuję :iloveyou: