Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mary Jane ma około 10 lat z czego ostatnie 4 lata spedziła w schroniskach najpierw w Mielcu a obecnie w Rzeszowie .
Jest najdostojniejszą sunia jaka spotkałam , nie upomina się nachalnie jak młode pieski o mizianie , ale gdy się ja głaszcze to z wrażenia kładzie uszy po sobie i prawie przestaje oddychać , żeby tylko nie przestawać .
Pomimo 3 lat spędzonych w zamknięciu / W Mielcu nie ma wybiegów dla psiaków / w małym i ciasnym boksie , w budzie, pod gołym niebem -Mary jest spokojnym , posłusznym i dobrze ułożonym pieskiem .
Spacerując z nią poza schroniskiem widać że sunia niczego nie zapomniała z życia w domu. Dużo do niej mówiłam a ona to rozumiała i wykonywała bez zarzutu.
Kierownik schroniska napisał o suni , że „ nadaje się do tańca i do różańca „ i to w pełni okresla Mary.
Kilkakrotnie wydawało się , że już znalazła dom ale tak się wszystko nieszczesliwie dla niej potoczyło , że nadal pozostaje w schronisku .
Ostatnim razem gdy prawie było blisko – zostały wypatrzone zgrubienia na udzie i szybka diagnoza – nowotwór / być może niezłośliwy ale jednak / i sunia zamiast do własnego domu przyjechała do Rzeszowa bliżej swojej wirtualnej opiekunki która ja tam schronisku odwiedza ale niestety domu jej zapewnić nie może .
A dom i własny człowiek to jest marzenie Marylki , ona już tak się związała nawet z wolontariuszami , że podstawia ten swój śnieżny łepek do głaskania ile razy się da .Jak to nie robi wrażenia to wywraca się kołami do góry i kusi brzuszkiem .Jest mądra i zazdrosna o człowieka którego uzna za swojego
Dlatego inne psy sa szybko odganiane na bezpieczna odległość .
Jest cierpliwa z godnoscia znosi wszelkie zabiegi pielęgnacyjne – kąpanie ,szczotkowanie , mycie uszu itp.
Obecnie jest na diecie odchudzającej bo w zwiazku ze znaczna nadwagą miała kłopoty z sercem i p.weterynarz zaleciła duzo ruchu i karmę leith .
W Rzeszowskim schronisku sa duze wybiegi i sunia często spaceruje dlatego już widać utrate wagi - co znacznie polepszyło prace serca .
Pod koniec sierpnia sunia była dokładnie badana przez weterynarza i ku mojej radosci stwierdzono , że przed Mary jeszcze kilka lat spokojnego życia .
Dlatego szukamy domu dla tej dojrzałej suni po przejsciach – w domu przy swoim człowieku Mary rozkwietnie jeszcze bardziej i może przeżyć wiele szczęscia i dać wiele szczęsliwych chwil właścicielowi .
Mary to przytulacz , podlizywacz / dosłownie zalizałaby człowieka , jakby na to pozwolił / i towarzysz spokojnych spacerków . A usmiecha się tak , ze rzadko który psiak jej dorównuje .

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie było mnie cały dzień, dopiero teraz usiadłam do komputera dlatego Mary nie ma jeszcze na allegro.
Ewa, tekst jest bardzo dobry. Napisałaś wszystko i na temat a wg mnie to bardzo istotne w przypadku Marylki.
Domek, którego szukamy musi wiedzieć wszystko ze szczegółami .:lol:
Dzisiaj raczej nie dam rady, ale mam nadzieję, że jutro już aukcja ruszy

Posted

[quote name='Beata J.']Ewa podaj mi prosze dokładne dane kontaktowe do umieszczenia w aukcji

dodam jeszcze , że Mary Jane bedzie wysterylizowana w najbliższym czasie / tak mi wczoraj powiedziano w schronisku /

a dane są następujące :

0 17 853-03-28

Przytulisko " Kundelek "
35-322 Rzeszów ul. Ciepłownicza 3
tel. 0 510-170-788

Ewentualnie namiary na mnie jako wolontariusza gdyby ktoś chciał dodatkowych informacji :

[email protected]

Posted

A dobry wieczor wszystkim :-)
Czy ja wspominałam ostatnio, ze moja miłość do Mary jest coraz większa? I wspomnę skromnie, że ona chyba mnie też polubiła. :loveu: Ale Pańcię to Ona kocha najbardziej i jej plecaczek :evil_lol:
I mozecie mi mowic, ze ona ma nawet i 12 lat, ja wiem swoje! Niemozliwe, ze Marylka, ktora przyszla do Kundelka taka słabiutka, teraz, po ponad miesiąca zeskakuje jak młodocianka z budy :evil_lol: Cuuudowny widok. I jak hasa jak szczeniak po wybiegu.

Posted

Niewiarygodnie się umęczyłam przy tej aukcji :evil_lol: . Zawsze muszę prosić o dodatkowe zdjęcia, bo w wątku za mało, a tu..........do wyboru do koloru a na każdym Marylka piękniejsza. No i ciężko było się zdecydować, ktore wybrać

Posted

g_o_n_i_a napisał(a):

Czy ja wspominałam ostatnio, ze moja miłość do Mary jest coraz większa? I wspomnę skromnie, że ona chyba mnie też polubiła. :loveu: Ale Pańcię to Ona kocha najbardziej i jej plecaczek :evil_lol:
I mozecie mi mowic, ze ona ma nawet i 12 lat, ja wiem swoje! Niemozliwe, ze Marylka, ktora przyszla do Kundelka taka słabiutka, teraz, po ponad miesiąca zeskakuje jak młodocianka z budy :evil_lol: Cuuudowny widok. I jak hasa jak szczeniak po wybiegu.

potwierdzam co do słowa i maleńkie wyjasnienie dla niewtajemniczonych mój plecaczek kocha bo tam żarełko nosze dla piesków i te wszystkie akrobacje jak skoki z budy i hasanie to wszystko nie za darmo :evil_lol: tylko dla zawartosci plecaczka

a Gonie to Mary bardzo polubiła:loveu: już nawet odemnie wieje i pędem biegnie do bramki jak ją tylko ujrzy z daleka :eviltong:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Marylka to chyba najbardziej opstrykany psiak w calej Polsce :loveu:

:evil_lol: Zasługuje na to maleńka. No i jeszcze jak ma się troche już praktyki przy foceniu psinek, to wychodzą piękne zdjęcia Marylkowego hasiorka. :loveu:

Posted

to jak Ciocie pamietaja :lol:
to prosze jeszcze o trzymanie kciuków za naszą Mary Jane
bo niestety do tych wszystkich przypadłości Marylki doszło jeszcze prawdopodobnie ropomacicze i jak mnie poinformowała wetka operacja jest niezbedna i to szybko dlatego ma sie odbyć w czwartek po południu :-(
bardzo sie martwie jak Mary zniesie narkoze i ten zabieg :-(
ale nie ma innej możliwosci pomocy suni - dlatego trzymajcie zacisniete dłonie żeby sie wszystko udało :oops:

Posted

Mary Skarbie, będziemy trzymać za Ciebie łapki przez cały czwartek. Zobaczsz, będzie dobrze. Uśniesz sobie u pani Doktor, a potem się obudzisz i kto będzie przy Tobie? Oczywiscie Twoja Pańcia Ewa.

Posted

g_o_n_i_a napisał(a):
Mary Skarbie, będziemy trzymać za Ciebie łapki przez cały czwartek. Zobaczsz, będzie dobrze. Uśniesz sobie u pani Doktor, a potem się obudzisz i kto będzie przy Tobie? Oczywiscie Twoja Pańcia Ewa.

oby Gonia to były prorocze słowa :oops: