Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teren jest zagrodzony,ale nie bezpieczny dla ciekawskich maluchów,stąd prośba o szukanie dla nich domków.
Magnesiątko-podjedż i porób zdjęcia chociaż suni-jak bedzie zimno to szkoda maluchy wyciągac na ziąb,ale moze aura bedzie sprzyjająca:)

Posted

Witajcie,

na zdjęcia piesków umówiłam się z Panią ze szpitala na dzień jutrzejszy, tj wtorek. Tak więc najświeższe informacje dopiero jutro popołudniu :razz: Pytałam czy coś trzeba pieskom przywieźć... na co Pani "Ale one wszystko mają, my tu o nie dbamy" ;)

Posted

Ludzie są dziwni... Anetka - amikat znalazła dla rodzinki tymczas - byłyby bezpieczne, ale Pani która najpierw prosiła o pomoc dla rodzinki nie wie czy chcą dać psiaki... ponoć mają dla nich domki, kazała Amikat zadzwonić jutro żeby powiedzieć czy je dadzą... to ja nie wiem po co było robić alarm i szukać pomocy i dzwonić aż do missieek :niewiem:

Posted

Hmm... to jest sens, żeby jutro robić te zdjęcia? Ja się z Panią umówiłam DZISIAJ na jutrzejszy dzień, nic nie wspominała, że mam nie przyjeżdżać, że pieski już mają domy. Chyba, że po prostu pojadę tak jak się z Panią umówiłam, udam że nic nie wiem i wybadam sytuacje?

Posted

Myślę, że ich ta mama ze szczeniaczkami przeraziła na początku. W końcu szpital to instytucja, w której pracuje sporo osób a te osoby mają sporo znajomych i tak pocztą pantoflową szczylki mają zaklepane domki.

Magnesiątko się wypyta i zda nam relację - no to czekamy.

Posted

Słuchajcie cioteczki to są szczeniorki a wiadomo , że taki maluszkom łatwiej znaleźć domek niż dorosłym kundelkom a że szpital to i ludzi pracujących duuużo więc każdy popytał tu i tam i domki się znalazły zwłaszcza , że nam wydaje się ciężkie znalezienie domów a szpital z taką sytuacją szukania domów dla psinek zetknął się zapewne pierwsz raz i nie maja ciągle na stanie suki z dzećmi więc im łatwiej szukac tych domków niż nam bo my to wkoło mamy samych zapsieńców a jak nie zapsieńców to takich co to psów nie bardzo kochają przynajm,niej ja takich mam więc nigdy nawet nikogo nie pytam bo po co ?

Czekamy dziś na wieści od mamusi i jej dzieci .

Posted

Jak rozmawiałam z osobami opiekującymi sie psia rodzinką,to dano mi do zrozumienia że w największa potrzeba pomocy skierowana jest na mamusię szczeniaczków.Chcą jej znależć dobry domek,tylko że jak maluchy podrosna i zaczną wychodzic z budy a z tego co wiem są tylko dwa domki chętne,jak narazie-to bedzie problem.
Ale tak czy siak czekamy na świeżą relację.Dzisiaj juz cieplej na szczęście to moze uda sie porobic zdjęcia:)

Posted

Witam ;)

Już po wizycie. Państwo w szpitalu o Matkę i dzieciaczki bardzo dbają. Martwią się ich losem, głównie suni. Widać, że jest po przejściach, że była bita. Boi się mężczyzn i... kija. Jest bardzo kochana, milusia, chce być głaskana. Kochana psinka. Na grzbiecie ma jakiś ślad, mnie skojarzył się z żelazkiem. Szczeniaczków jest SZEŚĆ a nie cztery :razz: 5 czarnych, 1 brązowy. Już pomału otwierają oczka, ale jeszcze nie wychodzą z budy. Nie wyciągałam ich. Zrobiłam 3 zdjęcia, ale są średniej jakości, bo nie chciałam psiaków straszyć. No i zdjęcie suni i ich domku. Psiaki mogą tam zostać dopóty, dopóki będzie taka potrzeba. Osoby martwią się, że przeniesienie całej gromadki do DT tylko mamę z dziećmi zestresuje. Co do adopcji psiaków. Niby ktoś tam chce, ale... Panie same nie wiedzą. Zresztą wiadomo jak to jest. Często ktoś chce, chce, a jak przychodzi co do czego, rezygnują. Panie i Pan kierownik bardzo przejmują się losem suni i małych, chcą dla całej gromadki jak najlepszego domu. Byle komu nie wydadzą :diabloti: Ja powiedziałam, że nie jestem tutaj osobą decyzyjną, że tylko zdjęcia mam zrobić. Więc Panie proszą o kontakt kogoś bardziej zorientowanego, najlepiej Paule, jako że jest w temacie i miała kontakt z Panem kierownikiem :cool3: Eeeeh coś jeszcze? Nie pamiętam, jak coś napiszę :)

Posted

Ale bungalow!
No i proszę, jak się chce, to można. Kto inny by jęczał, że nie może pomóc, bo nawet budy nie ma, ani tego tam, ogrodu.

.