Marta_Ares Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 i Cerberek [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-YqVVAJLJEgo/TuY_SbqtV-I/AAAAAAAAPLw/HbpxlWG-4Zo/s640/DSC_6721.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-cOiutaAzdNg/TuZMiQaANZI/AAAAAAAAPQI/AGbgs4Q54NM/s640/DSC_6855.JPG[/IMG] Quote
Marchewkowy Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Help! W ogóle nie mam pomysłu [IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC09049.jpg[/IMG] Może dobierzecie mi tasiemke podkładową i eko do tych obróżek. Ta z brązowym tłem ma być dla Abi ( babska :P ) a ta z błękitnym dla Prince'a Quote
Laura_112 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Bardzo mi sie podoba podejscie do klienta , gdzie wazne jest zadowolenie. Sama testuje swoje wyroby od - mozecie sie smiac ;d - czerwca i sama wiem , ze nie wypusila bym niczego czego nie bylabym pewna. Sama wiem z wlasnego doswiadczenia , ze zawsze kupujac obroze czy smycz nie wiedzialam co wybrac aby bylo mocne ( mam huskiego - typowy morderca kotow kur i innych malych stworzen ), aby zapewnic jak najwiecej bezpieczenstwa. Tak samo teraz - nie wyobrazam sobie sprzedac komus czego kolwiek co wiem ze jest wadliwe czy niepewna jest tego jakos ;) takze duzy plus za podejscie ;) mam nadzieje ze testy pojda pomyslnie ;d u mnie jak narazie ida rewelacyjnie i mysle ze nieldugo jak bede miala wiecej czasu, tez sie pochwale swoimi skromnymi wyrobami ;) bo jednak takich wyrobow jeszcze nigdzie nie widzialam, wiec mam nadzieje , ze to bedzie jakas odmiana. Trzymam za Ciebie kciuki ;) Quote
vege* Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='Laura_112'] u mnie jak narazie ida rewelacyjnie i mysle ze nieldugo jak bede miala wiecej czasu, tez sie pochwale swoimi skromnymi wyrobami ;) bo jednak takich wyrobow jeszcze nigdzie nie widzialam, wiec mam nadzieje , ze to bedzie jakas odmiana. Trzymam za Ciebie kciuki ;)[/QUOTE] To ja z chęcią obejrzę co porobiłaś ciekawego :-) Quote
paulaa. Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='vege*']To ja z chęcią obejrzę co porobiłaś ciekawego :-)[/QUOTE] ja również. :smile: Quote
Kasi i Lena Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Ja też:) Strasznie żałuję że się spóźniłam na testowanie tych pięknych obroży. Quote
AnIeLa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='Corse'] 2. Chciałabym, żeby była pewność co do jednego - to nie są Dublin Dogi :cool3:. Po unurzaniu w błocie i innym SPA, nie będą wyglądać jak nowe. Z pewnością po upraniu będą wyglądać lepiej niż przed, ale jak każda obroża materiałowa mogą poszarzeć (zwłaszcza jasne elementy). Nie są to obroże dobre na wybitnie błotno-tarzaniowe spacery, bo nie ma gwarancji jak będą wyglądać po takich zabiegach :diabloti: [/QUOTE] I właśnie test wykaże jak się zachowają po takich spacerach, nigdy nie wiadomo co któremuś psiakowi do głowy na spacerze przyjdzie. :evil_lol: a i przy okazji będzie można zobaczyć jak przejdą kilka- kilkanaście prań :) a że się zniszczy trudno po to chyba są obroże testowe :) Trzeba robić wszystko, żeby je zniszczyć ( oczywiście nie podpalać :P tylko w taki sposób jakby to robił psiak) czyli eksploatować najbardziej jak się da i patrzeć ile wytrzyma :fadein: Quote
gops Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='AnIeLa'] a i przy okazji będzie można zobaczyć jak przejdą kilka- kilkanaście prań :) a że się zniszczy trudno po to chyba są obroże testowe :) Trzeba robić wszystko, żeby je zniszczyć ( oczywiście nie podpalać :P tylko w taki sposób jakby to robił psiak) czyli eksploatować najbardziej jak się da i patrzeć ile wytrzyma :fadein:[/QUOTE] dokładnie , na tym powinien polegać test obroży , powinny być sprawdzone zarówno w błocie jak i w krzakach , nie tylko na zerwania ale także na wytrzymałość taśm , po co komu obroża która po kilku spacerach nadaję się do śmieci ;) Quote
AnIeLa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [B]Marchewkowy[/B] w necie znalazłam takie zestawienia z niebieskim [U][IMG]http://www.dami-dogfashion.de/wp-content/gallery/weihnachtliche-halsbander-10-11-2011/weihnachten-eisblau-31-34.jpg[/IMG][/U] z brązowym [IMG]http://www.dami-dogfashion.de/wp-content/gallery/weihnachtliche-halsbander-10-11-2011/winterspas-30-33.jpg[/IMG] nie mogę znaleźć tej stronki co Marta wstawiała gdzie można było robić sobie zestawienia samemu. Quote
Marta_Ares Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 :) [url]http://www.dogs-collar.de/[/url] Quote
Lucky. Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 marchewkowy - może do tej błękitnej taśmy dać czerwoną podkładową i błękitną / niebieską eko albo na odwrót. a do brązowej ... różowa taśma podkładowa i brązowa eko ? Quote
Vailet Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='Corse']Dziewczyny, Dziękuję Wam bardzo za wszystkie opinie - czytam je z uwagą i biorę do serca. W kilku punktach komentarz: 1. Zdaję sobie sprawę, że 5 obróż to niewielka próba. Jasne że wolałabym rozdać 100szt i mieć jakątaką statystykę, ale zwyczajnie nie mam takiej możliwości :roll:. Starałam się te 5 obróż rozdać w ręce w miarę reprezentatywnej grupy - mamy 2 dużych, 2 średnich i 1 małego, ale jak czytam zadziornego :evil_lol: testera. Nie chciałam żeby ktokolwiek poczuł się urażony, że jego ominięto...ja wiem że 5 obróż na ilość chętnych do testowania jest stanowczo za mała ;). Ale macie rację - nie mamy żadnego testera z grupy ras olbrzymich (+50kg). W związku z tym chcę poprosić o jeszcze jednego psa z takiej grupy, który zdecyduje się przetestować obrożę. Będzie to 3cm, dł. max ok 65cm. Proszę, żebyście wybrały jednego reprezentanta takiej grupy, spośród osób, które piszą na wątku - niech to będzie osoba, której test będzie dla Was miarodajny. 2. Chciałabym, żeby była pewność co do jednego - to nie są Dublin Dogi :cool3:. Po unurzaniu w błocie i innym SPA, nie będą wyglądać jak nowe. Z pewnością po upraniu będą wyglądać lepiej niż przed, ale jak każda obroża materiałowa mogą poszarzeć (zwłaszcza jasne elementy). Nie są to obroże dobre na wybitnie błotno-tarzaniowe spacery, bo nie ma gwarancji jak będą wyglądać po takich zabiegach :diabloti: 3. Co do wytrzymałości - właśnie o przetestowanie tejże mi chodzi i wychwycenie ew. słabych punktów - okuć, zatrzasków, szycia, taśmy itp. Wtedy będziemy mogli coś na to poradzić i poprawić słabe punkty. 4. Pytanie do właścicieli psów wybitnie pociągowych :evil_lol: - co najczęściej było słabym punktem w obrożach, które udało się zniszczyć Waszym psom? Wydaje mi się, że wymieniacie zatrzaski jako słaby punkt...Jeśli tak, to informuję, że będą dostępne zatrzaski metalowe (w całości) - myślę, że sprawdzą się przy "parowozach" :roll:[/QUOTE] jak pisałam kilka stron temu, wyprowadzam psa który zepsuł już wiele obroży i muszę powiedzieć że w skórzanych nie wytrzymywała skóra a w parcianych zapięcia (nie ważne czy zatrzask czy zapięcie) Quote
Corse Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 No i paczki przygotowane. Jedna zmiana - Lawendowa dostaniesz obrożę 2,5cm z metalową klamrą...ot taka niespodzianka :lol: A poważnie - zatrzaski plastikowe 3cm mam z innego źródła niż pozostałe - niestety nie przeszły testów, są do bani. Szukam więc póki co zatrzasków... póki nie znajdę, nie będzie 3cm obróż. Co do zacisków - jakie są według Was najlepsze? Chciałabym poznać Waszą opinię i spróbować uszyć takie cudo. Bardzo dziękuję za opinie dot problemów z obrożami. Właśnie tego się obawiałam - że zatrzaski najczęściej zawodzą. Stąd próby nasze domowe - 2 i 2,5cm dały radę, ale niestety 3cm przy uwieszeniu się mojego niesfornego 90kg TŻta puściły :evil_lol:. Na całe szczęście TŻ po zerwaniu obroży nie uciekł daleko :roll:. Quote
barberry Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Corse, jak byś kiedyś potrzebowała psa w wadze super mini do testów szelek to zgłaszam się na ochtnika :D:D Przymierzasz się w ogóle do szycia szelek? Quote
NightQueen Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='Corse'] Co do zacisków - jakie są według Was najlepsze? Chciałabym poznać Waszą opinię i spróbować uszyć takie cudo. .[/QUOTE] ja najbardziej lubię łańcuszkowe, takie jak ma np. rogz - najlepiej mi się w nich psa prowadzi, szybko się luzują i zaciskają. [URL]http://i46.tinypic.com/x3tqvn.jpg[/URL] a jeśli nie to pół zacisk tego typu [URL]http://www.zoo-sklep.pl/galerie/r/rogz-obroza-zaciskowa-fa_28424.jpg[/URL] Nie lubię zacisków pętelkowych, bo wg. mnie odstają [URL]http://img17.imageshack.us/img17/1711/p1020552c.jpg[/URL] Quote
lawendowa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='Corse']No i paczki przygotowane. Jedna zmiana - Lawendowa dostaniesz obrożę 2,5cm z metalową klamrą...ot taka niespodzianka :lol: A poważnie - zatrzaski plastikowe 3cm mam z innego źródła niż pozostałe - niestety nie przeszły testów, są do bani. Szukam więc póki co zatrzasków... póki nie znajdę, nie będzie 3cm obróż. Co do zacisków - jakie są według Was najlepsze? Chciałabym poznać Waszą opinię i spróbować uszyć takie cudo. Bardzo dziękuję za opinie dot problemów z obrożami. Właśnie tego się obawiałam - że zatrzaski najczęściej zawodzą. Stąd próby nasze domowe - 2 i 2,5cm dały radę, ale niestety 3cm przy uwieszeniu się mojego niesfornego 90kg TŻta puściły :evil_lol:. Na całe szczęście TŻ po zerwaniu obroży nie uciekł daleko :roll:.[/QUOTE] Nie ma sprawy :) Mam nadzieje, że godnie i miarodajnie przetestujemy to co dostaniemy :) Co do zacisków czy raczej pół zacisków to tak jak napisała [COLOR=black]NightQueen, najwygodniejsze są łańcuszki i taki parciany dodatkowy element i fajnie jak okucie zatrzymujące zacisk jest jakoś na płasko wkomponowane a nie jakoś tam odstające ;-) ale to już jak kto woli chyba. A próby na TŻecie... po prostu padłam :evil_lol:. Ja nie wiem czy Was jakieś organizacje pro ludzkie nie posądzą o testowanie produktów na człowiekach :evil_lol:. Dobrze wyszkolony TŻet, jak nie ucieka :cool3: [/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/members/38686-NightQueen"][/URL] Quote
anetta Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Corse, super obróżki, najpiękniejsza to ta turkusowa :loveu: Nie płaczę że nie załapałam się bo my :eviltong: prawie nie ciągniemy, nie taplamy się w błocie i kałużach :evil_lol: więc nie miało by to sensu. Zawsze się zastanawiałam jak sprawuje się metalowa klamra. Dobrze że te Twoje mają i poszły do testowania haha Quote
bazylowa Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Corse']3cm przy uwieszeniu się mojego niesfornego 90kg TŻta puściły :evil_lol:. Na całe szczęście TŻ po zerwaniu obroży nie uciekł daleko :roll:.[/QUOTE] Matko z córką! Powiesiła chłopa na obroży. To się nazywa "być oddanym sprawie". :D Quote
gops Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Corse'] Co do zacisków - jakie są według Was najlepsze? Chciałabym poznać Waszą opinię i spróbować uszyć takie cudo. .[/QUOTE] co do zacisków to każdy lubi co innego np ja najbardziej lubię typu rogza lub taks z dodatkowym kółkiem na adresówkę np ;) masz fajne taśmy ozdobne właśnie takich nigdy nie widziałam , przydałoby się coś nowego na rynku :lol: Quote
zaginiona sara Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Masz wielkie szczęście, że facet nie uciekł, bywa z nimi różnie :D. My mamy szeleczki 1cm ferplast dla psów 4 kg i ok.5kg ale nawet chińszczyzna nas nie zawiodła, a czasem ciągną jak mini zaprzęg jak są niewyżyte. Chyba czarne powinnam kupować bo kilka mokrych dni i szelki się brudzą, muszę wyprać te ubranka ;). Quote
Corse Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Na szczęscie TŻ szkolony - na kiałbaskę go zwabiłam to przyszedł :lol::lol::lol: Co do zacisków - ja też najbardziej lubię łańcuszki. Z tym nie będzie problemu, ale póki co nie ma w hurtowni tychże łańcuszków, więc muszę poczekać. Powinny być za ok miesiąc, to zamówię. Co do zacisków typu Rozg, takich: [url]http://img.bazarek.pl/65050/6628/257388/2589470584935bcf41c883.jpg[/url] to też nie ma problemu. Muszę tylko wymierzyć te kółka. Ma ktoś może takiego rogza i mógłby w wolnej chwili zmierzyć średnicę wewnętrzną tego kółka w porównaniu do szerokości taśmy? Jeśli chodzi o szelki...to na razie pieśń przyszłości, ale jak się rozwinę w tym szyciu to czemu nie :cool3:. Nieźle mnie motywujecie do rozwoju :evil_lol: Quote
xxxkaluniaxxx Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Tak jak dziewczyny napisały najfajniejsze są łańcuszki :p kilka moich zacisków :evil_lol: zdjęcie z sierpnia na dzień dzisiejszy jest ich trochę więcej :diabloti: [IMG]http://img155.imageshack.us/img155/6397/sam7248.jpg[/IMG] By [URL="http://profile.imageshack.us/user/xxxkaluniaxxx"]xxxkaluniaxxx[/URL] at 2011-08-02 Corse jakbyś szukała kogoś do testowania szelek daj znać mój aniołek ma kilka par na sumieniu :razz: Quote
Corse Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Bazylowa - opróżnij skrzynkę PW, bo masz zapchaną :) Quote
MakeBelieve Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Kurde, Corse te obróżki są prześliczne! Cudooo <33 Jakbyś kiedyś zrobiła coś węższego i poszukiwała testera, to odezwij się do nas ; D Quote
bazylowa Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Corse']Bazylowa - opróżnij skrzynkę PW, bo masz zapchaną :)[/QUOTE] Już posprzątane :) Quote
Recommended Posts