Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeżeli chodzi o Marchewkowy, to u mnie transakcja przebiegła bez żadnego problemu, parę dni po wpłaceniu pieniędzy miałam smycz w domu, dodam że w stanie prawie idealnym (no bo idealne to tylko ze sklepu a i to nie zawsze) i za bardzo niską cenę...

Posted

[quote name='Unbelievable']Jeżeli chodzi o Marchewkowy, to u mnie transakcja przebiegła bez żadnego problemu, parę dni po wpłaceniu pieniędzy miałam smycz w domu, dodam że w stanie prawie idealnym (no bo idealne to tylko ze sklepu a i to nie zawsze) i za bardzo niską cenę...[/QUOTE]

Zaznaczam, ze Marchewkowy pisała mi, ze ma brudna obroze pytajac mnie, czy ma ja wyprać, czy sama to zrobie..... Dla mnie to dosc dziwne pytanie... Jak sie kupuje obroze to sie kupuje czysta, a nie brudna.... czyż nie?

Posted

[quote name='Migori']Myślę, że Agnes między innymi chodzi o to, że można po prostu napisać - rezygnuję... nikt sie nie pogniewa i nie będzie zły z tego powodu. A tak, to człowiek sie zastanawia co sie stało, co stało się z pieniędzmi, czy wiadomości dochodzą itd.
Tak łatwo teraz skontaktować się z drugą osobą...

[B]Ja z Tobą rozmawiałam na pw i nie było najmniejszego problemu, dogadałyśmy sie bardzo dobrze.[/B][/QUOTE]

;) Jak milutko.....

Posted

Ciagnac temat, to nie byla rezygnacja ze strony Diany S, potem nie odpisywala na moje pw, maile itp itd - dlatego napisalam to tu, bo inaczej dogadac sie nie dalo...a szkoda

Diana mozesz wstawic zdjecia obrozy od gops z Twoimi zarzutami? Bo jestem bardzo ciekawa o co wlasciwie chodzi. Gops znam nie od dzis, widzialam nie jedna obroze od niej i wiem w jakim stanie sprzedaje sprzet.

Posted

[quote name='Diana S'];) Jak milutko.....[/QUOTE]
:confused:
A było inaczej ?
Dobra nieważne... Dla mnie oczywistym jest, że wysyła się rzeczy wyprane, czyste... ale ja to jestem ja... dziwna ze mnie osóbka - lubie porządek.

Posted

Napisałam, jaka była moja rezygnacja...grzecznie milczałam... bo nie jestem codziennie na dogo.... Wysyłałaś mi maile? Zartujesz..... Ty nie musisz sie ze mna dogadywać.... Pisałam, o obrozy, ze jest nie taka, jak została przedstawiona.... czyli nie została przedstawiona.... jak na to zasługuje ....
Ty mnie prosisz, o fotki obrozy? zapytaj swoja kolezankę... dlaczego obcieła brzegi paska i opaliła taśmę......bo ja tego nie rozumiem....

Posted

[quote name='Migori']:confused:
A było inaczej ?
Dobra nieważne... [B]Dla mnie oczywistym jest, że wysyła się rzeczy wyprane, czyste... ale ja to jestem ja... dziwna ze mnie osóbka - lubie porządek[/B].[/QUOTE]

Ja tez tak uwazam...chodz zauwaz babo, ze inni swoje ciagna w zaparte.....

Posted

Napaliłam się ostatnio na activdog'a i mam do Was kilka pytań :)
Jak się sprawa ma jeśli chodzi o ekoskórkę? Bo na niektórych zdjęciach wygląda jakby się marszczyła przy zagięciu.. Mógłby to ktoś zwersyfikować?
Czy polarek bardzo się mechaci? Czy zbija się po jakimś czasie w takie 'kulki' ?

No i wreszcie - jakiś zestawik dla tej panny (chodzi mi o obrożę)
[img]http://img221.imageshack.us/img221/2343/dsc0317j.jpg[/img]

Nie wiem zupełnie nic, za dużo tych wzorów i kolorów tych wszystkich warstw :p
I jaka szerokość?
Zwykle nosi obroże 15mm, ale myślałam o czymś szerszym - 2cm?

Z góry dzięki za pomoc :)

Posted

Szkoda ze pewnych standardow wymaga sie od innych, ale od siebie juz nie...i bardzo mnie dziwi Twoja postawa Diana S i nagly zanik pamieci.
Pisalam maile, pisalam pw - wchodzilas na dogo wtedy, to akurat jest latwo sprawdzic,

Doczytalas, ze gops tu nie ma? jak niby mam jej to powtorzyc? telepatycznie? Skoro jestes tak oburzona, wstaw zdjecia bedziemy miec pelny obraz, bo poki co znamy tylko Twoje slowa (ktore jak dla mnie NIC nie znacza)

Posted

[quote name='Agnes']Szkoda ze pewnych standardow wymaga sie od innych, ale od siebie juz nie...i bardzo mnie dziwi Twoja postawa Diana S i nagly zanik pamieci.
Pisalam maile, pisalam pw - wchodzilas na dogo wtedy, to akurat jest latwo sprawdzic,

Doczytalas, ze gops tu nie ma? jak niby mam jej to powtorzyc? telepatycznie? Skoro jestes tak oburzona, wstaw zdjecia bedziemy miec pelny obraz, bo poki co znamy tylko Twoje slowa (ktore jak dla mnie NIC nie znacza)[/QUOTE]

Nie pamiętam Cie....nie mozesz sie z tym pogodzić?..mnóstwo osob pisze do mnie na dogo...dlaczego mialabym Cie pamiętać? daj mi jeden powód, bym miała Cie zapamiętać.....?!
Dowiedziałam sie, ze obroza jest od [B]Martusi[/B]........ Nie wiem ile bierze [B]Marta[/B] za taka obroze, ale wiem na pewno, ze nigdy przenigdy nie kupię w taki sposób obrozy dla psa, jak to zrobiłam.... kupujac od Twojej kolezanki....

Teraz juz wiem, ze takie cuda szyje [B]Marta[/B]....

Posted

No czyli nic sie nie dowiem - standard, wpadasz robisz wielkie halo i tyle. Po co? troche jak grey w innym watku, pojawia sie robi szum wokol siebie i znika na jakis czas, interesujace. A zdjec nie ma, konkretow brak. Bo najlatwiej wydac komus zla opinie - i nie, nie bronie gops, bo mi tam rybka co ona sprzedaje, tylko tak sie nie robi (nie wiem czy jescze pamietasz, przypomne - to twoje slowa)

zal:roll:

Posted

Nie robie hallo takie ze, grzecznie zwracam uwagę i prosze, o opinie Twojej kolezanki.... dlaczego nie nadmieniła, ze obcieła brzegi obrozy i opaliła taśme....

Aaaa.....robie hallo takie, ze nigdy w ten sposób nie zakupię obrozy.... to jest własnie moje hallo.....

Posted

Diana S to po prostu pokaż tą obrożę ;) Tak trudno zrobić zdjęcie chociażby telefonem i pokazać? Bo takie gadanie, to można każdemu wcisnąc, ja dostanę rogza od Martyny i powiem w jakim on strasznym stanie, uwalony gównem za przeproszeniem, ale zdjęć nie dam. I kto uwierzy?

Posted

[quote name='MakeBelieve']Diana S to po prostu pokaż tą obrożę ;) Tak trudno zrobić zdjęcie chociażby telefonem i pokazać? Bo takie gadanie, to można każdemu wcisnąc, ja dostanę rogza od Martyny i powiem w jakim on strasznym stanie, uwalony gównem za przeproszeniem, ale zdjęć nie dam. I kto uwierzy?[/QUOTE]

otoz to;) (10 znakow)

Posted

[quote name='Diana S']Jestem zszokowana [B] gops[/B], Twoja postawa. Zakupiłam tą obroze.... wszystko ładnie, jednak obroza nie była noszona przez psa dwa razy, jak pisałaś.... Widać to po obrozy, ze pies ja nosił nie dwa... ale nie w tym rzecz. Brzegi paska sa obciete po bokach, jednoczesnie przypalony materiał... obroza jest przybrudzona....Dlaczego tego wczesniej nie napisałaś? Tak sie nie robi....
[B]Marchewkowy[/B], jak ktoś kupuje obroze to nie kupuje obrozy brudnej, prawda? Kupiłabyś obroze brudna? Twierdzac, ze twoja obroza jest brudna, bo jest zółta... no i? Trzeba ja wyprać, przed wysłaniem do odbiorcy, ( czyli mnie) a nie pisać, ze obroza jest brudna, bo ma kolor zołty, i czy masz ja wyprac.....? Czy sama to zrobie....
Dziewczyny tak sie nie robi.....
Jak ktoś zakupuje obroze wymaga, zeby obroza była czysta prawda? Czy moze sie mylę?[/QUOTE]

Paski w tych obrożach są po prostu tak robione, i nie jest to żadne widzi mi się Gops że sobie coś obcieła i przypaliła.
Jeszcze nie sprzedałam nic brudnego :) Zresztą ja zawsze i tak jak coś do mnie przyjdzie to piorę. Ale nie będzie problemu bo zrezygnowałam ze sprzedaży pacyfek. Jeśli już zrobiłaś przelew to w poniedziałek ci go zwrócę.

Posted

A ja mam pytanie, tak wracając do tematu obrożowego ; ) Nie ma ktoś na zbyciu obróżki do 1,5 cm (wiem, że trudnoo) takiej do 10-15 zł po prostu do wodowania? Tzn. może być rogz czy coś, tylko tanio. Bo chcę kupić jakąś obrożę, której nie będzie mi szkoda do wody, błota i piachu.

A co sądzicie wgl o rogzie sgt camo na yorku? ;>

Posted

[quote name='Diana S']Zaznaczam, ze Marchewkowy pisała mi, ze ma brudna obroze pytajac mnie, czy ma ja wyprać, czy sama to zrobie..... Dla mnie to dosc dziwne pytanie... Jak sie kupuje obroze to sie kupuje czysta, a nie brudna.... czyż nie?[/QUOTE]

Ojjj już nie przeinaczaj nie napisałam że jets brudna, tylko że nie jest tak idelanie czysto żółta jak nowa, bo z żółtym kolorem właśnie tak jest że przy używaniu robi się "bledszy".
Co do obroży Gops też jestem pewna że wszystko jest z nią w porządku, bo też parę razy od niej kupowałam i wszystko było super!
Pewnie ci chodzi o te brzegi które są we wszystkich obrożach Dogstyle tych nowych też takie same. Zresztą też chętnie zobaczę zdjęcia tej obroży od Gops.

[quote name='Sunshinee']Też się pochwalę :) Taksowa obróżka:
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images37.fotosik.pl/903/f90445817759875cmed.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images39.fotosik.pl/923/fc218ccca4cf73f6med.jpg[/IMG][/URL]

Moje słonko:loveu: Musiałam wstawić to zdjęcie :D

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/940/5f2f3124fafa311cmed.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]

Śliczna obróżka i maluszek :)

[quote name='Avaloth']Błękit był na pewno, ale nie wiem czy przepinana czy zwykła. Funky retro nie widziałam w ogóle, ale w sumie się nie przyglądałam za bardzo.[/QUOTE]

Niestety nie kupiła bo nie było ani tego ani tego :(

Posted

[quote name='Marchewkowy']
Co do obroży Gops też jestem pewna że wszystko jest z nią w porządku, bo też parę razy od niej kupowałam i wszystko było super!
[/QUOTE]
Ja kupiłam kiedyś obrożę od Gops Wozę Flowers, jak każdy wie pod spodem jest biały podkład (nappa?) i gops mnie poinformowała, że ta nappa nie jest idealnie biała, tylko jest przybrudzona, mi to akurat nie przeszkadzało bo to było na spodzie obroży i wiem, że takiego czegoś nie da się idealnie wyczyścić chyba ;-)

Posted

[quote name='Migori']Zastanawiam się o co dokładnie chodzi z tym ucięciem i przypaleniem brzegu obroży ?
Może ona została już tak wykończona przez producenta ?[/QUOTE]

nie dowiesz sie, bo przeciez zdjecia dac nie mozna...

Posted

[quote name='Agnes']Mi tez sie wydaje, ze to chodzi o wykonczenie obrozy i dlatego draze temat, bo obrzucanie gops jest w tym momencie nie na miejscu[/QUOTE]
No bo nie ma nawet możliwości żeby sie wypowiedzieć w tym temacie. Też jestem ciekawa jak wygląda ta obroża. Wielu producentów tak wykańcza obroże: Pitman, El Perro