Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnes']co nie oznacza, ze napisac nie mozna ;) skoro mod pisze - nie wolno dawac ogloszen, bo regulamin to pytam czemu tego nie zmienic - nie bo nie? ;) Najlepiej zakazac i tyle..[/QUOTE]
bo regulamin to regulamin i mod ma zawsze rację ;) sama "robię" jako mod na pewnym forum, i jakby mi tak wszyscy zaczęli narzekać że regulamin zuy, bo się jakiś punkt nie podoba to bym wysiadła. Można wrzucać ogłoszenia w podpis? można. Nie przesadzajmy ;)

Posted

myślę, że kupię jutro jakiegoś rogza i może jakąś obrożę, zależy jakie ceny będą.
Lepsze zdjęcie Meg w RD, może być, czy za cienko ?
[img]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/255643_201060623272985_100001071474146_577944_6710900_n.jpg[/img]

Posted

[quote name='Unbelievable']bo regulamin to regulamin i mod ma zawsze rację ;) sama "robię" jako mod na pewnym forum, i jakby mi tak wszyscy zaczęli narzekać że regulamin zuy, bo się jakiś punkt nie podoba to bym wysiadła. Można wrzucać ogłoszenia w podpis? można. Nie przesadzajmy ;)[/QUOTE]

a mozna? czemu mozna? przeciez to nadal sprzedaz na forum...juz nie przesadzajmy, litosci nie mowie o kazej prosbie, ale ta wydaje mi sie (i nie tylko mi) sensowna...ale faktycznie bo forum nie jest dla "nas" i nie trzeba robic modyfikacji, zeby "nam" bylo tutaj lepiej milej...po co nie? :roll: eot bo sie robi off Jak jakis mod to przeczyta i bedzie poczynic pewne kroki (choc znajac podejscie dogo - nie bedzie chcial) to fajnie, jak nie...trudno:evil_lol:

Posted

[url]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/255643_201060623272985_100001071474146_577944_6710900_n.jpg[/url] - A dałoby się wypielęgnować uszy ? Jeden kołtun.

Posted

[quote name='Migori'][url]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/255643_201060623272985_100001071474146_577944_6710900_n.jpg[/url] - A dałoby się wypielęgnować uszy ? Jeden kołtun.[/QUOTE]
jeśli nie widziałas psa na żywo, nie wypowiadaj się na temat jej uszu :) Pies biegał non stop, jechał samochodem, i ma uszy sfilcowane na dole, co już jest wyczesane, taka spaniela natura, a szczotki nie wzięłam.

Posted

[quote name='Migori'][url]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/255643_201060623272985_100001071474146_577944_6710900_n.jpg[/url] - A dałoby się wypielęgnować uszy ? Jeden kołtun.[/QUOTE]
o kurcze faktycznie.... Lucky co sie dzieje z jej uszami??
ja takie zbite kołtuny wycinałam Maylokowi jak go znalazłam.... skóra pod tym cała czerwona była i na pewno go to nieźle bolało.....

Posted

[quote name='Migori'][URL]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/255643_201060623272985_100001071474146_577944_6710900_n.jpg[/URL] - A dałoby się wypielęgnować uszy ? Jeden kołtun.[/QUOTE]

pamietaj w tym watku krytyki nie lubia:eviltong:

ale faktycznie na zdjeciu to wyglada jak "dred" ;) moze kwestia zdjecia

Posted

[quote name='Lucky.']jeśli nie widziałas psa na żywo, nie wypowiadaj się na temat jej uszu :) Pies biegał non stop, jechał samochodem, i ma uszy sfilcowane na dole, co już jest wyczesane, taka spaniela natura, a szczotki nie wzięłam.[/QUOTE]
Zlituj się! Ślepa nie jestem! Będę się wypiowiadać, bo mnie szlag lekki trafia. Będziesz kupowała nowe obroże a na szczotce szczędzisz i 10min na wyczesanie spanielowych uszu.

To jest kołtun, dred, filc, nie był rozczesywany przez dobrych kilka tygodni. Nie są sfilcowane na dole, a wszędzie. Na zdjęciu rzuca się w oczy ucho, a nie obroża. Mokry spaniel ma strąki - jak mokra włoszka a nie filc!

Widziałaś prawdziwego zadbanego spaniela ? Który biega po polach, tapla się w wodzie, tarza w piasku? Chcesz zobaczyć jego sierść? uszy?

Posted

Spokojnie dziewczyny ;) U długowłosych psów na uszach włosy rzeczywiście łatwo się kołtunią, szczególnie u kłapciatków,, wystarczy że zmoczą potem przetrą w jakimś błocie czy haszczach i już są kołtuny. Tym bardziej że Lucky pisze że już wyczesała. Rozumiem waszą reakcje ja też się wiele biednych psisków naoglądałam ;(

Posted

[quote name='Marchewkowy']Spokojnie dziewczyny ;) U długowłosych psów na uszach włosy rzeczywiście łatwo się kołtunią, szczególnie u kłapciatków,, wystarczy że zmoczą potem przetrą w jakimś błocie czy haszczach i już są kołtuny. Tym bardziej że Lucky pisze że już wyczesała. Rozumiem waszą reakcje ja też się wiele biednych psisków naoglądałam ;([/QUOTE]
Zadbane ucho tak się nie kołtuni, choćby pies pływał cały dzień i tarzał się w piachu. Dobrze o tym wiesz ;) Poza tym, wiesz co sie pod takim dredem dzieje? Smród, brud i ubóstwo. Tyle ode mnie.

Posted

[url]http://wd2.photoblog.pl/np1/201105/57/94151171.jpg[/url]
uszy wyglądają mniej więcej tak, na drugi dzień.
i z tego co mi wiadomo to nie śmierdzi, gdyby tak było to by ze mną na poduszce nie spała.

Posted

Ja uważam że dużo zależy od gatunku włosa i znam zadbane psy które po jednym spacerze się właśnie tak kołtuniły. Wyobraź sobie że wiem bo trochę psów czesałam, ale mniejsza oto :)
Nie będę się spierać.

Posted

[quote name='Lucky.']Podobno ma całe uszy sfilcowane.[/QUOTE]
Weź miej litość co? Bo nie wiem z kogo chcesz idiotę zrobić. Ucho na całej długości od wewnątrz jest sfilcowane. Miej to na uwadze, bo zamiast obroży będziesz musiała kupić leki.
Kończę tą nierówną walkę.

Posted

mam świadomość o lekach. nie widziałaś mnie na oczy, tym bardziej mojego psa. więc nie wiesz co z nim robię, i jak jej uszy wyglądają po spacerze 3-4 h.
jeśli mam pieniądzę to kupuję obroże, na leki również by starczyło.
tak jej ucho zazwyczaj wygląda. znalazłam jakieś zdjęcie.
[url]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/166996_165993980112983_100001071474146_359941_3263051_n.jpg[/url]

Posted

[quote name='Agnes']a mozna? czemu mozna? przeciez to nadal sprzedaz na forum...juz nie przesadzajmy, litosci nie mowie o kazej prosbie, ale ta wydaje mi sie (i nie tylko mi) sensowna...ale faktycznie bo forum nie jest dla "nas" i nie trzeba robic modyfikacji, zeby "nam" bylo tutaj lepiej milej...po co nie? :roll: eot bo sie robi off Jak jakis mod to przeczyta i bedzie poczynic pewne kroki (choc znajac podejscie dogo - nie bedzie chcial) to fajnie, jak nie...trudno:evil_lol:[/QUOTE]
chociażby dlatego że wątek się nie zagraca, i forum kolejnymi postami które po jakimś czasie stają się nieaktualne, a podejrzewam że nie ma komu tego czyścić
niestety użytkownicy forum są "siłą niższą" i z tym się trzeba pogodzić...

Posted

[quote name='Asia&Luna']Rok temu na wystawie w Sopocie, rogzy są tańsze o 5-10zł- kupiłam rogza o 5zł taniej niż stoi np na prodog.pl :)
Podobnie z RD.
[B]Agnes[/B], popieram Twoje zdanie, jestem za powstaniem takowego działu ;)[/QUOTE]
Akurat nie wiem jak z firmówkami, ale łańcuszki różnego rodzaju można kupić dość tanio i jest ogromny wybór. Ta blaszkowana obroża kosztowała mnie całe 15 zł, a pies w niej pływał, szalał i nie ma śladu rdzy. Złoty łańcuszek prawdopodobnie się wytrze, ale kosztował 13 zł, więc może mieć prawo ;).

Posted

[quote name='Unbelievable']chociażby dlatego że wątek się nie zagraca, i forum kolejnymi postami które po jakimś czasie stają się nieaktualne, a podejrzewam że nie ma komu tego czyścić
niestety użytkownicy forum są "siłą niższą" i z tym się trzeba pogodzić...[/QUOTE]
ale tu chodzi o oddzielny wątek/ dział tak jak jest na innych forach,

można by np. zrobić coś takiego żeby nie aktualne oferty byłyby kasowane (np. przez napisanie nieaktualne), nie chodzi o reklamę firm, a pojedyncze/ uzywane rzeczy na sprzedaż

Posted

[quote name='Marta_Ares']ale tu chodzi o oddzielny wątek/ dział tak jak jest na innych forach,

można by np. zrobić coś takiego żeby nie aktualne oferty byłyby kasowane (np. przez napisanie nieaktualne), nie chodzi o reklamę firm, a pojedyncze/ uzywane rzeczy na sprzedaż[/QUOTE]

no to piszę, że nie ma komu tego porządkować, a i nie wszyscy użytkownicy by tego przestrzegali ;)

Posted

Wiadomo, ze wiele osób ma słomiany zapał, ale nie ukrywajmy, ze wśród modów, adminow też tak jest. Na początku stoją jak żołnież na warcie, a potem nie da sie do nich ni jak dotrzeć.

Posted

[quote name='Marta_Ares']ale tu chodzi o oddzielny wątek/ dział tak jak jest na innych forach,

można by np. zrobić coś takiego żeby nie aktualne oferty byłyby kasowane (np. przez napisanie nieaktualne), nie chodzi o reklamę firm, a pojedyncze/ uzywane rzeczy na sprzedaż[/QUOTE]
Nie chce być złośliwa... to wtedy Twoja firma, Firma Tani i inne też będą mogły się ogłaszać ?
Jest wątek na dogo sprzedam/oddam karmę - on też łamie regulamin?

Posted

[quote name='Migori']Nie chce być złośliwa... to wtedy Twoja firma, Firma Tani i inne też będą mogły się ogłaszać ?
Jest wątek na dogo sprzedam/oddam karmę - on też łamie regulamin?[/QUOTE]
jest też wątek o sprzedaży książek .
tak samo powinno być z obrożami/smyczami .

ps. jesteś złośliwa :evil_lol: