Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Smile of Red Witch']Nie lubię obroży z kolcami.[/QUOTE]

Ja też.

Choć raz spotkała jakiegoś teriera w obroży w kolcami i prezentował się całkiem nieźle. Na ogół jednak za czymś takim nie przepadam.

Posted

[quote name='Unbelievable']Zakolcowany szczurzy pozdrawia ;)
[IMG]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/179225_152982314755175_100001302231612_245117_4074008_n.jpg[/IMG][/QUOTE]

Haha, dokładnie o to mi chodzi, jedyny pies, jako podoba mi się w obroży z kolcami :lol::lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']Zakolcowany szczurzy pozdrawia ;)
[url]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/179225_152982314755175_100001302231612_245117_4074008_n.jpg[/url][/QUOTE]

Świetnie! :) bardzo mi się podoba :D
Lubię takie kontrasty.

Posted

Do Grapa to pasuje i mówienie o nim mały jest nie na miejscu - on myśli, że jest wielki. (Nie zapomnę widoku uwieszonego Grama na ogonie Czarnego Teriera Rosyjskiego) :lol:
Fajnie ten 2,5cm fiolet wygląda, ale klamra moim zdaniem dość masywnie wyszła.
Mogłabym prosić o zdjęcie psa w skórzanej obroży z zwężonymi końcami? Najlepiej do porównania z normalną, bez zwężeń.

Posted

[quote name='Luzia']Przyszły nam Sledy ale wydają mi się o rozmiar za małe...[/QUOTE]
pokaz zdjecie, ja sie na nie czailam ale tez mi sie wydawaly male w barkach szczegolnie .

Posted

Mam pytanie do właścicieli obroży z kolcami.Czy te kolce mogą być niebezpieczne dla drugiego psa? Podobają mi się takie obróżki ale mam dwa psy i boję się że jedna mogłaby krzywdę sobie zrobić o obrożę drugiej.

Luzia pokaż zdjęcie.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Mam pytanie do właścicieli obroży z kolcami.Czy te kolce mogą być niebezpieczne dla drugiego psa? Podobają mi się takie obróżki ale mam dwa psy i boję się że jedna mogłaby krzywdę sobie zrobić o obrożę drugiej.

Luzia pokaż zdjęcie.[/QUOTE]
tak!!
taka obroze mozna zakladac tylko jak sie idzie samemu bez innych psow :roll:
mialam sytuacje ze pies znajomej zachaczyl zebami o mojej suki obroze z kolcami (przypadkowe spotkanie nie planowane) i zapiszczal bo go zabolalo .
wiec teraz jak spotykam w tej obrozy psich kumpli to zwyczajnie sciagam ja bo szkoda zeby ktoregos zabolalo

swoja droga mam ja na zbyciu , suka niestety "urosla" i nie dopina sie w nia , 3cm czarna z kolcami min kolo 32cm max kolo 40cm stan idealny

Posted

Są różne rodzaje kolców. Jeśli weźmiesz takie długie i szpiczaste to istnieje ryzyko, że drugi pies np uszkodzi sobie oko. Jeśli wybierzesz piramidki to nic nie powinno się stać.
Zależy też jakiego masz psa, jeśli to spokojny psiak, który nie szaleje z drugim to ryzyko zranienia jest mniejsze.

Posted

Zrobione na szybko:
[IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/sledy.jpg[/IMG]

W barkach wydają mi się ok tylko krótkie są.

Albo się nie znam :evil_lol:

Posted

[quote name='gops']tak!!
taka obroze mozna zakladac tylko jak sie idzie samemu bez innych psow :roll:
mialam sytuacje ze pies znajomej zachaczyl zebami o mojej suki obroze z kolcami (przypadkowe spotkanie nie planowane) i zapiszczal bo go zabolalo .
wiec teraz jak spotykam w tej obrozy psich kumpli to zwyczajnie sciagam ja bo szkoda zeby ktoregos zabolalo

swoja droga mam ja na zbyciu , suka niestety "urosla" i nie dopina sie w nia , 3cm czarna z kolcami min kolo 32cm max kolo 40cm stan idealny[/QUOTE]

No to niestety u nas odpadają tego typu obroże, szkoda bo fajnie to wygląda na małych psiakach.

Talia o moich psiakach można powiedzieć wszystko ale nie to że są spokojne. To diabły wcielone z motorkami w tyłkach i ADHD

Posted

[quote name='Talia']Do Grapa to pasuje i mówienie o nim mały jest nie na miejscu - on myśli, że jest wielki. (Nie zapomnę widoku uwieszonego Grama na ogonie Czarnego Teriera Rosyjskiego) :lol:
.[/QUOTE]
zawsze mówiłam że myślenie mu nie wychodzi :diabloti:

[quote name='Kasi i Lena']Mam pytanie do właścicieli obroży z kolcami.Czy te kolce mogą być niebezpieczne dla drugiego psa? Podobają mi się takie obróżki ale mam dwa psy i boję się że jedna mogłaby krzywdę sobie zrobić o obrożę drugiej.

Luzia pokaż zdjęcie.[/QUOTE]

ja bym psu nie założyła takiej obroży do zabawy z drugim psem, nie zakładam jej też na piłeczkowanie, frisbowanie, agility- niestety musimy myśleć za psa, a on sobie może taką obrożą sam sobie krzywdę zrobić

Posted

Luiza to klapa wyszła...
Ja jak je zamawiałam, dokładnie mierzyłam psa i taki mi rozmiar S zaproponowali :/
faktycznie za krótkie, jak na Lenę. zobacz przy bieganiu jak się układają przy klatce piersiowej, jeśli nie będą obcierać pod łokciami , czy wrzynać się pod żebra to powinny być ok w użytkowaniu.

Posted

[quote name='Unbelievable']
ja bym psu nie założyła takiej obroży do zabawy z drugim psem, nie zakładam jej też na piłeczkowanie, frisbowanie, agility- niestety musimy myśleć za psa, a on sobie może taką obrożą sam sobie krzywdę zrobić[/QUOTE]

Dlatego właśnie pytałam bo wydawało mi się to niebezpieczne. Mimo że obróżki fajne to darujemy sobie ich zakup bo moje szalone sunie na większość spacerów wychodzą razem.