Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyszło świetnie, szkoda że nie mieszkam bliżej to bym Ci moje szelki do skrócenia przyniosła:lol:;)
Bardzo ładnie się ten wzorek prezentuje na Twojej suczce- w końcu widzę jakiegoś yorka nieopakowanego całego na różowo :).

Posted

Spokojnie dasz radę :D
Będzie Ci potrzebna nie za cienka igła, nitka, palnik gazowy/zapalniczka, i nożyczki (najlepiej takie do paznokci z ostro zakończonymi końcami - do wydłubywania szwów) ;)

BTW. tasiemki rogz świetnie dają się opalać płomieniem - ślicznie się topią nie zostawiając ostrych końców.

Dzięki, moja Lilo ma tylko jedną różową obrożę - rogzette :razz:

Posted

[quote name='Asia&Luna']
Szkoda, że nie ma żółtych rogzów z odblaskową nitką ehh...[/QUOTE]

popieram , szkoda ze nie ma w ogóle zółtych rogzów na duze psy :roll:

Posted

Ma ktoś z was szelki red dingo rozmiar M?
Interesuje mnie jaka jest długość paska grzbietowego.
Takie dane znalazłam na jakiejś stronie:
Obwód szyi: 35-53
Obwód klatki piersiowej: 40-67
Długość pleców:[B]10cm
[/B]Długość brzucha:14-22
Czy te wymiary są prawidłowe? wychodzi na to że wszystko by było ok oprócz tego nieszczęsnego paska grzbietowego który wydaje się na moją sukę przykrótki. Lepszy byłby w L ale tam znowu reszta wymiarów dużo za szeroka. Chyba moja sucz jakaś niewymiarowa jest:shake:

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Ma ktoś z was szelki red dingo rozmiar M?
Interesuje mnie jaka jest długość paska grzbietowego.[/QUOTE]
Górny pasek 10cm, dolny max 16cm

Posted

Mam sunię ze schroniska, waży 6 kg, ale, niestety, jest zapasiona. Odchudzanie musi poczekać, dopóki się nie wyprowadzę od rodziców:mad:, ale mój problem jest inny. Sunia nie chce chodzić dobrze na smyczy, mimo moich korekt i nagradzania po 5 krokach nadal ciągnie. Czy półzacisk to dla niej dobre rozwiązanie?

Posted

[quote name='BBeta']Górny pasek 10cm, dolny max 16cm[/QUOTE]

Dzięki , czyli jednak 10cm, a dolny nawet krótszy niż podali na stronie. Czyli M-ki mogę sobie z głowy wybić, pomyśle nad L-kami tylko te z kolei mogą być za duże.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Dzięki , czyli jednak 10cm, a dolny nawet krótszy niż podali na stronie. Czyli M-ki mogę sobie z głowy wybić, pomyśle nad L-kami tylko te z kolei mogą być za duże.[/QUOTE]
Nie wiem jakiego masz psa, ale na moim (10kg) M-ki leżą idealnie, górny pasek jest wystarczająco długi

Posted

[quote name='BBeta']Nie wiem jakiego masz psa, ale na moim (10kg) M-ki leżą idealnie, górny pasek jest wystarczająco długi[/QUOTE]

Moja waży 12 , ma jedne szelki z 10 cm paskiem i są takie na styk, idealnie by było jakby miał 12cm
Druga waży 10 i te same szelki leżą idealnie.

Widać to na tym zdjęciu (co prawda szelki troszkę źle wyregulowane). Kiedyś dodawałam to zdjęcie w tym wątku i były głosy że za krótki.
[url]http://img856.imageshack.us/img856/3449/szelkin.jpg[/url]

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Dzięki , czyli jednak 10cm, a dolny nawet krótszy niż podali na stronie. Czyli M-ki mogę sobie z głowy wybić, pomyśle nad L-kami tylko te z kolei mogą być za duże.[/QUOTE]

Moim zdaniem będą za duże na psa 12kg. Może nie tyle paski- górny i dolny, co obręcze. Mamy dwie pary Lek RD i nosi je moja sunia - 28kg ;)

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Widać to na tym zdjęciu (co prawda szelki troszkę źle wyregulowane). Kiedyś dodawałam to zdjęcie w tym wątku i były głosy że za krótki.
[url]http://img856.imageshack.us/img856/3449/szelkin.jpg[/url][/QUOTE]
Na moje oko przednia obręcz jest źle wyregulowana, górny pasek jest w sam raz

Posted

Najnowsze nabytki :cool3: niach, niach, niach

[IMG]http://www.pelna-miska.pl/sklep//image_func.php?img=gfx/940faacbc31728886130bb2aee524467.jpg&maxwidth=250[/IMG]

[IMG]http://www.pelna-miska.pl/sklep//_var/gfx/7fe43ec496f2afa9a0c7d0e98bf651fb.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Czyli całkiem do d.py. M-raczej za małe, L- za duże. Szkoda że nie mam możliwości przed zakupem przymierzyć.[/QUOTE]
szelki Lki nosila moja suka bedac szczeniakiem wiec miala tez kolo 12kg i w klacie kolo 58cm wtedy

a my kupilismy 3cm pomaranczowe el perro na klamre , lupina brazowo zielonego w lapki , i szelki zielone typu norweskie wiec czas sie leczyc :roll:

Posted

[quote name='BBeta']Na moje oko przednia obręcz jest źle wyregulowana, górny pasek jest w sam raz[/QUOTE]

Tak, na tym zdjęciu całe szelki są wyregulowane na moją mniejszą sukę.

[quote name='gops']szelki Lki nosila moja suka bedac szczeniakiem wiec miala tez kolo 12kg i w klacie kolo 58cm wtedy[/QUOTE]

moja ma 54 w klacie.

Posted

Przecież psy są różne - dłuższe, krótsze, mocniej zbudowane, lekkiej budowy ;) co z tego, że na jednego psa pasowały M a na innego o tej samej wadze L skoro na trzeciego najlepsze będą S :)
Szkoda, że w żadnych szelkach nie jest regulowany górny pasek i często trzeba coś przerabiać.

Posted

No właśnie, najlepiej jakby był regulowany.
Po odpowiedziach widać że psiaki są różne. A ja dalej jestem zielona w temacie rozmiaru dla Fifi i chyba dam sobie spokój z red dingo (nie mogę przeboleć tego uroczego zapięcia kosteczki:loveu:) na rzecz jakiś innych szelek z fajniejszą rozmiarówką.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']No właśnie, najlepiej jakby był regulowany.
Po odpowiedziach widać że psiaki są różne. A ja dalej jestem zielona w temacie rozmiaru dla Fifi i chyba dam sobie spokój z red dingo (nie mogę przeboleć tego uroczego zapięcia kosteczki:loveu:) na rzecz jakiś innych szelek z fajniejszą rozmiarówką.[/QUOTE]

Napisz jakie wymiary ma Fifi i coś wymyślimy :)

Posted

Wymierzyłam ją dokładnie przed chwila
wzrost: 43-44 w kłębie
klata:53 jednak
szyja:34, w miejscu gdzie powinna przechodzić przednia obręcz szelek ma pewnie z 10 cm więcej.

Tutaj ma te szelki lepiej wyregulowane niż na poprzednim zdjęciu.
[url]http://img8.imageshack.us/img8/9238/033vn.jpg[/url]
Pomiar szelek
przednia obręcz: +/-49
tylna: 57
pasek górny: 10
pasek dolny:18,5
Więcej już tych szelek nie przedłużę bo to są ich maksymalne wymiary.

Posted

[quote name='gops']a my kupilismy 3cm pomaranczowe el perro na klamre , lupina brazowo zielonego w lapki , i szelki zielone typu norweskie [B]wiec czas sie leczyc[/B] :roll:[/QUOTE]

a coz Ci to da:diabloti::diabloti:

a ja nic nie kupilam:cool3::multi:

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Wymierzyłam ją dokładnie przed chwila
wzrost: 43-44 w kłębie
klata:53 jednak
szyja:34, w miejscu gdzie powinna przechodzić przednia obręcz szelek ma pewnie z 10 cm więcej.

Tutaj ma te szelki lepiej wyregulowane niż na poprzednim zdjęciu.
[url]http://img8.imageshack.us/img8/9238/033vn.jpg[/url]
Pomiar szelek
przednia obręcz: +/-49
tylna: 57
pasek górny: 10
pasek dolny:18,5
Więcej już tych szelek nie przedłużę bo to są ich maksymalne wymiary.[/QUOTE]
na tym zdjęciu są ideolo. ;)