Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gops']zapomnialas dodac cienka :diabloti:
co dziwne odpowiada mi bardzo, wole jednak Lkowy zacisk niz Xlkowy zatrzask , dosc fajnie sie psa prowadzi (to nasz peirwszy zacisk L zawsze myslalam ze bd za duzy a jest akurat na maxa zmiejszony )[/QUOTE]

fakt, nie wygląda jak kołnierz ortopedyczny :diabloti:
To pierwsza obroża u ciebie od dawna która mi się podoba i która wg. mnie jest dobrze dopasowana :p [SIZE=1]( no co ja poradzę że nie lobię pittmanów, los ferosów itd. :diabloti:)[/SIZE]

Posted

[quote name='NightQueen']fakt, nie wygląda jak kołnierz ortopedyczny :diabloti:
To pierwsza obroża u ciebie od dawna która mi się podoba i która wg. mnie jest dobrze dopasowana :p [SIZE=1]( no co ja poradzę że nie lobię pittmanów, los ferosów itd. :diabloti:)[/SIZE][/QUOTE]
szkoda ze tak malo firm robi obroze ciensze czyt.2cm a tak samo wytrzymale jak rogz mowie o kolkach , planuje jeszcze jeden zaciskowy 2cm rogz , rogz mi sie strasznie mechacil przy zatrzaskach wlasnie i kolka rdzewialy a przy zacisku mysle ze moze nie byc tego problemu bo jednak kolko tak nie wisi i jest zacisk bez naszytego wzorka wiec wystarczy przypalic bez obawy o naszywke

Posted

[quote name='Migori']Miśka świetnie wygląda w tej szerokości. Wzór też bardzo do niej pasuje. Gops, świetny zakup.

Night, znowu się muszę z Tobą zgodzić :evil_lol: :razz:[/QUOTE]
dzieki , mi tez sie podoba :lol:

[quote name='Migori']Ten model może sie chyba mechacić na zacisku - ta ruchoma część ...[/QUOTE]
ja wiem ,zacisk sie najczesciej mechaci obojetnie jakiej firmy , ale to czesc bez wzorka wiec bez skrupulow mozna przypalic zapaliniczka wystajace zmechacenia i bd jak nowe, a z naszywki jest duzo gorzej ,dosc szybko wygladaly brzydko po takich zabiegach

Posted

Mechacenie zależy też od regulacji i tego 'jak chodzisz z psem' tzn tego czy pies się szarpie i cały czas go hamujesz zaciskiem.
Co do regulacji to pewnie taki bardziej zmniejszony, który po zaciśnięciu dopasowuje się do psa w okół szyi myślę, że będzie się mniej mechacił niż taki, który po zaciśnięciu poddusza i wtedy cały czas pracuje gdy chodzimy z psem.

Posted

[quote name='Migori']
Night, znowu się muszę z Tobą zgodzić :evil_lol: :razz:[/QUOTE]

nie przesadzaj :diabloti: ostatnio coraz częściej zdarza ci się mieć to samo zdanie :eviltong:

[quote name='gops'], planuje jeszcze jeden zaciskowy 2cm rogz [/QUOTE]

kupuj kupuj :cool3:

Posted

[quote name='NightQueen']nie przesadzaj :diabloti: ostatnio coraz częściej zdarza ci się mieć to samo zdanie :eviltong:

kupuj kupuj :cool3:[/QUOTE]
To trochę niepokojące :megagrin:

Pewnie kupuj, mnie też możesz kupić :eviltong:

Posted

[quote name='Talia']Mechacenie zależy też od regulacji i tego 'jak chodzisz z psem' tzn tego czy pies się szarpie i cały czas go hamujesz zaciskiem.
Co do regulacji to pewnie taki bardziej zmniejszony, który po zaciśnięciu dopasowuje się do psa w okół szyi myślę, że będzie się mniej mechacił niż taki, który po zaciśnięciu poddusza i wtedy cały czas pracuje gdy chodzimy z psem.[/QUOTE]
ja akurat wyboru nie mam , na maxa zmiejszona Lka jest ok , i gdy pies biega bez smyczy ma luzno a jak na smyczy zaciskam to przy koncu juz psa podduszam , jak poluznie to raczej z niej zleci obroza przy bieganiu :lol:

[quote name='Marta_Ares']super jej pasuje ten wzorek!! :loveu: :loveu:

fajnie tak cienko i elegancko :loveu:[/QUOTE]
dzieki

[quote name='NightQueen']

kupuj kupuj :cool3:[/QUOTE]
tylko skad pieniadze wziac :eviltong: jak bd miala okazje to napewno kupie

[quote name='Migori']

Pewnie kupuj, mnie też możesz kupić :eviltong:[/QUOTE]
:evil_lol:

Posted

gops, bardzo fajna! :D
Ja tam lubię szerokie obroże :P
Chciałam od Tepes kupić el perro, ale nie dostałam zgody rodziców :(
również taka obróżka mi się podoba...:evil_lol:
[url]http://www.pitman.pl/obroze/obroza_skorzana_blue_iron_dog[/url]

Może za dwa miesiące kupię, na rocznicę przyjazdu Jetsanka:evil_lol: jutro młody skończy roczek :D

Posted

[quote name='Naklejka']
Chciałam od Tepes kupić el perro, ale nie dostałam zgody rodziców :(
[/QUOTE]
to trzeba było po kryjomu kupić :evil_lol:

Posted

No właśnie się nie udało, bo próbowałam kupić przez koleżankę...
A przelewu na poczcie nie będę robić, bo zapłacę za przelew i wysyłkę równowartość obroży:lol:

Chcę kolejną smycz, bo taśmówka tnie mi mi ręce, a sznur pali...:placz: a ta paskuda rwie do psów i wszystkie smycze mi przez ręce uciekają... a w lewej dłoni nie mam zbyt mocnego chwytu, bo mam naderwanego paznokcia... to też wina psa:lol:
i wszystkie smycze są krótkie, a ja chcę taką 2,5m

Posted

[quote name='Naklejka']
Chcę kolejną smycz, bo taśmówka tnie mi mi ręce, a sznur pali...:placz: a ta paskuda rwie do psów i wszystkie smycze mi przez ręce uciekają... a w lewej dłoni nie mam zbyt mocnego chwytu, bo mam naderwanego paznokcia... to też wina psa:lol:
i wszystkie smycze są krótkie, a ja chcę taką 2,5m[/QUOTE]
Polecam smycze ABS, są naprawdę świetne, bardzo wygodne do trzymania dzięki gumowym wstawkom na całej długości. Smycz można chwycić w każdym miejscu bez obawy, że się wyślizgnie czy przetnie dłoń ;) Dostępne są w różnych długościach.

Posted

Mi też bardzo się podoba Miśkowa w tym rogzie- cienki, ale prezentuje się świetnie:)
A skoro była mowa o cienkich obróżkach, to ja mam dla Kleo flexi elegance o szer. 2,4cm:lol:
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/603/b5aaf2965f5e89eemed.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Nasza nowa Taksowa obróżka :) Ma świetny kolor :]

[IMG]http://i956.photobucket.com/albums/ae49/sssqu/suszak.jpg[/IMG]

Posted

Świetnie mu! fakt kolor mocny... a ja w najbliższym czasie planuję kupić szelasy od Marty (właściwie to planuję to już od kilku miesięcy) i pas. Co do Miśki, to w takiej szerokości jest jej ładnie, całkiem inny pies, ale wg. mnie ten wzorek jest paskudny. Nie ogarniam tej fazy na rogzy i lupine.

Posted

[quote name='HelloKally']. Co do Miśki, to w takiej szerokości jest jej ładnie, całkiem inny pies, ale wg. mnie ten wzorek jest paskudny. Nie ogarniam tej fazy na rogzy i lupine.[/QUOTE]
cienko :eviltong: rogzy maja fajne wzorki , mi tez nie wszystkie sie podobaja ale jest w cyzm wybierac

pieknie Cleo wyglada w flexi ! :lol:
i Sushi rowniez! piekny odcien

Posted

Z rogzów podobają mi się tylko odblaski.. no i jeszcze blue sport może być. Aczkolwiek nie widzę sensu w kupowaniu obroży za 50zł dla wzorka i metki skoro i tak tego pod futrem nie widać... zdecydowanie wolę jakąś równie wytrzymałą i szerszą którą widać. Miśka ma jakieś jeszcze inne rogzy?

Posted

[quote name='HelloKally']Z rogzów podobają mi się tylko odblaski.. no i jeszcze blue sport może być. Aczkolwiek nie widzę sensu w kupowaniu obroży za 50zł dla wzorka i metki skoro i tak tego pod futrem nie widać... zdecydowanie wolę jakąś równie wytrzymałą i szerszą którą widać. Miśka ma jakieś jeszcze inne rogzy?[/QUOTE]
ma jeszcze nitke rozowa XL zatrzask ;) ale nie mam zdjec w niej bo zadko uzywam ze wzgledu na to ze szybko sie brudzi ten kolor
na mojej akurat wszystko widac :lol: ale tez jesli chodzi o jakosc to wole pitmany , ale ciezko wytrzymac bez tych kolorowych wzorkow :lol: pitman jest bardzo mocny i wytrzymaly ale nie jest taki ladny ;) (mam ich 7)