Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja mam pytanie o hurttę. Mam Y rozmiar 60, teraz chcę kupić norwegi, a doszły mnie słuchy, że wymiary się nie pokrywają. Mój mały ma w klacie 55, w szyi ok. 37, przy barkach może mieć ok. 40-42 (?). Podpowie mi ktoś w który rozmiar norwegów powinnam celować? 70? 80? Ma ktoś może któryś z tych rozmiarów i mógłby mi wymierzyć?

Posted

A ja mam pytanie o hurttę. Mam Y rozmiar 60, teraz chcę kupić norwegi, a doszły mnie słuchy, że wymiary się nie pokrywają. Mój mały ma w klacie 55, w szyi ok. 37, przy barkach może mieć ok. 40-42 (?). Podpowie mi ktoś w który rozmiar norwegów powinnam celować? 70? 80? Ma ktoś może któryś z tych rozmiarów i mógłby mi wymierzyć?

Pasek piersiowy w norwegach 70 Hurtty ma równe 40cm ;)
W większych chyba coś koło 45cm o ile dobrze pamiętam.

Posted

No Angi ma 60, i z tego co mówi mogą byc na mojego za małe. Tylko ja teraz nie wiem czy nam rozmiar większe wystarczą.

Niewyspana - dzięki. My w norwegach mamy pasek piesiowy wyregulowany na 45 cm właśnie, więc to by było odpowiednie dla mojego. Jaka byłby w takim razie w 80 zakres reilacji paska piersiowego? Na choćby prodogu podają, że pasowałyby nam 60, ale w praktyce te rozmiary okazują się całkiem inne, więc już głupieję...

Posted

Ja mam 80, tylko zapomniałam dla którego psa :P Przy doborze odpowiedniego rozmiaru warto jeszcze wziąć pod uwagę, że seria Pro i Lifeguard różni się trochę wymiarami ;)

Posted

Ja mam 80, tylko zapomniałam dla którego psa :P Przy doborze odpowiedniego rozmiaru warto jeszcze wziąć pod uwagę, że seria Pro i Lifeguard różni się trochę wymiarami ;)

Różnice są dość duże? Nie brałam jeszcze pod uwagę którą serię wezmę, mślę ogólnie o jakichś norwegach :)

Posted

Różnice są dość duże? Nie brałam jeszcze pod uwagę którą serię wezmę, mślę ogólnie o jakichś norwegach :)

Pro mają dłuższe paski i większą regulację. Różnica nie jest duża, ale widoczna, na moich psach lepiej leżą Lifeguardy ;)

Posted

80'tki są spore, na moją młodą jeszcze za duże. Za to Y 70 właśnie dostała swoje i leżą ładnie, chociaż 60 tez dalej mogłaby nosić ;) (sucza 47,5cm/12,1kg)

Posted

Warsaw Dogi  :) Ja jestem mega zadowolona, wyglądają super, porządne i miłe w dotyku  :) Miało być tak, że dla Ru jest Splash, a dla Baloo Shine in mint, ale jak się okazało, Zosia miała rację - Ru wygląda super w mięcie i tak już zostanie  :)

(i kupiłam dwie smycze Lupine, trochę mam pietra, że nie przyjdą :/

page.jpg)

Posted

Obroże wet paint i jelly roll oraz smycze do moich ulubionych obroży. A ty na co się skusiłaś?

Super :) Ja tylko na dwie różowe smycze z serii Basics ;)