Czekunia Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 A poniżej dzieło TZta Marty:cool3:. Fotki oczywiście niewyraźne, bo robione na szybko telefonem, a poza tym modelka nie lubi pozować i nie umie usiedzieć nawet chwilkę w miejscu, więc zrobienie jej fotki to wielki wyczyn:evil_lol:: [IMG]http://img404.imageshack.us/img404/4702/zdjcie0042b.jpg[/IMG] [IMG]http://img175.imageshack.us/img175/822/zdjcie0043s.jpg[/IMG] Podobają się bardzo, więc Marta - ponownie wielkie dzięki:multi:. Quote
Unbelievable Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='BullWest']Słuchajcie, a jest jakiś temat o ringowkach? Nigdzie nie widziałam więc zapytam tutaj. Mam teraz trochę kasy i postanowiłam, że najpierw kupię jednak porzadną ringowkę, a dopiero potem komplet Rogza dla Rolka. I teraz nie wiem. Najpierw chciałam złotą żmijkę i do tego smycz cieniutką skorzaną ze złotym karabińczykiem, ale Rolex jednak nie lubi takich cienkich sznurkow i postanowiłam kupić ładną ringowkę z podszyciem. I teraz: Gdzie w internecie taką dostanę? I jaki kolor dla tego byka? [/QUOTE] na wystawie kup ;) można znaleźć ładne z podszyciem skórkowym w różnych kolorach- ja mam taką i jestem zadowolona(ale psa już nie wystawiam) kosztowała całe 20zł : P Quote
BullWest Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 No właśnie wiem, że na wystawach są najfajniejsze, ale w najbliższym czasie nigdzie się nie wybieram, a z psem chcę zacząć już, żeby jakoś go ogarnąć na czerwcową krajowkę. Chyba kupię na razie zwykłą skorzaną z Dingo -brązową i z podgardlem. Quote
Unbelievable Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='BullWest']No właśnie wiem, że na wystawach są najfajniejsze, ale w najbliższym czasie nigdzie się nie wybieram, a z psem chcę zacząć już, żeby jakoś go ogarnąć na czerwcową krajowkę. Chyba kupię na razie zwykłą skorzaną z Dingo -brązową i z podgardlem.[/QUOTE] a nie możesz ćwiczyć na uchu od smyczy? :diabloti: Quote
konikowa Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Problemem jest to, że ucho od smyczy jest dużo grubsze od ringówki. Moja sucz np. super chodzi na obrożach, uszach od smyczy, ale na ringówce już mamy problemy. Quote
Unbelievable Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='konikowa']Problemem jest to, że ucho od smyczy jest dużo grubsze od ringówki. Moja sucz np. super chodzi na obrożach, uszach od smyczy, ale na ringówce już mamy problemy.[/QUOTE] są i smycze 1cm- ja na takiej ćwiczyłam, i nie było problemu z przestawieniem się ;) Quote
Hawanka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='Unbelievable']na wystawie kup ;) można znaleźć ładne z podszyciem skórkowym w różnych kolorach- ja mam taką i jestem zadowolona(ale psa już nie wystawiam) kosztowała całe 20zł : P[/QUOTE] Ja taką właśnie kupiłam w opolu na wystawe za 21 zł:) Quote
BullWest Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='Unbelievable']a nie możesz ćwiczyć na uchu od smyczy? :diabloti:[/QUOTE] Właśnie nie, bo tak jak mowi konikowa : ja mam najcieńszą smycz 2 cm, a nie opłaca mi się kupować 0,5-1cm smyczy tylko po to, żeby na niej ćwiczyć, a potem będzie leżała- wolę już kupić ringowkę, na ktorej przez jakiś czas będę mogła wystawiać. Ringowki sznurki i żmijki odpadają: są za cienkie, on nie bardzo lubi w tym chodzić, dlatego musi być coś z "podgardlem", ma kawał karczycha i nie chce go podduszać, zwłaszcza, że w ruchu muszę mu minimalnie podciągać głowę. EDIT: Onomato-Peja bardzo nie lubię ringowek w jakiś śmiesznych kolorach: zielonych czy niebieskich, dla mnie ringowka ma mieć kolor maksymalnie zbliżony do koloru sierści psa, tak żeby się z nim zlewała i była prawie niewidoczna. A przy tym oczywiście jeszcze musi być wygodna zarowno dla mnie jak i dla psa. Dlatego zdecydowałam się na taką Dingo: [IMG]http://i43.tinypic.com/711k55.jpg[/IMG] - kolor taki jak ta w środku I teraz mam do wyboru dwie grubości: 6mm i 8mm. Jaka będzie lepsza? Quote
Unbelievable Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='BullWest']Właśnie nie, bo tak jak mowi konikowa : ja mam najcieńszą smycz 2 cm, a nie opłaca mi się kupować 0,5-1cm smyczy tylko po to, żeby na niej ćwiczyć, a potem będzie leżała- wolę już kupić ringowkę, na ktorej przez jakiś czas będę mogła wystawiać. Ringowki sznurki i żmijki odpadają: są za cienkie, on nie bardzo lubi w tym chodzić, dlatego musi być coś z "podgardlem", ma kawał karczycha i nie chce go podduszać, zwłaszcza, że w ruchu muszę mu minimalnie podciągać głowę. [/QUOTE] pewnie, że się nie opłaca ;) ringówka im cieńsza, tym lepsza- przymierz, może 6mm wystarczy Quote
Darianna Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Gdzie znalazłaś takie fajne? By się przydało mojemu młodemu, bo on zaciskowych ringówek nie lubi... Quote
puchu Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='*Monia*']Niedługo przybędą nam Flower Power lupinowe [/QUOTE]A jednak :evil_lol: Quote
gops Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 a ja kupilam 2 obroze skorzane .. licze na to ze keidys mi sie znudzi wkoncu to kupowanie ale sie nie zapowiada narazie ehh Quote
Kateczka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 a ja się nie odzywam bo jestem spłukana....ale jeszcze troszkę i też bedę miała w swojej kolekcji obrózkę od Marty :D Pewnie zostanę wtedy oddana do zakładu...za to, ze jeden pies ma wiecej sprzetu przez niecały rok niz cała hodowla przez lata :D Quote
*Monia* Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='puchu']A jednak :evil_lol:[/QUOTE] Nie moglam zostawić tej biednej ostatniej sztuki :evil_lol:. Niestety nie dla Hexy, bo jest na zatrzask :-(. A tak by ładnie czarnuch wyglądał... Będzie musiała się gekonami zadowolić ;). Mam nadzieję, że kolejny wzorek Lupine mi się nie spodoba bo chyba 6 lupinów na 2 psy już nam wystarczy :cool1:. Co z Ami Play dla czarnego podpalanego kurdupla? TZ wybrał czarną z żółtym ( [url]http://www.hotel-pupil.pl/allegro/zolte.jpg[/url] ), ale ona zginie na psie i muszę mu z głowy wybić a nie mam pomysłu którą bym chciała :roll:. Próbowałam jeszcze na taką go przekonać: [url]http://img32.imageshack.us/img32/1845/9041k.jpg[/url] , ale nie dało rady. Tak to jest dać facetowi decydować :cool1:. Quote
Marta_Ares Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='gops']a ja kupilam 2 obroze skorzane .. licze na to ze keidys mi sie znudzi wkoncu to kupowanie ale sie nie zapowiada narazie ehh[/QUOTE] pokaż jakie :eviltong: u mnie to sie chyba nigdy nie znudzi...;/ wczoraj zamówiłam od Asti szelki i smycz RD:roll: wogóle miałam na wakacje sobie odkładać, ale nie udało mi sie na koncie bo co chwila jakies ciekawe okazje ze smyczam/ obrozami itp były:evil_lol: więc kupiłam sobie skarbonkę taką, że nie można jej otworzyc bez rozwalania:lol: :lol: zapraszam do podpisu:diabloti: Quote
Feigned Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='*Monia*']Co z Ami Play dla czarnego podpalanego kurdupla? TZ wybrał czarną z żółtym ( [url]http://www.hotel-pupil.pl/allegro/zolte.jpg[/url] ), ale ona zginie na psie i muszę mu z głowy wybić a nie mam pomysłu którą bym chciała :roll:. Próbowałam jeszcze na taką go przekonać: [url]http://img32.imageshack.us/img32/1845/9041k.jpg[/url] , ale nie dało rady. Tak to jest dać facetowi decydować :cool1:.[/QUOTE] [URL]http://www.animals.amiplay.pl/img/obroze/px/px3/obroza_3px_zie.jpg[/URL] [URL]http://www.animals.amiplay.pl/img/obroze/px/px3/obroza_3px_pom.jpg[/URL] może któraś z tych? :) Quote
Onomato-Peja Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 A ja się wyleczyłam ( znów) Mam nadzieję, że tym razem choroba nie powróci. Zostawiam Raszpli szelki na spacer, szelki do samochodu i 2 obroże (jedną, że tak powiem zapasową) Quote
Christiane Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Właśnie, taka lekka zmiana tematu: dlaczego my, właściciele psów, ciągle kupujemy tyle obroży, szlek i smyczy? Quote
gops Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='Christiane']Właśnie, taka lekka zmiana tematu: dlaczego my, właściciele psów, ciągle kupujemy tyle obroży, szlek i smyczy?[/QUOTE] bo sprawia nam to przyjemnosc :) Quote
NightQueen Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='Christiane']Właśnie, taka lekka zmiana tematu: dlaczego my, właściciele psów, ciągle kupujemy tyle obroży, szlek i smyczy?[/QUOTE] a po co kupujemy sobie 40 par butów, 8 par spodni itd. ? :D bo ludzie lubią chomikować :D Quote
Kateczka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 ja kupuje z tego samego powodu, z którego kupuję kilogramy torebek :D bo to lubie...każdy lubi łądne rzeczy...jedni mają szafy pełne butów...inni figurki słoni...jeszcze inni kolekcjonują partnerki hehe...a tak poważne....osobiscie mam na wzgledzie wygodę...jedne szelki do tego drugie do tego...tak samo ze smyczą i obroża....a ze doaodatkowo lubię ładne rzeczy....to sobie połączyłam hobby:P Quote
Christiane Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Racja. Chociaż mnie czasem wpienia, gdy otwieram szafkę z psimi rzeczami, a tam sypią się obroże, szelki i smycze. A tak w ogóle się pochwalę, że kupiłam Mac Leathera... Planuję też kupic rogza... Już się z tego nie wyleczę. Quote
Marta_Ares Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Christiane to moze pochwal sie swoją kolekcją :) Quote
Feigned Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 moje uzależnienie ostatnio było w trybie uśpionym.. głównie z powodu kasy, ale teraz znowu mam na coś chęć, głównie na lupinka jakiegoś lub ami playa :shake: poczekam do czerwca chociaż, może wtedy, tak na dobry początek wakacji.. :evil_lol: Quote
Recommended Posts