Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie z RW strasznie się podobają tylko te Knot-A-Collar. Ale na ozikowej kryzie, to chyba nic nie byłoby widać, trochę szkoda dawać stówę za kawałek sznurka, którego nikt nie zobaczy :P

Posted

To jak powinien wygladac zacisk przy lewej nodze? nigdy nie zwracałam na to uwagi a psy łażą przy prawej zawsze i jest ok, nie wpadlabym na to ze noga przy ptorej idzie pies i zacisk maja jakies znaczenie

Posted

To jak powinien wygladac zacisk przy lewej nodze? nigdy nie zwracałam na to uwagi a psy łażą przy prawej zawsze i jest ok, nie wpadlabym na to ze noga przy ptorej idzie pies i zacisk maja jakies znaczenie

chyba zacisk wtedy dobrze nie działa. 

Posted

ta obroża jest tak zszyta, aby pies szedł przy prawej...

http://kudlatyart.weebly.com/uploads/2/2/9/9/22999466/2256418_orig.jpg

wtedy półzacisk działa prawidłowo. Bez problemu się zaciska i wraca do pierwotnego stanu, gdy pies idzie na luźnej smyczy.

Posted

kalyna no ta obroża właśnie na lewo jest :P
Doszły Ruffweary :3 110zł z wysyłką za 3 <3

DSC_0281.jpg

DSC_0283.jpg

DSC_0286.jpg

DSC_0288.jpg

Sznurkowa jest ekstra, tylko za nic jej na Buzzie nie widać...

Posted

Gdzie takie tanie obroze Ruffwear ? Na Allegro nie widzę... Chyba, że już się pokończyły wszystkie aukcje ;)

W Tk maxxie są obroze i smycze Rogz, różne wzory, wszystko po 19,99 zł ;)

Posted

Smycze przepinane czy zwykłe? Ruffwery już się pokończyły, teraz tylko jedną L-kę zieloną wystawił z licytacją od 31zł.

I zwykle i przepinane, chociaz wiecej zwykłych. Ja kupiłam dwie zwykle 180 cm, fajne są bo lekkie, nie widziałam takich długości w sklepach.

Dzięki, zalicytuję tą L-kę przynajmniej, akurat nasz rozmiar, a ciekawa jestem tych obrozy Ruffwear ;)
Posted

ta obroża jest tak zszyta, aby pies szedł przy prawej...

http://kudlatyart.weebly.com/uploads/2/2/9/9/22999466/2256418_orig.jpg

wtedy półzacisk działa prawidłowo. Bez problemu się zaciska i wraca do pierwotnego stanu, gdy pies idzie na luźnej smyczy.

I to jest ta dziwnie zrobiona, tak? To moje wsie takie byly hah. AD i DS chyba tez, rogz tez tak zdaje sie robi. To pewnie dlatego nie zauwazylam zaleznosci zacisku od obrozy bo moje chodza przy prawej i jak sie okazuje wlasnie na ta noge mialam wszystkie obroze 

I zwykle i przepinane, chociaz wiecej zwykłych. Ja kupiłam dwie zwykle 180 cm, fajne są bo lekkie, nie widziałam takich długości w sklepach.

Dzięki, zalicytuję tą L-kę przynajmniej, akurat nasz rozmiar, a ciekawa jestem tych obrozy Ruffwear ;)

Rozne rozmiary sa? masz jakies foto :P ?
Co do dlugosci..

wg metki pierwsza i druga od gory mają 1,4 m
a trzecia i czwarta po 1.8 m

20150515_145027_zpslsnlccc5.jpg

:P

Posted

Różne rozmiary, najwięcej chyba L-ek i XL-ek, ale były też M i XXL. Obroże zwykłe i półzaciskowe, smycze zwykłe i przepinane, krótkie i długie. Wzorów sporo, ja kupiłam Paint Paw i Zebra Paws. Smycze moje mają 180 cm i długość się zgadza ;)

Posted

U mnie często chodzą na obroży, także mi to przeszkadzało :)

Odpisali, mi że oni tak normalnie szyją. Dlatego teraz wiem, że w przyszłości muszę pamiętać o tym szczególe.

Furkidz szyje, aby pies szedł przy lewej. Od razu sprawdziłam, bo się ciut zmieszałam :)

No patrz, a ja obie obroże z Kudłatego mam szyte z zaciskiem na lewą nogę, a jedyny półzacisk z Furkidz jest na prawą nogę :P

Posted

No patrz, a ja obie obroże z Kudłatego mam szyte z zaciskiem na lewą nogę, a jedyny półzacisk z Furkidz jest na prawą nogę :P

mój pies na furkidzu chodził na lewej :P