Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nigdy neoprenu nie próbowałam :)

Neopren jest dużo lepszy według mnie :) 

Co ważne nigdy nie robi się brzydki tak jak polarek , nie łapie tak sierści i bardzo łatwo się go czyści .

Schnie szybko jak się dobrze wyciśnie i póki co stawiam na neopren i softshell na równi a polar i siateczke daleko za nimi :) 

• Upvote 1
Posted

Co ważne nigdy nie robi się brzydki tak jak polarek , nie łapie tak sierści i bardzo łatwo się go czyści .
Schnie szybko jak się dobrze wyciśnie i póki co stawiam na neopren i softshell na równi a polar i siateczke daleko za nimi :)

Podpisuję się wszystkimi kończynami :P
Posted

Słuchajcie, a ma ktoś sledy? Bo my sobie joggingujemy z psiakami, ale one jak durne zasuwają, marzą, żeby być huskaczami :P Na razie dają radę w szelkach Hurtty Y, ale myślę, że w sledach byłoby im wygodniej...:)

Posted

Słuchajcie, a ma ktoś sledy? Bo my sobie joggingujemy z psiakami, ale one jak durne zasuwają, marzą, żeby być huskaczami :P Na razie dają radę w szelkach Hurtty Y, ale myślę, że w sledach byłoby im wygodniej... :)

u nas bardzo fajni sprawdza się uprząż Faster Zero Dc, a od niedawna testujemy szelki Short, również z tej firmy i jesteśmy bardzo zadowoleni :) wydają się wygodniejsze od hurtty do ciągnięcia.

Posted

Orientujecie się może która firma mi zrobi obrożę z ćwiekami na zacisku łańcuszkowym? Nie znalazłam nigdzie takiej w ofercie :(

Też szukałam i nie znalazłam. 

BTW: Może to głupie pytanie, ale dlaczego na wielu akcesoriach dla staffików jest taki złoty precel? To jakiś ich symbol, czy o co chodzi?

Posted

Też szukałam i nie znalazłam. 

BTW: Może to głupie pytanie, ale dlaczego na wielu akcesoriach dla staffików jest taki złoty precel? To jakiś ich symbol, czy o co chodzi?

Tak , symbol :)

Posted

Ciągną cały czas czy raz tak raz tak? Jak to drugie to sledy nie mają sensu i będą tylko wkurzać psy i Was.

Ciągną jak gupie cały czas :)

u nas bardzo fajni sprawdza się uprząż Faster Zero Dc, a od niedawna testujemy szelki Short, również z tej firmy i jesteśmy bardzo zadowoleni :) wydają się wygodniejsze od hurtty do ciągnięcia.

Już patrzę, szkoda, że nie wszystkie kolory są na zdjęciach pokazane :(

Posted

No to jeśli ciągną cały czas to sledy zawsze będą lepsze ;) . Jeśli jesteś zainteresowana to mam na sprzedaż pomarańczowe sledy ZeroDC rozmiar L. Ja używam szelek tej firmy już kilka lat i polecam. A jeśli nie sledy to kilka stron temu była dyskusja o "skróconej" wersji tych szelek, też bardzo fajnej.

Posted

Słuchajcie, a ma ktoś sledy? Bo my sobie joggingujemy z psiakami, ale one jak durne zasuwają, marzą, żeby być huskaczami :P Na razie dają radę w szelkach Hurtty Y, ale myślę, że w sledach byłoby im wygodniej... :)

Również polecam Short z ZeroDC. Aktualnie nasze ulubione szelki, i do biegania i na spacery. 

Posted

DogStyle ma ta boska tasiemke z superbohaterami, w związku z tym na 90% kupie właśnie taka młodemu na swieta, tylko nie wiem czy brac podszycie softshell czy siateczka?

Posted

DogStyle ma ta boska tasiemke z superbohaterami, w związku z tym na 90% kupie właśnie taka młodemu na swieta, tylko nie wiem czy brac podszycie softshell czy siateczka?

Jak tylko to przeczytałam to odrazu też zerknęłam do kudłatego i też jest :D Noo to lecę zamawiać :D

Guest Olimpijka
Posted

Dziś zamawiałam drugą sztukę :D Drogi ten neopren, zostałyśmy przy polarku ;)

Posted

Dziś zamawiałam drugą sztukę :D Drogi ten neopren, zostałyśmy przy polarku ;)

Ja jak kupuje szelki za 70zł to mi nie robi różnicy 5 zł w tą czy tą za neopren :) 

Posted

Właśnie też zobaczylem u KA i chyba tym razem tam zamówie. Od DS mam już 3 rzeczy, a z Kudlatego nic.
Zdecydowalem się ostatecznie na softshell

Właśnie u nas to samo z kudłatego jeszcze nic nie mamy i chce wypróbować :)
na jakie zestawienie kolorystyczne się zdecydowałeś?
Posted

Również polecam Short z ZeroDC. Aktualnie nasze ulubione szelki, i do biegania i na spacery. 

Dziękuję! :) Muszę jeszcze koło nich pochodzić, bo tak niekoniecznie mi się podobają :)

No to jeśli ciągną cały czas to sledy zawsze będą lepsze ;) . Jeśli jesteś zainteresowana to mam na sprzedaż pomarańczowe sledy ZeroDC rozmiar L. Ja używam szelek tej firmy już kilka lat i polecam. A jeśli nie sledy to kilka stron temu była dyskusja o "skróconej" wersji tych szelek, też bardzo fajnej.

No dlatego właśnie pomyślałam o sledach, w sumie tylko Baloo będzie potrzebował, bo Ru potem trochę kombinuje, jak by tu boczkiem, boczkiem, żeby trochę mniej siła się rozkładała :P Ale to na pewno nie w tym miesiącu :)

Guest Olimpijka
Posted

Ja jak kupuje szelki za 70zł to mi nie robi różnicy 5 zł w tą czy tą za neopren :)

20zł. różnicy było, więc szelki wyniosłyby mnie 100zł. x 2 ;)