Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marchewkowy']czekamy niecierpliwie ;)

EDIT:
Doradźcie mi który kolor Hamiltona na zatrzask dla Abiśki

[url]https://lh6.googleusercontent.com/-ZVQsGAg0aNE/US01ZFDw7GI/AAAAAAAANz0/hutaHz4BAEE/s362/DSC_0300.JPG[/url]
Teal, winna, rose, czerwona, lawendowa?
A może jakieś inne propozycje?

[/QUOTE]
winna albo rose
Cudną ma mordeczkę:loveu:

Posted (edited)

Po niespełna miesiącu używania Furkidz potwierdzają się moje obawy, że to raczej obroże z tych "kościółkowych" albo jednak na mniejsze psy (a nie takie 35-40kg). Zaczął już przecierać się materiał na pętelce zacisku (mam martingale).
Niestety zacisk też nie działa perfekcyjnie bo Dirki udało się wyjść z obroży (mimo że wyregulowanej bardzo ciasno, całe szczęście na łąkach więc bezpiecznie), a raz prawie się udało ale po pierwszym doświadczeniu w porę zareagowałam (też szczęście bo akurat była nieciekawa sytuacja z wrogiem dobermanką).
Będą to więc obroże odświętne, a nie codzienne. Niestety przez ten zacisk straciłam do nich zaufanie bo dla psa który ma skłonności do wyciągania się z obroży to niebezpieczne.

Edited by weszka
Posted

obroże z zaciskiem materiałowym nigdy nie będą po długim czasie użytkowania idealne, więc nie ma się co dziwić ;) nasz dog style też nie wygląda już tak ładnie, ale trzeba przyznać, że materiał nadal cały, jedyne co to brudniejszy jest, ale to akurat normalne, tak jak ciuch się brudzi;)

właśnie będę coś zamawiac początkiem miesiąca i ze względu na to, że furkidzy są dość miękkie boje się, że półzacisk długo nie pożyje, zastanawiam się więc nad łańcuszkiem, lub zamówieniem obroży u ds.. hmmm

Posted

[quote name='Marchewkowy']czekamy niecierpliwie ;)

EDIT:
Doradźcie mi który kolor Hamiltona na zatrzask dla Abiśki

Teal, winna, rose, czerwona, lawendowa?
A może jakieś inne propozycje?

:shake: jestem uzależniona... ale na pocieszenie to wcześniej długo długo prawie nic z obroży smyczy nie kupowałam :P[/QUOTE]
Szalona !!! :cool3:
Wybrałabym Czerwona (jeśli nie masz) albo Mango ewentualnie Lawenda. Teal bardzo ładna ale bardziej "męska":)

Posted

ja jestem zadowolona z zacisku margitnale furkidza ale faktycznie nie używam jej codziennie i nie używam raczej w błoto itd, pies na niej raczej nie ciągnie więc nie miała kiedy sie przetrzeć .

Posted

[quote name='Ania24']Ja dla tej psiej dziewczynki zamówiłam obróżkę fioletową u [B]taks[/B], nie mogę się doczekać jak dotrze do nas :loveu:

[/QUOTE]
Jaki słodki misiu :loveu:

Posted

Bardzo proszę o radę - jakie szelki dla psa, który jest "dziki", wycofany i nie ma możliwości by mu je ściągać po każdym spacerze ?

Tereska jest socjalizowana, musi mieć szelki ze względów bezpieczenstwa +dodatkowo obrożę. Zwykłe guardy noszone non stop spowodowały odparzenia i otarcia skóry. Niestety psina nie da się dokładnie wymierzyć, bo wpada w panikę przy dotyku.

Myślę o puppia: [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/pupia/338611[/URL]

Chodzi o tego psiaka: [URL]http://www.facebook.com/events/274621195982470/permalink/351308038313785/#!/events/274621195982470/[/URL]

[IMG]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/535569_501873783187960_1234315396_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='chrupcia']obroże z zaciskiem materiałowym nigdy nie będą po długim czasie użytkowania idealne, więc nie ma się co dziwić ;) nasz dog style też nie wygląda już tak ładnie, ale trzeba przyznać, że materiał nadal cały, jedyne co to brudniejszy jest, ale to akurat normalne, tak jak ciuch się brudzi;)

właśnie będę coś zamawiac początkiem miesiąca i ze względu na to, że furkidzy są dość miękkie boje się, że półzacisk długo nie pożyje, zastanawiam się więc nad łańcuszkiem, lub zamówieniem obroży u ds.. hmmm[/QUOTE]

AD ma ponad 3 lata i wygląda idealnie więc jednak można ;)

[quote name='gops']ja jestem zadowolona z zacisku margitnale furkidza ale faktycznie nie używam jej codziennie i nie używam raczej w błoto itd, pies na niej raczej nie ciągnie więc nie miała kiedy sie przetrzeć .[/QUOTE]

Moje też nie ciągną. Ale jednak zacisk cały czas pracuje więc widać to wystarczy do zużycia.

Posted

[quote name='weszka']AD ma ponad 3 lata i wygląda idealnie więc jednak można ;)
[/QUOTE]

a czy ten AD to Wasza jedyna obroża i używasz jej codziennie na 3 spacery w tym jeden długi? czy Twój pies zawsze się w niej kąpie i tapla w błocie? przynosi Ci na niej rzepy i mnóstwo różnorodnego trawska i innych badyli? jesli tak to szacun. ;)

Posted

A mi sie coś taśma spruła w nowych guardach AD przy metalowym kółku na przodzie :( Będę musiała ją trochę przytopić. Poza tym szelki sprawują sie dobrze.

Weszka, jak ci pies z obrozy wychodzi to moze lepiej go w szelki ubierać?

Posted

[quote name='Olson']a czy ten AD to Wasza jedyna obroża i używasz jej codziennie na 3 spacery w tym jeden długi? czy Twój pies zawsze się w niej kąpie i tapla w błocie? przynosi Ci na niej rzepy i mnóstwo różnorodnego trawska i innych badyli? jesli tak to szacun. ;)[/QUOTE]
moja suka nosi jedną obrożę AD już od jesieni i nawet jej nie prałam jeszcze, wygląda idealnie, jak nowiutka ;)

Posted

Ja jedną obroże z AD kupiłam latem, z limonkową pianką. Była prana chyba już ze 4 razy i wygląda jak wygląda, na pewno nie idealnie. Drugą mam z szarą pianką, ta wygląda ładnie - kupowałam ją na jesień. Ostatnia z AD to odkupiona od Ewy i Duffla, z tym że jeszcze pies nie miał jej okazji utaplać, ale przy kółkach, błękitna pianka jest brudna. Najnowszej jeszcze nie miałam okazji wypróbować, zobaczymy wkrótce. :)

Ale nie mogę powiedzieć, że obroże z AD (zszyte prosto) są lepsze od tych DS (zszyte krzywo) pod względem niszczenia się. :diabloti:

Posted

[quote name='gops']dokładnie o to samo chciałam spytać :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='Victoria']zielona :loveu:

eej ona cos widzi ?? :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='xxxkaluniaxxx']Rose :cool3:

coś tam pewnie widzi :lol:[/QUOTE]

Zieloną (Lime) obroże już mamy, zamówiłam teraz smycz do kompletu :evil_lol:

Ogólnie Abik chodzi z spinkach/kucykach na codzień więc widzi, chociaż ona bardzo tego nie lubi i woli być ślepa ale z rozpuszczoną grzywką :shake:
Zasadniczo z rozpuszczoną grzywą nie zaczesaną tak żeby odsłaniała któreś oko widzi niewiele :eviltong:

[quote name='Flea_mbb']winna albo rose
Cudną ma mordeczkę:loveu:[/QUOTE]
Dziękujemy ;)

[quote name='majusa']Szalona !!! :cool3:
Wybrałabym Czerwona (jeśli nie masz) albo Mango ewentualnie Lawenda. Teal bardzo ładna ale bardziej "męska":smile:[/QUOTE]
Czerwonego już trochę mam więc chyba jednak wybierzemy coś mniej spotykanego.

Bu bu bu nikt nie jest za lawendową :P

Posted

jakby mój młody nosił AD lub DS z ozdobnym naszyciem non stop chociaż przez miesiąc bez prania to na koniec zapewne byłaby już do wywalenia :)
więc nie zamierzam tego udowadniać bo mi szkoda kasy , ale wiem jak wyglądały po zaledwie 2 spacerach , nie tak idealnie jak wcześniej zarówno AD jak DS .
dlatego te obroże które wiem że szybciej się zniszczą moje psy nosza wyjściowo czyli jak wiem że nie wlezą w nich w błoto/krzaki/p[iach/wode/wytarzają się jednym słowem przed blok lub jak ida na smyczy .
tak samo furkidza nie przemęczam , od normalnych brudnych spacerów mam el perro,pitmana, skóre natłuszczaną z dingo,rogza z nitką one przeżyją wszystko i po praniu sa jak nówki .

może to tez kwestia sierści ? na psie z długą sierścia obroża brudzi się mniej bo chroni ją troche futro , ostatnio po spacerze z znajomym haskym moja obroża była do prania a haskyego jakby nie ruszona .

ja w każdym bądź razie na takie spacery brudne nie polecam rzeczy z tymi naszywkami tylko zwykłe proste taśmy .

Posted

[quote name='toyota']Bardzo proszę o radę - jakie szelki dla psa, który jest "dziki", wycofany i nie ma możliwości by mu je ściągać po każdym spacerze ?

Tereska jest socjalizowana, musi mieć szelki ze względów bezpieczenstwa +dodatkowo obrożę. Zwykłe guardy noszone non stop spowodowały odparzenia i otarcia skóry. Niestety psina nie da się dokładnie wymierzyć, bo wpada w panikę przy dotyku.

Myślę o puppia: [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/pupia/338611[/URL]

Chodzi o tego psiaka: [URL]http://www.facebook.com/events/274621195982470/permalink/351308038313785/#!/events/274621195982470/[/URL]

[/QUOTE]

Jesli psa nie mozna zmierzyc to moze zmierz po prostu guardy, w ktorych teraz chodzila? Co do szelek, radzilabym cos z delikatnego materialu i szukaj szelek guardow z dwoma klamrami - one najszybciej i w najmniej ingerujacy dla psa sposob sie zakladaja/sciagaja - wystarczy przelozyc przez glowe i zapiac 2 klamry, nie trzeba nic majtac z lapami. Powodzenia :-)

Posted

Wzięłam w końcu lawendową obroże, rose i te inne też zamówie ale pewnie później.
Lawenda ma fajną regulacje bo idealnie na mają sucz a te inne są do 65 cm i potem dużo taśmy by w regulacji jest podwójnie ;)

Posted

[quote name='gops']

może to tez kwestia sierści ? na psie z długą sierścia obroża brudzi się mniej bo chroni ją troche futro , ostatnio po spacerze z znajomym haskym moja obroża była do prania a haskyego jakby nie ruszona .
[/QUOTE]

Mnie się wydaje, że może coś w tym być. Dodatkowo to pewnie ważne jak duży jest pies - im wyżej od błota, tym większe szanse na to, że obroża przeżyje dłużej ;)
No chyba, że pies się po prostu kładzie w błocku i tarza - wtedy rozmiar już akcesoriów nie uratuje :evil_lol:

Posted

nasze niezawodne el perro :)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/138/dsc07969crop.jpg/][IMG]http://img138.imageshack.us/img138/3288/dsc07969crop.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/832/dsc07963q.jpg/][IMG]http://img832.imageshack.us/img832/4691/dsc07963q.jpg[/IMG][/URL]

muszę w końcu suce zrobić zdjęcie w tej fuksji bo pasuje jej idealnie :)