Korenia Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Ktoś szukał skórzanej smyczy - jest bazarek [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239355-AKCESORIA-DLA-PS%C3%93W-SMYCZE-KAGA%C5%83CE-GRZEBIENIE-BAZAREK-NA-PLASKATE-ZAPRASZAMY-Do-08-II[/url] [IMG]http://images34.fotosik.pl/538/61f610256db4cced.jpg[/IMG] Quote
trabeska Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 (edited) Dzięki dziewczyny :) Więc dla spaniela wezmę 2,5cm, a dla mieszańca przód 3cm, a reszta 2,5. To teraz pozostaje wybrać kolor na szele dla spaniela, bo dla mieszańca JAKOŚ sobie poradzę :lol: No więc mamy już takie kolory obróż, jak: czerwone, zielone, fioletowa, czarne, pomarańczowa, brązowa, niebieskie. A jaki inny kolor jeszcze pasowałby do rudzielca? Ewentualnie może być fiolet, ale czekam na jeszcze jakieś Wasze propozycje :diabloti: [B]gops[/B]- fajne obroże i pies również (a Twoja Misia to nawet jest podobna do mojego mieszańca ;)) [B]Ewa&Duffel- [/B]cudna obróżka :loveu: Zresztą jak każda Twoja, a tak właściwie Duffla :diabloti: Edited January 31, 2013 by trabeska Quote
Ewa&Duffel Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='Angi']Ewa - co tam dalej pisze? :lol:[/QUOTE] "Keep calm and walk the dog" :D Quote
anostek Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='Ewa&Duffel']A my się pochwalimy wygraną w konkursie ohmypet :) [URL="http://fmix.pl/zdjecie/3624203/dsc06732?privateKey=dc73df991c99168f7378fc07187a3bc3"][IMG]http://i1.fmix.pl/fmi1220/6c3900ea000783c5510a9eb3/zdjecie.jpg[/IMG][/URL] [/QUOTE] Świetne hasło, pies i obróżka :) A czym ona jest podszyta? Quote
Ewa&Duffel Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 (edited) [quote name='anostek']Świetne hasło, pies i obróżka :) A czym ona jest podszyta?[/QUOTE] Dzięki :) Podszyta jest polarem ;) Edited February 1, 2013 by Ewa&Duffel Quote
mańka_ Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Zapraszamy na konkurs :-) [url]http://www.facebook.com/events/331597286958727/[/url] [IMG]http://www.annalotowska.pl/konkurs.jpg[/IMG] Quote
anostek Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [B]Mańka_[/B], testowałaś już takie obroże? Wydaje mi sie, ze filc moze dość mocno wycierac futerko. Quote
mańka_ Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Myślę, ze zależy jakie futerko - znam psy, którym polar wyciera ;-) Ale tak - testowane. I te konkretne filce - no i poza tym: kto z nas nie miał kiedykolwiek obrozy podszytej filcem? :-) Quote
AnIeLa Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='mańka_']Myślę, ze zależy jakie futerko - znam psy, którym polar wyciera ;-) Ale tak - testowane. I te konkretne filce - no i poza tym: kto z nas nie miał kiedykolwiek obrozy podszytej filcem? :-)[/QUOTE] My nie mieliśmy ;) Zawsze albo sama taśma albo polar albo eco no i pianka o i zamsz od Gadżeciaków. Ciekawa jestem tego podszycia. Quote
gops Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 u nas niestety filc się nie sprawdzał miałam podszyte filcem obroże skórzane i u pudla i i suki bardzo powycierały sierść (musiałam zakładać luźniej ale to było bez sensu ) . Quote
Kasi i Lena Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Dla moich obecnych suk nigdy nie miałam obróżki podszytej filcem. Dla wcześniejszego pudla tak i potwierdzam, wycierała i jakoś nie wiem jak to nazwać ''filcowała;)?'' sierść na szyi. Quote
Ewa&Pola Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Ewa,ile tych obróżek już jest? :D I dlaczego ja nigdy nic nie wygrałam?:lol::lol: Quote
gops Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Kasi i Lena']Dla moich obecnych suk nigdy nie miałam obróżki podszytej filcem. Dla wcześniejszego pudla tak i potwierdzam, wycierała i jakoś nie wiem jak to nazwać ''filcowała;)?'' sierść na szyi.[/QUOTE] kołtuniła , u nas było to samo pod obrożą sierść cięzko było nawet wyczesać przez to . Quote
Kasi i Lena Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='gops']kołtuniła , u nas było to samo pod obrożą sierść cięzko było nawet wyczesać przez to .[/QUOTE] Dokładnie:) Dzięki za podpowiedzenie słowa, bo nie wiedziałam jak to określić. Quote
Kateczka Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Gops ja sie zakochałam w tym Twoim chłopaczku....ja chcem takiego.... Quote
gops Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Kateczka']Gops ja sie zakochałam w tym Twoim chłopaczku....ja chcem takiego....[/QUOTE] swojego nie oddam ale pewnie jakiś podobny by się znalazł jakby dobrze poszukać :lol: jak ma się juz dwa to trzeci nie zrobi różnicy :cool3: Quote
mańka_ Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 U nas z kolei taki efekt kołtunów był pod polarem - dlatego myśle, że to wszystko zależy od psa ;) Quote
lasoa Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='toyota']Chyba nie można mówić o wiodącej marce, bo jest na szczęście bardzo wiele dobrych firm na rynku (co prawda w sklepach internetowych bo w stacjonarnych to raczej kiepskie zaopatrzenie). A chodzi o skórę czy taśmę ?[/QUOTE] Zauważyłam, że stacjonarne sklepy są kiepsko zaopatrzone :) Raczej chodzi mi o taśmę, skóra do mnie nie przemawia z wyglądu :) Quote
Ewa&Duffel Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Ewa&Pola']Ewa,ile tych obróżek już jest? :D I dlaczego ja nigdy nic nie wygrałam?:lol::lol:[/QUOTE] Prawie 20 obecnie:diabloti: Ja do tej pory tez nic nie wygrywałam, jakos ostatnio mam szczęście ;) A w konkursie ohmydog trzeba było wymyślić hasło reklamowe, więc w sumie nie do końca było to kwestią szczęścia ;) Quote
anostek Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='mańka_']U nas z kolei taki efekt kołtunów był pod polarem - dlatego myśle, że to wszystko zależy od psa ;)[/QUOTE] Wg mnie jeśli polar psa kołtuni, to filc będzie kołtunił go jeszcze bardziej, bo jest mniej delikatny :) Wiem, co mówię, bo swojego czasu szyłam dużo z filcu, m.in. torebki. [quote name='Ewa&Duffel']Prawie 20 obecnie:diabloti: Ja do tej pory tez nic nie wygrywałam, jakos ostatnio mam szczęście ;-) A w konkursie ohmydog trzeba było wymyślić hasło reklamowe, więc w sumie nie do końca było to kwestią szczęścia ;-)[/QUOTE] Widziałam wczoraj na FB, super hasło :-) Że też ja nie jestem taka kreatywna... :placz: Quote
mańka_ Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='anostek']Wg mnie jeśli polar psa kołtuni, to filc będzie kołtunił go jeszcze bardziej, bo jest mniej delikatny :) Wiem, co mówię, bo swojego czasu szyłam dużo z filcu, m.in. torebki.[/QUOTE] Na moją logikę (bo jak mówię - i to, i to sprawdzałam na swoich) filc mniej kołtuni (moje psy, konkretne) bo właśnie jest sztywniejszy i twardszy -> tak samo jak zwykła taśma czy bawełna nie kołtunia wcale - a przeciez tez mało delikatne ;-) Na takiej samej zasadzie mniej kołtuni obroża która jest sztywna niż taka, która jest mięciutka :-) Quote
Kateczka Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Gops a za akitę się nie wymienisz :P oddam z obrozami :P swoja drogą ciekawa jestem takiego zestawienia różnych ras :) Quote
Recommended Posts