Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='motyleqq']
a możesz pokazać foty czy nie chce Ci się szukać?[/QUOTE]
zdecydowanie mi się nie chce :evil_lol: ale jak ty będziesz szukać, albo ktoś wstawi, porównaj z moją obrożą [url]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_8399.jpg[/url]

Posted

[quote name='motyleqq']ale chyba nikt nie twierdzi, że to nie spełnia tego, co jest w opisie. rozchodzi się tylko o nazwę, czy to w końcu pianka czy siatka ;)[/QUOTE]

oddychająca pianka pokryta siateczka transmisyjna ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']zdecydowanie mi się nie chce :evil_lol: ale jak ty będziesz szukać, albo ktoś wstawi, porównaj z moją obrożą [URL]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_8399.jpg[/URL][/QUOTE]

tu inna niż mówiłaś, ale z tym podszyciem [URL]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC00480.jpg[/URL] jak dla mnie nie ma tu nic brzydkiego :cool3: ale ja mało wymagająca jestem chyba ;)

Posted

[quote name='motyleqq']tu inna niż mówiłaś, ale z tym podszyciem [URL]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/ALLEGRO/DSC00480.jpg[/URL] jak dla mnie nie ma tu nic brzydkiego :cool3: ale ja mało wymagająca jestem chyba ;)[/QUOTE]
no a ja jeżeli chodzi o wygląd mam bardzo duże wymagania :diabloti: ta jest jakoś równiej uszyta, ale i tak mi się jakoś wizualnie nie widzi

Posted

[quote name='japanisze']Jak to nie chcieli?:shake:
Nie wiedziałam, że sobie na szelki z ad należy zasłużyć...[/QUOTE]

AD umie uszyć szelki dopiero od 45cm w klacie :lol:

Posted

[quote name='barberry']AD umie uszyć szelki dopiero od 45cm w klacie :lol:[/QUOTE]
:evil_lol:
bo wcześniej to nie pies :eviltong: chomik czy coś :lol:
bardzo podoba mi sie Twój york , jak żaden inny :-o

Posted

[quote name='Unbelievable']no a ja jeżeli chodzi o wygląd mam bardzo duże wymagania :diabloti: ta jest jakoś równiej uszyta, ale i tak mi się jakoś wizualnie nie widzi[/QUOTE]

no rozumiem, dla mnie ważniejsze jest to, żeby spełniało swoje funkcje ;) i chociaż bardzo podobają mi się wyroby AD, to po raz kolejny zamówię DS, bo również są ładne, a znacznie tańsze

Posted

[quote name='motyleqq']no rozumiem, dla mnie ważniejsze jest to, żeby spełniało swoje funkcje ;) i chociaż bardzo podobają mi się wyroby AD, to po raz kolejny zamówię DS, bo również są ładne, a znacznie tańsze[/QUOTE]
jak możesz żałować pieniędzy na obroże dla psa :lol:
jaką zamawiacie ?

Posted

[quote name='gops']jak możesz żałować pieniędzy na obroże dla psa :lol:
jaką zamawiacie ?[/QUOTE]

to co zostanie oddam na PwP :diabloti:
szelki norweskie, ale jeszcze nie wiem jakie... może z krasnalami na limonce z czerwoną PIANKĄ :lol:

Posted

no ja tez poniewaz mam dwa psy jestem fanka ekonomicznej wersji:))
dodatkowo jeszcze bardzo mi odpowiada kontakt z marta.

jednak teraz zdradzilam i zamowilam szelki z ad-na probe, a oprocz tego strasznie zalezalo mi na tych niteczkach.

Posted

[quote name='gops']:evil_lol:
bo wcześniej to nie pies :eviltong: chomik czy coś :lol:
bardzo podoba mi sie Twój york , jak żaden inny :-o[/QUOTE]

Hahaha, najwyraźniej wychodzą z takiego założenia :eviltong: Mój i tak nie jest jakiś malutki - w tej chwili to już 3,4kg i 35cm w klacie :D
Dzięki :oops:

Posted

[QUOTE]kiedyś szyli teraz jest wyraźnie napisane na stronie, od jakiego rozmiaru szyją[/QUOTE]
aaa widzisz to nie wiedzialam, ale obrozki chyba normalnie szyja ;)

jesli chodzi o nazwe to uwazam, ze pianka to dobre okreslenie i nie ma co sie czepiac

zreszta juz byla kiedys o tym rozmowa, sama Marta pisala
[QUOTE]tylko to nie do końca jest sama pianka, tylko przewiewna, lekka siatka połączona z pianką [/QUOTE]
czyli byla mowa o piance rowniez

mysle, ze jest dosc duzy hejt na AD, no, ale coz moze sie nie znam bo mam duzego psa i nigdy mi nie odmowili zakupu swoich wyrobow :cool3:

co do duzych oczek
DS
[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/1025/dsc02706ik.jpg[/IMG]

AD
[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/311662_415840115120913_274229497_n.jpg[/IMG]
[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/563469_415858798452378_1779941021_n.jpg[/IMG]
czyli tak jak chyba Motyleqq pisala AD maja dwa rodzaje[?]

EDIIIIT

[QUOTE]jednak teraz zdradzilam i zamowilam szelki z ad-na probe, a oprocz tego strasznie zalezalo mi na tych niteczkach.[/QUOTE]
i wlasnie te niteczki sa dla mnie bardzo wazne - jak obrozki calkiem dobrze wygladaja bez niteczek tak szelki bez nich juz mi sie nie podobaja.

Posted

mnie natomiast te nitki kolrowe troszkę wkurzały bo przez to szelki są jeszcze bardziej napaćkane kolorami, pewnie kwestia doboru nitki .
ja moich szelek AD się "pozbyłam" komu innemu pewnie będą służyć jeszcze wiele lat :)

Posted

[quote name='gops']mnie natomiast te nitki kolrowe troszkę wkurzały bo przez to szelki są jeszcze bardziej napaćkane kolorami, pewnie kwestia doboru nitki .
ja moich szelek AD się "pozbyłam" komu innemu pewnie będą służyć jeszcze wiele lat :)[/QUOTE]
Ja mam obróżkę AD z granatowym polarkiem, fioletową taśmą i z pingwinkami, a te niteczki są w kolorze jasnym szarym i fajnie to wygląda, ale denerwuje mnie w tej obroży zacisk, mam ten pentelkowy bo taki lubię najbardziej od kiedy kupiłam pierwszy raz obrożę z takim zaciskiem u taks, ale jednak w AD są tak cienkie taśmy, ze ten zacisk ciągle mi się składa na pół co mnie denerwuje, dlatego nie używam jej praktycznie wcale, ale sprzedać to jej nie sprzedam bo to była wygrana w konkursie :evil_lol:

Posted

[quote name='gops']mnie natomiast te nitki kolrowe troszkę wkurzały bo przez to szelki są jeszcze bardziej napaćkane kolorami, pewnie kwestia doboru nitki .
ja moich szelek AD się "pozbyłam" komu innemu pewnie będą służyć jeszcze wiele lat :)[/QUOTE]

ale te Twoje to były wybitnie pstrokate, z każdej strony inna taśma :lol:

Posted

aaa ja dodam jeszcze, ze bardzo lubie DS i uwazam, ze to dobrze, ze maja tyle nowosci i duzy wybor, a nie tylko te tasiemki

np. chyba zadna firma nie ma takich ciekawych kolorow tasm podkladowych

Posted

[quote name='motyleqq']ale te Twoje to były wybitnie pstrokate, z każdej strony inna taśma :lol:[/QUOTE]
to prawda, ale wiesz co niektórym się bardzo podobały , szelki ma teraz Kleo Asi .
dla mnie były nie tylko za pstrokate ale i za cienkie , zbyt miękkie a Asi to nie przeszkadza .

jeszcze co do furkidza, używam obroży codziennie by sprawdzić jak to z nią będzie, oprócz tego tak jak pisałam że łapie bród mocno , strasznie obłazi mi sierścia psa który niby nie lnieje , nie wiem o co chodzi , na obroży mam mnóstwo psiej sierści .
ale jest wizualnie ładna bardzo i ją nosze, do wody dla nas w sam raz, bo akurat moja schnie bardzo szybko .

Posted

[quote name='motyleqq']ale te Twoje to były wybitnie pstrokate, z każdej strony inna taśma :lol:[/QUOTE]

no wlasnie.

ja zamowilam taki zestaw: czerwona tasma, ozdobna tasiemka kalejdoskop na raczce i z przodu, rozowe ntki i pomaranczowa pianka.

i wydaje mi sie, ze bedzie calkiem spoko.

w tym tygodniu powinny przyjsc.
bardzo mi zalezalo, zeby przemycic cos rozowego, bo to maja byc docelowo szelki na wyprawy gorskie z moim tz i on upieral sie na czerwona tasme, a pies jest w 100% dziewczynka.

Posted

[quote name='vege*']przypadkiem znalazłam :-) wg mnie niektóre są prześliczne :loveu:
[URL]http://allegro.pl/listing/user.php/run?change_view=1&order=p&us_id=25312534[/URL]

:loveu:
[URL]http://allegro.pl/tkanina-psy-rozowe-zaslony-rolety-shabby-chic-0-5m-i2450390228.html[/URL]

[/QUOTE]

Super, strasznie ładne wzory.
Akurat obroże z tkaniny już mam od furkidz w rzadkie wzorki,
ale te z postaciami, czy w duże wzorki fajnie by wyglądały np na chustach.
Ostatnio mam ochotę nauczyć się szyć, może jakiś patchwork, kocyki czy zabawki :D:D

Posted

[quote name='drzalka']
Ostatnio mam ochotę nauczyć się szyć, może jakiś patchwork, kocyki czy zabawki :D:D[/QUOTE]

Mam taką samą ochotę jak co troche widzę tyle fajnych, różnych wzorków, materiałów i tasiemek :evil_lol: :shake:

Posted

[quote name='drzalka']Super, strasznie ładne wzory.
Akurat obroże z tkaniny już mam od furkidz w rzadkie wzorki,
ale te z postaciami, czy w duże wzorki fajnie by wyglądały np na chustach.
Ostatnio mam ochotę nauczyć się szyć, może jakiś patchwork, kocyki czy zabawki :D:D[/QUOTE]
Też bym się chętnie nauczyła szyć, ale nie mam podstawowej rzeczy-maszyny do szycia :eviltong:
Może jak kiedyś sobie sprawię taką to coś poszyję na własny użytek, bo np. mam jakąś bluzkę, której nie noszę ale ma fajny wzór i bym ją chociaż jakoś wykorzystała :-)

Posted

Ja wiem czy jest "hejt" na ad... wydaje mi się, że oni po prostu nie potrafią szanować klienta i w tym tkwi sekret, że klient sobie pójdzie gdzie indziej, bo hand-madeów do wyboru, do koloru, a coraz więcej jest :)

Ja zamówiłam u nich raz i obiecałam sobie, że ostatni ;)
Szycie piękne równiutkie, jeszcze wtedy robili zestawienia kolorystycznej na mejla, więc bardzo ułatwiło mi to wybór, te "pianki" mają ekstra i to w różnych kolorach - do każdego zestawienia kolorystycznego można dobrać! Za to kontakt i szacunek do klienta... głowa boli.
I strasznie cienkie taśmy podkładowe.

Za to furkidz szanuje klienta i to najbardziej mi się podoba - jest profesjonalna strona www, ciągle jakieś nowości, konkursy, zmiany, ulepszenia i otwarcie na krytykę/uwagi klienta.
DS mam dwie obróżki kupione niedawno, zamawiała znajoma więc nie wiem jak kontakt, za to wyrób uwielbiam :D Sówki to moje ulubieńce, bulwy ciągle w nich chodzą, nie szanują, a wyglądają nadal bardzo dobrze!

Nie wiem jak inne hand - madey, bo nie zamawiałam, choć słyszałam też wiele dobrych opinii o gadżeciakach.

Ja się cieszę, że ludzie tu opisują swoje wrażenia i przemyślenia, porównują sklepy i producentów, bo to cenne wskazówki dla wielu osób :)

Posted

Nasza panka/siateczka wygląda tak:
[IMG]http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2012/c005-1.jpg[/IMG]

Szczerze przyznam, że też zamówiłam w AD szelki pierwszy i ostatni raz. Jednak z DS jest lepszy kontakt i lepsza cena ;)