Migori Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Nie rozumiem argumentu że coś jest tańsze dlatego niedbale przyszyte. Jak chcesz mieć prosto i estetycznie to płać więcej... Nie wiem czy wy bierzecie pieniądze od rodziców czy jak, że potraficie lekką ręką wydać 30zł na coś, co jest krzywo przyszyte ? Ciekawa jestem czy producent też kupiłby tak wykonaną obrożę, za takie pieniądze. Niektórzy na taką obrożę muszą pracować cały dzień i to wcale nie lekko. Kupując coś, czy to dla psa, czy dla siebie chcesz żeby to było wykonane jak należy... też machacie ręką na krzywy szew w jeansach ? Albo źle skrojoną bluzkę? Zamawiając obrożę płaci się nie tylko na materiały, ale za robociznę. Daje się komuś pieniądze za wykonanie usługi, która ma być wykonana idealnie a nie na odwal się. Quote
paulaa. Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Migori']Nie rozumiem argumentu że coś jest tańsze dlatego niedbale przyszyte. Jak chcesz mieć prosto i estetycznie to płać więcej... Nie wiem czy wy bierzecie pieniądze od rodziców czy jak, że potraficie lekką ręką wydać 30zł na coś, co jest krzywo przyszyte ? Ciekawa jestem czy producent też kupiłby tak wykonaną obrożę, za takie pieniądze. Niektórzy na taką obrożę muszą pracować cały dzień i to wcale nie lekko. Kupując coś, czy to dla psa, czy dla siebie chcesz żeby to było wykonane jak należy... też machacie ręką na krzywy szew w jeansach ? Albo źle skrojoną bluzkę? Zamawiając obrożę płaci się nie tylko na materiały, ale za robociznę. Daje się komuś pieniądze za wykonanie usługi, która ma być wykonana idealnie a nie na odwal się.[/QUOTE] bardzo dobre podsumowanie tej dyskusji... ;) ps. Ja na odpowiedź długo nie czekałam, a następne, bo miałam pare pytań, dostawałam najczęściej tego samego dnia, dlatego dziwnie mi się to czyta... Quote
AnIeLa Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 To zależy chyba kto odpisuje w AD na e-maile. Ja na początku grudnia pisałam z zapytaniem o obroże świąteczne,tasiemki były w drodze więc Tania napisała, że jak na razie nie ma jak zrobić zdjęć moich pomysłów, tasiemki doszły wysłałam e-mail z zapytaniem ponownie otrzymałam odpowiedź od kogoś innego, że nie mają czasu aby robić zestawienia :-o Obróżkę świąteczną mamy tyle,że z DS tam problemu z zestawieniem nie ma. Quote
Keja Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Ja także otrzymałam odpowiedź od AD bardzo szybko, o ile dobrze pamiętam po 2 dniach. I na dodatek, przyznam się, nie przeczytałam uważnie FAQ i zapytałam o cenę, nie podając wymiarów, ale Pani z AD potraktowała mnie bardzo wyrozumiale. :eviltong: Każdą odpowiedź otrzymywałam szybko, żadnych problemów w komunikacji. Quote
anna35-1974 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Ja ze 2 lata temu prosiłam AD o wycene obroży dla swojego dużego psa i wyszło wtedy za obroże półzacisk z wysyłką ponad 50 zł. W DS płace mniej,a nierówne szycie nie przeszkadza ani mnie,ani mojemu TŻ,który nawet nie oglada tych obróżek,ani tym bardziej Chopperowi. Obróz mam tyle różnych,że jedne oddaje,a kupuje inne,więc wszelkie nierówności mam w ...... Quote
paulaa. Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Keja']Ja także otrzymałam odpowiedź od AD bardzo szybko, o ile dobrze pamiętam po 2 dniach. I na dodatek, przyznam się, nie przeczytałam uważnie FAQ i zapytałam o cenę, nie podając wymiarów, ale Pani z AD potraktowała mnie bardzo wyrozumiale. :eviltong: Każdą odpowiedź otrzymywałam szybko, żadnych problemów w komunikacji.[/QUOTE] Miałam dokładnie to samo, ale odpowiedź była wyrozumiała i bez żadnych wyrzutów, dała mi linka do FAQ i pokierowała co i jak. :D Quote
Migori Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Czasy świetności obróżek Dingo czy Dino, gdzie ludzie ślinili się na kolorową wzorzystą taśmę indiankę już dawno minęły. Teraz klienci mają bardzo duże wymagania w stosunku do artykułów dla zwierząt. Oceniając obroże kierują się podobnymi aspektami jak przy ocenie ubrań dla dzieci. Ma być pięknie, kolorowo, elegancko, dokładnie, estetycznie - wyjątkowo. Niestety, taka prawda. Quote
Voute Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Okamia']co do ekoskórki - czy nie obciera, odparza w upały? Czy nie marszczy się po zabawach w śniegu? Błocie? Nie wyciera sierści? Zastanawiam się nad szelkami dla Kelly (może i Proś przy okazji się załapie) i zastanawiam się nad jakimiś norwegami z eko lub juliusami... Jakieś rady? Patrząc na jej futro boję się przegrzania ale chcę coś fajnego, ładnego i wytrzymałego w każdych warunkach.[/QUOTE] Ja jestem zachwycona ekoskórką. Mam zarówno obrożę jak i szelki nią podszyte i wszystko jest ok. Nie testowałam w jakieś wybitne upały, ale w błocie, wodzie, śniegu sprawdza się super, do tego łatwo się czyści i nie wyciera sierści. ;) Quote
Okamia Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Voute']Ja jestem zachwycona ekoskórką. Mam zarówno obrożę jak i szelki nią podszyte i wszystko jest ok. Nie testowałam w jakieś wybitne upały, ale w błocie, wodzie, śniegu sprawdza się super, do tego łatwo się czyści i nie wyciera sierści. ;)[/QUOTE] Dzięki za odpowiedź ;) Patrząc na to że mam haszczycę bardzo zależy mi na tym by nic tam się nie grzało dodatkowo Ewentualnie zainwestuje w juliusy choć pan ze sklepu próbuje mnie odwieść od zamiaru zakupu sukom różwych zwłaszcza Prosi :evil_lol: Quote
Olson Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Unbelievable']jak to przed świętami nie robią innych niż świąteczne? nie rozumiem :roll: na pewno dokładnie tak napisała?[/QUOTE] Na pewno. Ktoś odpisał mi, że mają tyyyle zamówień swiątecznych, że innych nie robią. ;) I to jest już moim skromnym zdaniem skandal, że nikt nie pokwapi się nawet grzecznie poinformowac na stronce czy nawet kulturalnie w e-mailu. Quote
Marta_Ares Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Migori'] Ciekawa jestem czy producent też kupiłby tak wykonaną obrożę, za takie pieniądze. [/QUOTE] uwierz mi ze kupuje i to nie jeden i nie pierwszy raz, smycze IPO wysyłaliśmy już chyba 3 czy 4 raz na zachód i nie było to zamówienie za kilkaset zł lecz kilka tysięcy, on sprzedaje to u siebie podejrzewam, ze nawet 2 razy drożej, jest bardzo zadowolony. człowiek nie jest maszyną, żeby wszystko robił idealnie, Zuzia wstawila smycz robioną 2 lata temu, może zacznijmy wypominać wszystkie nasze błędy z początku działalności, do tego zawsze ktoś się znajdzie.... nawet słowa nie wspomniała ze coś jest nie tak, nagle po 2 latach się przypomina :roll: [url]http://img810.imageshack.us/img810/2065/p1239343.jpg[/url] polar nie jest krzywo przyszyty tylko postrzępiony, ewidentnie widać, że jest "powyciągany". czasami mam wrażenie, że jakbyśmy zaczęli wszystko od nowa, pod nową nazwą i wyskoczyli od razu z obrożami za 40 czy 50zł wtedy wszystko byłoby cacy [quote name='Migori']Czasy świetności obróżek Dingo czy Dino, gdzie ludzie ślinili się na kolorową wzorzystą taśmę indiankę już dawno minęły. Teraz klienci mają bardzo duże wymagania w stosunku do artykułów dla zwierząt. [/QUOTE] 3/4 klientów wybiera taśmę indiańską lub jednolitą czerwoną/ niebieską. Nic nigdy nie było robione na odwal, fioletowe szelki z eko skórka 3 razy miały zrywaną eko i poprawiana. Szelki te były dość małe, akurat ta eko skora (i jeszcze jeden kolor) jest na dość grubym "spodzie" co w połączeniu z miękką pianką daje taki efekt. Quote
Voute Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Olson']Na pewno. Ktoś odpisał mi, że mają tyyyle zamówień swiątecznych, że innych nie robią. ;) I to jest już moim skromnym zdaniem skandal, że nikt nie pokwapi się nawet grzecznie poinformowac na stronce czy nawet kulturalnie w e-mailu.[/QUOTE] Z tego co pamiętam, nasza obroża Activdoga przyszła dzień przed wigilią (lub 2 dni przed), była zamawiana parę dni wcześniej, a do świątecznych zdecydowanie czachy nie nalezą :) Quote
Olson Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [B]Voute[/B] - hyhy, czemu wyskakujesz z czachami? A co mnie obchodzą jakieś czachy. :shake: Ja tylko mówię, że organizacja w activdog jest na bardzo nikłym poziomie, a raczej tego poziomu nie ma. Moje odczucie jest takie, że o klienta się nie dba - kupi to kupi, nie kupi to nie kupi. Pal go sześc. Wyroby może i są estetyczniejsze od DS, choc tu widzę tylko jakieś skrajne przypadki, no ale co tam. Ale mnie ta ignorancja razi bardziej niż krzywa nitka od wewnątrz. :loveu: Quote
Keja Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [B]Olson - [/B]a to Cię obchodzą, że napisala, iż dostala je przed samą Wigilią, a więc Twój komentarz co do tego, że AD nie robi przed świętami żadnych innych, prócz obroży świątecznych, było blędnę ;3 Nam coś się ten Dulbin Dog dziwnie uklada ; o W sensie jego regulacja na pewno nie zaczyna się od 43cm, a co najmniej 45 -.-' Quote
vege* Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Przestańcie wszyscy już wypominać co było kiedyś, a jak jest teraz :roll: Ja mam i AD i DS w AD jest dla mnie za cienka taśma na zacisku ale obroża jest wygodna i nie mam zastrzeżeń. Od DS mam obrożę z ozdobną tasiemką i szelki norweskie zwykłe niebieskie z czarnym polarem. Szelki mam od 2 lat, obrożę od lipca, po waszych postach aż sama się przyglądałam tym dwóm rzeczom i powiem tak, polar w szelkach jest równo przyszyty (na prawdę nie zmyślam tego :evil_lol: ), a w obróżce z tyłu na eco trochę krzywo jest zszyte, ale mi to nie przeszkadza, nikt się nie przygląda na to z bliska, szew jest pod spodem więc go nie widać, obroża jak i szelki są bardzo mocne, ale jednak na zawsze i najbardziej będę sobie chwalić wyroby Taks, najlepsze obroże jakie mam to są od niej, są super równiutko zszyte, jedna żółta obroża jest od 2 lat używana codziennie, prana kilkanaście razy i nie jest zmechacona, jedynie się nie dopiera już do super żółtego intensywnego koloru, więc dla mnie mistrzem jest Taks i zdania nie zmienię :loveu: Jak widać każdy ma inne zdanie, większość użytkowników woli AD, gops i a_nusia woli DS, a ja wolę Taks :evil_lol: Quote
Voute Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Olson'][B]Voute[/B] - hyhy, czemu wyskakujesz z czachami? A co mnie obchodzą jakieś czachy. :shake: Ja tylko mówię, że organizacja w activdog jest na bardzo nikłym poziomie, a raczej tego poziomu nie ma. Moje odczucie jest takie, że o klienta się nie dba - kupi to kupi, nie kupi to nie kupi. Pal go sześc. Wyroby może i są estetyczniejsze od DS, choc tu widzę tylko jakieś skrajne przypadki, no ale co tam. Ale mnie ta ignorancja razi bardziej niż krzywa nitka od wewnątrz. :loveu:[/QUOTE] Pisałaś, że AD przed świętami nie robi innych zamówień niż nie-świąteczne. Ja zamawiałam obrożę z wzorkiem z czachami, raczej nieświąteczną i nie było z tym problemu, a przyszła i była zamawiana przed samymi świętami. Quote
vpassione Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='gops']trzecia sprawa Marcin często robi rzeczy po nocach bo maja dużo więcej klientów niż AD ponieważ nie szyją tylko tych ozdobnych rzeczy a masę innych , więc im więcej uszytych rzeczy tym większe ryzyko że coś mogło gdzieś pójść nie tak , nie szyję kilku obróż w tygodniu tylko dużo więcej i nie może im poświęcić tyle czasu zapewne co AD.[/QUOTE] To tym bardziej działa na minus. Wole żeby ktoś powiedział, że muszę dłużej poczekać, niż robił hurtem po łebkach. Jakbym dostała taką obroże jaką pokazała Kasi i Lena, to nie byłoby mi ani do śmiechu, ani miło. Jak to krzywo tylko od spodu? Przykład krzywego szycia od zewnątrz też wstawiłaś. U góry nić ledwo złapała tasiemkę. [URL]http://img19.imageshack.us/img19/1227/dsc02877rn.jpg[/URL] Warto zwrócić uwagę, że staranność też przekłada się na wytrzymałość. [quote name='Voute']Z tego co pamiętam, nasza obroża Activdoga przyszła dzień przed wigilią (lub 2 dni przed), była zamawiana parę dni wcześniej, a do świątecznych zdecydowanie czachy nie nalezą :)[/QUOTE] I ja się przyłączam. 20 grudnia doszły nasze jelonki. Swoją drogą w grudniu pokazał się komunikat na stronie, że ze względu na natłok zamówień trzeba dłużej poczekać. Przy kontakcie z Tanią napotkałam problemy, ale jak odezwałam się na facebooku, to odpowiedzi były bardzo szybko. Myślę, że temat porównań przewałkowany z każdej strony. Wstawione zdjęcia dają do myślenia. Teraz każdy sam zdecyduje co sobie wybierze ;) Quote
Migori Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Marta_Ares']uwierz mi ze kupuje i to nie jeden i nie pierwszy raz, smycze IPO wysyłaliśmy już chyba 3 czy 4 raz na zachód i nie było to zamówienie za kilkaset zł lecz kilka tysięcy, on sprzedaje to u siebie podejrzewam, ze nawet 2 razy drożej, jest bardzo zadowolony. człowiek nie jest maszyną, żeby wszystko robił idealnie, Zuzia wstawila smycz robioną 2 lata temu, może zacznijmy wypominać wszystkie nasze błędy z początku działalności, do tego zawsze ktoś się znajdzie.... nawet słowa nie wspomniała ze coś jest nie tak, nagle po 2 latach się przypomina :roll: [url]http://img810.imageshack.us/img810/2065/p1239343.jpg[/url] polar nie jest krzywo przyszyty tylko postrzępiony, ewidentnie widać, że jest "powyciągany". czasami mam wrażenie, że jakbyśmy zaczęli wszystko od nowa, pod nową nazwą i wyskoczyli od razu z obrożami za 40 czy 50zł wtedy wszystko byłoby cacy 3/4 klientów wybiera taśmę indiańską lub jednolitą czerwoną/ niebieską. Nic nigdy nie było robione na odwal, fioletowe szelki z eko skórka 3 razy miały zrywaną eko i poprawiana. Szelki te były dość małe, akurat ta eko skora (i jeszcze jeden kolor) jest na dość grubym "spodzie" co w połączeniu z miękką pianką daje taki efekt.[/QUOTE] Marta, dlaczego poczułaś się zmuszona odpowiedzieć na mój post. Nie odniosłam się w nim do waszych wyrobów - specjalnie, żeby nie robić szumu. Napisałam ogólnie na temat akcesoriów handmade. Quote
Asia&Kleo Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Nadrobiłam zaległości na wątku-jestem przerażona. Bardzo mi przykro czytać taką perfidną antyreklamę DogStyle. Absolutnie Marta_Ares nie zasługuje na to!!! Na pierwszy rzut oka widać, iż większość jest za akcesoriami AD, ok nie ma sprawy. Ale ludzie, uszanujcie to, jeśli ktoś woli DS! Jeśli macie jakieś zastrzeżenia co do DS, czy ktoś w ogóle ktokolwiek pisał reklamację do tej firmy? Czy Marta_Ares czyta w tym momencie zażalenia co do produktów jej firmy po raz pierwszy na wątku? Quote
Marta_Ares Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Migori']Marta, dlaczego poczułaś się zmuszona odpowiedzieć na mój post. Nie odniosłam się w nim do waszych wyrobów - specjalnie, żeby nie robić szumu. Napisałam ogólnie na temat akcesoriów handmade.[/QUOTE] a o kim ma być? temat tyczy się 2 konkretnych firm. Quote
Migori Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Marta_Ares']a o kim ma być? temat tyczy się 2 konkretnych firm.[/QUOTE] Nie tylko AD i DS wykonują obroże, które są prezentowane na forum. Quote
a_niusia Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Asia&Luna'] Na pierwszy rzut oka widać, iż większość jest za akcesoriami AD, ok nie ma sprawy. Ale ludzie, uszanujcie to, jeśli ktoś woli DS! Jeśli macie jakieś zastrzeżenia co do DS, czy ktoś w ogóle ktokolwiek pisał reklamację do tej firmy? Czy Marta_Ares czyta w tym momencie zażalenia co do produktów jej firmy po raz pierwszy na wątku?[/QUOTE] tez mnie to zastanawia. Quote
Marta_Ares Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Migori']Nie tylko AD i DS wykonują obroże, które są prezentowane na forum.[/QUOTE] konkretnie w dzisiejszej dyskusji chodzi o 2 firmy nie dingo, nie woza, zoleszcz czy inne tylko dogstyle i activdog Quote
a_niusia Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Migori']Nie tylko AD i DS wykonują obroże, które są prezentowane na forum.[/QUOTE] ale o tych dwoch producentach roczy sie tu dyskusja i chyba nikt glupi nie jest. Quote
Migori Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Marta_Ares']konkretnie w dzisiejszej dyskusji chodzi o 2 firmy nie dingo, nie woza, zoleszcz czy inne tylko dogstyle i activdog[/QUOTE] W dyskusji padały też inne nazwy firm. Na dogo szyje też Corse, Taks, gadżeciaki, zgadza się ? Na temat tamtych artykułów czytałam w przewadze pochlebne opinie, zarówno pod względem wykonania, ceny jak i wytrzymałości okuć. Quote
Recommended Posts