zuzlikowa Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Lusieńko...Ty wiesz! Mocno,bardzo mocno!!!! POMÓŻ! Quote
AnnaA Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Zadzwoniłam dzisiaj do domku Lusi. Pani nie było, ale była córka która między innymi powiedziała w pewnej chwili: "Lusia jest taka kochana". Co tu więcej pisac. Lusia czuje się już jak u siebie w domu i wszyscy ją bardzo rozpieszczają. Najbardziej kocha panią domu. Proponuję przeniesc wątek do "już w swoim domku". Quote
anhata Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Jak jej nie kochac ? nie da sie :) kolejne dobvre wiesci :) Quote
Kamila Proc Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 no i wszyscy szczesliwi. i o to chodzi Quote
AnnaA Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 To już dwa miesiące upłynęły od pobytu Lusi w jej nowym domku. Wczoraj rozmawiałam z nową panią Lusi. Jest bardzo dobrze. Lusia jest już napewno, na stałe u siebie. Prosimy o przeniesienie wątku, że Lusia już w nowym domku. Quote
zuzlikowa Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 AnnaA napisał(a):To już dwa miesiące upłynęły od pobytu Lusi w jej nowym domku. Wczoraj rozmawiałam z nową panią Lusi. Jest bardzo dobrze. Lusia jest już napewno, na stałe u siebie. Prosimy o przeniesienie wątku, że Lusia już w nowym domku. ...czemu jakoś oka mi zmętniały,a w gardle coś zacisnęło...przecież tak się CIESZĘ... LUSIEŃKO...szczęścia !!! Quote
anhata Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Lusia - spokojna, psia dziewczyna. Właściciele musza byc dumni, ze mają takiego pieska. Quote
lilith27 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 AnnaA napisał(a):To już dwa miesiące upłynęły od pobytu Lusi w jej nowym domku. Wczoraj rozmawiałam z nową panią Lusi. Jest bardzo dobrze. Lusia jest już napewno, na stałe u siebie. Prosimy o przeniesienie wątku, że Lusia już w nowym domku. wątek już jest w dziale "już w nowym domu" Quote
lilith27 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 fanów lusi bądź AnnaA bądź też w ogóle fanów tymczasowiców spod kozienic zapraszam [quote name='lilith27']Do schroniska została odwieziona Blanka http://www.dogomania.pl/threads/192538-Porzucają-psy-w-biały-dzień-!!!-Kolejna-sunia-!!!-RADOM Była ona na DT u AnnyA, ale niestety w wyniku CHYBA rozdzielenia gryzących się psów Blanka dziabnęła dość poważnie Annę. Tylko proszę nie komentować oddania Blanki...Anna i tak dużo dla suni zrobiła. Blanka ma ogólnie problem z silnym lękiem sepracyjnym. Jak człowiek zniknie jej z oczu to dostaje po prostu szału - wie co to drzwi, wie do czego jest klamka...nawet udało jej się otworzyć bramę z tego przesuwanego skobla uderzając w niego dość długo łapą.....ona jest po prostu mądra. Jej atak wydaje mi się nie był spowodowany agresją, tylko po prostu "otumanieniem" w walce z innym psem. Niestety u Anny jest starszy pies, który niedawno został pogryziony - sprawca nie jest dokładnie określony. Psiak już jest starszy i dość schorowany - niestety, ale może chodzić o zwykłe wyeliminowanie słabszego osobnika ze stada... No cóż, stało się jak stało. Blanka ogólnie ma dość dobre zchowanie. Jak każdy pies lubi porządzić - na przykład jak chce sie ją z łóżka zwalić to coś tam mruknie...ale po prostu trzeba jej pokazać jej miejsce - jak każdemu psu. Z dzieciakami dobrze się dogaduje...ale może trzeba być dość ostrożnym w takich adopcjach.... Proszę o pomoc dla tej suni. Ona jest po prostu teraz w schronie załamana :( Z ciepłego łóżka trafiła do zimnego boksu...błagam, nie dajmy jej tam dłużej zostać. Na dzień dzisiejszy nie było żadnej możliwości umieszczenia jej gdzie indziej. rozmawiałam z treserem zwierząt, nie ma sensu walczyć z jej lękiem w schronisku, nad Blanką trzeba pracować w dt lub ds....niestety z tym lękiem separacyjnym (choć trochę już podobno jest poprawa) to jednak dalej ciężko o dom stały... szukamy dla blanki dt, który by zechciał z nią pracować wówczas już bylibyśmy w stanie znaleźć i opłacić tresera, który by pomógł w terapii proszę o pomoc...... jakąkolwiek....nawet o przesłanie info dalej dziękuję z góry za każdą pomoc Quote
Recommended Posts