Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i jak ze sterylką i kubrakiem ?

Jesssu czy oni sumienia nie mają :placz:
qre...ski świat :angryy:

nie wiem, czy tylko ja mam taką słabą psychę ze po nocach spać przez nie wszystkie nie mogę ... kiedyś mi odbije jak V V ... :placz::placz::placz:

Posted

sunia po sterylce, ale robil jakis dupek i nie zrobil jej przepukliny przy okazji
co wiecej wszyl jej jakies cus w te rane, saczylo sie to, pol kubraka we krwi :shake:
do tego miala wewnatrz jakiegos krwiaka...ech
no ale byla juz u lepszego weta z kolezanką asif1 i jest ok
choc sunia ogromnie obolala i smutna
caly czas lezala dzis na poslanku ze zbolala minką, no ale nie ma sie co dziwic, pewnie ja boli

Posted

oj boli :-( to pewne ... dostała jakieś przeciwbólowe i antybiotyk na zapas ?
ja jak sterylizowałam suczkę z pracy do dostałam w strzykawkach antybiotyki i przeciwbólowe na 3 dni ...
jaka ona biedna ... :placz:

Posted

agaga21 napisał(a):
a te 300zł to jest co miesiąc na bank??? bo jeśli tak to już niewiele by brakowało do jakiegoś hoteliku.

jeżeli tak, to dorzucę 100pln, co miesiąc do hoteliku

Posted

agaga21 napisał(a):
a te 300zł to jest co miesiąc na bank??? bo jeśli tak to już niewiele by brakowało do jakiegoś hoteliku.

ech czy na bank? wiece jak to jest, dzis jest jutro pani moze powiedziec ze nie ma i wywiezc ja do schronu, niestety ta kobita juz miewala takie pomysly, wiec ja jej nie wierze za grosz :shake:

zaplacila za 1 miesiac, zostawila worek karmy i potem trzeba bylo ja scigac ze pies juz dawno karme zjadl, przydaloby sie zaplacic za nastepny miesiac...i tak to wyglada niestety...

p.s. sunia jest w hoteliku w tej chwili, tylko ze to kojec

Posted

dobrze że Lulka tam była i zadzwoniła do mnie bo nie wiem jak to by się skończyło.
Zmusiłam kobietę, żeby zabrała ją do dobrego lekarza bo coś z sunią jest nie tak.
niestety sytuacja wygląda tak, że pani znajduje jakieś psy przez jakiś czas się nimi zajmuje ale jak pies siedzi miesiąc czy 2 to mówi o oddaniu do schronu albo o uspieniu.
wtedy ja głupia biore go na siebie i bujam sie miesiącami z psem sama a pani odfajkowuje kolejnego. tak było już z kilkunastoma psami
dlatego nie chciałam się w nia angażować ale widzę, że gdyby nie Lulka i moja nagonka, że ma natychmiast przyjechać i zabrac psa do lekarza to pies by cierpiał (chociaż pewnie sama bym ją zawiozła do weta bo spać bym nie mogła spokojnie:roll:)
pani już wspominała mojej koleżance, że nie ma pieniędzy, zeby tak z nią jeźdić po lekarzach-juz czuję czym to się skończy

Posted

agaga21 napisał(a):
kurcze, nie dostała nic p. bólowego???

wynika z tego wszystkiego ze nie dostała ... Jessssu co to za miejsce w którym teraz jest ? co to za d...pek operował i nie dał nic zeby małej w bólu ulżyć :angryy:

Posted

spokojnie
jest w hotelu, nikt jej krzywdy nie robi

dostala pewnie standardowo antybiotyk i lek przeciwbolowy po zabiegu a na drugi dzien miala prawo sie zle czuc

ja bylam rano, a wieczorem tego nia byla juz u dobrego weta wiec nie ma co panikowac ;)

Posted

fioneczka napisał(a):
wynika z tego wszystkiego ze nie dostała ... Jessssu co to za miejsce w którym teraz jest ? co to za d...pek operował i nie dał nic zeby małej w bólu ulżyć :angryy:

no niestety operował dupek dlatego sunia została w w piatek zawieziona do innego lekarza dr Traczyka w NDM, który zrobił wszystko jak trzeba, w sobote tez była i dostała antybiotyki i przeciwbólowe.Teraz bierze antybiotyk w tabletkach.

Sunia ma przpukline-niestety facet, który ją operował w związku z tym, że gmina płaci tylko za sterylkę operacji nie wykonał:angryy:
jak z nim gadałam, że z suką coś jest nie tak bo nie wstaje to mi powiedział, że psy różnie reaguja na narkozę i że to normalne:angryy:i że on nie daje przeciwbólowego na drugi dzień bo tego nie ma w umowie o zwrocie kosztów.A ona miała wielkiego krwiaka.:-(
To mu powiedziałam, że nie chodzi o kasę tylko o to żeby pomóc psu.
Ręce opadają:shake:

Nie chciałam się z powodów, o których pisałam kilka postów temu angażować w tą sunię ale teraz żałuje bo przynajmniej dopilnowałabym, żeby zrobił jej tę przepukline nawet za pieniądze a tak sunia będzie pewnie musiała byc cięta jeszcze raz.

Wczoraj byłam w hotelu u swoich psiaków, sunia ma się juz o niebo lepiej, lata sobie po domu z innymi psami.
Jest strasznie miła, od razu podchodzi do człowieka chociaż mnie widziała z bilska pierwszy raz.
Jest drobniutka-głowa sięga trochę za kolano.

Super psiak.

Posted

ja bym temu sku#$%^&wi :angryy:
dobrze że juz z nią lepiej ... ciagle myślałam o bólu jaki czuje ... ja po operacji nawet na przeciwbólowych nie dawałam rady
ona taka słodka ... żałuje że nie mogę dać jej tymczasu :-( ... ale sytuacja u mnie patowa :-(
mam nadzieję ze ktoś ją szybko pokocha ... albo przez DT da namiastkę normalnego życia