Lilmo Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Udało się zorganizować transport Awy? Pojedzie dziś do DT ? Quote
Lilmo Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 To jeszcze raz ja :cool3: Znalazłam taki oto wątek i tak pomyślałam sobie, że może warto zgłosić Awę do kolejki na sterylizację zasponsorowaną przez sterylkową świnkę ? Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f98/komu-sterylke-sa-fundusze-prosimy-o-zgloszenia-147384/ Quote
Lilmo Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Tutaj cisza, ale prześledziłam sobie wieści o Awie na labradorach. Martwią mnie bardzo te jej uszy, ale z tego co czytam to sunia trafiła do osoby, która zapewne świetnie się nią zaopiekuje. Trzymam mocno kciuki, bo tylko tyle póki co mogę zrobić. Będę także wdzięczna za nowe namiary do ogłoszeń, wówczas będę mogła podmienić w tych, które robiłam. Quote
supergoga Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Pojechała wczoraj. Wieczorem miałam informację. Już zmieniam tytuł. Będę informować - z wątku labradorkowego. Quote
tayga Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Awa przebywa tymczasowo u mnie. Wczoraj było kiepsko, ale dzisiaj jest zdecydowanie lepiej. Nawet je suchą karmę (BRIT i PROFILUM), śpi w budzie, do której bała się wejść wcześniej. Po założeniu kagańca daje sobie wyczyścić i zakropić uszka. Kaganiec ją paraliżuje, stoi spokojnie, więc łatwiej mi przeprowadzić zabiegi. Myslałam, że gorzej to wszystko zniesie, miło mnie zaskoczyła. Jest fajniutka i wesoła :) Quote
snuszak Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 tayga dziękujemy za informację,dobrze że sunia u Ciebie bezpieczna Quote
PaulinaT Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Dobrze, że jest bezpieczna! Oby szybko znalazł się dla niej domek... Quote
supergoga Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Młoda labradorkowa Awa trafiła do nas - pilne! (765276841) - Aukcje internetowe Allegro Tu są aktualne namiary do ogłoszeń. Dzięki wielkie! Quote
Basia i Barni Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Awę leczy się i jest coraz lepiej dzięki Tayga :cool3: Quote
snuszak Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 ale czytałam na labkach że dużo wysiłku to Tayge kosztowało, dzielna kobieta, ratuje naszą Awę może by tutuł zmienić że Awa już w DT? Quote
Lilmo Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Tak, ja także podczytuję zmagania Taygi z Awą na labradorach, więc Tayga naprawdę ukłony do samej ziemi za to co robisz dla Awy! Cieszę się, że widać już poprawę i "mała" daje sobie dotykać uszy, bo to znak, że już mniej bolą. Mocno trzymam kciuki za jutrzejsze czyszczenie tych biednych uszek. Quote
supergoga Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 LIlmo, czy udało się zrobić Awie jakies ogłoszenia - na wątku w labradorkach dziewczyny pytają, gdzie sunia ma anonse. Wstawiłam miejsca gdzie ja ją dałam. I nie wiem, gdzie jeszcze jest sunieczka. Quote
Lilmo Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Lilmo napisał(a):Awa ma ogłoszenia na: poznan.gumtree.pl poznan.oxl.pl kokosy.pl adopcjepsow.org hodowcy.com.pl kupiepsa.pl eoferty.com.pl interpress.net.pl nasipupile.pl przygarnijzwierzaka.pl aukcjezwierzat.pl oglosze.pl Tutaj wymieniłam, z tym, że są to ogłoszenia jeszcze z wołaniem o DT. Postaram się jutro je odświeżyć z tymi nowymi zdjęciami, na których Awa stoi, bo tamte są z tymi pierwszymi zdjęciami, które pojawiły się na wątku. Quote
Lilmo Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Tak jak obiecałam ogłoszenia już odświeżone. Zmieniłam tytuł, wkleiłam zmodyfikowany tekst, że Awa już w DT, dodałam nowe zdjęcia, zmieniłam także województwo na lubuskie, żeby dzwoniący się nie czepiali, że w ogłoszeniu jest Poznań. Teraz pozostaje trzymać kciuki, żeby ktoś ją wypatrzył. Quote
supergoga Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Awusiowe uszka coraz lepiej. Tylko domu na horyzoncie brak. Pozwoliłam sobie przekleic zdjęcia z labkowego forum - Tayga - mogłam?:oops: Quote
Lilmo Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Ja mam pytanie. Czy Awa miała robione USG? Tayga wpisała sunię na wąteku sterylkowym do sterylizacji aborcyjnej. Poniżej link: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=147384 Jako, że ze świnki sterylkowej w pierwszej kolejności pieniążki idą na s. aborcyjne to pewnie dziewczynom z tamtego wątku zależy na informacji czy w przypadku Awy będzie to konieczne. Dogo wariuje w ostatnim czasie z tymi linkami, ale podałam na tamtym wątku "nowy" link do tego, więc może też ktoś tutaj zajrzy i się dopyta. Quote
supergoga Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Oj, to ja nie wiem, czy jest podejrzenie że Awa jest w ciąży. Nie wyglądało mi na to ale może coś się zmieniło i tayga ma takie podejrzenie. Przez to że dogo działa jak działa - mam kłopoty żeby wejść i na bieżąco śledzić wątki. Quote
Lilmo Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Tayga na tamtą listę wpisywała Awę w pierwszych dniach, gdy trafiła ona do niej. Było przypuszczanie, że Awa może być w ciąży skoro dość długo się błąkała, ale skoro nie ma żadnych nowych wiadomości na ten temat to przypuszczam, że taka sterylka już nie jest potrzebna. Dziewczyna odpowiedzialne za tamten wątek już wysłała PW do Taygi, więc pewnie wyjaśnią sobie tę kwestię :) Quote
Lilmo Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 A ja właśnie doczytałam na labradorach, że ogłoszenie Awy ukazało się w Gazecie Wyborczej i już są tego efekty :multi: Mocno trzymam kciuki zarówno za domek jak i za jutrzejszą wizytę u weta :kciuki: Wybaczcie, że wszystko komentuję tutaj,ale nie mam na labradorach konta :oops: Quote
snuszak Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 a ja na labkach dawno nie byłam więc dziękuje Ci za informację ;) trzymam kciuki! Quote
Lilmo Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Z tego co właśnie przeczytałam na labradorach to niestety Awa nadal szuka. Jedna dobra ciotka odświeżyła jej dzisiaj ogłoszenia, więc może tym razem się uda :kciuki: Pozwolę sobie wkleić najnowsze zdjęcia Awusi :loveu: Quote
Recommended Posts