Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Polutek jakoś tak spoważniał na psiej twarzy, ale zabawowo nadal jest taki sam:)

Evelin, Poluś zgubił swoją obróżkę przeciwkleszczową:(
naprawdę nie wiemy kiedy i gdzie. u nas w ogródku nie ma nigdzie, pewnie w lesie musiał zgubić.
na razie go zafiprexuję.

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A może najprościej bedzie kupic Mu kolejna obrożę? Mysle,że tak byloby najlepiej...Póki dziala Fiprex,to działa,ale ta obroża t chyba dłużej i chyba jest najbezpieczniejsza..
Dziś byłam u Jamora i nie mam juz siły na nic...Jutro wracam do siebie,będę miala więcej czasu,zajmę się ogłoszeniami (przynajmniej allegro)..Ronja nie wiesz co trzeba zrobić,zeby Poluś ukazał sie Metrze (w gazecie)?Po raz kolejny spotykam się z twierdzeniem,że to naskuteczniejsze..chetnie zasposoruje Poluchowi takie ogłoszenie

Posted

Metro jest za darmo, tylko trzeba się wstrzelić. podobno najlepiej puszczać ogłoszenie przed 14, przyczaję się w pon, może mi się uda

• 3 weeks later...
Posted

Ja zaglądałam do Polusia już od dawna, ale tak po cichu tylko. Przepiękny jest, bardzo w moim typie :loveu:

Świetne CV w allegro, mam nadzieję, że nikt nie będzie miał nic przeciwko, jeśli wykorzystam je do ogłoszeń ;)

Posted

ronja napisał(a):
dziękuję Agaciaaa, ale z ogłoszeniami wstrzymaj się do jutra, dobrze?
ważą się losy Poluchy;)

Ok nie ma sprawy, właśnie miałam zaczynać ogłaszać ale równie dobrze mogę to zrobić jutro- no chyba że już nie będzie takiej potrzeby ;) Trzymam kciuki i czekam na wieści!

Posted

Poluś w nowym domku:)
Domek zglosił się do moich wetek, że szuka psa po śmierci 15-letniego Miśka, którego nie udalo się uratować.
Dom 15km od nas - ogromny teren 8tys metrów do biegania, suczka znajda do towarzystwa. Ludzie starsi w jednym domu i wnuczka dorosła z rodzicami w drugim domu. Do dziadków Poluś wchodzi tylko do sieni, do drugiego domku ma wolny dostęp (wcale nie chciał wejśc, wolał latać po terenie). W sieni u dziadków przygotowane spanie, woda, miska z suchym. Z Evelin uważamy, że dla Pola to idealne warunki. Zimą u mnie Polo spał przed budą - lubi być na powietrzu, lubi szczekać, biegać i bawić się z innymi psami. To wszystko będzie miał. Do tego opieka weterynaryjna u mojego weta;) no i pan dziadek ewidentnie zakochał się w Polu od pierwszego wejrzenia, jak wczoraj przyjechali go obejrzeć. Poluś zresztą też bardzo dziadka adorował. Myślę, że będzie dobrze. Umowa podpisana. Na poadopcyjną zostałam zaproszona (zresztą codziennie jadąc do pracy będę przejeżdzać koło posiadłości Polusia).
Mam nadzieję, że będzie dobrze. Poluś był tak zaaferowany nowym terenem, że nie miał czasu nawet się pożegnać za bardzo. Do tego znalazl w kompoście dziś wyrzucone pierogi z jagodami i zawołany przyleciał do mnie z pierogiem...

Posted

Super, wymienię allegro na Ozzika..
Ale fajnie, mam nadzieje,że bedzie Mu dobrze..
jak na razie to bardzo szczęsliwy tydzień- poszedł Płomyś,poszedł Poluś...aż dwa pieski muszę zdjac z podpisu:multi::multi::multi:

Posted

Na wątku Polusia się raczej nie udzielałam, ale miałam przyjemność go widzieć u Ronji podczas odwiedzin u naszej Tosi. Przeuroczy, kochany i grzeczny psiak. Bardzo, bardzo się cieszę, bo też się w hoteliku zasiedział :) Dużo szczęścia życzę, niech go nowy domek mocno pokocha!

Posted

Evelin napisał(a):

jak na razie to bardzo szczęsliwy tydzień- poszedł Płomyś,poszedł Poluś...aż dwa pieski muszę zdjac z podpisu:multi::multi::multi:

u nas też w ciągu tygodnia do nowego domku poszła Maja i teraz Poluś.
Bartek dziś po południu pytał mnie z przyzwyczajenia, czy Polo byl na spacerze...

mala_czarna napisał(a):
Na wątku Polusia się raczej nie udzielałam, ale miałam przyjemność go widzieć u Ronji podczas odwiedzin u naszej Tosi. Przeuroczy, kochany i grzeczny psiak. Bardzo, bardzo się cieszę, bo też się w hoteliku zasiedział :) Dużo szczęścia życzę, niech go nowy domek mocno pokocha!

był u nas ponad 8 miesięcy - zdrowy, kochany, mądry, śliczny - zero telefonu przez tak długi czas...

Posted

mam nadzieję, że Poluś będzie miał dobre życie,dobrze że tak blisko Ronji
oddawanie psiaków wcale nie jest takie fajne...
ale będzie mógł ,,szatanić" na tych hektarach!!! i fajnie, że z koleżanką, bo Poluś towarzyski

Posted

dzwoniłam dziś do Polusiowego domku - jest dobrze:)
Polo się zadomawia, wścieka się z sunią, gania, szczeka - państwu bardzo się podoba. Tylko na noc do domu bał się wejść - zostal wniesiony na rękach. Jutro Polutek ze swoim panem idą do naszego weta na wirusowki.

Posted

nie wiem dlaczego,ale mimowolnie miałam dobre przeczucie co do tego domu (choc oczywiście to świeża sprawa..) domek konkretny,nie tiu,tu tu tu..może nie wylewny,ale poważny..nie moge uwierzyć,że Poluś już u siebie,na włościach..na miejsce Polusia przyjedzie Dianka (klasyka z m.in podlaskiego- suka sie rozmnożyła,ech-jakie fajne szczeniaki..cooo-szczeniaki dziewczynki- to wywozimy i wyrzucamy, najlepiej przed pierwszą cieczką..Diankę udało się uratować dzieki Pipi, Dianka przyjechała do Niej, niedługo po przyjeździe dostała cieczki..
ma perspektywy-przyjedzie do Warszawy :)