terra Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 W najbliższych dniach zrobię bazarek na hotelik dla Azorka. Quote
tamb Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 W czwartek Azorek przyjeżdża do hotelu. Quote
Billie Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 On jest podobny i z wyglądu i z zachowania do mojego CZarusia [i] ( w awatarze). Niestety nie mogę wspomóc Azorka finansowo, bo straciłam prace:( Quote
tamb Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 Azorek jest dzisiaj w Dzienniku Polskim. Było kilka telefonów do sprawdzenia. Umówiłam się z ludźmi, że zadzwonię w czwartek jak już będzie w hotelu.;) Terra, dziękuję za pomoc. Poradzimy sobie, czuję to.:loveu: Quote
Onaa Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Tamb, a ja muszę zapytać z ciekawości: co to jest w Twoim podpisie Mentor :roll: ? Quote
tamb Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 Nie wiem sama, dzwoniłam do hop!, ona też nie wie. Nie chcę być jakimś mentorem.:placz: A takie ładne łapki miałam. Quote
Onaa Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 To chyba jakieś zmiany na dogomanii znowu wprowadzają, bo dziwnie dziś wszystko chodzi na dogomanii. Quote
hop! Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 tamb napisał(a):Nie wiem sama, dzwoniłam do hop!, ona też nie wie. Nie chcę być jakimś mentorem.:placz: A takie ładne łapki miałam. Tamara, ale masz problem. :lol: Quote
tamb Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 hop! napisał(a):Tamara, ale masz problem. :lol: Już nie mam problemu, wszystko wróciło do normy.;) Quote
terra Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Dobrze, że wróciło do normy. Miałam wczoraj dogo po angielsku i chińsku :cool1::evil_lol: Azorek czeka na dom. Quote
hop! Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 terra napisał(a):Dobrze, że wróciło do normy. Jeszcze nie jest wszystko w porządku. Nie otwierają się linki, nie działają banerki... :niewiem: Quote
tamb Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Jutro o 10-tej łapanie Azorka i transport do hotelu. Quote
tamb Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 No cóż ... nie udało się, jestem pogryziona. Azorek pokochał panią, która go dokarmia miłością wielką, inne osoby obszczekiwał a jak były blisko, ostrzegawczo podgryzał. Myślałam, że jest sens brać go do hotelu. Pani nie potrafiła założyć mu obroży, więc zwabiła go do altanki, żebym ja to zrobiła. Azorek, kiedy nie miał możliwości ucieczki zaatakował. Zasłoniłam się krzesłem ale wbiegał pod nie i pogryzł mnie do krwi po nogach. Pani dała mu ciasteczka, żeby odwrócić uwagę :angryy: i karmiąc zwabiła do samochodu. Ani ja, ani mąż tej pani, nie mogliśmy nawet spojrzeć na Azora bo zaczynał atakować. Kiedy pani założyła kaganiec i obrożę, Azora nie udało się wyciągnąć z samochodu, jest tak silny i szybki, że prawdopodobnie by uciekł i w koszmarny sposób pogorszyłoby się jego sytuację. Pojechaliśmy do weta, żeby dać mu głupiego jasia ale pani nie była w stanie go utrzymać, a wet, który wszedł do samochodu nie był w stanie dać mu zastrzyku. W międzyczasie dowiedziałam się, że Azorek ugryzł kilka razy męża pani jak dochodziło do spotkań na działce. Szkoda, że pani nie powiedziała prawdy i ogłaszany był jako łagodny piesek. Zamknięcie w boksie nie rozwiązałoby sytuacji tego psa. Czułby się osaczony, zamknięty i byłby jeszcze bardziej agresywny. Nikt nie byłby w stanie wziąć go na spacer, byłby problem z wejściem do boksu. Jak pokazywać ludziom rzucającego się psa i przekonywać ich do adopcji? Nie potrafię pracować z agresywnymi psami, nie potrafiłabym jakby było coraz gorzej uśpić psa. Azorek wrócił na działkę i jedynym rozwiązaniem jest pomóc finansowo tym ludziom w zorganizowaniu budy i ogrodzenia. Karmić go będą, ta pani jest z nim bardzo związana, pan lubi psy i zniesie nawet ugryzienia. Dostali namiary na osobę, która szkoli psy i chcą z Azorem pracować. Są emerytami i koszty związane z ogrodzeniem nawet tak małej działki, przerastają ich. Myślę, że warto im pomóc, bo szkoda Azorka. Nie zamknę go w boksie, nie mając czasu z nim pracować ani doświadczenia z takimi psami. Nie skażę go na dożywocie w hotelu i nie pozbawię innych psów, którym mogę pomóc, biorąc do hotelu i szukając domów tej możliwości tylko dlatego, że Azorek zablokowałby mnie. Azorek nie ma 2 lat tak jak mówiła pani, ma około 7. Quote
Onaa Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Biedna dzielna Tamb. Koszt budy to ok.300żł chyba, w zależności od wielkości. Quote
tamb Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Nie mam pojęcia, muszę to sprawdzić. Ogrodzenie też trzeba zmierzyć i ocenić ile będzie kosztowała siatka. Quote
Onaa Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Przykładowa buda z allegro (składana): http://sklepy.allegro.pl/item773705430_buda_budy_dla_psa_l_ocieplona_dodatki_anpol.html Trzeba by poszukać jakiejś dobrej, i najlepiej z niedaleka, bo transport też kosztuje. A może ktoś ma starą nie używaną do oddania :roll:. A o siatce to niestety pojęcia nie mam. Quote
hop! Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Oj, Tamara trafił Ci się Azorek - Agresorek... :diabloti: Quote
terra Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Ojej, a to się Azorek popisał:-o Biedna tamb:glaszcze: Czasem ktoś chce oddać siatkę za darmo. Będę szukać w nacie. Na dogo ktoś się ogłaszał, że odda budę. Nie wiem, czy aktualne, zaraz poszukam. Quote
terra Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Założyłam wątek z prośbą o pomoc, może ktoś ofiaruje: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13346625#post13346625 i http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13346694#post13346694 Quote
dorota1 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 A to ci Azor narozrabiał:mad:Ogrodzenie działki to dobry pomysł, ale siatka to nie wszystko, jeszcze potrzebne metalowe słupki do jej rozciągnięcia i trochę betonu pod każdy słupek, no i robocizna. Kurcze, trochę to będzie kosztować:shake: Quote
terra Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Może się uda z budą: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13347324&posted=1#post13347324 Quote
ketunia Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Deklarowałam jednorazowo 100 zł. Poproszę nr konta. Quote
tamb Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Bardzo dziękuję za pomoc, jesteście wspaniałe. Jednak wstrzymajmy się z działaniami do wtorku bo mam sprawdzić dom dla Azora. Posesja ogrodzona, solidna buda w zadaszonym kojcu (pies zamykany tylko, jak ktoś ma przyjść), po zmarłym agresywnym psie, ludzie nie bojący się, wierzący, że jak będą karmić to każdy pies się przywiąże. Zobaczymy. Jeśli nic z tego nie wyjdzie, mam już sponsora na siatkę a w Pcimiu czeka buda. Pani, która dokarmia Azora, przyjmie budę dopiero po ogrodzeniu działki bo powiedziała "jak będzie buda to pies będzie przypisany do nas. Jak kogoś ugryzie, będziemy odpowiadać. Najpierw ogrodzenie." Ufff Quote
ketunia Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 W takim razie trzymam kciuki za Azorka. Quote
Recommended Posts