lucySxy Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Ala 123 juz proponowała DT dla tego psiaka , mamy bardzo dobry DT platny dla tego psiaka. Na razie pies jednak nadal jest w schronisku,podobno ma tan dobre warunki...:roll: Nie wiem zreszta czy schronisko wydałoby psa do DT? Z Neronem sytuacja była inna, ten pies byl wykupiony przeze mnie i Ale 123. Quote
Malwi Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 schronisko wydałoby , kwestia dogadania ... gorzej by bylo z pieniędzmi na hotelik ... Quote
kuna66 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Rozumiem... tylko pytałam tak w razie czego, ale fajnie że już udało wam się znaleź dt, trzymam kciuki za psiaka:loveu: Quote
ala123 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Jeżeli zgodnie postanowilibyśmy,że idzie do hoteliku czy dt, to wspólnie może udałoby nam się zebrać kasę. Trzeba spróbować. Quote
kuna66 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 W razie czego ja już Frogg pomalutku podrzucam rzeczy na bazarek. Jeśli tylko się spodobają mogę zacząć produkcję:eviltong: Quote
lucySxy Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 trzeba podjac decyzje co robic z tym pieskiem,czy go zbieramy do hoteliku? Dt w Warszawie 300/miesiac, ale potrzebne stale deklaracje , bo nie wiadomo jak dlugo potrwa adopcja.... Quote
Paulina87 Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Mam nadzieję, że nie zrozumiecie mnie źle, ale... Ja jestem za DT dla niego, ale nie płatnym. Pieniądze z pewnością się przydadzą innym psom bardziej potrzebującym (chociażby owczarkowata Kala z naszego schronu, która chudnie w oczach z niewiadomych powodów i hotelik może jej uratować życie) Rufi ma naprawdę dobrą opiekę w schronisku, nie jest wychudzony, wolontariusze go doglądają i jeśli zrobi się zimno i Rufi będzie marzł to możemy postarać się o umieszczenie go w budynku szpitalika. W hoteliku kojcowym i tak zbyt wiele u niego się nie zmieni. Ja np. mam teraz trudną sytuację finansową i nie jestem w stanie nic zadeklarować poza może jednorazową niewielką wpłatą. Nie miejcie mi tego za złe, ale ja to tak widzę. Oczywiście ode mnie nie jest to zależne, więc jeśli ustalicie własną wersję to przystanę na nią. Quote
missy87 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Cieszę się, że przejmujecie się losem Rufiego i chcecie podarowac mu DT, ale tak jak Paulina, uważam że płatny DT z pewnością bardziej przydałby się jakiejś bidzie czy to po wypadku, czy wymagającej stałej opieki człowieka i domowego zacisza. Rufi jest zdrowy, w dobrej kondycji, ma apetyt i jest normalnej wagi. Jeśli przyjdą mrozy to na naszą prośbę, myślę że pracownicy przeniosą go do budynku. Domu potrzebowałaby np. Kala http://www.dogomania.pl/forum/f1169/kala-coraz-chudsza-marnieje-w-oczach-potrzebny-dt-ds-172360/ , która je 3 razy więcej od innych psów w naszym schronisku, dodatkowo dostaje gratisy w postaci chrupek czy kurzych łapek podczas przygotowywania obiadków, a mimo to jest najchudsza spośród wszystkich podopiecznych. Quote
ala123 Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Macie pewnie rację dziewczyny,że inne psy są w większej potrzebie, ale jak patrzę na takiego prawiebasseta i pomyślę o moich, które chowają tyłki w domu przed zimnem już teraz,to serce mi się kraje... Niestety nie mogę zaproponować Rufiemu dt, bo 3 sztuki to i tak już dużo w moim przypadku. Quote
Miła od Gucia Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Oj Rufi, Rufi, martwię się o Ciebie. Podnosze Quote
Miła od Gucia Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Założyłam mu temat w dziale zwierzęta w potrzebie na bassety.net u nas jest parę osób oczekujących na adopcję. Po cichu liczę, że Rufi ujmie za serce. Rufi łapka od Gucia. http://www.forum.bassety.net/viewtopic.php?p=44871#44871 Quote
ala123 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Pozdrawiamy Rufiego ciepło w te coraz zimniejsze, jesienne dni. Quote
lucySxy Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Oj biedny Rufiaczek, nikt o niego nie pyta... Quote
ala123 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 A może spróbować w lokalnych jakichś ogłoszeniach prasowych, ze zdjęciem. Zdjęcia przemawiają, tym bardziej ,że on jest taki sympatyczny już z samego wyglądu. Pieniądze się znajdą gdyby były potrzebne na ten cel. Quote
lucySxy Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 http://www.allegro.pl/item825761824_basseto_jamnik_rufi_szuka_domu.html To jest ogloszenie na Allegro, odnowione 2x, caly czas idzie.. http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2364867_basseto_jamnik_rufi_szuka_domu.html To jest na gratce , tez juz odnawiane-byli 405 wejsc... Dawalam jeszcze w elektronicznych Anonsach , ale nie wiem jak wkleic link, Mysle ze trzeba dac w lokalnej gazecie, tylko podajcie jakies namiary, chociaz tytuł... Quote
Paulina87 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 W lokalnej gazecie czasem ukazują się psy z naszego schronu, ale nie pamiętam czy Rufi już miał tam swoje ogłoszonko. Jak nie to się go zaproponuje. Quote
ala123 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Myślę,że nie ma co liczyć na schronisko w sprawie ogłoszenia tylko dać to ogłoszenie jak najszybciej. Quote
Malwi Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Pauina w której gazecie ? bo ja ostatnio przeglądaam wszystkie i tylko w naszym rynku znalazłam psiaka i to nie od nas tylko z kalisza .. Quote
Paulina87 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Teraz nie pamiętam w której. Co prawda nie pojawiają się one co tydzień, ale tak raz czy 2 razy w miesiącu jest przedstawiony jeden pies, jego opis i adres schroniska. Quote
lucySxy Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Paulina , podaj nam tytul takiego lokalnego,popularnego dziennika,wszedzie mozna dac teraz ogloszenia przez internet. U nas np. jest to Dziennik Wschodni.Raz w tygodniu we wtorek ukazuje sie ogloszenia. Ostatnio tak zglosili sie ludzie do malej Alutki. Quote
Malwi Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Kurier ostrowski, gazeta ostrowska , nasz rynek , dzień dobry ostrów... to chyba najpopularniejsze w regionie. Quote
Recommended Posts