Paulina87 Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Przedstawiam Rufiego. Rufio to taki dziwaczny pies co głowę ma jamnika a ciało basseta. Idealne połączenie dla miłośników niskopodłogowców. Przednie łapki ma wykrzywione, ale nie przeszkadza mu to. Uwielbia być głaskany. Gdy chodzi się między boksami to psy skaczą a on... on siedzi sobie na budzie obserwuje i czeka. Jednak gdy już się podejdzie do kojca i zawoła to wystawia pyszczek do miziania. Potrafi chodzić na smyczy. Ma ok. 3 lat więc to jeszcze młodziak. Quote
lucySxy Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Boze,te wykrzywione łapki takie bassecie!!! I umaszczenie tak samo!!! Co Ci ludzie robią?Takie krzyzowki.. Quote
lucySxy Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Zalozylam mu watek na Bassety Adopcje A d o p c j e B a s s e t ó w :: Zobacz temat - Basseto-jamnik Tam juz zagladaja ludzie. moze ktos go dojrzy:-o Jest naprawde niezwykly. Moze zrobic mu ogloszenia? np na Allegro? Quote
Paulina87 Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Dzięki za wątek na bassetach. Allegro mogę mu zrobić. Quote
lucySxy Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Napisz, jakiej dokladnie jest wielkosci? Wyglada na duzo wiekszego od jamnika.. Quote
Malwi Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 zapisję sobie.... Jakiej Rufio jest wielkości ? tak na oko to jakoś do połowy łydki może , może trochę niższy ... Quote
Paulina87 Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 On od jamnika jest większy, ciałko takie właśnie bassetowe wielkościowo, tylko głowa taka mała od jamnika. Quote
ala123 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 słyszałam już o tym piesku ale dopiero dzisiaj mogłam się zalogować na dogo więc dopiero teraz zaglądam do niego. Uroczy jest i piękny! Musi znaleźć domek koniecznie. Jak długo przebywa w schronisku,wie ktoś? Quote
lucySxy Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Tak, naprawde jest uroczy! Czy juz ma jakies ogloszenia? Quote
Malwi Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 nie ma żadnych na razie, jest tylko wrzucony na forum bassetowate Quote
Paulina87 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 W schronisku jest od marca, około 8 miesięcy. Quote
lucySxy Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Chetnie dam mu ogloszenia np na Allegro,Anonsach i gdzie sie da, moze go ktos zobaczy i pokocha. Taki fajny psiaczek,trzeba koniecznie pomoc znalesc mu swoich ludzi:p Quote
ala123 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Tak tutaj cicho, a piesek w schronisku samotny. Czy z tego schronu jest możliwość zabrania psa na tymczas? Może spróbowalibyśmy zebrać pieniądze i go wyciągnąć stamtąd? Nie wiem jakie tam są warunki ale schron to schron,wiadomo. Czy oprócz ogloszen lucysxy,ktos jeszcze jakieś robił? Quote
Paulina87 Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Tymczas myślę, że jak najbardziej o ile to nie jest płatny tymczas. Pieniędzy zbierać raczej nie trzeba bo za zabranie psa ze schronu się nie płaci (tzn tyle co łaska). Schron to schron, ale u nas pies nie ma źle. Bo jak na schroniskowe warunki psy mają dobrze. Gorzej tylko, że idzie zima a on taki niskopodłogowy i sierść krótka. Quote
lucySxy Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Mamy platny dt w okolicach Warszawy,platny ok 250 zl /miesiac , no i oczywiscie transport. Mozna probowac zbierac pieniadze, mozna rowniez uruchomic "Basseci mieszek " i zrobic mu bazarki. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=147591 W miedzyczasie dawac ogloszenia-dom sie znajdzie na pewno:p Quote
Paulina87 Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Ale wydaje mi się, że sprawa jego nie jest tak tragiczna i pilna aby brać się za płatny DT, te pieniądze lepiej przeznaczyć na psy w gorszych warunkach. Jeśli natomiast znajdzie się darmowy DT to zawsze można zapewnić psu np karmę. Quote
lucySxy Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Ok! na kogo dac namiary w ogloszeniach? Quote
Paulina87 Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 można albo na mnie - mail [email protected] GG 4619464 tel 693-545-982 lub na schronisko strona www.ostrowschronisko.pl Quote
lucySxy Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [B]Ogloszenia Rufiego[/B] [URL]http://www.allegro.pl/item799339258_basseto_jamnik_rufi_szuka_domu.html[/URL] [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2364867_basseto_jamnik_rufi_szuka_domu.html[/URL] Quote
ala123 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Gdyby była potrzebna pomoc finansowa dla piesia - ja na pewno się dołożę. Mam też parę rzeczy na bazarek. Dobrze ,że w waszym schronisku są względne warunki ale wszyscy wiemy ,że idzie zima i dla takiego jamniko-basseta jakieś cieplejsze miejsce byłoby wskazane. Może spróbować jednak zebrac pieniądze na ten płatny dt. Nie będę oczywiście nalegać, to jest moja sugestia. Sama mam trzy basiory(podłe zresztą) i jakoś nie wyobrażam sobie ich zimą w budzie. Quote
lucySxy Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Paulinko, czy ktos dzwonil w sprawie piesia? Bo jest male zainteresowanie, malo jest wejsc :shake: Zrobie mu jeszcze ogloszenia w innych miejscach i dam w elektronicznych anonsach, mozna mu dac jeszcze w jakiejs lokalnej gazecie:user: Acha, czy piesek jest kastrowany? Quote
Paulina87 Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Nikt w jego sprawie nie dzwonił ani nie pisał :shake:. Pies nie jest wykastrowany, ale możliwe, że da się to załatwić przed adopcją jeśli dom będzie niepewny. Quote
Recommended Posts