Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam Rufiego. Rufio to taki dziwaczny pies co głowę ma jamnika a ciało basseta. Idealne połączenie dla miłośników niskopodłogowców. Przednie łapki ma wykrzywione, ale nie przeszkadza mu to.
Uwielbia być głaskany. Gdy chodzi się między boksami to psy skaczą a on... on siedzi sobie na budzie obserwuje i czeka. Jednak gdy już się podejdzie do kojca i zawoła to wystawia pyszczek do miziania. Potrafi chodzić na smyczy.

Ma ok. 3 lat więc to jeszcze młodziak.

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

słyszałam już o tym piesku ale dopiero dzisiaj mogłam się zalogować na dogo więc dopiero teraz zaglądam do niego. Uroczy jest i piękny! Musi znaleźć domek koniecznie.
Jak długo przebywa w schronisku,wie ktoś?

Posted

Tak tutaj cicho, a piesek w schronisku samotny.
Czy z tego schronu jest możliwość zabrania psa na tymczas?
Może spróbowalibyśmy zebrać pieniądze i go wyciągnąć stamtąd?
Nie wiem jakie tam są warunki ale schron to schron,wiadomo.
Czy oprócz ogloszen lucysxy,ktos jeszcze jakieś robił?

Posted

Tymczas myślę, że jak najbardziej o ile to nie jest płatny tymczas.
Pieniędzy zbierać raczej nie trzeba bo za zabranie psa ze schronu się nie płaci (tzn tyle co łaska).

Schron to schron, ale u nas pies nie ma źle. Bo jak na schroniskowe warunki psy mają dobrze. Gorzej tylko, że idzie zima a on taki niskopodłogowy i sierść krótka.

Posted

Ale wydaje mi się, że sprawa jego nie jest tak tragiczna i pilna aby brać się za płatny DT, te pieniądze lepiej przeznaczyć na psy w gorszych warunkach.

Jeśli natomiast znajdzie się darmowy DT to zawsze można zapewnić psu np karmę.

Posted

[B]Ogloszenia Rufiego[/B]

[URL]http://www.allegro.pl/item799339258_basseto_jamnik_rufi_szuka_domu.html[/URL]

[URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2364867_basseto_jamnik_rufi_szuka_domu.html[/URL]

Posted

Gdyby była potrzebna pomoc finansowa dla piesia - ja na pewno się dołożę. Mam też parę rzeczy na bazarek.
Dobrze ,że w waszym schronisku są względne warunki ale wszyscy wiemy ,że idzie zima i dla takiego jamniko-basseta jakieś cieplejsze miejsce byłoby wskazane. Może spróbować jednak zebrac pieniądze na ten płatny dt. Nie będę oczywiście nalegać, to jest moja sugestia.
Sama mam trzy basiory(podłe zresztą) i jakoś nie wyobrażam sobie ich zimą w budzie.

Posted

Paulinko, czy ktos dzwonil w sprawie piesia?

Bo jest male zainteresowanie, malo jest wejsc :shake:

Zrobie mu jeszcze ogloszenia w innych miejscach i dam w elektronicznych anonsach, mozna mu dac jeszcze w jakiejs lokalnej gazecie:user:

Acha, czy piesek jest kastrowany?