Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tiko boi się tylko i wyłącznie burzy :razz: nie przepada też gdy inne duże psy szczekają na niego jeżąc się ,wówczas chowa się za mnie lub przystaje jakby oczekiwał że go wezmę na ręce.Jak widać zdaje sobie sprawę ze swych możliwości :p

Posted

Aidi boi się odkurzacza, suszarki, ludzi, którzy są duzi[szerokość], sprejów, szelestu reklamówek, gdy się na niego krzyczy, gdy coś gdzieś spadnie, rączki od prysznica, pralki[włączonej], drukarki[włączonej], przesuwania dużych mebli, trzepania dywanu/koca, dużych kwiatów i pustych butelek.
a tak poza tym, to bardzo odważny pies ^^

Posted

[quote name='PositiveThought']Aidi boi się odkurzacza, suszarki, ludzi, którzy są duzi[szerokość], sprejów, szelestu reklamówek, gdy się na niego krzyczy, gdy coś gdzieś spadnie, rączki od prysznica, pralki[włączonej], drukarki[włączonej], przesuwania dużych mebli, trzepania dywanu/koca, dużych kwiatów i pustych butelek.
a tak poza tym, to bardzo odważny pies ^^[/quote]
Odważny, nie biorąc pod uwagę tych drobnych szczegółów :evil_lol:

Posted

[quote name='PositiveThought']nie nabijać się... P:

Aidi jest typem psiaka - "ja Cię obronię, ale Ty idź przede mną..." :lol:[/quote]
No tak, najlepiej... A jak będzie niebezpieczeństwo to 'Obroń mnie, ja jestem tylko małym pieskiem!' :evil_lol:

Posted

hmm Lilu boi sie sztucznych ogni i petard, malutkich dzieci ktore jeszcze dobrze nie mowia ale dziugnac umieja xd, takich wiekszych halasow, denerwuje sie tez strasznie gdy jest pora na strzyzenie siersci np pomiedzy opuszkami czy w innych miejscach ^^. i strasznie nie lubi gdy ktos obcy nagle ma ochote ja poglaskac, chyba za bardzo nie wie po co ten ktos to robi, w takiej stytuacji ucieka jak najblizej mnie i sie kladzie chyba po to by wydac sie jak najmniejsza ;),

Posted

aa zapomniałam dodac ze moja Arika boi sie.... jak sie ... kaszle!! naprawde.. jak tylko wezmie sie glębszy oddech to ucieka.. przez to ze byłam chora i troszke kaszlałam Arika oduczyła sie ze mną spac i spi z moim tatą :((

Posted

Mój Tupek boi się gumowej wycieraczki, która jak zmora pojawiła się przed klatką schodową. Za każdym razem czeka, aż otworzę mu drzwi i jednym susuem przeskakuje tę nieszczęsną wycieraczkę. Pozdrawiamy.

Posted

Mój się boi takich krat co są przed drzwiami do klatki. Zawsze jak idę z nim do kogoś w odwiedziny, kto mieszka w bloku albo wieżowcu, to koniecznie muszę go brać na ręcę, bo nie przeskoczy :evil_lol:

Posted

Mój Gizmo panicznie boi sie odkurzacza,przykrywek od garnków i psów owczarek niemiecki i większych, mniejszych już nie bardzo, za to nie boi się w ogóle petard, krzyku,foliowych torebek pustych butelek(bawi się nimi) i takich innych rzeczy podejrzanych.

Posted

No to widac ze odkurzacze przoduja.

Choc w przypadku mojego Kropasa to za odkurzaczem wrecz przepada, jakby mogl to najchetniej by na nim siedzial w trakcie sprzatania.

Co do duzych psow to nie bylam do konca pewna czy sie ich boi...zwlaszcza widzac jego akcje na balkonie gdy tylko widzial duzego psa spacerujacego po podwroku to o malo z siebie nie wychodzil...szczekal...ujadal, co sie tylko dalo...
Do czasu :)
Po jednej wizycie u rodziniki z psem dosc duzych rozmiarow Kropek zmienil calkowicie zdanie i swoje nastawienie :)

Cwaniak maly i tyle :)

Co do petard to nie bylo z nim az tak zle, szczekal strasznie ale ogonem zamiatal :)

• 4 years later...
Posted

Dzień dobry!
Mam pewien problem(jeżeli napisałam go w złym temacie to z góry przepraszam, ale nie wiem gdzie mogłabym o tym pisać).
Byłam wczoraj z moją suczką u fryzjerki. Po strzyżeniu była jak zwykle trochę zdziwiona, gdzie są jej wszystkie włoski i była płochliwa. Wczoraj było podobnie, ale z większym o wiele natężeniem. Dzisiaj zachowuje się podobnie. W dodatku wygląda jakby cały czas się czegoś bała (chodzi po kątach, leży pod łóżkiem byle jak najdalej) i ma drgawki. Martwię się o nią bardzo i nie wiem co mogłabym zrobić, żeby jej pomóc. Z góry dziękuję:)

Posted

Czy byłaś podczas strzyżenia obecna, czy zostawiałaś suczkę samą? Może coś się stało u fryzjera, może czegoś się wystraszyła? Czy fryzjerka jest sprawdzona, czy byłaś tam pierwszy raz? Co to znaczy ma drgawki? Czy chodziło o to że trzęsie się ze strachu?

• 1 year later...
  • 1 month later...
Posted

[quote name='Raeylan']Emi boi się suszarek, trochę odkurzacza. ;)[/QUOTE]
Moja nie tak bardzo się go boi jak okropnie na niego szczeka. Leci przez cały dom jak tylko ktoś z nas włączy odkurzacz .

• 4 weeks later...
  • 4 months later...
Guest Naribus
Posted

Pippy boi się przede wszystkim odkurzacza. Nie jest to jednak tak, że ucieka od niego, ale próbuje z nim walczyć gryząc rurę.
Poza odkurzaczem, boi się czasem psów. Może się to wydawać dziwne, ale duże psy uwielbia (zauważyłam, że szczególnie labradory :lol:), a często właśnie tych małych się boi. Co nie znaczy jednak, że jak pies ją obwąchiwaniem za bardzo zdenerwuje, to nie warknie i nie pogoni. ;)
Jeszcze chyba mogę dorzucić, że boi się fajerwerków, ale tylko, gdy jest na dworze. W domu może je słyszeć za oknem (nawet głośno) i spać spokojnie. Oraz klaskania - prawdopodobnie przez babcię, która klaskaniem wyganiała ją z łóżka, gdy u nas parę miesięcy mieszkała. :shake: ale pracujemy nad tym - ja już mogę klaskać (przynajmniej tak ciszej jak na razie i podczas zabawy - pomyślałam, że zabawka będzie może ten jej strach jakby 'rozpraszać' i nie będzie się tak skupiała na moim klaskaniu i swoim strachu, i z tego co widzę, chyba działa :eviltong:).
Przed głośniejszymi dźwiękami, np. jak coś spadnie na podłogę, chyba nie mogę powiedzieć, że odczuwa strach, bo to chyba normalne, że zwierze, a nawet człowiek, może się przestraszyć jak coś spadnie i nagle usłyszy huk. Przestraszy się chwilowo, pójdzie obwąchać co spadło i jest spokojna. :lol:

• 5 months later...
Posted

Cześć, Momo jest ze mną od niedawna. Przed nim miałam psy małe i duże, które bały się petard, odkurzacza, pralki. Momo jest niewzruszony na nic, do momentu aż z okazji nadejścia wiosny zaczęliśmy otwierać drzwi na taras... Okazało się, że panicznie boi się... przeciągu. Na dworze wiatr nie przeszkadza mu w harcach, ale jak w domu poruszy się tylko firana zaczyna trząść się jak galareta. Próbowaliśmy oswajać za pomocą jedzenia, ale przeciąg dalej jest groźny i zły. Macie jakiś pomysł? Pomóżcie;)

• 4 months later...