Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W ten sam dzien ,ale wieczorem/po tej informacji/ będąc w okolicach ,gdzie pies wysiadl -rozgladalismy się za nim-ale znikome są szanse ,że ten pies będzie tam nadal -tak jak warowal w stalych miejscach w Olsztynie pod Cz-wą . Na pewno polecial duzo dalej -tym bardziej ,że przez dzilenice Raków ,Bleszno przebiega trasa -DK1 -W-wa -Katowice a ruch tam b.duży. Byc może juz tego samego dnia przemieścil się na drugo koniec miasta .A w tej dzielnicy /sąsiedniej tuż / niemal jest schronisko dla psów -ul.Gilowa -na Dębiu -b.blisko huty .Znalezienie psa w 250 tys. Cz-wie nie jest tak łatwe ,jak w miasteczku Olsztyn k/Czwy. Chyba ,że ktoś go zglosi do SM czy schroniska ,by go zlapali . Albo pies bedzie koczowal w stalych miejscach -i my dotrzemy do takiej informacji .
Na dzień dziesiejszy nie zgloszono psa w schronisku -prosilam o kontakt i informację pilną -zostawilam opis psa.Będę oczywiście kazdego dnia pytać ,czy nie zglaszano go do odłowienia i zabrania do schronu.

Posted

To spore miasto i duży ruch -nie tak jak w malutkim Olsztynie k/Cz-wy -gdzie pies mogl bezpiecznie koczować pod sklepem czy lokalem gastronom.,gdzie byl dokarmiany i mial schronienie.Dużo ludzi i ruch samoch. na pewno nie sprzyjają takim bezdomnym ,zagubionym psom.Pies równie dobrze mogł juz dotrzeć do pobliskich okolicznych wsi -np.Poczesnej,Wrzosowej, czy w innym kierunku.Stąd mial blisko do obrzeży miasta . Taki duży pies i tego typu może budzić strach i tym bardziej być przeganiany tym bardziej .Tam byl juz znany i ludzie nie bali się go chyba.Tu na to nie może liczyć - za dużo ludzi na ulicach i aut wszędzie -nie może być tu zbyt bezpieczny .

Posted

żadnych wieści o psie...
tylko tyle, że dowiedziałam sięże jakiś dzieciak widział jak 2 razy psiak był wpychany do autobusu przez dwóch chłopaków o złej reputacji...delikatnie mówiąc...
ale psiak wysiadał kilka przystanków dalej i wracał do olsztyna...

Posted

[quote name='Magdziak']żadnych wieści o psie...
tylko tyle, że dowiedziałam sięże jakiś dzieciak widział jak 2 razy psiak był wpychany do autobusu przez dwóch chłopaków o złej reputacji...delikatnie mówiąc...
ale psiak wysiadał kilka przystanków dalej i wracał do olsztyna...[/QUOTE]

Też wlasnie licze na to ,że pies może sam cudem wroci na stare miejsce -ale co innego kilka przystankow od tego Olsztyna -a co innego powrót z Rakowa czy innej dzielnicy w Częstochowie -no i ta trasa szybkiego ruchu DF1 -W-wa-Katowice -gdzie pies wysiadl kolo Sezamu /Raków/ -jest b.duży ruch sam.:shake:.Chyba ,żeby biegl przy trasie -obok drogi i jakoś szczesliwie gdzieś dotarł -a najlepiej wrócił tam do Ciebie -do Olsztyna k/Czwy .
Dziś tez dzwonilam do schroniska -jest tam zgłoszenie i pamięają o tym psie.Prosili ,żeby wyslać im fot. psa -jesli mamy takie. Ale te fot. i tak dopiero w pon. odbierze kier. schronu -na mailu schroniska.

Posted

Zyczmy sobie by ten pies odnalazl się -ale szanse są niewielkie ..jesli jeszcze żyje ..bo ta trasa i ogromny ruch na DK1 bardzo mnie martwi ,jesli on tam wysiadl to mogl wpasc pod auta zaraz...:( chyba ,ze polecial w stronę huty -albo dalej w kierunku centrum miasta ..miedzy blokami i udalo mu się calo przez trasę przejść ..albo poszedl z powrotem -przez Bleszno w kierunku Olsztyna k/Czwy ..

Posted

No cóż. Krótko mówiąc pech. :shake: Muszę się rozmówić ostatecznie z chętnym na psola, jeśli się zgodzi czekać to napiszę. Magdziak, czy jest szansa potropić, nawet przy udziale Policji ślad tych dwu co to nie są OK. , a wpakowali psa do autobusu. Może twarda rozmowa im rozjaśni pamięć. Jeśli trzeba to na Policję ja napiszę, ale muszę mieć więcej danych.
Oby to nie była wersja, że pies wystąpił w roli pozoranta, bo się do tego jak najbardziej nadaje - jeśli wiecie o czym piszę, a jeśli nie to może i lepiej.

Posted

Psie Wolny - nie widze szans, żeby dorwać tych 2 facetów - ja tu mieszkam zaledwie od 4 lat i malo kogo tu znam, nawet nie kojarze tych ludzi; powiem szczerze, że nie wiedziałam że w olsztynie istnieją takie jednostki, chodzi o ćpanie, bo pijaństwo jest chyba w całej polsce.
Inna sprawa, ze nie mająnic wspólnego akurat z tym zaginięciem, bo jak mówiłam sąsiadla widziała jak psiak SAM wsiadł do autobusu i SAM wysiadł na al.pokoju. na pewno udało mu się przejść przez tę bardzo ruchliwą ulicę bo sezam jest po jej drugiej stronie patrząc od przystanku autobusowego.
Nie wiem co powiedzieć jeżeli chodzi o tego faceta, który chciał go przygarnąć...ja nie mam szans zrobić akcji poszukiwawczej w czestochowie. Jedyna nadzieja, że Olga mieszka tam w okolicy i może się na niego natknie, albo moze ktos go zglosi do schronu... to piękny pies... może ktoś go przygarnął.... cholera wie...
Twojego ostatniego zdania rzeczywiście nie rozumiem...

Posted

Zapytam na wątku: czy jest możliwość, aby ktoś pojeździł po okolicy, po której przypuszczalnie porusza się ten Pies ze zdjęciem tego Psa i wypytywał mieszkające tam ludziska na temat tego psiska ?

Posted

No nie wiem ,czy to takie mozliwe:to miasto liczy ponad 250 tys. mieszkanców i trzeba by bylo dotrzeć do każdego osiedla -wielu ulic i pytać b.wielu ludzi -i to dlugie tygodnie . Jest to malo realne ,by trafić na okolice ,gdzie akurat być może przebywa lub byl niedawno pies .W tym malutkim miasteczku -Olsztynie k/Cz-wy ten pies byl widoczny, znany i mial stale miejsca pobytu .Natomiast w Cz-wie pewnie jest przeganiany albo sam ucieka ,gdzie jest mniej zagrożony -i w takiej sytuacji trudno jest zorientować sie czy uzyskać informację o nim. Dość duże miasto nie jest bezpieczne dla dużego ,bezdomnego psa -wyglądającego na grożnego psa. Może juz dawno poszedł sobie poza granice miasta i jest w okolicznych miejscowościach -czy wsiach -błąka się a może ktoś go uwiązał ,bo dal się zlapać -np. na jedzenie ? Bieganie z fot. psa po dużym mieście wymaga bardzo ,bardzo dużo czasu i przemierzenia b.dużej przestrzeni.To zupelnie co innego niz ten nieduży Olsztyn k/Czwy ,gdzie można obejść wzdłuż i wszerz miasteczko w niecałą godzinkę i zajrzeć na podwórka /tam nie ma żadnych blokow -tylko domki/.

Posted

Schron wie i to bardzo ważne. Trzeba teraz trochę liczyć na łut szczęścia.

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/147767-Molos-Psiak-zaginAE-A-okolice-Sezamu-RakA-w-BA-eszno-CzAE-stochowa"][IMG]http://img696.imageshack.us/img696/6966/moloscropzagin.jpg[/IMG]
[/URL]

Posted

Gość, który chce dać dom Bohaterowi tego wątku telefonował dziś do mnie z zapytaniem kiedy może spodziewać się pieska. Musiałam powiedzieć mu, jak sytuacja wygląda. Odpowiedział, że będzie czekał, ale zastanawiamy się, czy nie przedstawić mu innych propozycji ...