Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[Quote = Macho; 14082683] I wierzącym osób Sanel ... : ([/ QUOTE]

Oczywiście będziesz bronić CK ...

Masz za to PŁACONE !!! :angryy:

Za obronę i za MILCZENIE !!! :angryy:

• Replies 531
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='szachrajka14']czy rzucanie nazwiskami nie jest karalne??
jeżeli tak każdy ma iść ze swoją sprawą do sądu to dlaczego nie Krzysiu??[/QUOTE]

Może masz rację. Nie musiałam podawać nazwiska, wszak wszyscy wiedzą o kogo chodzi...
Już poprawiłam :evil_lol:

Posted

[quote name='Macho']I osób wierzącym Sanel... :([/QUOTE]
Trudno wierzyć osobom, działającym na dogo (którego celem i najważniejszym przesłaniem jest/winna być [B]walka o każde psie życie[/B], o te chore, niewidzące kalekie, agresywne - dziesiątki takich tutaj uratowano), które odbierają to psie życie cichaczem, w tajemnicy, zdrowym psom, które mogły dostać szansę....Tym należy wierzyć?To [B]ABSURD[/B] i zaprzeczenie idei istnienia tego portalu.
Olalola i Sanel jestem z Wami, trzymajcie się tego w co wierzycie, to najważniejsze w życiu.

Posted

[quote name='sanel']Może masz rację. Nie musiałam podawać nazwiska, wszak wszyscy wiedzą o kogo chodzi...
Już poprawiłam :evil_lol:[/QUOTE]

tylko że Krzysiu już dostał twoją wypowiedź i zrobi z nią co zechce
Co do Macho to ona nie ma płacone za to żeby CK bronić tylko za solidną prace i to że pracuje w CK to nie znaczy że musi go bronić
Macho nie jest w szefostwie więc co do ramba raczej miała tyle samo gadki co ty
po drugie po głębszym namyśleniu tez bym chyba zrobiła to samo DO CK PRZYCHODZĄ RÓŻNI LUDZIE I TO WŁAŚNIE BYŁO GŁÓWNYM TEGO POWODEM
I NIEWIEM CZY CIE TO ZDZIWI ALE [SIZE="4"][COLOR="#ff00ff"]NIE MAM ZA TO PŁACONE[/COLOR][/SIZE]

Posted

[Quote = szachrajka14; 14090562] Tylko Że Krzysiu już dostal twoją wypowiedź i zrobi z nia co zechce
1. Co do Macho się ona nie ma płacone za to żeby CK bronić tylko za solidna prace i to Że pracuje w CK to nie znaczy Musi Że go bronić
2. Macho nie jest w szefostwie Więc co robić ramba raczej miała tyle samo co ty Gadki
3. po drugie po głębszym namyśleniu tez bym chyba zrobiła to samo DO CK PRZYCHODZĄ RÓŻNI LUDZIE I To właśnie BYŁO GŁÓWNYM TEGO powodem
4. I niewiem CZY CIE DO ZDZIWI ALE [size = 4] [color = # FF00FF] NIE MAM ZA TO PŁACONE [/ color] [/ size] [/ quote]

* Weź poprawkę na tekst, ponieważ Dogo zmienia nieco treść i Lub dodaje wyrazy przestawia.

Odp.
1. ZALANIE WRZĄTKIEM suchej karmy nazywasz SOLIDNĄ PRACĄ?
Jakby zrobiła treściwe "danie" to już jest coś. Chyba, że jest taka zapracowana niepotrzebnym odmrażaniem garnków z zamarzniętą wodą. No cóż jak ktoś lubi dodawać sobie roboty to proszę bardzo ... Tylko że jest prościejszy śposób, by uniknąć niepotrzebnych czynności np. kilka kropel oleju dolać do wody. Wtedy NIE ZAMARZA! No i psy przede wszystkim Mają Dostęp do wody 24 h / dobę a nie kilkanaście minut.
*
2. Ale mogła chociaż OliLoli zadzwonić i poinformować ją o tak DRASTYCZNYM ZAMIERZENIU !
Sama przyznała, że wiedziała o "Cichym Planie Uśpienia Ramba"
*
3. I "... też bym zrobiła to samo" - nieźle brzmi z ust wolontariuszki. Nie będę tego komentować, iż mówi to samo za siebie.
Ci RÓŻNI LUDZIE nie wchodzili Bezpośrednio do kojca Ramba, żeby mógł ich zaatakować.
I pisanie imiom psów z małej litery określa, jaki masz do nich szacunek.

4. I gdzie pisalam, że to ty masz za to płacone? - Patrz: swoje zdanie na pomarańczowo!

Posted

[quote name='szachrajka14']
po drugie po głębszym namyśleniu tez bym chyba zrobiła to samo [/QUOTE]
:crazyeye::crazyeye::crazyeye:Co ty dziewczyno robisz na portalu DOGOMANIA?????

Posted

[Quote = grzenka; 14095869]: crazyeye: crazyeye: crazyeye: Co ty robisz dziewczyno na portalu Dogomania ?????[/ QUOTE]
*
Też zastanawiam się nad Tym i pewnie nie tylko ja! :shake:

Posted

boli mnie to że nawet nie próbujecie nas zrozumieć... Mam na ten temat swoje zdanie...

"nie wchodzili Bezpośrednio do kojca Ramba, żeby mógł ich zaatakować."
no tak bo rambo to przecież w szkle siedzał nie? Bez możliwości wysunięcia pyszczka poza kojec
masz pecha bo nie raz widziałam jak dziecko chciał ugryść

jestem ciekawa ile razy ty byłaś w tygodniu w CK że dokładnie wiesz co i kiedy do jedzenia robią??

Posted

[quote name='szachrajka14']boli mnie to że nawet nie próbujecie nas zrozumieć... Mam na ten temat swoje zdanie...[/QUOTE]
1.Nigdy nie zrozumiem podejmowania decyzji o odebraniu życie zdrowej istocie.
2.Gdyby ktokolwiek poinformował o tych planach, wspólnymi siłami Rambo zostałby wyciągnięty do innego miejsca - taki był plan.
Reasumując - wystarczyło jedno zdanie dotyczące planów CK wobec Ramba, a to jedno życie nadal by istniało , tak jak dziesiątek innych psów, uznanych za agresywne, a których dogomania nie pozwoliła wysłać na tamten świat.

Posted

[quote name='szachrajka14']boli mnie to że nawet nie próbujecie nas zrozumieć...[/QUOTE]

No niestety masz dziwny tok rozumowania. Powiedziałabym wrecz że chory.

A o sposobie karmienia psów w tygodniu wiem też od innych osób, a i na własne oczy widziałam sama. I nie musiałam bywać tam codziennie, żeby to wiedzieć.

A co do Rambusia to były względem niego KONKRETNE plany. Tylko że pozbawiono nas ich realizacji.

Posted

[quote name='szachrajka14']boli mnie to że nawet nie próbujecie nas zrozumieć... Mam na ten temat swoje zdanie...

"nie wchodzili Bezpośrednio do kojca Ramba, żeby mógł ich zaatakować."
no tak bo rambo to przecież w szkle siedzał nie? Bez możliwości wysunięcia pyszczka poza kojec
masz pecha bo nie raz widziałam jak dziecko chciał ugryść[/QUOTE]

Rambo przez kraty chciał atakować każdego, i to nie tylko on, bo przez sama byłam światkiem, jak Sisi, czy Hienol chcieli przez karty ugryść.... Psiaki tak mają że przez kraty gryzą, co prawda miałam sie już odnośnie Ramba nie odzywać, ale niewiadomo jak agresywną bestię nie pozwole z niego zrobic...

Posted

Kategorycznie żądam zakończenia tej jałowej dyskusji. To nie jest wątek na ten temat tylko wątek OGŁOSZENIOWY. Tu się psom pomaga a nie rozstrząsa kto ma racje a kto nie.
Jestem wolontariuszką CK. Przychodzę tam z własne woli bo uważam, że te psy zasłużyły na opiekę i uwagę. Nie twierdzę, że CK jest idealne, bo nie jest i nie jest takim żaden azyl. Jestem za to przekonana, że mimo tego, co się stało (choć uważam, że stać się nie powinno) i tak jest lepiej niż gdziekolwiek indziej i uważam, że wolontariuszki, które tutaj robią z CK niewiadomo jakie piekło powinny być tego świadome. Nie wiem, co chcecie osiągnąć swoim zachowaniem. Szkodzicie tylko psom. Co miało być powiedziane już zostało, więc po co jest to ciągnięte?
Nie opowiadam się po żadnej stronie, bo nie od tego jest ten wątek, ale zebrania wolontariuszy CK, stoję po stronie psów, dlatego proszę, żeby ta dyskucja została już zakończona bo nic nie wnosi. Tyle ode mnie. Mam nadzieję, że z waszej strony również.

Posted

Sanel- prowokujesz tylko niepotrzebne kłótnie... widać, że Cię to bawi... :roll:
Od kiedy ja jestem codziennie w Azylu Ty byłaś w tygodniu tylko raz, więc proszę, nie wypowiadaj się na temat, o którym nic nie wiesz, albo pisz przynajmniej ile razy widziałaś dane zdarzenie. To doda Ci wiarygodności :]

Sanel- dodawałaś oleju do wody jak jeszcze chodziłaś do CK?
A może kupisz nam 15 dywanów, żeby porobić dywaniki na wejścia do bud? To w takim razie może jeszcze chciałabyś je poprzybijać? I następnego dnia znów? I następnego znów?
Psy mają dużo słomy w budach, jest ona na bieżąco dokładana, a niektóre psy zwyczajnie nie akceptują dywaników przy wejściu, stąd ich brak w niektórych kojcach.

NIGDY nie powiedziałam, że wiem o "Cichym Planie Uśpienia Ramba" jak to ujęłaś :roll:
Ten plan nie był cichy, a to, że Ola o nim nie wiedziała jeszcze nie czyni go cichym. Rambo był u nas ROK! Skoro mieliście co do niego takie wielkie plany dlaczego przez ten ROK nic nie zrobiliście? No?

Co do obecności Szachrajki na DGM powiem tyle, że przydaje się ktoś ze zdrowym podejściem do sprawy, kto potrafi wysłuchać i zrozumieć argumenty innych, mimo, że jest później oskarżany o wieeelkie zbrodnie.

To tyle z mojej strony. Kończę "dyskusję"

Chyba jeszcze nikt nie pisał, że WAY ma dom :laola:

Posted

Sally zrobie tak jak mówisz już nie będe odpowiadała na te posty, zaczne ich nie zauwarzać bo chyba za bardzo sie przy tym denerwuje.
przypominam o dzisiejszym zebraniu
Mam tylko jeszcze jedną proźbe
wątek Zbirusia znów nie działa sally mogłabyś znowu zmienić
[url]http://www.dogomania.pl/threads/133054-CK-Zbirek-tyle-juA-wycierpiaA-ile-jeszcze-ma-to-znosic-SYTUACJA-KRYTYCZNA[/url]

Posted

[Quote = Macho; 14102959] Sanel-prowokujesz tylko niepotrzebne kłótnie ... widać, Że Cię, aby bawi ... : Roll:
Od kiedy ja jestem codziennie w azylu Ty Byłaś w tygodniu tylko raz, Więc proszę, nie wypowiadaj się na temat, o ktĂłrym nic nie wiesz, albo ile Pisz Przynajmniej razy Widziałaś dane zdarzenie. To doda Ci wiarygodności:]

Sanel-dodawałaś oleju do wody jak jeszcze chodziłaś do CK?
Może nam kupisz 15 dywanów, żeby dywaniki porobić na wejścia do bud? To w takim razie Może jeszcze chciałabyś je poprzybijać? I znów następnego dnia? I znów następnego?
Psy Mają dużo słomy w budach, jest ona na bieżąco dokładana, niektoré psy zwyczajnie nie akceptują dywaników przy wejściu, stąd ich brak w niektorých kojcach.

Nigdy nie powiedziałam, wiem o że "Cichym Planie Stan Stan Uspienia Ramba" jak to ujęłaś: roll:
Ten plan nie byl cichy, a to, že Ola o nim nie wiedziała jeszcze nie czyni go Cichym. Rambo byl u nas rok! Skoro mieliście Co do Niego takie wielkie plany dlaczego przez Dziesięć ROK nic nie zrobiliście? Nie?

Co do Obecności Szachrajki na tyle powiem DGM, že przydaje się ktoś ze zdrowym podejściem do sprawy, kto potrafi wysłuchać i zrozumieć argumenty Innych, mimo, pozniej Że jest oskarżany o zbrodnie wieeelkie.

To tyle z mojej strony. Kończę "dyskusję"

Chyba jeszcze nikt nie pisał, ŻE MA dom WAY: Laola: [/ QUOTE]
*
Zaraz cię zatka bo byłam w tygodniu w azylu z Państwem ze Szczecina i to nie byl 1 raz !!!!!
A to, że psy dostają takie " danie " potwierdziły mi też inne osoby i co ty na to ???
Takie "SUPER" warunki maja psy tylko, że zwykłego oleju nie ma. Więc nie będę dalej tego konentować ...
Od zamawiana brakujących rzeczy chyba ty jesteś. Z racji, iż jesteś pracownikiem należy to twoich obowiązków ! Nie wspominając już o większości leków, których WIECZNIE w niedziele BRAKUJE !
Słyszałam na zebraniu z ust zarządcy, że nie brakuje pieniędzy na bierzące wydatki. Więc na dywaniki tez powinny się znaleźć. Te które rzekomo "były", ale widocznie ktoś się mało przyłożył do tej roboty by je porządnie obić. Niedawno jak byłam zabrać kurtkę, której zapomniałam to przywiozłam dywaniki, więc hmmm ... Ciekawi mnie tylko czy Nadal leża tam, gdzie je zostawiłam.

Oj szkoda, Że OlaLola "wyczyściła" twój tekst w którym PRZYZNAŁAŚ SIĘ DO TEGO że WIEDZIAŁAŚ. Zbladłabyś gdyby to tu skopiowała! I byl CICHY iż wiedziało o nim zaledwie Kilka osób, bo w przeciwnym wypadku tylu wolontariuszy i dogomaniaków nie udawałoby przecież zdziwienia.
KONKRETNE PLANY pojawiły się dopiero !!! w grudniu ubiegłego roku i było o nich Głośno jakbyś nie zauważyła, tylko że nas pozbawiono ich realizacji. Także DZIĘKI Tobie!

A Szachrajka najzwyczajniej w świecie broni twojej g. .. d. .. z racji, iż jest Twoją koleżanka i tyle. Robiła to już nie raz.
Mogłabym na dogo założyć wątek pt. "Prawdy i Mity o CK" ale zbyt bardzo sobie cenię czas, by się takimi sprawami zajmować. Lecz przyznam, że już niewiele brakuje mi do tego ...

Posted

Kup zbladniesz Maczo.

Oto twój tekst, ktory mi przysłałaś kiedyś na PW:

"Co do niedzielnych obgadywania-owszem-obgadujemy Was przez pół tygodnia, bo to co wyprawiacie jest nie do Pojęcia!

Co do zalewania Suchej psom Karmy, aby tak było to ustalone, Że Będą dostawać tak, Więc to nie wynika z lenistwa ".

I co?? Że niby jesteś taka w tygodniu zapracowana, Że masz czas nas obgadywać POL TYGODNIA??
Żenada! Weź się lepiej do konkretnej roboty.

Posted

SALLY SORKI ALE NIE WYTRZYMAM...
sanel ja nie bronie chudziutkiej pupci Macho(do której nic nie mam) tylko psów które się tam znajdują jeżeli ty chcesz tak bardzo szkodzić tym psom to sorki ale nie przy mnie. Po prostu nie pozwolę żeby zamknęli takie schronisko. Tylko ty w tym momencie pokazujesz jakie one jest złe... Powiatowy Lekarz Weterynarii tez przecież nie miał nic do zarzucenia oprócz tego że od budynków mieszkalnych nie dzieli nas 150m...
Zdaje mi się że jedzenie, czystość w kojcach, opiekę weterynaryjną itp. też sprawdzał:) i co na to powiesz??

Posted

[Quote = szachrajka14; 14108334] SALLY sorki ALE NIE WYTRZYMAM ...
Sanel ja nie Bronie chudziutkiej pupci Macho (do ktorej nic nie mam) tylko psów ktore się tam znajdują ty JeĹĽeli chcesz tak bardzo psom Tym szkodzić do sorki ale nie przy mnie. Po prostu nie pozwolę żeby zamknęli takie schronisko. Tylko ty Tym w momencie W jakie pokazujesz jeden jest źle ... Powiatowy Lekarz Weterynarii tez przecież nie Miał nic nie zarzucenia oprócz tego Że od budynków mieszkalnych nie dzieli nas 150m ...
Zdaje mi się Że jedzenie, czystość w kojcach, opiekę Weterynaryjna ITP. też sprawdzał:) i co na to powiesz? [/ QUOTE]
*
To dlaczego się obawiacie tylko Jednego ruchu weterynarza powiatowego, aby nie zamknął Schroniska??
Teraz Ty mi odpowiedz na to pytanie. Widocznie nie zawsze mieścicie Tych się nawet w "standardach"
I Że brakuje Ciągle Leków to nie był w stanie sprawdzic niestety.

Posted

Boimy się ruchów powiatowego tylko dlatego, że miał podstawy prawne by nas zamknąć z powodu nie przestrzegania odległości.
Mam nadzieję, że mimo tego, co tutaj padło ucieszą przynajmniej niektórych z Was wieści, które przynoszę :)
Otóż - Miasto wyznaczyło nam ziemię, teraz muszą zostać podjęte pewne formalności i wszystko jest na dobrej drodze do tego, by stała się ona naszą właśnością.
Oczywiście, nie będzie to tania inwestycja, więc już chciaąłbym prosić Was wszystkich o pomoc wszelkiego rodzaju, pieniężną, bazarkową no i oczywiście ogłoszeniową, adopcje przydadzą nam się z pewnością.
Chciałabym również już teraz zapowiedzieć, że przymierzam się do porządków na wątku. Większość ogłoszeń jest już z pewnością nieaktualnych, dlatego będę tam wszystko czyścić (i tu oczywiście prośba, do wszystkich prowadzących wątki i do tych, którzy ogłoszenia robili, by poinformować mnie, jeśli na przykład te ogłoszenia są cyklicznie odnawiane, więc są na pewno aktualne, lub gdy ogłoszenia były robione na tyle niedawno, że się jeszcze nie zdezauktalizowały
W ramach porządków chciałabym wszystkich wolontariuszy, którzy mieliby chwilę czasu, zaprosić do pomocy przy uzupełnianiu informacji o psach (podstawowe informacje, teksty do ogłoszeń) i w miarę możliwości budowaniu wątków nowych psów.
I w końcu zachęcić bym chciała wszystkich do robienia ogłoszeń :) I do spraszania rodziny i znajomych Królika :) do tej roboty. Z góry dziękuję wszystkim, którzy się w tę akcję włączą.

Posted

[Quote = OlaLola; 14110011] Skończcie już proszę .... zwierzaków dla .... dla Ramba ....[/ QUOTE]
*
OluLolu z mojej strony to chyba już wszystko, chyba, że mi ktoś znowu bezpodstawnie dźwignie ciśnienie. I robię to nie tylko dla psów czy też dla Ciebie, ale z prośby osoby, która jakiś czas temu odeszła, bo też nie wytrzymała tej "azylowej polityki". Dla osoby, którą BARDZO sobie cenię. ;)

Posted

To podstawowe info o Szansie: grzecznie jeździ w samochodzie, załatwia się w pomieszczeniu, ale to raczej z musu, nie z własnej woli ;) Potrafi chodzić na smyczy :) w ogóle nie interesują jej inne psy :)

Era: grzeczna w samochodzie, gdyby mogła to nie załatwiałaby się w pomieszczeniach, chodzi na smyczy :) Nie wykazuje żadnej agresji do innych psów :)

Obie są odrobaczone, nie są jeszcze zaszczepione ani wysterylizowane ze względu na stan zdrowia.

Era jutro jedzie na RTG łapy, więc zobaczymy, czy wszystko jest na dobrej drodze...