Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Boston jest mixem rasy amstaff, ma około 3 lat. Idealnie byłoby aby trafił pod opiekę osoby, która ma już doświadczenie z psami i poradzi sobie z tym, że jest bardzo silnym, energicznym psem. Boston do schroniska po raz pierwszy trafił w kwietniu 2009, rok później został zaadoptowany. Niestety ta adopcja nie była dla Bostona szczęśliwa, nowi właściciele nie potrafili zapanować nad jego mocnym charakterem, niestety nie mieli wcześniej dużego doświadczenia z psami i okazało się, że same chęci nie wystarczą. Boston w lipcu wrócił do naszego azylu.
Boston jest cudownym psem, chętnym do pracy, jednak ma silny charakter i potrzebuje domu, który poradzi sobie z jego dominacją. W stosunku do innych psów, kotów i innych zwierząt jest bardzo łagodny. Również w stosunku do nowych ludzi nie przejawia agresji, jest towarzyski.
Jego nowi właściciele przede wszystkim muszą być KONSEKWENTNI, powinni posiadać doświadczenie z tego typu psami i nie nabiorą się na jego słodkie oczy :diabloti: gdy będzie chciał postawić na swoim.

Podstawowe informacje:
imię - Boston
wiek - 3 lata
wielkość - duży
zachowanie wobec innych zwierząt - jest łagodny w stosunku do innych zwierząt, na spacerze nie reaguje na nagle pojawiające się ptaki, zające i koty. Towarzyski w stosunku do innych psów, ale gdy duży pies go atakuje Boston zna swoją siłę i potrafi się bronić
charakter - energiczny, towarzyski, zaczepny (ale tak milutko), jednak ma silny charakter i potrzebuje doświadczonych opiekunów
jazda samochodem i autobusem - bez problemów
komendy - reaguje na podstawowe komendy: siad, noga, do mnie
chodzenie na smyczy - potrafi dobrze chodzić na smyczy
zachowywanie czystości - zachowuje czystość w domu
zdrowie - zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany
miejsce pobytu - schronisko Cichy Kąt w Tarnowskich Górach (Śląsk)
wymogi co do domu - doświadczony dom, który poradzi sobie z silnym charakterem

kontakt w sprawie adopcji:
602318518 - Marcelina
600634303 - Krzysiek (tel. po 16:00)
[email protected]

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny jesteście Genialne!!! (jeśli pominęłam jakiś Panów to przepraszam)
Bardzo, bardzo Dziękuję za pomoc.

Byłam dzisiaj odwiedzić Bostona, niestety nadal jest bardzo przygaszony nawet zaczepki aby zachęcić go do zabawy nie za bardzo go interesują. Strasznie martwię się o niego.

Zrobiłam kilka nowych fotek, jak tylko pojawią się na stronie schroniskodlazwierzat.com.pl to umieszczę je też tutaj

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]Założyłam wątek patrolujący akcję ogłaszania psów w związku z groźbą likwidacji CK[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/sytuacja-krytyczna-grozi-nam-likwidacja-pilnie-ogloszenia-147159/#post13018361[/URL][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Bardzo proszę wszystkich prowadzących wątki o uzupełnianie informacji o psie, tj.:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]- tekst do ogłoszeń (jeśli takowy ma)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]- podstawowe informacje, na przykładzie Nelly (któryś może brakować oczywiście, ale powinno być jak najwięcej [/FONT][/COLOR]
[quote name='Sally (od Koanka)']
[B]Nelly w pigułce [/B]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]imię[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] - Nelly[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]wiek[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] - ok.10 lat[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]wielkość[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] - maleńka [/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]zachowanie wobec innych zwierząt[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] - żadnej agresji wobec psów (w kojcu przebywa z kolegą) ani kotów (była sprawdzana)[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]charakter[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] - energiczna jak na swój wiek, lubi kontakt z człowiekiem, ale nie narzuca się, przyjazna[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]jazda samochodem[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] - nie sprawdzona (?)[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]komendy[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] - nie zna ich (?)[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]chodzenie na smyczy[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] - dobrze chodzi na smyczy, nie jest trudno ją utrzymać[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]zachowywanie czystości[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] - trudno przewidzieć[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]zdrowie[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] - zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]miejsce pobytu[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] - schronisko Cichy Kąt w Tarnowskich Górach (Śląsk)[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]wymogi co do domu[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] - brak kryteriów[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]dane kontaktowe: [/FONT][/COLOR][/B]
[COLOR=black][FONT=Verdana]602318518 - Ania[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]600634303 - Krzysiek[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][EMAIL="[email protected]"][COLOR=black][email protected][/COLOR][/EMAIL][/FONT][/COLOR]
[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]- nowe zdjęcia (a nie ma ich na stronie)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]- gdzie już ma ogłoszenia ALE TYLKO TE AKTUALNE, CZYLI sprzed kilku tyg. a nie miesięcy [/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Poza tym patrzeć, czy któregoś nei brakuje (a ma wątek, bo tylko te wrzuciłam...)[/FONT][/COLOR]

Posted

Podstawowe inf:
[B]imię [/B]- Boston
[B]wiek [/B]- ok.2 lat
[B]wielkość [/B]- duży
[B]zachowanie wobec innych zwierząt [/B]- raczej nie toleruje innych psów, twierdzi,że jest "alfa"
[B]charakter [/B]- energiczny, towarzyski, zaczepny (ale tak milutko), ostatnio jest przygnębiony potrzebuje kontaktu z człowiekiem;
[B]jazda samochodem [/B]- nie sprawdzona
[B]komendy[/B] - reaguje na podstawowe komendy: siad, zostań
[B]chodzenie na smyczy [/B]- potrafi dobrze chodzić na smyczy
[B]zachowywanie czystości [/B]- do sprawdzenia
[B]zdrowie [/B]- zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany
[B]miejsce pobytu [/B]- schronisko Cichy Kąt w Tarnowskich Górach (Śląsk)
[B]wymogi co do domu [/B]- zasługuje na wspaniały dom i jest mu obojętne czy będzie to mieszkanko czy domek z ogródkiem
dane kontaktowe:
602318518 - Ania
600634303 - Krzysiek
[email][email protected][/email]

Posted

Wiadomość z ostatniej chwili - badania wykazały, że Bostonkowi na szczęście nic nie dolega, jest w zupełności zdrowy :lol: Niestety to może tylko potwierdzać naszą hipotezę, że Bostonowi poprostu brakuje kontaktu z człowiekiem. Ten psiak to typowy "worker", silny charakter, duża energia, ale za swojego Pana da się pokroić. On musi czuć się potrzebny, chętnie pracuje z człowiekiem, tylko dać mu zadania, chociaż maleńkie :diabloti: To cudowny psiak, musi się znaleźć ktoś odpowiedni dla niego

Posted

chciałam umieścić nowe foteczki Bostonka, ale coś mi nie wychodzi, gdyby ktoś mógł mi pomóc byłabym wdzięczna. Zdjęcia umieściłam tutaj:

Posted

[IMG]http://lh5.ggpht.com/_WpSfUtZagxY/SrqKqQJZM5I/AAAAAAAAAEI/iU8h2Pap9Ps/s512/boston.JPG[/IMG]

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_WpSfUtZagxY/Srr5e7WlTmI/AAAAAAAAAEo/MbwFASjbNJw/s640/boston2.JPG[/IMG]

[IMG]http://lh6.ggpht.com/_WpSfUtZagxY/Srr7aML3VyI/AAAAAAAAAEs/kX84z01AsB4/s640/boston3.JPG[/IMG]

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_WpSfUtZagxY/Srr8nFzk4AI/AAAAAAAAAEw/5-yfH06cf84/s640/boston4.JPG[/IMG]

Posted

Bostona na allegro jeszcze nie ma, gdybyś mogła go dodać byłabym wdzięczna. Przed chwilą umieściałam też:

[url=http://www.forum.amstaff.tox.pl/viewtopic.php?t=1891]forum.amstaff.tox.pl :: Zaloguj :: Amstaff : Pit Bull :[/url]

ten sam tytuł wiadomości co na Dogo

Posted

[B]głosujcie na CK[/B]
[SIZE=1]Tarnowskie Góry - ul. Wiśniowa 35[/SIZE]

[URL="http://tesco.pl/konkursy/schroniska/index.php"][COLOR=#000000]Pomagajmy zwierzętom - Tesco (Polska) Sp. z o.o.[/COLOR][/URL]

Posted

zaraz jadę do Bostona, napiszę Wam potem co z nim.
Bardzo dziękuję Wam wszystkim za pomoc w zamieszczaniu ogłoszeń i "podpowiedzi" gdzie jeszcze można spróbować ;)