Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Są :p Ma się coraz lepiej, merda ogonkiem, jak się ją zawoła to pędzi do kraty i nieśmiało podchodzi do głaskania :p

Suczka zostanie wydana do adopcji dnia 15 października- czy dało by się na ten dzień załatwić transport? Ew. Dzień, dwa do tyłu będzie można uprosić, przechowanie w hoteliku przez 1-2 dni również nie będzie problemem

Posted

Zadzwoń Kasiu, może chociaż trochę coś przyśpieszysz. U mnie wszyscy już czekają na maleńką ( przy Czarnym będzie maleńka bo burak ma 64cm w kłębie :diabloti:).

Posted

Nie dzwoń proszę- to nic nie da, a może sporo namieszać. niestety, tutaj już tak jest, że telefony "od takich różnych"(jak mówią) nie są mile widziane :/

Schronisku zależy na tym, aby suczka została poddana sterylizacji w dobrym stanie. Oni dbają o suczkę (zwłaszcza, ze jestem 2 razy w tygodniu i się o nią pytam, co z nią itd :evil_lol::evil_lol:) i naprawdę chcą aby była w jak najlepszej kondycji.

Boks w jakim siedzi aktualnie i będzie przebywac po sterylizacji nie jest zły- na warunki schroniska wręcz luksusowy. Suczka siedzi sama, ma zadaszenie, ścianki, pełna miskę, wodę, legowisko tylko dla siebie. Część kwarantanny jest w zamkniętym pomieszczeniu- ciepło, nie wieje. wiem, że to nic w porównaniu z domkiem, człowiekiem dla siebie, ciepłym łóżkiem.

Aby suczkę wyciągnąć jeszcze wcześniej, niż przed 15 października, muszę porozmawiać z Moniką, by mi w tym pomogła i porozmawiała ze schroniskiem i z weterynarzem. I teraz pytanie: byli byście w stanie przyjechać po sunię wcześniej? Np. 9 października?

Posted

Dziewczyny wybaczcie!

Proszę o pomoc dla gluchego Amstaffa ze schroniska!!
Pomoc potrzebna na cito !!

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/bialy-amstaff-oddany-po-kilku-latach-bo-jest-gluchy-poznan-pilnie-szukamy-dt-147385/#post13036667[/URL]

Zajrzyjcie chociaż!

Posted

Sebriel, mi niestety nie przetłumaczysz, że jakikolwiek schroniskowy boks jest dobry na miejsce po sterylizacji... Szkoda suki, że musi siedzieć w schronisku a nie w domowych warunkach po operacji. Bo sterylizacja to nie zabieg, to już operacja.
I dziwię się, że schronisku nie zależy aby jednak poczekać ze sterylką właśnie do czasu kiedy dojdzie do siebie w normalnych warunkach... tym bardziej, że nie chcemy jej wziąć na prywatną osobę, ale właśnie normalnie na fundację.

Posted

[quote name='doddy'] I dziwię się, że schronisku nie zależy aby jednak poczekać ze sterylką właśnie do czasu kiedy dojdzie do siebie w normalnych warunkach... tym bardziej, że nie chcemy jej wziąć na prywatną osobę, ale właśnie normalnie na fundację.[/quote]

Ja też się temu dziwię :shake: od początku, kiedy dowiedziałam się od Moniki o tej suni, że musi ona tak długo jeszcze w schronisku siedzieć
.
To bardzo dobrze, że schronisko generalnie nie wydaje niesterylizowanych suk, ale tutaj to zupełnie inna sytuacja jest - to jest fundacja, znana fundacja, nie biorą przecież suni jakieś oszołomy ... szkoda słów, mogłaby suńka już dupkę w domeczku grzać ... no ale nic na to chyba nie poradzimy, niestety ...:roll: dobrze, że Sebriel zagląda często do suni :loveu:

Posted

[quote name='doddy']
I dziwię się, że schronisku nie zależy aby jednak poczekać ze sterylką właśnie do czasu kiedy dojdzie do siebie w normalnych warunkach... tym bardziej, że nie chcemy jej wziąć na prywatną osobę, ale właśnie normalnie na fundację.[/quote]

Ja też się dziwię, ale schronisko bardzo dba o to, by żadna suczka dorosła nie wychodziła od nich niesterylizowana. Osoba prywatna, fundacja, TOZ- nikt nie będzie wyjątkiem od reguły. Żadne zapewnienia o tym, ze suczka będzie później wysterylizowana, nic nie dadzą. Skłonniejsi są do wcześniejszego opuszczenia schroniska po sterylizacji, co staramy się osiągnąć

Posted

Taa, u nas AST ma szybko zniknąć albo idzie do uśpienia "bo agresywny".

Ale tą suczką interesujemy się, pytamy o nią, więc chcą, aby wszystko było jak najbardziej w porządku. A w przypadku innych ASTów-suczek, również był wydawane dopiero po sterylizacji. U Negry okres przedłuża się, bo nie można od razu po szczeniakach...

Ale prawdą jest, że samce ras ASTo podobnych od razu po kwarantannie znajdują nowe domy. Tak naprawdę niewiele z nich jest usypianych. Pomyślcie: młode, zdrowe samce, niekastrowane za 65 zł... Tylko brać :shake:

Posted

[B]nasza candy ze szczecina tez nie była ciachnięta! [/B]mało tego, miała rzekomo drożdżycę, na którą rzekomo była leczona! okazało się że nie było ani leczenia ani drożdżycy a zapłacić i tak trzeba było za "chorego zakaźnie" psa:angryy:

Posted

Negra czuje sie dobrze :p Lalkę mozna zabierać wczesniej juz od 5 października od razu po sterylce. Dacie radę z transportem? I prosiła bym o w miare szbka decyzję do do terminu, bo musimy uprzedzić schron :p

Posted

Oczywiście pojedziemy po sunię jak wcześniej pisaliśmy. Z naszej strony nic się nie zmienia.

Czekamy na decyzję schroniska.

Jeśli sunia będzie sterylizowana np. 5.10. to odbierzemy ją kilka dni później.
Dla dobra i życia suni, nie będziemy jej wieźć 500km w dzień lub dwa po operacji.

Posted

Negrę będziemy zabierać po 5.10.
Jak zgramy transport, oczywiście uprzedzimy.

Jak sunia będzie sterylizowana 3-4, to najwcześniej pewnie będziemy ją mogli zabrać 8-9, aby doszła do siebie po zabiegu i by nie doszło do krwotoku.

Posted

Obiecaną stówkę wpłaciłam wczoraj a tu kolejny bazarek na transport:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/smakolyki-dla-psow-kup-teraz-transport-negry-fundacja-ast-05-10-09-do-21-00-a-147657/#post13059416[/url]

Posted

Karola, dziękujemy za 100zł od Ciebie na transport i za bazarki na transport :)
Z pierwszego bazarku uzbierało się aż 124,40zł :crazyeye:

Mamy więc na bank na transport Warszawa - Wrocław - Warszawa.

Teraz w moich mackach pozostaje męczenie Jarka o bezpłatny transport Wawa - Szczecin - Wawa.