doddy Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Doszły wpłaty na Negrunię od: Marta_Ares 23,30 Agnes 11zł Atrisko 16zł Kuba123 50zł Quote
kardoe Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 hajaa napisał(a):Ciągle czekamy ... Czy Negra jest już w cieplutkim, kochającym domku ? Quote
doddy Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Doszła wpłata za bazarki od cioci Hajaa w kwocie 65zł. Po Negrę pojedziemy jutro bądź pojutrze. Wszystko zależy od serwisu, czy oddadzą nam dziś auto. Schronisko powiadomiliśmy o odbiorze. Quote
andzia69 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Doddy - dzwoniłaś, a potem ja próbowałam się dodzwonić, ale nie lubię rozmawiać z sekretarką:diabloti: To kiedy jedziesz? Quote
doddy Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Mam tyle pracy, że nawet nie mam czasu gadać przez tel. Nawet się zastanawiałam właśnie z Mambą, czy do Ciebie nie oddzwonić, ale se pomyślałam, że późno już. Jutro na bank nie jadę, bo auto w serwisie nadal i nie chcą oddać. :diabloti: Quote
doddy Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Dobze pse pani. Jutro zadzwonie. Objecjujem. Quote
andzia69 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 doddy napisał(a):Dobze pse pani. Jutro zadzwonie. Objecjujem. dobze pse pani - to ja cekam:evil_lol: Quote
hajaa Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/kaiegarnia-inne-ast-16-10-2009-godz-23-00-a-148393/ Quote
hajaa Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Wynagrodzimy jej te dwie noce w schronisku dłużej ... ;) Quote
doddy Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Żeby ten Szczecin był chociaż bliżej. A tak 1000 km trzeba przejechać, więc dużo czasu potrzeba. Quote
doddy Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Wyruszyliśmy w drogę z powrotem do Warszawy z psiakami na pokładzie. Negra jedzie bardzo dobrze w klatce, pooglądała świat przez szybę,a teraz poszła spać. Nie zwraca uwagi na swoją małą koleżankę, która leży na kanapie. Jak na razie Negra okazała się małą torpedą w wydaniu kuleczki. Ma dużo siły i energii, co mnie nie dziwi bo każdy bullowaty po schronisku pierwsze co to musi się wybiegać po nieustannym siedzeniu w boksie. W schronisku pani weterynarz doszczepiła oraz zachipowała sunię. Przy okazji sprawdziliśmy reakcję na koty - reakcja jednoznaczna - złapać, zabić. Do psów na razie reakcja nie oceniona. Podpisałam wszelkie umowy plus zobowiązanie o sterylizacji, zapłaciłam i wyruszyliśmy. W schronisku zapłaciłam 65zł. Negra została nam wydana na warunku sterylizacji, zapytaliśmy czy istnieje taka możliwość i ze strony schroniska nie było żadnych problemów aby wydać sunię. Dziękuję Kasi ze Szczecina za pomoc przy Negrze. I dziękuję Kasi od Fety, że niańczy właśnie moje i Pit - owe psy. :loveu: P.S. W schronisku widziałam 2 bullowate. Ich fotki wstawię na ogólny wątek. Jest ich niestety więcej, jednakże niesprzyjająca pogoda spowodowała, że psiaki siedziały w wewnętrznych boksach. Quote
hajaa Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Good job. No to Negra właśnie ruszyła po nowe, lepsze życie ... :multi: Bardzo się cieszę ... Quote
hajaa Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Bazarek :diabloti: http://www.dogomania.pl/forum/f99/hand-made-psie-kocie-zabawki-ast-17-10-2009-a-148586/ Quote
fioneczka Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 jaka ona jest piękna Negrusiu o twoja podróż po nowe życie :multi: Quote
Kana Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 A Negra mialabyć sterylizowana... przecież chyba dlatego trzeba bylo tak dlugo czekac tak ? Quote
doddy Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Monia, dzięki za bazarek! No w sumie zaczyna jakąś nową przygodę w życiu. :evil_lol: Oby teraz wszystko wypadło pomyślnie i oby okazała się grzeczną, stabilną sunią. Z jednej strony to się cieszę, że w schronisku zobaczyłam tylko te 3 bullowate, bo już miałam "niegrzeczne" myśli co by było jakbym zobaczyła Mambusiowe czarnuszki. :evil_lol: Dzień optymistycznie się zakańcza, bo mamy tylko 2 planowanych pasażerów. :multi: Quote
doddy Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Kana napisał(a):A Negra mialabyć sterylizowana... przecież chyba dlatego trzeba bylo tak dlugo czekac tak ? Kana, Negra miała być sterylizowana w schronisku. I zapewne byłaby gdyby tam jeszcze została dłuższy okres czasu. Postanowiliśmy jednak zapytać się, czy jest możliwość wydania jej na warunku i o dziwo, dostaliśmy zgodę w ciągu 1 dnia. Quote
Kana Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 No to świetnie że pozwolili wcześniej ją wydać!!! :loveu: Quote
doddy Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Szkoda, że siedziała dłużej, bo tak to byśmy ją zabrali jeszcze we wrześniu. Ale stało się jak stało, sunia zabrana. Z ciekawostek - Negra bardzo fajnie podróżuje. Pomimo tylu godzin jazdy, ani razu nie pisnęła, nie szczeknęła, nie próbowała rozwalić klatki. Zawsze to dodatkowy plus. ;) Ze złych wieści - niestety nie udało nam się pojechać po Negrę bezpłatnie bo w pracy nam się wysypało wszystko. Zapłaciliśmy ponad 300zł za paliwo i 66zł za bramki na autostradzie. Czyli dzisiejsze koszty: 300zł paliwo 66zł bramki na autostradzie 65zł koszty szczepień, chipowania, wykupu ze schroniska Quote
hajaa Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Czyli teraz zbieramy na transport do Wrocka :evil_lol: Quote
doddy Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Dokładnie, akcja pod kryptonimem "Negra jedzie do Hajii". :p Quote
Recommended Posts