Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tofik szuka domu!
Mały, sympatyczny piesek został znaleziony w okolicach Mosiny koło Poznania. Nie wiemy, skąd tam się wziął – czy się zgubił, czy może ktoś go tam zostawił. Jedno jest pewne – Tofik, bo takie imię tymczasowo dostał – szuka domu.
Jest małym kundelkiem na wysokich łapkach, czarnym, podpalanym, z białym krawacikiem. Waży 6 kilogramów i ma niewiele więcej niż 7-8 m-cy.
Tofik dobrze zachowuje się w domu i nie brudzi. Przyjaźnie nastawiony do ludzi , zwierząt i bardzo lubi dzieci. Umie chodzić na smyczy oraz luzem przy nodze. Lubi przytulanie oraz zabawę. Jazda samochodem nie jest dla niego problemem. Nie jest bojaźliwy. To wesoły, rezolutny piesek, niestety tam, gdzie teraz przebywa nie może zostać długo – są tam inne zwierzaki i brak miejsca dla Tofika.

Tofik już raz trafił do domu - niestety, po krótkim czasie znalazł się, porzucony i smutny na ulicy. Błąkał się.
Państwo którzy mieli go na tymczasie zadzwonili do rodziny, która go adoptowała, pytając czy moga psa odwiedzić. Były wykręty, że nie teraz, nie dzisiaj, póxniej.
Nawet się nie przyznali, że Tofika nie ma. Że ten psi malec uciekł lub został po prostu wyrzucony.
Nie mogę nawet spokojnie o tym myśleć.
Wrócił do tymczasowych opiekunów.
Nie sprawia kłopotów, ale na pewno potrzebuje własnego miejsca na zawsze.

Taki ot, niewielkie, drobniutki Tofik.

Tofik nie ma gdzie sie podziać. Tam, gdzie teraz jest nie może w zasadzie juz być. Tak pilnie szukamy domu dla Tofika.

Posted

Supergoga chciałabym pomóc Tofikowi z ogłoszeniami, ale bardzo się boję :placz: Ja Wam chyba pecha przynosze tymi moimi ogłoszeniami, bo jakieś fatum ostatnio nadfundacyjnymi psiakami, zero adopcji :placz:

Posted

:mad: Słuchaj cioteczko, jesli nie przestaniesz, to ja sie pojawie osobiście i wtedy :lmaa: i nastepnie :-x a potem sobie :scared: bo się :obrazic:.

Taki czas o tyle. Jak nie pomożesz, to nie dam rady sama i jeszcze większy kanał będzie.
To jak hm,mmm:cool1:

Posted

Tak jak obiecałam, zrobiłam w nocy ogłoszenia dla Tofika. Są na poniższych stronach:

oglosze.pl
poznan.gumtree.pl
adopcjepsow.org
kokosy.pl
hodowcy.com.pl
kupiepsa.pl
eoferty.com.pl
interpress.pl
poznan.oxl.pl
nasipupile.pl
przygarnijzwierzaka.pl
aukcjezwierzat.pl

Posted

[quote name='PaulinaT']Lilmo - jesteś najlepsza :Rose:[/quote]

Oj nieprawda, w porównaniu z tym, co Wy robicie dla tych psiaków to jest naprawdę drobiazg!

Toficzku do domu! Szybciutko! ;)

Posted

[quote name='PaulinaT']Wy Wy - jakie Wy??
SUPERGOGA ROBI a nie Wy! :eviltong:[/quote]

No tak, Supergoga to psi anioł stróż, ale ukłony należą się także w kierunku Twoim, Gdusi, Snuszkak ( i pewnie jeszcze kilku innych osób ) za to, że dzięki Wam te psiaki mają chociaż co jakiś czas normalny kontakt z człowiekiem. Już nie wspominając o pomocy im, więc skromność proszę odłożyć na bok! :evil_lol:

Posted

Słuchajcie no :mad: "Towarzystwo Wzajemnej Adoracji" - nie gadac tylko kciuki zaciskać.
Dzisiaj byli mili Państwo poznać Tofika.
Teraz tylko musza przekonac rodziców - bowiem wszyscy stracili niedawno psiaka i trzeba przekonac do kolejnego.
Miałby super domek.

KCIUKI!;)

• 2 weeks later...
Posted

Niestety piesek się nie spodobał.
Jutro Tofik opuszcza bezpieczny dom i udaje się do schroniska.
To moja największa porażka. Nie mam miejsca dla psiego dzieciaka. Zaznał domu, ludzi i teraz wylot do schroniskowej klatki.

To tyle, nie mogę więcej pisac, bo ryczę.
Nie pomogłam psiakowi.

Posted

Dosłownie szok :placz: Zupełnie nie spodziewałam się takiego nagłego zwrotu akcji na tym wątku. Do jakiego schronu trafi Tofik? Mam nadzieję, że chociaż, do któregoś, z którym współpracujecie :-( Boże Toficzku nie tak miało być :placz:Serce pęka na myśl o tym co będzie czuł ten maluch.