supergoga Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Tofik szuka domu! Mały, sympatyczny piesek został znaleziony w okolicach Mosiny koło Poznania. Nie wiemy, skąd tam się wziął – czy się zgubił, czy może ktoś go tam zostawił. Jedno jest pewne – Tofik, bo takie imię tymczasowo dostał – szuka domu. Jest małym kundelkiem na wysokich łapkach, czarnym, podpalanym, z białym krawacikiem. Waży 6 kilogramów i ma niewiele więcej niż 7-8 m-cy. Tofik dobrze zachowuje się w domu i nie brudzi. Przyjaźnie nastawiony do ludzi , zwierząt i bardzo lubi dzieci. Umie chodzić na smyczy oraz luzem przy nodze. Lubi przytulanie oraz zabawę. Jazda samochodem nie jest dla niego problemem. Nie jest bojaźliwy. To wesoły, rezolutny piesek, niestety tam, gdzie teraz przebywa nie może zostać długo – są tam inne zwierzaki i brak miejsca dla Tofika. Tofik już raz trafił do domu - niestety, po krótkim czasie znalazł się, porzucony i smutny na ulicy. Błąkał się. Państwo którzy mieli go na tymczasie zadzwonili do rodziny, która go adoptowała, pytając czy moga psa odwiedzić. Były wykręty, że nie teraz, nie dzisiaj, póxniej. Nawet się nie przyznali, że Tofika nie ma. Że ten psi malec uciekł lub został po prostu wyrzucony. Nie mogę nawet spokojnie o tym myśleć. Wrócił do tymczasowych opiekunów. Nie sprawia kłopotów, ale na pewno potrzebuje własnego miejsca na zawsze. Taki ot, niewielkie, drobniutki Tofik. Tofik nie ma gdzie sie podziać. Tam, gdzie teraz jest nie może w zasadzie juz być. Tak pilnie szukamy domu dla Tofika. Quote
Lilmo Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Zapisuję sobie wątek Tofika. Uroczy psiak, oby tym razem znalazł odpowiedzialny dom. Quote
PaulinaT Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Ojej ale fajny psiaczek! Taki mały śliczny cudaczek! Quote
Lilmo Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Supergoga chciałabym pomóc Tofikowi z ogłoszeniami, ale bardzo się boję :placz: Ja Wam chyba pecha przynosze tymi moimi ogłoszeniami, bo jakieś fatum ostatnio nadfundacyjnymi psiakami, zero adopcji :placz: Quote
supergoga Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 :mad: Słuchaj cioteczko, jesli nie przestaniesz, to ja sie pojawie osobiście i wtedy :lmaa: i nastepnie :-x a potem sobie :scared: bo się :obrazic:. Taki czas o tyle. Jak nie pomożesz, to nie dam rady sama i jeszcze większy kanał będzie. To jak hm,mmm:cool1: Quote
Lilmo Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 O nie! W takim wypadku nie będę z ciotką Supergogą zadzierać :nerwy: Lepiej od razu zabiorę się do roboty :user: Quote
Lilmo Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Tak jak obiecałam, zrobiłam w nocy ogłoszenia dla Tofika. Są na poniższych stronach: oglosze.pl poznan.gumtree.pl adopcjepsow.org kokosy.pl hodowcy.com.pl kupiepsa.pl eoferty.com.pl interpress.pl poznan.oxl.pl nasipupile.pl przygarnijzwierzaka.pl aukcjezwierzat.pl Quote
Lilmo Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='PaulinaT']Lilmo - jesteś najlepsza :Rose:[/quote] Oj nieprawda, w porównaniu z tym, co Wy robicie dla tych psiaków to jest naprawdę drobiazg! Toficzku do domu! Szybciutko! ;) Quote
PaulinaT Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Wy Wy - jakie Wy?? SUPERGOGA ROBI a nie Wy! :eviltong: Quote
Lilmo Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='PaulinaT']Wy Wy - jakie Wy?? SUPERGOGA ROBI a nie Wy! :eviltong:[/quote] No tak, Supergoga to psi anioł stróż, ale ukłony należą się także w kierunku Twoim, Gdusi, Snuszkak ( i pewnie jeszcze kilku innych osób ) za to, że dzięki Wam te psiaki mają chociaż co jakiś czas normalny kontakt z człowiekiem. Już nie wspominając o pomocy im, więc skromność proszę odłożyć na bok! :evil_lol: Quote
supergoga Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Słuchajcie no :mad: "Towarzystwo Wzajemnej Adoracji" - nie gadac tylko kciuki zaciskać. Dzisiaj byli mili Państwo poznać Tofika. Teraz tylko musza przekonac rodziców - bowiem wszyscy stracili niedawno psiaka i trzeba przekonac do kolejnego. Miałby super domek. KCIUKI!;) Quote
PaulinaT Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Też coś :obrazic: Towarzystwo, no! A kciuki są. A co. Nawet dwa. Quote
Lilmo Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 I bądź tu człowieku miły... :watpliwy: :evil_lol: Kciuki mocno zaciśnięte! Uda się, czuję, że się uda! Quote
PaulinaT Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Gonia i co? Bo m nie już kciuki bolą... zaraz się kompletnie pokrzywią od tego trzymania... Quote
supergoga Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 No i kurcze nie wiem...musze jutro chyba zadzwonić, ale to milczenie mnie martwi. Quote
Lilmo Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Ta cisza to pewnie znak, że domek jednak się nie zdecydował, prawda? :-( Quote
supergoga Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 Niestety piesek się nie spodobał. Jutro Tofik opuszcza bezpieczny dom i udaje się do schroniska. To moja największa porażka. Nie mam miejsca dla psiego dzieciaka. Zaznał domu, ludzi i teraz wylot do schroniskowej klatki. To tyle, nie mogę więcej pisac, bo ryczę. Nie pomogłam psiakowi. Quote
PaulinaT Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 O nie... :placz: Nie... Po prostu brak mi słów. Quote
Lilmo Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Dosłownie szok :placz: Zupełnie nie spodziewałam się takiego nagłego zwrotu akcji na tym wątku. Do jakiego schronu trafi Tofik? Mam nadzieję, że chociaż, do któregoś, z którym współpracujecie :-( Boże Toficzku nie tak miało być :placz:Serce pęka na myśl o tym co będzie czuł ten maluch. Quote
Lilmo Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Tofik pilnie prosi o dom! Prosimy o pomoc! :placz: Quote
supergoga Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Nie wiem dokąd trafi Tofik. Jest z Mosiny. Nie mam pojęcia. Musi to przez straż iść. Quote
snuszak Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 z mosiny psy trafiają do swarzędza :shake: on tam zaginie w tym tłumie, poproszę wtedy Sainta żeby zobaczył czy jest tam maluch, może coś znajdą dla niego Quote
Lilmo Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 O matko, a co to za polityka, że z Mosiny aż do Swarzędza? :o Myślałam, że to będzie raczej Puszczykowo lub Gaj. Tofiku co to z Tobą będzie :-( Quote
Recommended Posts