Teanka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 W niedzielę jest w Warszawie pół-maraton i w związku z tym są utrudnienia komunikacyjne. (Chciałam wcześniej zaproponować Kampinos; kiszkoff pisał że interesuje go ta strona Wawy a nie Zalew Zegrzyński itp bo to za daleko) jednak jeśli Wisłostrada jest zamknięta, ja do Łomianek nie jadę:( no a nad kanałek Aniu tym razem chyba już nikt się nie zgłaszał (mogłabym iść ale musiałoby być więcej osób a chyba większość nie ma czasu). Monia, cieszę się że amortyzator wam się sprawdza:p Quote
*Monia* Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 [quote name='Teanka']Monia, cieszę się że amortyzator wam się sprawdza[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_razz.gif[/IMG][/QUOTE] Sprawdza się świetnie :). Jak nas jakiś pies gania to przynajmniej nie mam ręki wyrywanej i jakoś udaje mi się opanować wściekłą bestię bez uszczerbku na zdrowiu :lol: (teraz jest antypsia i broni cnoty ;)). Nie mogę się doczekać aż dwie kundlice dopnę i będziemy mogły spokojnie wędrować. Niestety trzeba poczekać do końca cieczki... Quote
Aaricia Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 czyli jutro nie? z reszta podobno ma padać więc moze rzeczywiście juz po świętach się spotkamy Quote
Ewa&Duffel Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 My chętnie się jutro rano spotkamy, o ile pogoda będzie w miarę znośna ;) Quote
kiszkoff Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Jednak coś się nie składa w tych spotkaniach? No, ale ja nie o tym, a o Pawełkach. Z tego co widzę to jednak się odbędą! No i dałem ciała, bo akurat wtedy mają mi dostarczyć deski na budowę! Proza życia niestety!:-( Quote
Teanka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Ja już się bardzo cieszę na Pawełki:) Szkoda że Cię kiszkoff jednak nie będzie. Ktoś jeszcze może jedzie z naszej niedzielnej grupy? Wkrótce trzeba się zapisać w formularzu na stronie, ja tego jeszcze nie zrobiłam bo zastanawiam się nad drużyną - w zeszłym roku startowałam bez, w tym jednak chcę się do kogoś dołączyć (no bo my swojej raczej nie wystawimy:( Quote
kiszkoff Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Szkoda że Cię kiszkoff jednak nie będzie. Jak miło, że mnie będzie komuś brakować;) Na forum alaskan malamute czytałem, że miejsc w schronisku w Pawełkach już NIET! Trzeba podobno gdzie indziej szukać! Quote
Teanka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Ja tam miejsce w schronisku zamawiałam już w lutym, więc nie mam problemu:) Ale już wtedy nie było pokoju z łazienką, tylko takie bez więc faktycznie impreza cieszy się dużym powodzeniem:) Quote
Aaricia Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 ja do pawełek niestety nie pojadę, w tym terminie mamy rajd offroadowy i musze jechać jako pilot, z resztą póki nie bede miała auta to chyba będę musiała odpuscić tak dalekie wyprawy, bo z psem pociągiem taki kawał drogi to chyba nie dam rady, tymbardziej ze wancia dosc żywiołowa jest...i mogłaby w tym pociągu nie wytrzymac. więc póki auta brak to raczej bliższe wycieczki mi pozostają. Quote
kuba_r Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Hej, wielkanoc wielkanocą ale może ktoś się a niedziele wybiera na jakieś łażenie, my juz po przeprowadzce i z przyjemnością się gdzieś przelecimy. kuba&korek Quote
*Monia* Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 My się nadal cieczkujemy... Za 2 tygodnie bardzo chętnie, bo już pewnie nawet czuć od niej nie będzie ;). Pamiętajcie o zabezpieczaniu przeciwko kleszczom, bo ja znalazłam już 2 łażące (1 u Shiny a drugi po mnie chodził bo z którejś zszedł). Tak w ogóle to Wesołych Świąt :). Quote
kiszkoff Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Pamiętamy, pamiętamy! Tylko co z tego? Na Tajmyrze znaleźliśmy już 8 kleszczy luzem i 3 zainstalowane!!:-o Fiprex to jakaś lipa, niby miało być przeciwko kleszczom, ale nie widzę efektu. Czy to działa?:angryy: Quote
*Monia* Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Działa. Tylko krople nie zapobiegają wchodzeniu kleszczy na psa, a nie dają tym pasożytom zarazić psa choróbskami. Ja znalazłam 2 chodzące i 2 nieżywe w ciągu kilku dni. I przy używaniu kropel trzeba pamiętać o wylanie ich nie tylko między łopatki, a na cały grzbiet psiaka. Kiedyś zrobiłam błąd, zakropiłam między łopatki a zakażony kleszcz wbił się obok ogona (ślad po ukąszeniu był) i na babeszję Hexa zachorowała :shake:. Polecam też Preventic, ale jest wycofany chwilowo z produkcji :-(. Quote
Teanka Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Też Wam wszystkim życzę Wesołych Świąt i oby w następnych miesiącach spacery nam się udawały;) Quote
Bonsai Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 [quote name='*Monia*'] I przy używaniu kropel trzeba pamiętać o wylanie ich nie tylko między łopatki, a na cały grzbiet psiaka. Kiedyś zrobiłam błąd, zakropiłam między łopatki a zakażony kleszcz wbił się obok ogona (ślad po ukąszeniu był) i na babeszję Hexa zachorowała :shake:. Polecam też Preventic, ale jest wycofany chwilowo z produkcji :-(.[/QUOTE] Tak, tylko pilnuj wtedy psa, by nie wylizywał/gryzł się na grzbiecie i przy ogonie, gdzie jest zakroplony (nie wolno zapominać, że kropelki spot-on to jednak trucizna!). Ja zakraplam na karku Fiprexem i zakładam obrożę Kiltix, no i po każdym spacerze oglądam. Quote
kiszkoff Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Hmm??? W sumie nie zakraplałem ja, tylko wet. więc powinien chyba wiedzieć jak?;) A tu wczoraj jeszcze jeden szwędaczek się znalazł, a dziś jeden wałęsający się, a drugi zakotwiczony w uchu!:mad:Ale fakt, że wet. zakropiła tylko pomiędzy łopatki! Trochę zmieniliśmy temat i jeszcze zaraz nas przeniosą w inne miejsce, więc wracając do tematu wycieczek, to my 11 IV jedziemy, a właściwie to Tajmyr jedzie, na spotkanie z mamą, więc ten tydzień nam odpadnie, ale następna niedziela czemu nie? To chyba będzie......18 IV, więc jeśli tylko jakoś ekipa warszawska się ogarnie i zorganizuje, to my dołączymy!:lol: Quote
*Monia* Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Hexa nie ma jakoś ochoty na zlizywanie, a młodej poza zasięgiem morduchy zakraplam i pilnuję żeby się nie interesowały tym co mają wylane na grzbiet. Mniejsze psy można tylko między łopatkami, a większe powinno się wzdłuż kręgosłupa (wskazania producenta i moje przykre doświadczenie z kleszczem na tyłku Hexy). W temacie o kleszczach można poczytać co kto myśli o różnych środkach i co komu weci mówią ;). My 18go będziemy już po cieczce, ja oddam moje wypociny promotorce do sprawdzenia i możemy spokojnie spacerować :). Quote
kiszkoff Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Fajnie, ciekawe jak reszta?:lol: Może wreszcie ta Puszcza Kampinoska się spełni? Quote
*Monia* Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Jeszcze 2 tygodnie, więc jest trochę czasu ;). Ja niezmotoryzowana jestem, więc w dalsze trasy się nie dam rady wybierać :shake:. Quote
kiszkoff Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Rozumiem, ze ekipa warszawska się ogarnia, przez ten czas?:mad: Bo jak nie, to gaszę światło!;) A szkoda!:-( Quote
Aaricia Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 ja za tydzień juz moge łazić spoko cały czas proponuje kanał żerański Quote
Aaricia Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 to kto chetny na niedziele lub sobote na spacerek? Quote
kuba_r Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Dobra pogoda zrobiła się nam kompletnie wiosenna i czas ruszyć kości, może kampinos? Nam bardzo pasuje niedziela rano, jedziemy z wawra i gotowi jesteśmy zabrać pasażerów. Kuba & korek Quote
Teanka Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Hej, Ja umówiłam się na niedzielę na 9.00 w Rembertowie na dogtrekkingowy spacer z dziewczyną którą poznałam w Pawełkach, chcemy rozruszać kości po zeszłotygodniowych zawodach:) Jeśli ktoś jeszcze ma ochotę to serdecznie zapraszamy, tylko napiszcie wcześniej żebyśmy wiedziały że mamy na kogoś czekać. Przeklejam od niej maila: [FONT=Arial][SIZE=2]Wszystkich zmotoryzowanych zapraszam pod osiedle Sady Rembertowskie od ul. Kadrowa 97 (to są żółto-zielone budynki).[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Jest możliwość dojazdu pociągiem do stacji Warszawa-Rembertów i wtedy należy wyjść na ulicę Cyrulików i zaczekać przy stacji benzynowej Orlen ( w każdym razie jedyna stacja benzynowa widoczna z okien pociągu).[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Od osiedla do stacji jest jakies 30-40 min marszu wiec jakos czasowo trzeba to zgrac.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Autobusy 153, 415 i przystanek porzy ulicy Paderewskiego. Z niego już widać osiedle Sady Rembertowskie wiec najwygodniej by było spotkać sie razem z posiadaczami aut pod osiedlem na ulicy Kadrowej. Przystanki sa małe i ciasne.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Mam nadzieję że ktoś jeszcze się przyłączy:) Ania +beagle Bemol, Edur[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]PS Wybrałyśmy Rembertów bo obawiam się że dojazd np do Kampinosu może być utrudniony ze względu na uroczystości, proponuję zrobić tam następne spotkanie:)[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] Quote
Recommended Posts