Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

Ojeju jaki biedak :( czy mi się zdaje czy koło oczu ma odbarwione od krwi?

Ps. Byłam z małą u weta i okazało się na szczęście że ten brzuszek to tylko nie groźne zapalenie skóry. Choć mała napędziła nam stracha bo była szczepiona i wieczorem okazało się iż ma uczulenie na szczepionkę.... Zaczęła puchnąć i musieliśmy jechać z nią na dyżur aby dostała odczulajacy zastrzyk, w życiu się tak nie bałam o psa.
A tak na marginesie to chyba moim sznupom złoże galerię ;)

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zatrzęsienia sznupków nie ma końca... :roll:

W Sosnowcu kolejny - tym razem sznupkowa mini babcia o umaszczeniu czarno-srebrnym. W chwili obecnej mocno zarośnięta. Trafiła do schroniska po śmierci właściciela i ma na imię Sonia. Liczy sobie już 14 lat. Łagodna w stosunku do ludzi, wystraszona pobytem w schronisku. Na razie jest jeszcze na kwarantannie.
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-qM_-XTVTBUs/Tw4Cslw4SJI/AAAAAAAAeMc/bFKbfjzRVXA/s640/DSC_0490.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-ecyQ-cqnajk/Tw4CtVwHjsI/AAAAAAAAeMg/HGB9Fxy8Zdg/s640/DSC_0493.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-SDlq6curQr4/Tw4CvT3QqAI/AAAAAAAAeMw/CJyC7vRMiW8/s640/DSC_0499.JPG[/IMG]

Ma takie wyłysienia na zadzie:
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-1_UHEnkRpe8/Tw4CwAQMy5I/AAAAAAAAeM0/ExF8Uqy-foI/s640/DSC_0502.JPG[/IMG]

Posted

o mój boże :( do kiedy kwarantanna? konieczna jest skoro z domu trafiła?? żeby ona jakiegoś wirusa nie złapała tam :cry: jakiej ona jest wielkości? bo jakaś większa od sznupka się wydaje

Posted

[quote name='malawaszka']o mój boże :( do kiedy kwarantanna? konieczna jest skoro z domu trafiła?? żeby ona jakiegoś wirusa nie złapała tam :cry: jakiej ona jest wielkości? bo jakaś większa od sznupka się wydaje[/QUOTE]

Przyszła pod koniec grudnia, więc już jej się powinna skończyć. Czeka w kolejce do p. dr, więc lada dzień mam nadzieję kwarantannę opuści.
A trafiła na kwarantannę, bo była oddana bez książeczki, więc nie ma aktulanych szczepień...
A wzrost jak widać na zdjęciu, ok. 40cm. Odrobinkę jest chyba wyższa niż miniaturka.

Posted

Napisał do mnie chętny domek na maliznę. Pytali o Kubę. Chcą psa idealnego, raczej z DT, cyt.:Zaopiekowałam bym się psem który może zostać sam w domu , swoje potrzeby robi na dworze , lubi dzieci i nie jest agresywny wobec otoczenia średnia wielkość (mały ).
Wysłałam @ z pytaniem skąd są i czy już mają doświadczenie z psami. Na razie cisza.

Posted

Tak często jest, że wymagania ludziska mają przede wszystkim. Miałam jeden mail o Heidi na dwór, dla towarzystwa psa też trzymanego na dworze (buda), bo nudzi się, jak nie ma właścicieli, a wstęp, jak zmarznie ma do piwnicy albo garażu. Ale ludzie przekonani, że super warunki mają i baaardzo wielką przysługę zrobią biorąc ją. Za to pytań o nią było więcej, niż od innych chętnych, czy aby nie chora, nie agresywna, itp.

Posted

Tu Ci wkleję malawaszko :D

[quote name='gosia2313']Zależy, jak przyjedziesz w godzinach kiedy będzie ktoś z wolontariuszy to powinni Was wpuścić. Jak trafisz na pomocnego pracownika to też powinien Cię wpuścić. Kwarantanna jest zamykana na klucz, zaraz jak wychodzisz na schronisko naprzeciwko masz bramkę to jest właśnie kwarantanna.

Emma ma do 16 stycznia
Demi też do 16 stycznia
Sonia skończyła 11 stycznia, ale jest jeszcze na kwarantannie, bo nie została zaszczepiona.[/QUOTE]

Posted

[quote name='kasjas']Napisał do mnie chętny domek na maliznę. Pytali o Kubę. Chcą psa idealnego, raczej z DT, cyt.:Zaopiekowałam bym się psem który może zostać sam w domu , swoje potrzeby robi na dworze , lubi dzieci i nie jest agresywny wobec otoczenia średnia wielkość (mały ).
Wysłałam @ z pytaniem skąd są i czy już mają doświadczenie z psami. Na razie cisza.[/QUOTE]

proponuje żeby sobie moze pluszowego kupili, bedzie jeszcze bardziej idealny, nie trzeba bedzie wychodzic na spacery :diabloti:

Posted

Dzięki Gosiu! 16 stycznia w sumie już jutro, ale pewnie też od razu nie wyjdą stamtąd bo szczepienie tak? a Cybis też siedzi tyle miesięcy za tą bramką??? szczerze mówiąc byłam tam kilka razy ale nie wiem która to bramka :oops:

Posted

[quote name='malawaszka']Dzięki Gosiu! 16 stycznia w sumie już jutro, ale pewnie też od razu nie wyjdą stamtąd bo szczepienie tak? a Cybis też siedzi tyle miesięcy za tą bramką??? szczerze mówiąc byłam tam kilka razy ale nie wiem która to bramka :oops:[/QUOTE]

Zobacz, jak wchodzisz do schroniska zaraz po lewej masz drzwi "BIURO", idziesz prosto i zaraz w lewo, masz drzwi, którymi wychodzisz na schronisko. Po prawej masz izolatki (w pierwszym boksie powinna być duża i szeroka :D suka czarna podpalana i mały mix asta Axel) za tymi dwoma psiakami jest 7 izolatek, jak staniesz na wysokości 7-mki to na wprost masz bramkę, za bramką są boksy z kwarantanny :) Tak Cybis też tam jest, w b. 3. Z psami jest o tyle gorzej, że one muszą czekać na kastracje. Suka jak skończy kwarantannę, to tylko do szczepienia i może już iść.

A Ty chcesz je tylko zobaczyć, czy coś byś dla nich miała? Bo jak jest sytuacja, że ktoś ma dom dla psa z kwarantanny to można go np. poza koleją wykastrować, czy sukę wcześniej zaszczepić, żeby już mogła iść do adopcji.

Posted

chcę najpierw zobaczyć, może jedną małą suczkę bym mogła zabrać - nie wiem jeszcze bo czekam na informacje o jeszcze jednej sznupce z cieszyna :( jak zwykle za dużo ich jest a tymczasów brak :( jak ode mnie Bibi pojedzie do domu to może jakąś suczkę wezmę do siebie, jedną do Ulki12, ale którą to nie wiem... najbiedniej wygląda Emma :(

Posted

[quote name='malawaszka']chcę najpierw zobaczyć, może jedną małą suczkę bym mogła zabrać - nie wiem jeszcze bo czekam na informacje o jeszcze jednej sznupce z cieszyna :( jak zwykle za dużo ich jest a tymczasów brak :( jak ode mnie Bibi pojedzie do domu to może jakąś suczkę wezmę do siebie, jedną do Ulki12, ale którą to nie wiem... najbiedniej wygląda Emma :([/QUOTE]

No niestety psów zawsze za dużo, a domów brak :(
Jak będziesz już coś wiedziała to pisz do mnie, do Doroty albo na wątku Sosnowca :)

Posted

Dowiedziałam się,że pan nie odbierze Grzywka,bo się go zrzekł:angryy:powiem wam,że już jestem zmęczona tą nieodpowiedzialnością i bezmyślnością ludzką:shake:

Posted

[quote name='rita60']Dowiedziałam się,że pan nie odbierze Grzywka,bo się go zrzekł:angryy:powiem wam,że już jestem zmęczona tą nieodpowiedzialnością i bezmyślnością ludzką:shake:[/QUOTE]

no dokładnie Rita :( my się staramy, stajemy na głowie, zeby coś do przodu poszło, a taki jeden z drugim... ech szkoda słów :( mam dziś giga doła...

Posted

[quote name='malawaszka']no dokładnie Rita :( my się staramy, stajemy na głowie, zeby coś do przodu poszło, a taki jeden z drugim... ech szkoda słów :( mam dziś giga doła...[/QUOTE]
Ja też...to jest jak niekończąca się opowieść.

Posted

Właściciel powinien mieć obowiązek alimentacyjny, od którego tylko w szczególnych przypadkach można by było odstąpić. Może mniej chętnie ludzie nieodpowiedzialni decydowaliby się na posiadanie zwiarzaka.

Posted

[quote name='Fides79']proponuje żeby sobie moze pluszowego kupili, bedzie jeszcze bardziej idealny, nie trzeba bedzie wychodzic na spacery :diabloti:[/QUOTE]
No bez przesady, to nie są jakieś dzikie wymagania :P