Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

Czoko: Przebywa w Obornickim schronisku/ niedaleko poznania

Jest to mieszaniec sznaucera ma okolo 2-3 lat.
W schronisku przebywa juz około roku.
Jest bardzo przyjazny do ludzi może mieszkać
z dziecmi w wieku szkolnym nie wiem jak reaguje
na mniejsze dzieci.Musi to być tak że dziecko
które wie że krzywdy psiakowi się nie robi.
Do psiaków jest raczej miły,
w schronie ma kilka nad którymi lubi po dominować
a reszte psiaków go nie obchodzi.
Czoko stoi spokojnie gdy jest czesany,
daje bez żadnych sprzeciwów łapki i pozwala wszędzie
się dotykać. Ładnie chodzi na smyczy,
lubi chodzić na spacery na których może wyszaleć
się do woli.NIe wiemy jak psiak reaguje na koty i zwierzęta klatkowe
(np.Króliki,świnki morskie).
Sierść Czoko potrzebuje stałej opieki łatwo idzie
doprowadzić jego sierść do nie ładnego stanu i wtedy
trzeba trochę się pomęczyć by znów był ślicznY:)
Kontakt:
Tel.721-851-850
e-mail:[email protected]

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pisałam już Walu na Waszym wątku, że to piękny okaz psiaczka w typie jamniczka szorstkowłosego (tak mi się wydaje) ;) Wrzućcie dziewczynkę na jamniki w potrzebie! Ona powinna szybciutko znaleźć domek, tylko koniecznie trzeba zastrzec, że suczka będzie w przyszłości wysterylizowana.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Wala, da radę zrobić zdjęcie całej sylwetki Czoko?
Waszka, nie było go wcześniej tutaj? Bo siakoś mi tak mignął chyba, albo pomyliłam się.

kurcze ja nie kojarzę, ale czasem mi umyka jak od razu nie wstawię na stronę tylko odkładam na później :oops:

mala_czarna napisał(a):
Serio?? To ja niechcący zasugerowałam jamniorki. Przepraszam.

nie wiem - nie widać na tym zdjęciu jaką ma sylwetkę ale wydaje się, że długie łapki normalne

Wala2006 napisał(a):
Mogę zrobić mu zdjęcia w całej okazałości ale dopiero w sobotę...
Zapomniałam dodać że ma cięty ogon.
A dane już dopisuję :)

super- porób jak najwięcej - przy człowieku, żeby było widać wielkość i różne jakie dasz radę - tylko nie z góry :modla:
no i o co chodzi w tekście? na początku, że charakterny i co chce to osiągnie, a dalszy opis trochę temu przeczy

Posted

tak Reks też jest nadal w schronie już tak długo :-(
Jak pracownicą uda się go złapać to tak, bo jak na razie my
nie możemy same łapać psów na wybiegu ale postaram
się o to by jakieś foty jegoo zdobyć ;)

Posted

Drzagodha napisał(a):
Pomożecie? Chcemy je jak najszybciej zabrać od tej kobiety... Tymczasy dla czterech maluchów potrzebne! Mamy aktualnie pięć psów na tymczasach, inni znajomi nie chcą brać :placz:

ba, chętnie, tylko jak?! gdybym swoich nie miała to z dzika rozkosza i nie tylko na tymczas a tak? dupa

Ta Mamba jest boska, synek też, a tak swoją drogą, abstrahując od samych psiaków - niezłe to schronisko we Wrocku.... dla mnie rewelacja (jesli tak mozna powiedziec o schronisku)

Posted

Cudna Mamba :( i reszta... :(
Schronisko we Wrocku ponoć nówka i nowoczesne i w ogóle, tak ostatnio w TVN mówili. Wygląda nieźle jak na takie miejsce. Ale pytanie jacy ludzie w nim pracują.

Posted

no ma taki terierowy wyraz pyska, ale kto go tam wie czy jakiś sznaucer się nie wmieszał kiedyś...

Anita a co z tymi sznupkami małymi w Radomiu? masz jakieś wiesci jak ta mała po operacji?

Posted

Ja to mam chyba coś nie tak z głową. Dopiero teraz wypatrzyłam Mambę. Cudo jest z niej :( W schronie to sobie ona może mieć niezbyt przyjazny stosunek do innych psów. Rywalizacja, stres, ale ciekawe jaka ona jest poza schronem. W sensie na spacerach, w konfrontacji z drugim psem.

Posted

Nowy sznaucer Łódź

numer: 45
numer chip: 967000009169909
imię: Sznupek
wielkość: srednia
rasa: sznaucer
data przyjęcia: 2011-02-24
kwarantanna do 2011-03-10
przebywa w boksie: zwierzętarnia

opis: wolontariuszka o psiaku: "Sznupka przywiózł do schroniska patrol policyjny, który znalazł psa przywiązanego na wiadukcie w okolicy ul. Strykowaskiej. Psiak jest spokojny i zrównoważony, troszkę nieśmiały. Jest nieco większy od sznaucera średniego, mniejszy od olbrzymiego. Boi się innych psów, dlatego jeśli nie zjawi się właściciel, pies ma niewielkie szanse na przeżycie w boksach. Jest zadbany, więc mamy nadzieję, że komuś się zgubił. Czekamy na właściciela. Jeżeli się nie pojawi Sznupek zostanie przeznaczony do adopcji."

Kontakt w sprawie adopcji:

Sylwia 506 037 350

http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=5640