Dana i Muszkieterowie Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='lilk_a']samica muchy (plujki pospolitej) może znieść do 300 jaj, na świeżej padlinie lub na otwartej, ropiejącej ranie. larwy przechodzą przez trzy stadia Pierwsze po około 24 godzinach od złożenia jaj. Następne stadium rozpoczyna się po następnych 20 godzinach, a trzecie w ciągu kolejnych 48 godzin. Przy wystąpieniu korzystnych warunków, larwy żerują ("tuczą się") około trzech do czterech dni. Kiedy osiągną odpowiednią wielkość, następuje ich rozproszenie, w celu znalezienia odpowiedniego miejsce do przepoczwarzenia Larwy wdrążają się w żywą tkankę i odżywiają się nią powodując muszycę. więc nie trwało to dzień lub dwa tylko co najmniej cztery dni .....[/quote] A na pierwszych zdjęciach, po zabraniu Trevora, te larwy przecież już były :angryy: Jak można było tego nie zobaczyć ? :shake: Quote
coronaaj Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='lilk_a']samica muchy (plujki pospolitej) może znieść do 300 jaj, na świeżej padlinie lub na otwartej, ropiejącej ranie. larwy przechodzą przez trzy stadia Pierwsze po około 24 godzinach od złożenia jaj. Następne stadium rozpoczyna się po następnych 20 godzinach, a trzecie w ciągu kolejnych 48 godzin. Przy wystąpieniu korzystnych warunków, larwy żerują ("tuczą się") około trzech do czterech dni. Kiedy osiągną odpowiednią wielkość, następuje ich rozproszenie, w celu znalezienia odpowiedniego miejsce do przepoczwarzenia Larwy wdrążają się w żywą tkankę i odżywiają się nią powodując muszycę. więc nie trwało to dzień lub dwa tylko co najmniej cztery dni .....[/quote] :shake:Chyba tego uczono dr.K na Wydziale Weterynarii, no zapomnialam w latach 80tych ubieglego stulecia dawano:evil_lol: dyplomy "po znajomosci", z nakazu partyjnego,:evil_lol: koligacji, etc...kto pamieta ten dobrze wie..:diabloti: Quote
al-ka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 CORONAAJ na kazdym roku była co najmniej jedna osoba,która współpracowała z SB(donosiła na kolegów studentów ) i taka osoba MUSIAŁA zdawać egzaminy i przechodzić na następny rok:angryy: choćby była głupsza od nogi stołowej. Quote
Kika9004 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='al-ka']CORONAAJ na kazdym roku była co najmniej jedna osoba,która współpracowała z SB(donosiła na kolegów studentów ) i taka osoba MUSIAŁA zdawać egzaminy i przechodzić na następny rok:angryy: choćby była głupsza od nogi stołowej.[/quote] Zapewne doktorek do nich należał. :angryy: Quote
Margo05 Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Matko, studenci też? Ale ja naiwna jestem, wydawało mi się, że jak na listę IPN to za młody jest :razz: Quote
carolinascotties Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='Margo05']Matko, studenci też? Ale ja naiwna jestem, wydawało mi się, że jak na listę IPN to za młody jest :razz:[/quote] Margo pisalam do Ciebie PW - dotarlo? Quote
Kociabanda2 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 !!!!!!!!!!!! Kochani! Nie wiem na jakim etapie sprawy weta-kata jesteście (nie mam nieststy czas poczytać całego wątku), ale być może mam dla Was coś co Was zainteresuje! Po przeczytaniu pierwszej strony tego wątku skopiowałam podstawowe info i rozesłałam mailem po znajomych i do Posłów (uważam, że takie informacje powinny trafiać do świadomości elit rządzących - może konkretne przypadki sprawią, że poświęcą więcej uwagi problemom zwierząt) licząc na to, że może mój mail dotrze do kogoś z potrzebnych Wam świadków. Treść maila poniżej: [I]Wołomin - "dr" Klamczyński [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/ofiary-kata-trevora-protest-post-1-poszukiwani-swiadkowie-146670/#post12980429[/URL] [B]Takie "leczenie" zwierząt nie może ujść na sucho![/B] [B]Ktokolwiek wie, ktokolwiek brał psa od niego, ktokolwiek ma jakieś dokumenty świadczące o jego karygodnych działaniach - proszę o kontakt z Fundacją EMIR !! [/B] [B][COLOR=Red] e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] tel. 601-300-726, 046 857-88-27, 785-850-085 [/COLOR][/B] Jeśli masz jakiekolwiek informacje, które mogłyby nam pomóc w skazaniu tego zwyrodnialca NAPISZ NAM O TYM: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/ofiary-kata-trevora-protest-post-1-poszukiwani-swiadkowie-146670/#post12980429[/URL][/I] [SIZE=4][B] Odpisała mi Pani Posłanka Grażyna Gęsicka:[/B][/SIZE] [I][SIZE=2][B]Szanowna Pani,[/B][/SIZE][/I] [I][SIZE=2][B]na szczęście nie miałam do czynienia z tym panem, ale jestem wstrząśnięta faktem, ze w cywilizowanym kraju, jakim jest Polska możliwe są podobne praktyki. Jestem posłem, jeśli uznają Państwo, ze potrzebne byłyby jakieś zmiany przepisów lub inna interwencja poselska, proszę o kontakt[/B][/SIZE][/I] [I][B][SIZE=2]pozdrawiam[/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=2]Grazyna Gesicka [/SIZE][/B][/I] [email][email protected][/email] Może na którym etapie postępowania w sprawie tego pseudoweta przyda Wam się takie wsparcie ???? Quote
magdalenas Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 ten czlowieczek, pseudowet. powinien zajac sie pisaniem bajeczek dla dzieci i tym ulzyc swej wybujalej fantazji. zapewne wie,ze wystawia sie na smiesznosc, przyjmujac taka linie obrony, ale dla niego, to teraz mniejsze zlo. nie ma co sie zastanawiac nad jego wypowiedziami, bo bez watpienia nie jest on milosnikiem zwierzat, nie prowadzi swojej dzialalnosci dla ich dobra i zadne doswiadczenie lekarskie nie daje mu przyzwolenia na zaniechanie udzielenia pomocy cierpiacemu zwierzeciu. trzymam kciuki i nie dajcie sie poniesc emocjom. Quote
carolinascotties Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 :multi: to bardzo wazna wiadomosc! Quote
magda.ymail Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 o, kolejny dowód, że kłamie...niby weterynarz...takie rzeczy chyba też powinien wiedzieć ;| Dostałam odpowiedz od Pani z fundacji Emir, iż zapisała moje dane i obiecuje że smierć Trevora nie będzie darowana... Quote
Kociabanda2 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='Kociabanda2']!!!!!!!!!!!! [SIZE=1]Kochani! Nie wiem na jakim etapie sprawy weta-kata jesteście (nie mam nieststy czas poczytać całego wątku), ale być może mam dla Was coś co Was zainteresuje! Po przeczytaniu pierwszej strony tego wątku skopiowałam podstawowe info i rozesłałam mailem po znajomych i do Posłów (uważam, że takie informacje powinny trafiać do świadomości elit rządzących - może konkretne przypadki sprawią, że poświęcą więcej uwagi problemom zwierząt) licząc na to, że może mój mail dotrze do kogoś z potrzebnych Wam świadków. Treść maila poniżej: [I]Wołomin - "dr" Klamczyński [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/ofiary-kata-trevora-protest-post-1-poszukiwani-swiadkowie-146670/#post12980429[/URL] [B]Takie "leczenie" zwierząt nie może ujść na sucho![/B] [B]Ktokolwiek wie, ktokolwiek brał psa od niego, ktokolwiek ma jakieś dokumenty świadczące o jego karygodnych działaniach - proszę o kontakt z Fundacją EMIR !! [/B] [B][COLOR=Red] e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] tel. 601-300-726, 046 857-88-27, 785-850-085 [/COLOR][/B] Jeśli masz jakiekolwiek informacje, które mogłyby nam pomóc w skazaniu tego zwyrodnialca NAPISZ NAM O TYM: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/ofiary-kata-trevora-protest-post-1-poszukiwani-swiadkowie-146670/#post12980429[/URL][/I] [/SIZE] [SIZE=1][B] Odpisała mi Pani Posłanka Grażyna Gęsicka:[/B] [I][B]Szanowna Pani,[/B][/I] [I][B]na szczęście nie miałam do czynienia z tym panem, ale jestem wstrząśnięta faktem, ze w cywilizowanym kraju, jakim jest Polska możliwe są podobne praktyki. Jestem posłem, jeśli uznają Państwo, ze potrzebne byłyby jakieś zmiany przepisów lub inna interwencja poselska, proszę o kontakt[/B][/I] [I][B]pozdrawiam[/B][/I] [I][B]Grazyna Gesicka [/B][/I] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/SIZE] Może na którym etapie postępowania w sprawie tego pseudoweta przyda Wam się takie wsparcie ????[/quote] Tak odpowiedziałam Pani Posłance: [I]Witam, Serdecznie dziękuję za zainteresowanie problemem i odpowiedź!!! Pozwoliłam sobie zacytować Pani maila na forum dotyczącym sprawy pseudoweterynarza. Mam nadzieję, że wolentariusze zajmujący się tą sprawą zdołają odszukać dość świadków i doprowadzić ją do końca. Odnośnie zmian przepisów - są one niewątpliwie bardzo potrzebne! Dziś znęcanie się nad zwierzętami, okaleczanie ich uchodzi zwyrodnialcom na sucho pod pretekstem "niskiej szkodliwości społecznej". To nie do pomyślenia! Ogromnym problemem jest także przepełnienie w schroniskach, podpisywanie przez gminy umów z hyclami bez podpisania umowy ze schroniskiem, którzy nie wiadomo co robią ze złapanymi zwierzętami (niektórzy mordują je w lasach) oraz działalność tak zwanych pseudohodowli. Dogomaniacy wiele wysiłku włożyli w wyszczególnienie najważniejszych problemów -[B] w załącznikach[/B] i sformułowanie postulatów. Kilka wartych zastanowienia uwag można znaleźć także na wątku poświęconym majowemu wystąpieniu obywatelskiemu w sejmie. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/wystapienie-obywatelskie-w-sejmie-inicjatywa-pelnomocnika-d-s-ochrony-zwierzat-134726/[/URL] Nie wiem czy to prawda, ale niektórzy dogomaniacy twierdzą, że PO dostało już jakiś czas temu na ręce gotowy projekt nowej ustawy. Przygotowywali ją prawnicy i miłośnicy zwierząt. Nie rozumiem czemu nie została do tej pory poddana głosowaniu. Wszyscy bylibyśmy ogromnie Pani wdzięczni jeśli zechciałaby Pani pochylić się nad tym projektem. Z wyrazami szacunku Kamila itd [/I] Ależ bym chciała żeby wreszcie coś się ruszyło w naszym prawie!! No bo na dzień dzisiejszy... w takiej sprawie pseudoweta i zamordowanego przez niego biudulka bernadrynka.... sprawca znany, świadków zapewne choć kilku już macie, a może znajdziecie więcej... i co? Sąd i 100zł grzywny. A to przecież morderca do ciężkiej %$#$y! Trzymam kciuki za Waszą wygraną !! i paciorek za duszyczkę psiaka (choć wierząca przesadnie nie jestem, ale dla zwierzątek czasem robię wyjątek :) ), bo co do istnienia duszy u niektórych ludzi mam więcej wątpliwości :angryy: Jak ktoś jeszcze odpowie mi na maila w sprawie świadków to będę się odzywać. Tymczasem pozdrawiam Wszystkich dzielnych Dogomaniaków! Quote
Ewelina.w38 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 dostałam odp. od miasta Marki tej treści: szanowna Pani! Gmina Miasto Marki nie ma podpisanej i nie współpracuje z tą firmą od kilku lat. Jeżeli ktoś umieszcza tam zwierzęta to robi to na swój użytek i sumienie. Inne UM albo programy interwencyjne milczą! Quote
Margo05 Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Dziewczyny, pięknie Wam dziękuję za wszelkie próby nagłośnienia sprawy. Takich jak on jest niestety i tylko restrykcyjne prawo i jego egzekwowanie może to ukrócić. Dzięki raz jeszcze. Quote
Kika9004 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [IMG]http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/bannery/bern.jpg[/IMG] [B]WYKONANY PRZEZ [U]FEIGNED[/U][/B] Wstawcie do pierwszego postu!!! Quote
al-ka Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Kika9004'][IMG]http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/bannery/bern.jpg[/IMG] [B]WYKONANY PRZEZ [U]FEIGNED[/U][/B] Wstawcie do pierwszego postu!!![/quote] Banerek bardzo sugestywny,ale moim skromnym zdaniem nazywanie tego indywiduum rzeżnikiem to dla niego zbyt wielki KOMPLEMENT,a dla rzeżników(profesji skądinąd dla mięsożerców potrzebnej i użytecznej) jest niestety obrażliwe.Proponowałabym raczej słowo rakarz czyli hycel. Quote
monka2 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 napisalam do znajomej ktora pracuje w wiesciach. moze ktos z tej gazety sie tym zainteresuje?? Quote
al-ka Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Zainteresowano się już dwa tygodnie temu: [url=http://www.wiesci.com.pl/?f=xml/200939.xml&p=5]Wieści Podwarszawskie[/url] [url=http://www.wiesci.com.pl/?f=xml/200940.xml&p=5]Wieści Podwarszawskie[/url] Quote
monka2 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Aha!czyli nie jestem na bieząco.dzięki za linki Quote
Erazm Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Czy info na temat procesu bedzie podawane na dogo? czy jeszcze gdzies trzeba pisac? Quote
kahoona Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 do procesu jeszcze daleko, Erazm... ale oczywiście, że informacje będziemy podawać Quote
kahoona Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 pilnie trzeba pisać do Halinowa - gmina ma ciągle umowę z panem doktorem K. i prawdopodobnie w tej gminie pan K. wygrał przetarg na budowę i prwadzenie schroniska mail do naczelnika wydz. gospodarki komunalnej: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [U]może tekst w typie poniższego do pani burmistrz?:[/U] [I][COLOR=Red]Szanowna Pani Burmistrz, Dlaczego gmina Halinów ma w dalszym ciągu podpisana umowę z nielegalnie działającym schroniskiem w Wołominie? Dlaczego Halinów mając doniesienia iż schronisko w Wołominie jest schroniskiem nielegalnym (do sprawdzenia w inspektoracie weterynarii) nie zerwała tej umowy w trybie natychmiastowym? Dlaczego gmina Halinów świadomie łamie prawo? Czy gmina Halinów złożyla doniesienie do prokuratury, z urzędu, o prowadzenie nielegalnej działalności przez p. Klamczyńskiego (poświadczanie nieprawdy) a przez to wyłudzanie pieniędzy publicznych? Jaki los spotkał psy z Waszej gminy oddane p. Klamczyńskiemu w latach 2008/2009 pod opiekę? [/COLOR] [/I]można na mail:[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] albo z ich strony bezpośrednio: [url=http://www.halinow.pl/135-4210876552524.htm]Mieszkańcy[/url] Quote
Erazm Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Zrobione, moze dodac w tytule, bo ogladalnosc watku spada. Quote
al-ka Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Nie wiem,czy dobrze myślę,ale może warto tez byłoby zewrzeć szyki z mieszkańcami gminy i wykorzystać ich prężność(stowarzyszenie EKOOCHRONA wygrało batalię o zmianę przebiegu wschodniej obwodnicy W-Wy).Forum mieszkańców: [url=http://halinow.org/forum_halinow/viewforum.php?f=3]Gmina Halinów :: Zobacz Forum - Forum mieszkańców[/url] Quote
Margo05 Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 al-ka, dobrze myślisz :) Tytuł zmieniłam. Quote
Recommended Posts