Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

biedna sunia :shake: tak długie cewnikowanie to nic dobrego , nie dość że boli , to jeszcze wtórnie uszkadza działanie zwieracza , doprowadza też do zakażenia ,bo to zawsze ciało obce , nerki też chyba nie pracują jak powinny przy przepełnionym pęcherzu .....
a jakie lekarstwa dostaje ? czy tylko jest cewnikowana ?

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anhata napisał(a):
nie wiem do kiedy...co i jak...poprsotu nie wiem..:/:placz:

:placz::placz::placz::placz::placz:....nie..no nie umiem pogodzic sie z mysla ze Kikunia moze odejsc...bo oprocz tej dolegliwosci jest chyba w niezlym stanie..??Choc ostatnio byla osowiala pamietam....:shake::shake::shake:rozważacie mozliwośc......:placz::placz:?????

Posted

u Kiki nie działa jeden z waznych narządów nie da sie bez niego zyć Nie da sie też mówic , ze oprocz tego ma sie dobrze. To troche tak jak ktoś czeka na przeszczep organu ale oprocz tego ma sie niezle. Suka jest bardzo chora. Ciągle cewnikowana, zatruwa sie moczem,. Czekamy jeszcze troche. Jeśli nic sie nie wydarzy trzeba będzie ją uśpić.

wszyscy bardzo to przezywmy dlatego nie dziwcie sie, ze nie ma wieści po prostu nie da sie o tym pisać. Jak cos sie wydarzy poinformujemy was o tym.

Posted

pati napisał(a):
u Kiki nie działa jeden z waznych narządów nie da sie bez niego zyć Nie da sie też mówic , ze oprocz tego ma sie dobrze. To troche tak jak ktoś czeka na przeszczep organu ale oprocz tego ma sie niezle. Suka jest bardzo chora. Ciągle cewnikowana, zatruwa sie moczem,. Czekamy jeszcze troche. Jeśli nic sie nie wydarzy trzeba będzie ją uśpić.

wszyscy bardzo to przezywmy dlatego nie dziwcie sie, ze nie ma wieści po prostu nie da sie o tym pisać. Jak cos sie wydarzy poinformujemy was o tym.

wiem...rozumiem..licze się z najgorszym..ale probuje sie pocieszać...szukać czegoś zeby sie "zaczepić"....nie chcę myśleć o najgorszym..nie umiem nawet....i ciagle liczę na cud....

Posted

U Bory stał sie cud.....w "ostatniech chwili"..ale sie podniosla...dlaczego ciągle wierzę, ze u Kikuni też cud sie zdarzy??Ja naprawde wierzę w ten cud..Kikuniu..dziewczynko nasza....wreszcie dogo wraca..i mozemy byc u Ciebie..ale i tak sercem i myslami bylam z Toba nieustannie...wolam do sw. Franciszka..przeciez musi usłyszeć..i musi Ciebie zobaczyć...a jak juz Ciebie zobaczy- nie ma szans zeby nie postaral sie o pomoc.....zdrowiej nam Malenka..prosze....prosze....

Posted

Kikuś...dośc już chorowania....koniec tego dobrego..juz nam zdrowiej i zacznij siusiać.....Kochana nasza Dziewczynko....nie szalej juz bo my sie tu wykonczymy...czas juz zdrowieć i żyć pełnią życia i radości....wierzę,że potrafisz to dla nas zrobić....no prosze...zbierz się w sobie i..pociiśnij Kochana.....proszę......

Posted

jeszcze nic straconego

nadzieja jest zawsze ........chyba

Troszkę zaoffuje
Pomoc potrzebna
Szukamy na gwałt DT, chociaz dla jednej istotki

[quote name='Beata M']Byłam u maluchów.Patrze i oczom nie wierze....jeden po ulicy zapierdziela....
Niestety jaki gospodarz takie ogrodzenie,płot lichy,ogromne szpary...a maluchy się od Zorki uczą wychodzić.
Spotkałam dwie dziewczynki które sobie pieski biorą do zabawy :( powiedziałam im,że piesków zabierać nie można.
Że jeśli chcą mogą przychodzić,przyniesć szczeniaczkom mleka,kocyk,jedzenie dla mamy ale nie wolno ich wynosić.
Chyba dotarło...
Powiedziały mi,że jutro ma przyjechać jakaś pani i zabrać dwie suczki

Dałam p.Andrzejowi do zrozumienia,że będę jutro z flaszką i jeśli będa wszystkie pieski flaszke dostanie ;)

Co mamy robić????
Moja mama przyjmie Zorke i dwa szczeniaki na DT(Zorka zostałaby wysterylizowana)
Więcej nie jest w stanie przygarnąć(ma 3 swoje psy kota i kota na DT oraz mężą-gdyby męża nie było przyjełaby wszystkie)

Czy mamy zabrać Zorke i 2 szczeniaki do mamy a cztery szczeniaki do schronu :( ? Jak wybrać dwa z sześciu,które skazać na schron?
Czy zostawić całą rodzinke u p.Andrzeja?

http://www.dogomania.pl/threads/172063-6-szczeniaczkA-w-maA-e-kulki-szukajAE-DT-i-DS

Posted

[quote name='lilith27']jeszcze nic straconego

nadzieja jest zawsze ........chyba

Troszkę zaoffuje
Pomoc potrzebna
Szukamy na gwałt DT, chociaz dla jednej istotki

http://www.dogomania.pl/threads/172063-6-szczeniaczkA-w-maA-e-kulki-szukajAE-DT-i-DSUps...ja nawet tam nie wchodzę...juz mi wystarczy to co przeczytalam..:(:(kompletnie nie mam pomyslu co zrobic w takiej sutyacji..:(:(
Kikuniu...walczysz prawda?????walcz proszę i zwyciezaj...cięgle wierzę, ze się uda....

Posted

no cóż goniu
psy są już u mnie na działce
teraz szukamy wsparcia finansowego na szczepienia i odrobaczenia
czeka nas też walka z pchłami
szukamy tez domków stałych

psy są u mnie ponieważ Ewa zadeklarowała, iż bez względu na to co się stanie z Kiki
nie jestem zobowiązana już trzymac dla niej miejsca
Kiki jeśli wydobrzeje trafi pod skrzydła Ewy i Ani

co u Kiki? nie wiem szczerze
trzymam kciuki za suczki Monę i Kiki
ale boję się zadzwonić i pytać

na wątek szczeniaków śmiało i bez obaw możesz zajrzeć

Posted

Mielismy obiecane ze gdyby cokolwiek sie zmienilo- napiszą nam tutaj dziewczyny na watku....wiec chyba bez wiekszych zmian..ale mam nadzieje, ze Kikunia żyje- a poki zyje- poty jest nadzieja, ze da rade....i ja ja mam....
a do szczeniorkow zajrze...tyllko pozniej- jak ogarbne "chalupe"(marne 50 metrow nie moze byc chalupa:D)

Posted

Kiki w dalszym ciagu przebywa u Pati...jest bez zmian....bedzie zyla dopoki bedzie chciala....zalezy od jej checi przetrwania i sily woli ...jak sie cos zmieni od razu damy znac...
Mona ma sie bardzo dobrze...jest radosna......ma swoje stale miejsca do zalatwiania sie :)....w dalszym ciagu jest wszystkiego ciekawa....lubi siadac na dworzu i sie przygladac, czym zwraca na siebie uwage przechodniow....podaje lape :)
p.s. cos tu dogo znowu szaleje

Posted

anhata napisał(a):
ehh..gdyby ona wiedziala ile ososb o niej wie,pamieta :)

Bardzo leży mi na sercu...bardzo..i pewnie takich jak ja jescze by sie "troszkę" znalazło....dlatego Kikunia.....walcz i zwyciężaj dziewczynko....dla nas i dla siebie....:)