Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moje dziewuchy dostaja juz niezłej głupawki.Maja juz dość kiszenia sie w domu i postanowiły urzadzać rajdy po pokojach - wiecie co to oznacza dla sfatygowanego juz i tak parkietu i ścian..hehe.
Jak Wasze psiaki znosza tą przedłużającą sie niepogodę??
Ciekawy jestem cóz takiego moga wymyslac bulowate kiedy sie nudża;)

Posted

Mam dejavu 8) Ale jak już kiedyś pisałam, kiedy pada deszcz to zwierzęta się cieszą. Athek wyłazi i korzysta z błota. No chyba, że nie ma błota a sam ulewny deszcz, wtedy składa uszy w uszatki i chodzi na paluszkach. A mieszkanie... zawsze jest biedne, nie tylko w niepogodę :wink:

Posted

No tak błotko fajna sprawa przeciez....a jak sie wraca do domu i pancio chce wytrzec łapki wszytskie zwierzeta sie rozpierzchaja a jak się woła jedno to oczywiście przychodzi zaraz ale to drugie...hehehe i tak w kółko.
Faktycznie teraz sobie przypominam ten topik...ale sam temat to juz wspólnie zaporzyczony z piosenki...hihih czyż nie??:)

Posted

Marudzą wasze? Moja zakopuje sie pod kocykiem i oddaje się w ramiona morfeusza na wiele godzin. Brzydka pogoda oznacza: pańcia pozwoli wejsć do wyrka, tulić się do siebie pół dnia, daje nieziemskie psie pyszności, niech zawsze pada! :wink: :lol:
A na dworze zawsze jak jest mokro chodzi na palcach, kuli uszy a wieczorem chowa sie po kątach, bo nie chce iść na dwór.

Posted

Czyżby wszystkie dziewczynki takie wrażliwe? :)
Moja Alfa wogóle nie chciała wyjść rano z domu. :shake: Na pierwsze siku zdecydowała się dopiero o 13-tej. Już poważnie zastanawiam się nad jakąś kurteczką przeciwdeszczową dla niej. I koniecznie buciki. I trawa musi być wykoszona by podczas sikania nie dotykać tyłeczkiem czegoś mokrego i zimnego :oops: . brrrrr.

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
.... Brzydka pogoda oznacza: pańcia pozwoli wejsć do wyrka, tulić się do siebie pół dnia, daje nieziemskie psie pyszności, niech zawsze pada! :wink: :lol:
.

O jak dobrze ma ta Pańcia, co może wylegiwać się w wyrku pół dnia!!!Tez tak chcę!!!

Mojej Bunieczce deszczyk bardzo nie przeszkadza. Jak wychodzi z domku, to owszem ma chwile zawahania, czyli gapi się w chodnik, jakby zdziwiona o co chodzi, ale potem juz normalka: szaleństwo za patykiem. Za to jak wróci do domku to dopiero przypomina sobie, że jest cała przemoczona i wtedy zaczyna się otrząsanie, trzepanie czy jak by to nie zwał :evilbat: nogi rozjeżdzają się we wszystkich kierunkach a ciało całe w konwulsjach :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Posted

U nas szaleństwo z patykiem zazwyczaj połączone jest z grzebaniem tym patykiem w błotnych kałużach i podcięcie nim kilka sekund później nóg pańci. Oczywiście z szerokim uśmiechem na pysku i miną mówiącą "no to spróbuj oddać" 8)

Posted

U Chrumy wszystko zalezy od frisbee... :evilbat:

Tzn jak pancia zeswiruje i w deszcz jej sie chce frisbee rzucac, to sucz biega jak glupia nie zwazajac na blocko i kaluze.

Jak pancia czuje sie dobrze, czyli zostawia frisbee w domu, to sucz tupta za pancia na paluszkach starannie omijajac kaluze i podnoszac lapki baaaardzo wysoko na trawie, a potem szybciutko do domku i spac.

Co do powrotu do domu ubloconego psa, to Chrum jest pod tym wzgledem wyjatkowo dobrze wychowana (czego nie moge powiedziec o kilku innych aspektach psiej etykiety :roll: )

Mianowicie po wejsciu do domu sucz siada w przedpokoju i czeka, az pancia wezmie sciere. Najpierw czyszczony jest grzbiet i boczki, a potem komenda "zdechl pies" i czyscimy podwozie. 8)

Mamo... jak ja tesknie za ta swinia!!! :cry:

Posted

Oj, biedni wy bulowaci z tymi delikatnymi stworzinkami 8)

Ale ja tez biedna, bo choć mojej kudłatej stworze żadna pogoda niestraszna, to deszczową porą jestem uszczęśliwiana na siłe i mam w domu plażę - wszedzie piasek :evilbat: Choćbym nie wiem jak dokładnie stworę po spacerze z błota wytarła i tak kupa na futrze zostaje :roll:

Posted

GOSIA09 napisał(a):
Dag napisał(a):
Mamo... jak ja tesknie za ta swinia!!! :cry:

Właśnie Dag kiedy wrócisz do swojej świnki :question:

juz niecale dwa miesiace mi zostaly na wygnaniu... 8) a potem bede sciskala swinie, az ja udusze :evilbat: