Jump to content
Dogomania

Kudłacze w potrzebie - wątek dyskusyjny - PROSZĘ O NIE CYTOWANIE ZDJĘĆ

Recommended Posts

Posted

[quote name='ladySwallow']Są na liście, a pitbulli na niej nie ma, więc to czcze gadanie - to jak, pisałyście do ciotek astowych?[/QUOTE]

Nie wiem czy ktoś pisał. A z pittbulami to kiedyś słyszałam wytłumaczenie: jedne są groźne dla ludzi, inne dla psów, stąd jedne są na liscie a drugich nie ma :roll: Głupie tłumaczenie :roll: ja się nie znam niestety, prawdą jest ze sporo jest pseudohodowli amstafów - po co to można tylko się domyślać :(

Posted

Pewnie, że jest masa pseudo, ale ja bym chyba bardziej bała się wejść do boksu z ONkami, niż z astami - bo ast jak nie chce, to od razu widać, a onek to się sierota taka cieszy i cieszy ;)

Posted

No a ja się przyznam, że mam swojego amstafa w schronisku ulubieńca....
Jest po prostu fantastyczny, silny, piękny, umięśniony:) do ludzi złoto nie pies. Karny, posłuchany. Uwielbia spacery, patyki i zimną wodę w Pilicy:):):)
a jak kość dostaje to hyc do budy i dopiero jak nie ma darczyńcy szybciutko zakopuje skarb:):):)

No jest przy budzie na łańcuchu, bo faktycznie innych psiaków nie lubi zbytnio. Tylko że, nie zawsze on wszczynał awantury, a że silny to i wychodził zwycięsko.

Posted

Wydaje mi się że z psami groźnymi chodzi o to że one albo atakuja bez uprzedzenia albo się dość silnie odgryzają innym psom tzn. jak je inny pies zaczepi to nie bronią się tylko już atakują tak do końca.
U mnie na osiedlu jest np rotwailer, też niebezpieczna rasa. Ale właścicielka chodzi bez kagańca. Jak raz przechodziła koło mnie a ja z psem to myślałam że ten rotweiler ze złości aż się urwie ze smyczy. Mój pies popatrzył spokojnie, i się odwrócił (naiwny myślał że kompan do zabawy idzie) bo skoro tamten szczeka i zły taki to co się bedzie z nim zadawał. A ja szłam kawałeczek za nim to myślałam że mi kawałek poopy wyrwie , naprawdę się bałam.

Posted

[quote name='Dogo07']A jaki jest problem z Guciem ? Bo on miał do tego behawiorysty chodzić i co ? Już lepiej ?[/QUOTE]

Chyba lepiej, nadal szuka domu, bo pani zrezygnowała z adopcji :-(

U mnie na osiedlu amstaf zagryzł jamnika i nie był to agresywny jamnik, tylko spokojny :-( Nie wiem czy właściciel odpowie. boli mnie serce. To jeden z tych mięśniaków-kretynów któremu straż miejska boi się podskoczyć :shake:

Posted

to zależy jak pewnie ułożony, ja się amstafów bałam i w sumie boję.
Muszkieter jest wyjątkiem, może dlatego, że tak długo w schronisku jest? Dwa lata?
I jak miałam się do niego nie przekonać? Skoro co tydzień się tyle czasu widujemy?

Posted

Z Guciem juz wszystko wporzadku tzn jeżeli postepuje sie wg wskazówek behawiorysty - to wszystko jest ok , przychodzi sie nawet do mnie przytulac, nauczył sie podstawowych komend.

Błagam pomóżcie, nie chce zeby wrócił do schronu on tego szoku nie przeżyje:(

Posted

Tylko jak tu znaleźć dt na dwa tygodnie w okresie świątecznym. Ciężko będzie, bo ludzie raczej wyjeżdżają. No i pewnie w okolicy by się przydał żeby nie jeździł po całej Polsce.

[B]GUCIO szuka dt na dwa tygodnie.[/B]

Posted

[quote name='zerduszko']Na której??

Błagam Was, nie zaczynajcie tematu astów, jeszcze w taki sposób :lol:[/QUOTE]

A dlaczego?? Miałam do czynienia ze strażą miejską i astem ostatnio więc z tego względu swoje doświadczenia wypowiadać też mogę. Szczególnie że to założony przeze mnie wątek..
Wg straży miejskiej są na liście psów tak zwanych agresywnych - skoro wg ciebie nie są to zrób szkolenie straży miejskiej :diabloti: Nie wiem co zrobią właścicielowi tego asta który na moim osiedlu zagryzł jamnika, mam jednak nadzieję że coś z nim zrobią bo szkoda innych psów. Tym bardziej że jamnik stał pod sklepem, a ast przechodził z rąbniętym właścicielem, także na inne psy też się może rzucić.
I NIE MÓWIĘ że wszystkie są agresywne, bo nawet briard zagryzł szczeniaka jamnika więc świry i wśród innych ras się zdarzają.

Posted

Ja myślę, że Leni ma racje w każdej rasie można znaleźć wariata i cudowne słodkie, albo zrównoważone psiaki.
Już nie wiem czy mogę się w temacie astów odzywać:)

Posted

[quote name='leni356']No masakra :shake: skąd tu domów tyle wziąć, mało jest miłośników amstafów :-([/QUOTE]
miłosników amstafów jest dużo, tylko u nas są zaostrzone kontrole przedadopcyjne i tego ludzie się boją.. dlatego w "alei amstafów" siedzi ze 20 astków...
[quote name='Dogo07']A amstafy to chyba te groźne psy są.[/QUOTE]
eeetam groźne.... w stanach np więcej jest pogryzień ludzi przez goldeny i labradory oraz owczarki niż przez amsrtafy...
[quote name='Dogo07']Gdzieś czytałam na wątku jak strasznie potrafiły innego pieska schroniskowego zabić :(.[/QUOTE]
no błagam.. jak mogły zabić skoro siedzą osobno/???
u nas zagryzają wcale nie jakieś wielkie groźne psy.. każdy pies w którymś momencie może okazać agresje.....
Przynajmniej u nas nie było przypadku zagryzienia przez amstafa
Jak nie właściwie poprowadzisz ratlerka to tez będzie agresywny.... :shake: ile jest oszołomów którzy uczą agresji swoje psy..
A w świecie panuje takie durne przekonanie, że jak amstaff to morderca!!!!:angryy: każdy duży pies może stać się "mordercą"
BARDZO BYM PROSIŁA WAS o OGLĄDNIĘCIE TEGO FILMIKU!!!!!
Tu jest cała prawda o psach typu bull....

[video=youtube;EoOYFuvgBh0]http://www.youtube.com/watch?v=EoOYFuvgBh0[/video]

i ten:

[video=youtube;DQ9Te3A17LQ]http://www.youtube.com/watch?v=DQ9Te3A17LQ&feature=related[/video]

i ten:

[video=youtube;xWyz9WAIakQ]http://www.youtube.com/watch?gl=PL&feature=related&v=xWyz9WAIakQ[/video]

zobaczycie jak niesprawiedliwie się je traktuje....

[quote name='ladySwallow']Nie przesadzałabym ze stereotypami. Dziewczyny od astów wiedzą?[/QUOTE]

wiedzą ;)
tu jest wątek krakowskich bulków:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/174348-KRAKOWSKIE-BULOWATE-jest-ich-caA-a-masa[/url]
[quote name='leni356']Są na liście ras tzw. agresywnych.[/QUOTE]
nie.. na liscie raz agresywnnych są pitt bulle a nie amstafy ;)

Posted

Smutno się troszkę zrobiło na wątku Kudłaczy w potrzebie.
Może faktycznie wrócić do tematu głównego.
Ja nawiązałam tylko do amstaffów.
No bo tak sobie myślę że taki groźny amstaff to sobie siedzi pewnie sam w boksie (i do tego z ocieplaną podłogą) a biedny ślepy starszy kudłaczek (pisze tu o krakowskim schroniskowcu) musi się cisnąć z innymi psami w przepełnionym boksie i pewnie bardzo się tam boi i nikt się jakoś nie przejmuje tym że go mogą inne psy zagryźć bo kaleki.
I gdzie tutaj jest sprawiedliwość, to on biedak powinien być bezpieczny w pojedynczym boksie.
:(

Posted

[quote name='Dogo07']
No bo tak sobie myślę że taki groźny amstaff to sobie siedzi pewnie sam w boksie (i do tego z ocieplaną podłogą) a biedny ślepy starszy kudłaczek (pisze tu o krakowskim schroniskowcu) musi się cisnąć z innymi psami w przepełnionym boksie i pewnie bardzo się tam boi i nikt się jakoś nie przejmuje tym że go mogą inne psy zagryźć bo kaleki.
:([/QUOTE]

a ja bym powiedziała, ze jednak wole że te staruszki siedzą w zbiorczych bo siedzą w BUDYNKU a amstafy siedzą w budzie .. na POLU....