leni356 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 [quote name='Asior']:evil_lol::evil_lol::evil_lol: się kuleżanka wkurzyła :)[/QUOTE] Nie pierwszy raz :) a z tym cytowaniem to niestety jak grochem o ścianę Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Nie chodzi o to czy psy należą do tej listy tylko o ich uwarunkowania jako psów groźnych. Quote
leni356 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 [quote name='ladySwallow']Są na liście, a pitbulli na niej nie ma, więc to czcze gadanie - to jak, pisałyście do ciotek astowych?[/QUOTE] Nie wiem czy ktoś pisał. A z pittbulami to kiedyś słyszałam wytłumaczenie: jedne są groźne dla ludzi, inne dla psów, stąd jedne są na liscie a drugich nie ma :roll: Głupie tłumaczenie :roll: ja się nie znam niestety, prawdą jest ze sporo jest pseudohodowli amstafów - po co to można tylko się domyślać :( Quote
LadyS Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Pewnie, że jest masa pseudo, ale ja bym chyba bardziej bała się wejść do boksu z ONkami, niż z astami - bo ast jak nie chce, to od razu widać, a onek to się sierota taka cieszy i cieszy ;) Quote
ocelot Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 No a ja się przyznam, że mam swojego amstafa w schronisku ulubieńca.... Jest po prostu fantastyczny, silny, piękny, umięśniony:) do ludzi złoto nie pies. Karny, posłuchany. Uwielbia spacery, patyki i zimną wodę w Pilicy:):):) a jak kość dostaje to hyc do budy i dopiero jak nie ma darczyńcy szybciutko zakopuje skarb:):):) No jest przy budzie na łańcuchu, bo faktycznie innych psiaków nie lubi zbytnio. Tylko że, nie zawsze on wszczynał awantury, a że silny to i wychodził zwycięsko. Quote
emdziolek Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Dziewczyny błagam o pomoc!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/172670-POMOCY-POMOCY-POMOCY-Pilnie-DT-na-7-dni-potrzebny-BA-AGAM-O-POMOC[/url] PILNE!!!!!!! Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Wydaje mi się że z psami groźnymi chodzi o to że one albo atakuja bez uprzedzenia albo się dość silnie odgryzają innym psom tzn. jak je inny pies zaczepi to nie bronią się tylko już atakują tak do końca. U mnie na osiedlu jest np rotwailer, też niebezpieczna rasa. Ale właścicielka chodzi bez kagańca. Jak raz przechodziła koło mnie a ja z psem to myślałam że ten rotweiler ze złości aż się urwie ze smyczy. Mój pies popatrzył spokojnie, i się odwrócił (naiwny myślał że kompan do zabawy idzie) bo skoro tamten szczeka i zły taki to co się bedzie z nim zadawał. A ja szłam kawałeczek za nim to myślałam że mi kawałek poopy wyrwie , naprawdę się bałam. Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 No i cóż ja nie ukrywam że moją miłością są kudłacze :). Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 A jaki jest problem z Guciem ? Bo on miał do tego behawiorysty chodzić i co ? Już lepiej ? Quote
leni356 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 [quote name='Dogo07']A jaki jest problem z Guciem ? Bo on miał do tego behawiorysty chodzić i co ? Już lepiej ?[/QUOTE] Chyba lepiej, nadal szuka domu, bo pani zrezygnowała z adopcji :-( U mnie na osiedlu amstaf zagryzł jamnika i nie był to agresywny jamnik, tylko spokojny :-( Nie wiem czy właściciel odpowie. boli mnie serce. To jeden z tych mięśniaków-kretynów któremu straż miejska boi się podskoczyć :shake: Quote
lika1771 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/threads/35581-Piekny-Hop-w-typie-PONa-Pies-z-godnoscia-Trojmiasto[/url] Tak długo czeka no dom moze tu bedzie mial wiecej szczescia Quote
ocelot Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 to zależy jak pewnie ułożony, ja się amstafów bałam i w sumie boję. Muszkieter jest wyjątkiem, może dlatego, że tak długo w schronisku jest? Dwa lata? I jak miałam się do niego nie przekonać? Skoro co tydzień się tyle czasu widujemy? Quote
emdziolek Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Z Guciem juz wszystko wporzadku tzn jeżeli postepuje sie wg wskazówek behawiorysty - to wszystko jest ok , przychodzi sie nawet do mnie przytulac, nauczył sie podstawowych komend. Błagam pomóżcie, nie chce zeby wrócił do schronu on tego szoku nie przeżyje:( Quote
zerduszko Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='leni356']Są na liście ras tzw. agresywnych.[/QUOTE] Na której?? Błagam Was, nie zaczynajcie tematu astów, jeszcze w taki sposób :lol: Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Tylko jak tu znaleźć dt na dwa tygodnie w okresie świątecznym. Ciężko będzie, bo ludzie raczej wyjeżdżają. No i pewnie w okolicy by się przydał żeby nie jeździł po całej Polsce. [B]GUCIO szuka dt na dwa tygodnie.[/B] Quote
leni356 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 [quote name='zerduszko']Na której?? Błagam Was, nie zaczynajcie tematu astów, jeszcze w taki sposób :lol:[/QUOTE] A dlaczego?? Miałam do czynienia ze strażą miejską i astem ostatnio więc z tego względu swoje doświadczenia wypowiadać też mogę. Szczególnie że to założony przeze mnie wątek.. Wg straży miejskiej są na liście psów tak zwanych agresywnych - skoro wg ciebie nie są to zrób szkolenie straży miejskiej :diabloti: Nie wiem co zrobią właścicielowi tego asta który na moim osiedlu zagryzł jamnika, mam jednak nadzieję że coś z nim zrobią bo szkoda innych psów. Tym bardziej że jamnik stał pod sklepem, a ast przechodził z rąbniętym właścicielem, także na inne psy też się może rzucić. I NIE MÓWIĘ że wszystkie są agresywne, bo nawet briard zagryzł szczeniaka jamnika więc świry i wśród innych ras się zdarzają. Quote
ocelot Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Ja myślę, że Leni ma racje w każdej rasie można znaleźć wariata i cudowne słodkie, albo zrównoważone psiaki. Już nie wiem czy mogę się w temacie astów odzywać:) Quote
leni356 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Dzwoniła pani w sprawie Silver, szukam kogoś do wizyty przedadopcyjnej w Poznaniu Quote
Asior Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='leni356']No masakra :shake: skąd tu domów tyle wziąć, mało jest miłośników amstafów :-([/QUOTE] miłosników amstafów jest dużo, tylko u nas są zaostrzone kontrole przedadopcyjne i tego ludzie się boją.. dlatego w "alei amstafów" siedzi ze 20 astków... [quote name='Dogo07']A amstafy to chyba te groźne psy są.[/QUOTE] eeetam groźne.... w stanach np więcej jest pogryzień ludzi przez goldeny i labradory oraz owczarki niż przez amsrtafy... [quote name='Dogo07']Gdzieś czytałam na wątku jak strasznie potrafiły innego pieska schroniskowego zabić :(.[/QUOTE] no błagam.. jak mogły zabić skoro siedzą osobno/??? u nas zagryzają wcale nie jakieś wielkie groźne psy.. każdy pies w którymś momencie może okazać agresje..... Przynajmniej u nas nie było przypadku zagryzienia przez amstafa Jak nie właściwie poprowadzisz ratlerka to tez będzie agresywny.... :shake: ile jest oszołomów którzy uczą agresji swoje psy.. A w świecie panuje takie durne przekonanie, że jak amstaff to morderca!!!!:angryy: każdy duży pies może stać się "mordercą" BARDZO BYM PROSIŁA WAS o OGLĄDNIĘCIE TEGO FILMIKU!!!!! Tu jest cała prawda o psach typu bull.... [video=youtube;EoOYFuvgBh0]http://www.youtube.com/watch?v=EoOYFuvgBh0[/video] i ten: [video=youtube;DQ9Te3A17LQ]http://www.youtube.com/watch?v=DQ9Te3A17LQ&feature=related[/video] i ten: [video=youtube;xWyz9WAIakQ]http://www.youtube.com/watch?gl=PL&feature=related&v=xWyz9WAIakQ[/video] zobaczycie jak niesprawiedliwie się je traktuje.... [quote name='ladySwallow']Nie przesadzałabym ze stereotypami. Dziewczyny od astów wiedzą?[/QUOTE] wiedzą ;) tu jest wątek krakowskich bulków: [url]http://www.dogomania.pl/threads/174348-KRAKOWSKIE-BULOWATE-jest-ich-caA-a-masa[/url] [quote name='leni356']Są na liście ras tzw. agresywnych.[/QUOTE] nie.. na liscie raz agresywnnych są pitt bulle a nie amstafy ;) Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Smutno się troszkę zrobiło na wątku Kudłaczy w potrzebie. Może faktycznie wrócić do tematu głównego. Ja nawiązałam tylko do amstaffów. No bo tak sobie myślę że taki groźny amstaff to sobie siedzi pewnie sam w boksie (i do tego z ocieplaną podłogą) a biedny ślepy starszy kudłaczek (pisze tu o krakowskim schroniskowcu) musi się cisnąć z innymi psami w przepełnionym boksie i pewnie bardzo się tam boi i nikt się jakoś nie przejmuje tym że go mogą inne psy zagryźć bo kaleki. I gdzie tutaj jest sprawiedliwość, to on biedak powinien być bezpieczny w pojedynczym boksie. :( Quote
migdalena Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='leni356']Dzwoniła pani w sprawie Silver, szukam kogoś do wizyty przedadopcyjnej w Poznaniu[/QUOTE] Dzięki,bo jakos nie mogę o niej zapomnieć... Quote
Asior Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='Dogo07'] No bo tak sobie myślę że taki groźny amstaff to sobie siedzi pewnie sam w boksie (i do tego z ocieplaną podłogą) a biedny ślepy starszy kudłaczek (pisze tu o krakowskim schroniskowcu) musi się cisnąć z innymi psami w przepełnionym boksie i pewnie bardzo się tam boi i nikt się jakoś nie przejmuje tym że go mogą inne psy zagryźć bo kaleki. :([/QUOTE] a ja bym powiedziała, ze jednak wole że te staruszki siedzą w zbiorczych bo siedzą w BUDYNKU a amstafy siedzą w budzie .. na POLU.... Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Asior, to jest wątek Kudłączy w potzrebie i tylko takie zdjecia nalezy tu prezentować !!! Quote
Asior Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 dobrze.. przepraszam... w takim razie już spadam :( Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='leni356']Dzwoniła pani w sprawie Silver, szukam kogoś do wizyty przedadopcyjnej w Poznaniu[/QUOTE] Masz juz kogos ? Quote
Recommended Posts