mshume Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ja wcale nie jestem pewna, czy Promyczek jest stary.:-( Spójrzcie na kolor jego sierści, jest czarniutki. To jest skrajnie wyniszczony piesio. Co za bestia tak powolnie go katowała? Quote
leni356 Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 [quote name='matrioszka2']Tu potrzebne wsparcie na cito.Jakaś skarpeta dla Promyczka, gdzie wrzucimy po 5,10,20, czy więcej ... ile kto może. Osobny wątek. I nie komentuję tego , co widzę.Nie wierzę, że to widzę.[/QUOTE] Można wpłacać do kudłatej skarpety - z dopiskiem Promyczek Skarpeta też dołoży dla biedaczka Magia w DS, mogę podmienić jakąś sunię/pieska w jej allegro; [URL]http://allegro.pl/item884365710_magia_mala_puchata_mieszanka_jamika_i_wodolaza.html[/URL] Quote
Asior Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 tu wątek promyczka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/178018-Nie-pA-acz-nade-mnAE-JeA-li-tak-ma-wyglAE-daAE-moje-A-ycie-to-proszAE-pozwA-l-mi-odejA-AE[/url] jest też więcej zdjęć na picassie Quote
matrioszka2 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Nic mi nie przychodzi do głowy.W tej chwili jestem w szoku.Czekam, aż Paulina _mickey zrobi banerek dla Promyczka. Quote
leni356 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 [B]Nela i Tomek już w nowych domkach, można zdjąć z allegro.[/B] Zgłosiły się jeszcze 2 domki: [FONT=Arial][SIZE=2]1). Jestem zainteresowana adopcją maleńkiego, spokojnego, kudłatego pieska, właśnie w typie Neli lub jorka. Mam 2 dzieci (7 i 3) oraz psa berneńczyka.[/SIZE][/FONT] 2). Drugi domek szuka pieska w typie Tomka (nie suczkę) - mały, kudłaty, łagodny do dzieci: Mieszkamy na śląsku w domku jednorodzinnym z wielkim ogrodem. Mamy już jednego[FONT=monospace] [/FONT]psa dużego -suczkę o wspaniałym charakterze, która bardzo chętnie zakoleguje się[FONT=monospace] [/FONT]z jakimś pieskiem , jest młoda i bardzo lubi się bawić, nie jest agresywna w[FONT=monospace] [/FONT]stosunku do innych piesków. Quote
olalolaa Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Witajcie, chciałam napisać o suni foxterierce, jest od wczoraj w hotelu, kilka miesięcy łaziła po wsi i była przeganiana.(kolo Białegostpku) Teraz jest u AlinyS. Sunia jest bardzo zarośnięta, potrzebny fryzjer i prawdopodobnie w ciąży, takze sterylka aborcyjna jaknajszybciej, a kasy nie ma :( [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/245/aff299c39727eeb7.jpg[/IMG][/URL] to jej wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/177608-BiaA-ystok-wieA-Foksia-A-yjAE-ca-na-A-niegu-pomA-A-my-jej-inaczej-zginie[/URL] Quote
magdola Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='leni356'][B]Nela i Tomek już w nowych domkach, można zdjąć z allegro.[/B] Zgłosiły się jeszcze 2 domki: [FONT=Arial][SIZE=2]1). Jestem zainteresowana adopcją maleńkiego, spokojnego, kudłatego pieska, właśnie w typie Neli lub jorka. Mam 2 dzieci (7 i 3) oraz psa berneńczyka.[/SIZE][/FONT] 2). Drugi domek szuka pieska w typie Tomka (nie suczkę) - mały, kudłaty, łagodny do dzieci: Mieszkamy na śląsku w domku jednorodzinnym z wielkim ogrodem. Mamy już jednego[FONT=monospace] [/FONT]psa dużego -suczkę o wspaniałym charakterze, która bardzo chętnie zakoleguje się[FONT=monospace] [/FONT]z jakimś pieskiem , jest młoda i bardzo lubi się bawić, nie jest agresywna w[FONT=monospace] [/FONT]stosunku do innych piesków.[/QUOTE] Może Chesterka ? w 1 przypadku??? Quote
magdola Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='leni356'][B]Nela i Tomek już w nowych domkach, można zdjąć z allegro.[/B] Zgłosiły się jeszcze 2 domki: [FONT=Arial][SIZE=2]1). Jestem zainteresowana adopcją maleńkiego, spokojnego, kudłatego pieska, właśnie w typie Neli lub jorka. Mam 2 dzieci (7 i 3) oraz psa berneńczyka.[/SIZE][/FONT] 2). Drugi domek szuka pieska w typie Tomka (nie suczkę) - mały, kudłaty, łagodny do dzieci: Mieszkamy na śląsku w domku jednorodzinnym z wielkim ogrodem. Mamy już jednegopsa dużego -suczkę o wspaniałym charakterze, która bardzo chętnie zakoleguje sięz jakimś pieskiem , jest młoda i bardzo lubi się bawić, nie jest agresywna wstosunku do innych piesków.[/QUOTE] Może Chesterka ? w 1 przypadku??? Quote
magdola Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 gdzieś czytałam o zaginięciu podobnej suni, ale nie mogę znaleźć :(, u nas taką znaleziono: [IMG]http://infoludek.pl/ogloszenia/zdjecia/271800.jpg[/IMG] Quote
leni356 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 [quote name='magdola']Może Chesterka ? w 1 przypadku???[/QUOTE] Chester się na razie raczej nie nadaje do domku gdzie jest małe dziecko - wolałabym ją umieścić w miejscu gdzie w spokoju będzie dochodzić do zdrowia Quote
Onaa Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Dużo domków z dziećmi szuka małych kudłatych piesków. Ja zawsze mam obawy żeby to nie były takie żywe puchate zabaweczki dla tych dzieci. No i jak psiak ma kudełki dłuższe to i dziecku łatwiej za nie ciągnąć. Ktoś gdzieś pisał że do dzieci powinny iść większe psiaki , może to i racja. A Promycze to biedaczek :(. Quote
mshume Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Bez dyskryminacji dzieciatych prosze ;) ja mam kudlacza i 2 dzieci.Wiele dzieci nas odwiedza i żadne pieska nie krzywdzi. Quote
Talcott Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Jasne że jest wiele takich domów jak Twój - ale bywają i takie gdzie " piesek ma być dla dzieci" oj oj oj! A szczególnie dreszcz mnie ogarnia - jeśi to ma być Jamnik - Jamole dzieci nie lubią raczej. Quote
Onaa Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Mshume, ja nie mówię o nas i o tych ludziach, którzy psy kochają i szanują. Ale są i tacy, którym się wydaje że mały kudłaty piesek to fajna zabaweczka będzie dla dziecka. Albo nie potrafią dziecku wytłumaczyć i pokazać że pies to jest żywe stworzenie które czuje i odczuwa tak samo jak człowiek, ból i radość i odrzucenie. Jak taki mały bezbronny psiak musi się czuć w takim domu gdzie nie jest szanowany a traktowany jak przedmiot :(. O tym pisałam. A ostrożności niegdy za wiele. Przecież tutaj chodzi o los i życie psa. Sama miałam taką kiedyś sytuację, przyszło dziecko 5-letnie, ze znajomym. Jak mojego futrzaka szarpało za kudełki, chciało ciągnąć za ogon , za uszy, no mówię Wam nie wiedziałam co robić, delikatna sprawa to była, a to ciągłe upominanie dziecka i tłumaczenie że piesek to żywe stworzenie, że tak nie można go traktować, pilnowanie żeby nic się ani psu nie stało ani dziecku, no myślałam że padnę :/. Dziękuję bardzo. To było tylko kilka godzin a ja sama miałam dość. Na szczęście mój psiak jest duży i chociaż nie ma na codzień kontaktu z dziećmi małymi, ale że jest miły, towarzyskim i łagodnym psem, to znosił to ze stoickim spokojem. Ale co taki mały piesek przeżywa jeśli trafi w takie nieodpowiednie ręcę i musi żyć w takim domu :(. Także domy z dziećmi dla psów jak najbardziej ale naprawdę dobre domy , takie gdzie pies będzie szanowany i kochany. Quote
mshume Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Niestety nie ma tu znaczenia czy kudlaty czy szorściak. Pamietajcie jednak, że to nie dzieci są winne, tylko głupi dorośli, którzy je wychowują lub raczej chowają. Quote
Madallena Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 a wiecie, ze ja mam na tymczasie kudlacza? :) siedzi juz dlugo, maly, kudlaty, stary a do tego niewidomy :) I wlasnie sie zastanawiam czy nie prosic Was o pomoc w ogloszeniach... ale jeszcze sie zastanowie :) On zdecydowanie nie nadaje sie do domu z dziecmi! jak by go taki maly bachorzasty zaczal ciagnac za ogon...wrrr... oddalabym :) Racja z tymi: pies dla dziecka... a najfajniej jest jak chca bernardyna do 2 latka :) sie naogladali Bethowena! Quote
zerduszko Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='Dogo07'] Także domy z dziećmi dla psów jak najbardziej ale naprawdę dobre domy , takie gdzie pies będzie szanowany i kochany.[/QUOTE] Ale to samo dotyczy domów z dziećmi, jak z innymi psami, kotami, szafami czy bez niczego ;) Prawda taka, ze jak kto głupi, to psu nigdy dobrych warunków nie stworzy. Myśmy tez brali psa dla dziecka, pies się niestety okazał nienawidzący dzieci, a jakoś wszyscy żyją - w szczęściu nam nadzieję ;) Quote
migdalena Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Madallena,ale Ty go nikomu nie oddasz.:eviltong:On chyba o tym wie,co? I druga rzecz,Paluchowy bernardyn jest Ci znany(1 pawilon)?Oj fajny jest... Quote
Madallena Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 ukrywam go troche, to fakt, ale ... zastanowie sie czy go oddam, jak trafi sie na serio fajny dom. Bo jak na razie byly az dwa telefony i to nieciekawe :) No wlasnie o tym benku nie mam zbyt duzo informacji (dasz rade zdobyc kilka zdjec i cos o nim?), sam jest w klatuni? ups, zasmiecam watek, ale troche nawiazuje przeciez do tematu - mojego tymczasowego kudlacza :) Quote
leni356 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Wszystkie domki będą dobrze prześwietlone Quote
migdalena Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='Madallena']ukrywam go troche, to fakt, ale ... zastanowie sie czy go oddam, jak trafi sie na serio fajny dom. Bo jak na razie byly az dwa telefony i to nieciekawe :) No wlasnie o tym benku nie mam zbyt duzo informacji (dasz rade zdobyc kilka zdjec i cos o nim?), sam jest w klatuni? ups, zasmiecam watek, ale troche nawiazuje przeciez do tematu - mojego tymczasowego kudlacza :)[/QUOTE] W boksie jest sam,postaram sie czegos jutro o nim dowiedzieć.Jutro z Mshume porobimy zdjęcia Kudłaczom Paluchowym Quote
leni356 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Kojarzycie tego psa? więcej info plizz [IMG]http://images46.fotosik.pl/245/bd7c77e09368d5aa.jpg[/IMG] Quote
migdalena Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Poszukam,podobno jest w schr.tymczasowym(tylko z nazwy) Quote
Talcott Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='Dogo07']To jest zdjęcie tego kudłacza z klatki :(, [IMG]http://www.psy.warszawa.pl/podstrony/aktualnosci2009/akt20091212pal/czekaja/8.jpg[/IMG] i jeszcze taki : [IMG]http://www.psy.warszawa.pl/podstrony/aktualnosci2009/akt20091212pal/czekaja/21.jpg[/IMG] Obydwa z Palucha, ze schroniska tymczasowego.[/QUOTE] Do Lary dzwoniła Pani która chciała Novę- Ona ma juz dom, ale można by podrzucić jej tego- drugi - wyglada jak Jej brat! On jeszcze jest? Quote
Recommended Posts